Ziyaretçi
Ayrıca bu başlığı açan arkadaş için;
Teşekküre gerek olmadığını söylemişsin ancak bence çok taktire şayan bir açıklama olmuş. Ama SP3'ten SP2'ye dönecek olan arkadaşları uyarmadan edemeyeceğim. Öyle bir anda SP3'ü kaldırarak sorunu çözemiyorsunuz. Herkes karşılaşacak diye bir kanım yok ama yine karşılaştığım sorunları şöyle özetleyeyim;
- SP3'ü kaldırdıktan sonra IE6 (veya varsa7) çalışmıyor. IE logosuna tıkladığınızda masaüstüne bir başka IE kısayolu ekleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bunu çözmek için Program Ekle/Kaldır'dan IE ile ilgili olan güncellemeleri de kaldırmanız, bu şekilde IE6'ya dönüp daha sonradan IE7'yi yeniden kurmanız gerekebilir.
- SP2'ye döndükten sonra WM, Framework gibi SP3 üzerinden güncellemeleri yapılmış programlar ya eski haline dönüyor veya hiç çalışmıyor. Eski haline dönmesinde bir sorun yok, ancak çalışmayan programlar ciddi bir sorun. Çünkü mesela Framework çalışmamasına karşın, P.Ekle/Kaldır alanından kaldıramıyorsunuz, dolayısı ile de sorunsuz şekilde yeniden kurulum yapmanız mümkün olmuyor. Çözümünü şu şekilde buldum; youruninstaller programı ile zoraki bir kaldırma işlemi yapıp, daha sonra update sitesinden yeniden yükleme yapabilirsiniz.
- SP3'ün bize armağanı olan Dizin Oluşturma Hizmeti (yani bildiğimiz adıyla Indexer) tam olarak kaldırılamadığı için bilgisayarın her açılışında hatalarla karşılaşabilirsiniz. Ben bir kaç defa uyarı mesajı aldığım bu hatayı görmezden geliyorum. Başlangıç Hizmetleri dizininden Indexer'ı kaldırmama rağmen Windows açılırken ısrarla bu hizmeti başlatmak istiyor, henüz bir çözümünü bulamadım, bulan arkadaş olursa paylaşmasını isteriz.
- Ses ve Görüntü işleme üzerine programlar kurulu olan bilgisayarlar için söylüyorum, Codec'lerin SP2'ye dönüşten sonra çalışmaması sorunu ile karşılaştım, ancak bu sorun nispeten kolay aşılabilir bir durumdaydı, çünkü kaldırma ve yeniden kurma işleminde sorun yaşamadım.
- Ekran kartı ile ilgili bir yeniden driver kurma gerekliliği söz konusu olmadı, ancak yine de muhtemel kayıp dosyalara karşın driverları yeniden kurdum, tavsiye ederim.
Son bir not; SP3'ü kaldırdıktan sonra (benim gibi illaki güncel olmalı saplantısında biriyseniz) toplamı 120 MB'a varan 112 güncellemeyi 2 saatini tüketerek yeniden kurmak zorundasınız. Ancak bunları kurarken SP3'ü yeniden kurmadığınızdan emin olun
. Tüm bunların sonrasında WLM 8.5 derlemesini sorunsuz kullanabiliyorsunuz.
Şimdiden herkese hayırlı olsun.(ya da kimbilir belki de en iyisi tekrar Linux'a dönmektir
)
WLM Installer Kurulum Problemi ve Çözümü