Arama

Kışın kapalı yerlerde bulunan meyve ve sebzelerin donmasını nasıl engelleriz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 22 Mayıs 2014 Gösterim: 11.983 Cevap: 5
MisafirimDostum - avatarı
MisafirimDostum
Ziyaretçi
29 Mart 2012       Mesaj #1
MisafirimDostum - avatarı
Ziyaretçi
Projenin Adı : Bozulmasını Önleyelim

Projenin Amacı : Kış Aylarında Kapalı Mekanlarda Bulunan Meyve ve Sebzelerin Donmasını Engelleyecek Bir Proje Geliştirmek !!!

Projenin Konusu : Kış Aylarında Kapalı Mekanlarda Bulunan Meyve ve Sebzelerin Donmasını Etkilenmesini Engellemek

Projenin İçeriği : Aşırı Soğuklarda meyve ve sebzelerin nasıl korunabileceğinin araştırlıp buna uygun bir proje geliştirilmesi

Lütfen Acele Yardım Edin !!!! 1 Haftam Kaldı Lütfen Acele Acele !!!
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
öyle durumlarda bi kaba su koyup kabı sebze-meyvelerin yanına koyarlar. o su donarken dışarıya ısı vereceğinden donmasını önler.
Sponsorlu Baglantilar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
öyle durumlarda bi kaba su koyup kabı sebze-meyvelerin yanına koyarlar. o su donarken dışarıya ısı vereceğinden donmasını önler.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
daha uzun bir cevap yokmu?
Eda - avatarı
Eda
Ziyaretçi
1 Nisan 2014       Mesaj #4
Eda - avatarı
Ziyaretçi
Projenin Amacı : Kış Aylarında Kapalı Mekanlarda Bulunan Meyve ve Sebzelerin Donmasını Engelleyecek Bir Proje Geliştirmek !!!

Projenin Konusu : Kış Aylarında Kapalı Mekanlarda Bulunan Meyve ve Sebzelerin Donmasını Etkilenmesini Engellemek

Projenin İçeriği : Aşırı Soğuklarda meyve ve sebzelerin nasıl korunabileceğinin araştırlıp buna uygun bir proje geliştirilmesi

Arkadaşlar...Bu durumda meyve ve sebzelerin yanına bir kap ile su koyulur..Su ve kap arasında ısı alışverişi olur..Su buzdolabında donmaya başlar bu nedenle dışarıya ısı verir..Isı alan meyveler donmaz ve düzgün bir şekilde muhafaza edilebilir...
Örneğin;
Erzurum'da pazarda veya manavda çalışanlar, tezgahlarının etrafını içi su dolu şişelerle doldururlar..Hepimizin bildiği üzere Erzurum^da sıcaklık düşüktür..Bu yüzden sular donmaya hazırlanırlar..Donarkende ısı kaybedeler..Bunun sayesinde ısı alan meyve ve sebzeler donmaz....

Şimdiden teşekkürler..Umarım işinize yarar..*-*-*-*
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Nisan 2014       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu durumda meyve ve sebzelerin yanına bir kap ile su koyulur..Su ve kap arasında ısı alışverişi olur..Su buzdolabında donmaya başlar bu nedenle dışarıya ısı verir..Isı alan meyveler donmaz ve düzgün bir şekilde muhafaza edilebilir...
Örneğin;
Erzurum'da pazarda veya manavda çalışanlar, tezgahlarının etrafını içi su dolu şişelerle doldururlar..Hepimizin bildiği üzere Erzurum^da sıcaklık düşüktür..Bu yüzden sular donmaya hazırlanırlar..Donarkende ısı kaybedeler..Bunun sayesinde ısı alan meyve ve sebzeler donmaz.
bunun gibi seralarda bitkiler,sebzeler ve meyveler donmasın diye yapmışlardır.Seraya naylon bir poşet geçirilmiştir.bu naylon poşet güneş ışınlarını geçirir fakat soğuğu geçirmez buda meyve ve sebzelerin sıcak ve sağlam kalmasını sağlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2014       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ama proje nasıl yapabiliriz nasıl olmalı