Arama

Bilgisayara format attım ama modeme bağlanamıyorum, sorun ve çözüm nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 2 Mart 2013 Gösterim: 3.957 Cevap: 5
berkceyhan - avatarı
berkceyhan
Ziyaretçi
25 Ocak 2013       Mesaj #1
berkceyhan - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar benzer bir konu açılmış fakat cevap yetersiz olduğu için anlayamadım. Bilgisayara internetten bakarak format attım oldu. Ağ bağlantılarımı açtım aradım aradım fakat internete bağlanmak için wireless e nerden bağlanacağımı bulamadım. Anlaşılır bir dilde cevap verebilirseniz çok sevinirim.
EN İYİ CEVABI berkceyhan verdi
Tamam çözümünü buldum adaptor kullanıyordum onun driverlarını yükleyince oldu teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
ChaosXL - avatarı
ChaosXL
Ziyaretçi
26 Ocak 2013       Mesaj #2
ChaosXL - avatarı
Ziyaretçi
Kullandığın internet servis sağlayıcın TTNET ise buraya tıkla

Sponsorlu Bağlantılar
Ben bu kadarını biliyorum diğer servislerinkini bilemem.
mezar1441 - avatarı
mezar1441
Ziyaretçi
26 Ocak 2013       Mesaj #3
mezar1441 - avatarı
Ziyaretçi
pinini eğmissindir
berkceyhan - avatarı
berkceyhan
Ziyaretçi
27 Ocak 2013       Mesaj #4
berkceyhan - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Tamam çözümünü buldum adaptor kullanıyordum onun driverlarını yükleyince oldu teşekkürler
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
MODEM KURULUMU VE ADSL BAĞLANTISI NASIL YAPILIR ?


Kıymetli ziyaretçim, muhtemelen blogumu Google'dan 'Modem Bağlantısı' yazarak arattın ve buldun, ve ayrıca tebrikler, en güzel anlatımı buldun!


Bildiğiniz gibi İnternet ağına ulaşmak için ön koşul bir bilgisayar ya da bilgisayar fonksiyonu gösteren bir cihazdır. Ama bundan sonraki en gerekli donanım ise 'Modem'dir. Modeminizi satın aldıktan sonra kutudan çıkması gerekenler şunlardır:
ADSL Router, Ethernet (LAN) Kablosu, Jaklı Telefon Kablosu (2 Adet), Splitter, Güç Adaptörü. Bazı modellerde Kolay Kurulum CD si de bulunabilir fakat bu çok da gerekli değildir (Kurulum CD si eğer bilgisayarınızda Ethernet Kartınız olmayıp modemi USB den bağladıysanız gereklidir). Yukarıdakilerden eksik olan varsa elektronik malzeme satan dükkanlardan 2-3 TL karşılığında hepsini edinebilirsiniz (Router'ı bulamazsınız tabi Msn Grin). Şimdi aşağıdaki adımları izleyerek ADSL Bağlantınızı gerçekleştirin.


ADIM - 1: Modem içeriğinin eksiksiz olduğundan emin olup resimdeki gibi bağlantıları gerçekleştirin:
1.a ) Adaptör aracılığıyla elektrik bağlantısını gerçekleştirin.
1.b ) Ethernet (Lan) kablosu VEYA Usb kablosu aracılığıyla Ağ Bağlantısını gerçekleştirin. Eğer USB den bağladıysanız Kurulum CD sini de edinmeniz ve bağlantıları tamamladıktan sonra takmanız gereklidir.
1.c ) İki ucu jaklı telefon kablolarından birini Modeme, diğerini Splitter'ın "Modem" deliğine takınız. Telefondan çıkıp üç delikli Telekom Pirizine giden bir ucu jaklı telefon kablosunun jaklı(soketli) ucunu telefondan çıkarıp Splitter'ın "Line" girişine sokunuz. Ardından da iki ucu jaklı diğer telefon kablosunu Splitter'ın "Phone" girişiyle telefonunuzun arkasındaki hat girişi arasına takınız.
YUKARIDA SAYILAN ADIMLARIN ÖZETİ AŞAĞIDAKİ GÖRSELDEDİR:
ADIM1

ADIM - 2: Modeminizin (varsa) Power düğmesine basınız. Yoksa zaten adaptör takılınca otomatikman açılacaktır. Şimdi modemdeki Ethernet (LAN) , Power (Güç), ve DSL (ADSL) lambalarının üçünün de sürekli olarak yanmasını bekleyiniz. Işığın yanıp sönmesi, bağlantı tanımlanma aşamasındadır anlamına gelir. Tüm lambalar sabit yanışa geçtikten sonra, modemle birlikte verilen kitapçıkta yer alan Router IP adresini Internet Explorer adres çubuğuna yazıp ENTER'a basınız. Eğer bulamıyorsanız BURAYA TIKLAYARAK modeminizin modeline göre Router IP adresini öğrenebilirsiniz.
ADIM2

ADIM - 3: Aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Buraya "Modeminizin" kullanıcı adı ve şifresini yazmalısınız. Kullanım kılavuzunda mevcuttur. Eğer modemi TTNet'ten aldıysanız kullanıcı adı "admin", şifresi "ttnet" tir.
ADIM3

ADIM - 4: İnternet servis sağlayıcınız (muhtemelen TTNet'tir) tarafından verilen size özel kullanıcı adı ve şifrenizi girerek "Uygula" deyiniz. Şifre genellikle alan kodu olmadan telefon numaranız olur, ama yine de size bunlar verilecektir zaten.
ADIM4
ADIM - 5: Artık modem kurulum işlemleri başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük sanal evrenin içine balıklama dalmaya hazırsınız artık. Aman dikkat edin, boğulmayın sakın Msn Happy

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2013       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayara Format Attım. Sonra Ekran Kartı Driverini V.s Kurdum Modemi Kuramadım Arkadaşlar Yardım Edin Modem Markası: Airties RT-205

Benzer Konular

22 Haziran 2016 / neecat Soru-Cevap
28 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap
20 Temmuz 2015 / mertillo79 Soru-Cevap
16 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap