Arama

WLM Installer Kurulum Problemi ve Çözümü - Sayfa 2

Güncelleme: 2 Şubat 2010 Gösterim: 22.232 Cevap: 19
litonline - avatarı
litonline
Ziyaretçi
21 Ekim 2008       Mesaj #11
litonline - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
stronghold adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar benim sorunum biraz enteresan. İki gün önce msn den düştüm. Ogünden beride ne msn e, ne hotmaile, nede live serverın herhangi bir hizmetine bağlanamıyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
PC ye format attım, msn i yeniden yükleyemedim. (Format attıktan sonra herhangi bir güncellemede yapmamıştım.) Yüklenemedi hatası alıyorum Modemi resetledim, modemin port ayarlarını tekrar tekrar kontrol ettim, modemi kapat aç yaptım defalarca, kısacası aklıma gelen herşeyi yaptım ama nafile. Bu sorun ISS den kaynaklanıyor olabilirmi? Çünkü live server hariç heryere rahatlıkla giriyorum

Aynı sorunla ben de maalesef karşılaştım. Hem de birden çok kez. Ancak ben sorunu Surecom modemimi RT-205 ile değiştirerek çözdüm ve şu kanıya vardım; Modem ayarları ile ilgili bir bağlantı sorunu söz konusu. İnternet erişiminde hiç sorun olmamasına karşın senin de bahsettiğin sitelere giremiyordum. Aslında sorun tam olarak sitelere girememekle ilgili değil. Sitelerin download'u sırasında bağlantının sıfırlanması durumu söz konusu oluyor. Modem'e reset attığını söylemişsin, bunu tam olarak anlamadım. Resetten kastın modemin tüm ayarlarını sıfırlamak mı ya da reset düğmesini kullanarak modemi baştan başlatmak mı ? Eğer modem'in bütün ayarlarını sıfırladığın halde hata devam ediyorsa bence bir başka modem temin ederek test etmelisin.

Ayrıca bu başlığı açan arkadaş için;
Teşekküre gerek olmadığını söylemişsin ancak bence çok taktire şayan bir açıklama olmuş. Ama SP3'ten SP2'ye dönecek olan arkadaşları uyarmadan edemeyeceğim. Öyle bir anda SP3'ü kaldırarak sorunu çözemiyorsunuz. Herkes karşılaşacak diye bir kanım yok ama yine karşılaştığım sorunları şöyle özetleyeyim;

- SP3'ü kaldırdıktan sonra IE6 (veya varsa7) çalışmıyor. IE logosuna tıkladığınızda masaüstüne bir başka IE kısayolu ekleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bunu çözmek için Program Ekle/Kaldır'dan IE ile ilgili olan güncellemeleri de kaldırmanız, bu şekilde IE6'ya dönüp daha sonradan IE7'yi yeniden kurmanız gerekebilir.

- SP2'ye döndükten sonra WM, Framework gibi SP3 üzerinden güncellemeleri yapılmış programlar ya eski haline dönüyor veya hiç çalışmıyor. Eski haline dönmesinde bir sorun yok, ancak çalışmayan programlar ciddi bir sorun. Çünkü mesela Framework çalışmamasına karşın, P.Ekle/Kaldır alanından kaldıramıyorsunuz, dolayısı ile de sorunsuz şekilde yeniden kurulum yapmanız mümkün olmuyor. Çözümünü şu şekilde buldum; youruninstaller programı ile zoraki bir kaldırma işlemi yapıp, daha sonra update sitesinden yeniden yükleme yapabilirsiniz.

- SP3'ün bize armağanı olan Dizin Oluşturma Hizmeti (yani bildiğimiz adıyla Indexer) tam olarak kaldırılamadığı için bilgisayarın her açılışında hatalarla karşılaşabilirsiniz. Ben bir kaç defa uyarı mesajı aldığım bu hatayı görmezden geliyorum. Başlangıç Hizmetleri dizininden Indexer'ı kaldırmama rağmen Windows açılırken ısrarla bu hizmeti başlatmak istiyor, henüz bir çözümünü bulamadım, bulan arkadaş olursa paylaşmasını isteriz.

