Arama

Tıp kaç yılda biter?

Güncelleme: 7 Aralık 2012 Gösterim: 7.616 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tibb kac yilda biter
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
7 Aralık 2012       Mesaj #2
sade - avatarı
VIP hazan
İstanbul Tıp Fakültesinde eğitim günümüzün teknolojik gelişmelerine uygun olarak verilmektedir. Fakültemizde eğitim süresi 6 yıldır ve ortalama 2400 öğrenci eğitim görmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
İstanbul Tıp Fakültesinde üç bölüm bulunmaktadır. Bunlar:

1- Temel Tıp Bilimleri Bölümü
2- Dahili Tıp Bilimleri Bölümü
3- Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümüdür.

Fakültemizde eğitim akademik kadrodaki 328 Profesör, 156 Doçent, 4 Yardımcı Doçent, 7 Okutman tarafından sürdürülmektedir.

İstanbul Tıp Fakültesindeki 6 yıllık eğitimin ilk 2 yılı Temel Tıp Bilimlerinde Önlisans Dönemidir.

Bu dönemde okutulan dersler:
Biyofizik, Biokimya, Anatomi, Histoloji ve Embiryoloji , Fizyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Bio İstatistik, Tıpta Bilgisayar Uygulamaları, Temel Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Güzel Sanatlar, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ile Türk Dilidir.

Bu dönemi başarıyla bitirenler ve öğrenimlerine devam etmek istemeyenler " Önlisan Diploması" almaya hak kazanırlar.

Klinik Bilimlerinde Yüksek Lisans Döneminin başlangıcı olan 3. sınıfta; İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Patoloji, Temel Farmakoloji, Klinik Mikrobiyoloji, Tıp Tarihi ve Deontoloji konularında teorik ve pratik eğitim verilmektedir.

4. ve 5. Sınıflarda dönüşümlü eğitim yapılmakta olup süresi 42 haftadır.

Bu dönemlerde; İç Hastalıkları, Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon, Farmakoloji, Klinik Farmakoloji ve Tedavi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Radyodiagnostik, Radyasyon Onkolojisi ve Medikal Onkoloji, Halk Sağlığı, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Göğüs Kalp Damar Cerrahisi, Nöroloji, Nöroşirurji, Psikiyatri, Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp, Dermatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji, Nükleer Tıp, Deniz ve Su Altı Hekimliği, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi, Üroloji dersleri verilip her staj döneminin sonunda sınav yapılmaktadır.

Aile Hekimliği olan 6. Sınıfta ise öğrenciler; İç Hastalıkları, Genel ve Acil Cerrahi, Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kırsal Hekimlik, Psikiyatri ve Nöroloji dallarında pratik ağırlıklı eğitim görmekte iki haftalık isteğe bağlı olarak seçilen bir staj ile dönem tamamlanmaktadır.

Bu eğitim süresini başarıyla tamlayanlara " Tıp Doktoru" diploması verilmektedir.

İstanbul Tıp Fakültesi ile kardeş Fakülte olan Almanya'nın Münih şehrindeki Ludwig Maximilian Üniversitesi Tıp Fakültesi her yıl dönüşümlü olarak bilimsel toplantılar düzenlenmekte, öğretim üyelerince karşılıklı ders ve konferanslar verilmektedir.

Fakültemiz öğrencilerinin tertiplediği uluslar arası öğrenci kongresi her yıl yapılmaktadır.

Dekan Başkanlığında, Bölüm Başkanları üç yıl için seçilen profesör, doçent ve yardımcı doçent temsilcilerinden oluşan Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu; Fakültemizin eğitim-öğretim akademik yapılanma gibi tüm konularında karar organı olarak görev yapmaktadır.

Fakültemizin en önemli bölümlerinden biri de dünyaca ünlü Türk dermatoloğu Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet'in adını taşıyan kitaplıktır. Her gün 07.00-23.00 arası hizmet vermektedir. Öğrencilerin ders çalışma ve kaynak tarama gibi gereksinimlerini de karşılayan kitaplık sahip olduğu binlerce cilt kitap ve çok sayıda periyodik yayınla öğrenciler ve öğretim üyelerine yaptıkları çalışmalarda destek olmaktadır. Kitaplığımızın bir özelliği de 17. 18. Ve 19. yüz yıldan kalma tarihi değer taşıyan çok sayıda tıbbi esere sahip olmasıdır. Hulusi Behçet kitaplığı içinde eğitime yardımcı CD kütüphanesi yer almaktadır, buradaki disklerden öğrenciler dersleri ile ilgili yardımcı bilgiler almaktadırlar. Yine kütüphane içinde bir beceri laboratuarı oluşturulmuş ve faaliyete geçirilmiştir. Beceri laboratuarındaki maketler üzerinde öğrenciler pratik eğitim görmektedirlerler







Benzer Konular

19 Eylül 2013 / Misafir Cevaplanmış
11 Mayıs 2015 / Misafir Soru-Cevap
12 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
1 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap
11 Mart 2009 / sibelnaber Soru-Cevap