Arama

Reishi mantarının faydaları var mıdır?

Güncelleme: 9 Ağustos 2011 Gösterim: 4.205 Cevap: 4
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
4 Ağustos 2011       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Reishi mantarının faydaları gerçekten var mı ?
Sponsorlu Bağlantılar
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
5 Ağustos 2011       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
reisi mantar da bir bitkidir. faydası olabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
9 Ağustos 2011       Mesaj #3
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Mantarların mucize faydaları var mi?
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ağustos 2011       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Mantarların mucize faydaları var mi?

Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.

Mantarın Faydaları: İçerdiği Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir. Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.


Bu besin hem diyete yardım ediyor hem kalp hem de damar dostu.

Doç. Dr. Kudret Gezer, mantarın insan vücudu için çok önemli bir besin kaynağı olduğunu belirterek, mantarda bulunan bileşiklerin ‘Sarcoma- 180’ adı verilen tümörlerin gelişmesini yüzde 80 oranında durdurmaya yardımcı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Gezer, protein miktarı yüksek, şeker ve yağ miktarı oldukça düşük olan mantarın, diyet için de ideal bir besin olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Gezer, şunları söyledi:

ŞEKER VE BÖBREĞE İYİ GELİYOR

“Mantar, yağ ve karbonhidrat miktarı düşük olduğu için kalp ve damar hastalıklarında tavsiye edilebilir. 100 gram mantarda bulunan protein oranı aynı miktardaki sütteki protein ile eş değerdir.”

Aynı zamanda sakinleştirici özelliği bulunan mantarın içeriğindeki folik asitin kansızlığa iyi geldiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Gezer, “Şeker hastalarının, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olanların mantarı tüketmelerinde yarar var. Alacağınız mantar, taze görünümlü, sıkı dokulu, temiz, tombul olmalıdır. Parlak rengini ve canlılığını yitirmemelidir.”
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
bihter_hazal - avatarı
bihter_hazal
Ziyaretçi
9 Ağustos 2011       Mesaj #5
bihter_hazal - avatarı
Ziyaretçi
Kırmızı reishi mantarının faydaları

Ölümsüzlük mantarı olarak ün salan Reishi mantarı, radyoterapi ve kemoterapi alan kanser hastalarında oldukça faydalı sonuçlar vermektedir. Metabolizma hızlandıran ve kalp damar hastalıklarına iyi gelen Reishi mantarı, hipertansiyon dan tutun da çok değişik hastalıklara kadar bitkisel tedavi sunmaktadır.

Kanser ve bağışıklık sistemini etkileyen diğer hastalıklarda değişik bitkisel tedavi seçenekleri mevcuttur. Reishi mantarı ise kanser ve bağışıklık sistemine iyi geldiği gibi karaciğer sorunları, mide bağırsak rahatsızlıkları, Hepatit b gibi rahatsızlıklarda tıbbi tedavi ile birlikte kullanıldığında etkili bir bitkisel tedavi sunmaktadır. Reişi mantarı aynı zamanda hücre genöleştirmesinde , alerji ve astımda yaşlılığı durdurmada da etkili bir tedavi sunmaktadır. Halsizlik, uykusuzluk, stres durumlarında sakinleştirici, sedef hastalığı gibi değişik rahatsızlıklarda da Reishi mantarının faydaları mevcuttur. Reishi mantarı, herhangi bir etkisi ve zararı yoktur. Reishi mantarının faydaları bununla da bitmez. Reishi mantarı içerisinde bulunan beta glükon adı verilen polisakkaridler nedeniyle ve gonoreik asit nedeniyle bağışıklık sistemi güçlendirmektedir. Reisi mantarı akyuvarları güçlendirmesini sğalamakta ve vücudun yabancı maddelere karşı direncini artırmaktadır. AKyuvarların güçsüz olduğu kişilerde kanser den tutun da diğer bağışıklık sistemi sorunlarında da sayısız katkılar sağlamaktadır. Reishi mantarı, ABD de AİDS tedavisinde de kullantadır.
Farelerde yapılan deneylerde, kanserli farelere normal yiyecek ve reishi mantarı ekstresi yedirilmiştir. Reishi mantarı yiyen farelerin büyük kısmı hayatta kalmıştır. Kemoterapi tedavisinin olumsuz etkilerini kaldıran reishi mantarı ekstresi de bu yönüyle de kanser hastalarına şifa sunmaktadır. Reishi mantarını ham mantar haliyle çay yaparak demini içebileceğiniz gibi Reishi mantarı özü taşıyan bitkisel destek ürünleri kullanarak ta bu değerli bitkinin faydaları ve yararlarından faydalanabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

26 Mart 2016 / Teamoore Soru-Cevap