Arama

Radyonun yararları nelerdir?

Güncelleme: 10 Mayıs 2012 Gösterim: 5.173 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
radyonun yararları nelerdir
Sponsorlu Bağlantılar
SuDoKu - avatarı
SuDoKu
VIP DersFobik
10 Mayıs 2012       Mesaj #2
SuDoKu - avatarı
VIP DersFobik
İletişim Araçları - Radyonun Olumlu Yönleri Nelerdir? Radyonun Yararları Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sesi atmosfer içinden Hertz dalgaları aracıyla çok uzaklara ulaştırılan alet. Radyoya ses dalgalarını elektrik dalgaları haline çevirir; ya da elektrik dalgalarını atmosferden derleyerek ses dalgaları haline koyar. Bu bakımdan a - verici radyo b - alıcı radyo olmak üzere iki çeşit makineden meydana gelmiştir.

Radyo vericilerinde sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımlar kullanılır. Ses ve söz titreşimlerinin genlik ve frekansları çok karışık bir şekilde değiştiğinden bunları kesikli elektromagnetik dalgalarla iletmek mümkün değildir. Radyo yayımlarında kullanılan sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımların verdiği elektromagnetik dalgalar ses titreşimleri için taşıyıcı dalga vazifesini görürler. Bu taşıyıcı dalga verici radyo istasyonunda mikrofon vasıtasıyla değişime uğrar. Bunun için önemsiz titreşimli akım devresine eden bir mikrofon karşısında ses meydana gelir. Ses titreşimlerine uyarak değişen mikrofon akımı sönümsüz yüksek frekanslı titreşimli akımın sabitgenliğini değiştirir. Radyo alıcıma antenine gelmiş olan değişime uğramış elektromagnetik dalgalar alicinin devresinde yüksek frekanslı titreşimli akım meydana getirir. Bu akım dedektör aracıyla bir yönlü akım haline geçer. Yayımlanan ses titreşimlerine göre değişen bu akım kulaklığın levhasını titreştirir. Bu titreşimlerin genlikleri radyo alıcısının kulağımdan akım genel olarak çok zayıf olduğundan bu akımı şiddetlendirmek için kulaklık yerine radyo alıcılarında hoparlör kullanılır.

Bugünkü radyo alıcıları radyo yayınlarını yapan istasyonların dinlenmesi için gerekli bütün elemaları oldukça küçük bir hacim içinde toplamışlardır.

Hızlı iletişim ve haber aracıdır.Geniş kitlelere hemen ulaşır.
Hayat mı dengesiz benim ruh halim mi....Çelişkideyim.

Benzer Konular

14 Mart 2013 / B.L.A.C.K Genel Mesajlar
6 Mart 2015 / esra-yağmur77 Cevaplanmış
17 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap
3 Mayıs 2009 / yhu Soru-Cevap
27 Şubat 2013 / butterfly_1907 Soru-Cevap