Arama

Bitkilerin duyguları var mıdır?

Güncelleme: 3 Ekim 2013 Gösterim: 1.927 Cevap: 2
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
24 Mayıs 2013       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Bitkilerin duyguları var mıdır? Benim bir kaktüsüm var hep yanımda duruyor onunla konuşuyorum dikenlerini seviyorum içimden de sevgimi veriyorum acaba o anlıyor mudur arkadaşlar?
Sponsorlu Bağlantılar
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
BİTKİLERİN DUYGULARI VAR MIDIR?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bitkilerin duyguları var mıdır?

Bu soru belki birçoğumuzun aklına gelmiştir. Bitkiler herhangi bir duygusal tepki verebilirler mi? Bu soruya evet diyebiliriz. Bitkiler bizim anlayamayacağımız ya da çıplak gözle göremeyeceğimiz şekilde duygusal tepkiler vermektedir. Aslında bazen bir yerlerden duyarız şu cümleyi: "Ben çiçeklerimle konuşuyorum, onların hatırlarını soruyorum ve çiçeklerim daha güzel görünüyor."

Bitkilerin duyguları var mıdır?





Bitkilerin duyguları var mıdır? Bitkilerin duyguları var mıdır?

Çiçeklerin duygusal tepki vermesi tamamen tesadüf eseri bulunuyor.Amerika'da bir polis departmanında çalışan ve yalan makinesi (poligraf) ile suçluları konuşturmaya çalışan bir polis memuru tesadüfen bitkilerin duygusal tepki verebileceğini buluyor. Peki nasıl buluyor. Şöyle. Bu polis memuru bir gün can sıkıntısı yaşarken yalan makinasının uygun yerlerini bir devetabanı bitkisine bağlıyor. Ve cebinden çıkardığı çakısını bitkiye doğru sallıyor. Tam bu anda yalan makinesinin ibreleri oynamaya başlıyor. Polis memuru daha sonra "Cebimdeki çakmağı çıkarıp bitkiyi yaksam ne olur, bitki tepki verir mi?" diye düşünürken, daha çakmağı cebinden bile çıkarmadan yalan makinesinin ibreleri deli gibi dönmeye başlıyor. Bu da bize bitkilerin insan aklını okuyabildiği gibi bir yargıya çıkarıyor. Tabi işin bu boyutunu bilim insanlarına bırakmak lazım.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
3 Ekim 2013       Mesaj #3
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Hayır. Çünkü bitkilerin sinir sistemleri bulunmaz.

Benzer Konular

26 Mart 2016 / Teamoore Soru-Cevap
7 Aralık 2012 / iceslush Soru-Cevap