- Ses ve Görüntü işleme üzerine programlar kurulu olan bilgisayarlar için söylüyorum, Codec'lerin SP2'ye dönüşten sonra çalışmaması sorunu ile karşılaştım, ancak bu sorun nispeten kolay aşılabilir bir durumdaydı, çünkü kaldırma ve yeniden kurma işleminde sorun yaşamadım.

- Ekran kartı ile ilgili bir yeniden driver kurma gerekliliği söz konusu olmadı, ancak yine de muhtemel kayıp dosyalara karşın driverları yeniden kurdum, tavsiye ederim.

Son bir not; SP3'ü kaldırdıktan sonra (benim gibi illaki güncel olmalı saplantısında biriyseniz) toplamı 120 MB'a varan 112 güncellemeyi 2 saatini tüketerek yeniden kurmak zorundasınız. Ancak bunları kurarken SP3'ü yeniden kurmadığınızdan emin olun Msn Happy .
Tüm bunların sonrasında WLM 8.5 derlemesini sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Msn Happy Şimdiden herkese hayırlı olsun.

(ya da kimbilir belki de en iyisi tekrar Linux'a dönmektirMsn Happy)
motan - avatarı
motan
Ziyaretçi
13 Kasım 2008       Mesaj #12
motan - avatarı
Ziyaretçi
Live Messenger 9 Beta sorunsuzca yüklendi bilgisayarımda SP3 olduğu halde. Wink kullanırken messenger devamlı kapandığı için bunu kaldırıp kararlı sürüm olan 8.5 yükleyeyim dedim, ama sözünü ettiğiniz sorunla karşılaştım, yüklemiyor. Şimdi kararsız kaldım, SP3 ü kaldırıp 8.5 mu yüklemeye çalışsam yoksa yeniden betayı mı yüklesem, tabii o da yüklenirse. Microsoft kendi içindeki sorunları bile halledememiş daha.

Sponsorlu Bağlantılar
Sağlıcakla,

motan - avatarı
motan
Ziyaretçi
13 Kasım 2008       Mesaj #13
motan - avatarı
Ziyaretçi
Tekrar 9 beta son sürümü sorunsuzca yükledim, ilave yüklenen winklerde bazen messenger hatası verdirip kapatması dışında sorunsuz çalışıyor. Yakında kararlı sürüm de çıkacakmış. Galiba sorunun en iyi çözümü bu.

Sağlıcakla,
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

msn 9 kurulum hatası

kurulum bittikten sonra . açlmıyor ve hata raporu gönder diyor.
coss - avatarı
coss
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #15
coss - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar aynı sorun bedede var msn 9.0p ı yükleyin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Eylül 2009       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardesim bende vista premium var ama bendede söyle 9.0ı kurarken ınstall dolarken 89 veya 90 larda hemen yüklenen şeyler ınstall geri alınarak siliniyor
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2010       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sp3 ü kaldırmakdan tırsıyorum Msn Confused
CristaL1o - avatarı
CristaL1o
Ziyaretçi
2 Şubat 2010       Mesaj #18
CristaL1o - avatarı
Ziyaretçi
Ben Pc ye Format attım Fakat Formattan Sonra MSN i Kuramadım...

jhv

wlsetup u yuklemek için açıorm fakat resimdeki hatayı verior..

Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim...
CristaL1o - avatarı
CristaL1o
Ziyaretçi
2 Şubat 2010       Mesaj #20
CristaL1o - avatarı
Ziyaretçi
Kardes Cok Saolasın. Senin işLemi Yapmadan Yorum Yazdıım yerde Sorunun Cozumunu Buldum. Ama Seninkide oLuor Cok Thanx...