Arama

Facebook'ta engellendim veya hesabım kapatıldı, ne yapmalıyım?

Güncelleme: 16 Eylül 2015 Gösterim: 41.529 Cevap: 8
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
1 Nisan 2012       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Facebook Engellenme
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Engellemeler geçicidir. Facebook'un, başka kullanıcıların rahatsız edici veya kötü amaçlı olduğunu düşünebileceği davranışların önüne geçmek için ilkeleri vardır. Hesabınız engellenirse, Facebook'ta halen oturum açabilirsiniz, ancak özellikleri kullanamazsınız.

Arkadaşlık isteği göndermem engelleniyor.

Facebook; arkadaşlarınız, aileniz, sınıf arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınız gibi tanıdığınız kişilerle iletişim kuracağınız bir yerdir. Arkadaşlık istekleri göndermeniz engellendiyse, gönderdiğiniz arkadaşlık istekleri yanıtlanmadığından veya istenmeyen olarak işaretlendiğinden dolayı bu durum oluşmuş olabilir. Bu engelleme, onaylı arkadaşınız olmayan kişilere mesaj gönderebilmenizi de engelleyecektir. Bu engellemenin geçici olduğunu unutmayın. Bu engelleme ve ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi alın.

Mesaj göndermem engelleniyor.

Facebook üzerinde mesaj göndermeniz engellenmişse, bunun nedeni yakın zamanda çok fazla mesaj göndermeniz veya Facebook üyelerinin iletişiminizi istenmeyen iletişim olarak şikayet etmesi olabilir. Bu engellemelerin geçici olduğunu ve birkaç saatten birkaç güne kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Eski mesajları silmeniz, daha fazla mesaj göndermenize olanak sağlamayacaktır.

Engelleme süreniz dolduğunda, lütfen sadece kişisel olarak zaten tanıdığınız kişilere arkadaşlık isteği ve mesajlar göndermeyi unutmayın. Aksi takdirde, hesabınıza ilave sınırlamalar getirilebilir.


Facebook Topluluk Standartları
'nı okuyarak ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bir özelliği kullanmam engellendi.

Facebook'un, başka üyelerin rahatsız edici veya kötü amaçlı olduğunu düşünebileceği davranışları durdurmak için ilkeleri vardır. Niyetiniz bu olmasa da, standartlarımızı ihlal eden bir şey paylaştığınızı veya kısa bir süre içinde aynı özelliği defalarca kullandığınızı belirledik.

Arkadaşlık isteği göndermeniz
engellenmişse, buradan daha fazla bilgi edinin.
Mesaj göndermeniz
engellenmişse, buradan daha fazla bilgi edinin.

Engellemeyle ilgili bilmeniz gerekenler:
  • Bu engelleme geçicidir ve birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.
  • Engellenmiş olduğunuz halde bu özelliği kullanmayı denemeniz halinde engellemenin süresi uzayabilir.
  • Bu engellemeyi herhangi bir nedenle kaldıramadığımız için lütfen sabırlı olun ve bu özelliği kullanmaktan kaçınarak engellemenin sona ermesini bekleyin.
  • Bu özelliği yeniden kullanabildiğiniz zaman, bu tür davranışları ciddi oranda azaltmanız veya daha iyisi tamamen kesmeniz gerekir. Sitedeki özellikleri kötüye kullanmaya devam etmeniz, daha uzun süreli engellemelere veya hesabınızın kalıcı olarak kapatılmasına neden olabilir.
Ne yazık ki, Facebook uygulanan oran sınırları hakkında detaylı bilgi veremez. Belirli bir sayı eşiğinde uyarılmadığınızı, bu eşiğin hız, süre ve miktar gibi farklı etkenler tarafından belirlendiğini unutmayın.

Facebook Topluluk Standartları
'nı okuyarak ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kapatma

Hesabınız kapatılırsa, oturum açamazsınız ve kimse hesabınızı göremez. Bir hesabın kapatılmasının farklı nedenleri olabileceğini ve bu durumların her birini farklı şekilde ele aldığımızı unutmayın. Ek destek almak için doğru kanal üzerinden bizimle iletişime geçin.

Kişisel Facebook hesabım kapatılmış.

Hesabınıza erişememenizin farklı nedenleri olabilir ve her farklı durumda Facebook ile iletişim kurmanın farklı yolları vardır. Bu nedenle, yardım isteği göndermeden önce doğru kanalı kullandığınızdan emin olmanız önemlidir. İlk önce, hesabınıza neden erişemediğinizi aşağıda belirtilen üç neden arasından seçin. Ardından, sizin için geçerli nedenin altında belirtilen talimatları izleyin.

Facebook'un Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ni ihlal nedeniyle kapatma:

Hakkında şikayet bulunan ve ilke ihlalleri yaptığı saptanan Facebook hesapları Facebook tarafından kapatılabilir. Olası nedenler, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, şunlardır:
  • Facebook'tan bir veya daha fazla uyarı alınmasına karşın yasaklı davranışın sürdürülmesi
  • Diğer kişilerle taciz, reklam, tanıtım veya flört amaçlarıyla istenmeyen iletişim kurmak veya uygunsuz diğer davranışlar
  • Sahte ad kullanmak
  • Bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünmek veya bir kimliği bir başka şekilde yanlış temsil etmek
  • Facebook'un Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ni ihlal eden içeriklerin paylaşımı (Bunlara müstehcen, pornografik veya cinsel içerikli fotoğrafların yanı sıra görsel şiddet içeren her tür fotoğraf dahildir. Bir bireyi veya grubu tehdit eden, korkutan, rahatsız eden, utandıran veya istemedikleri şekilde onların üzerine dikkat çeken içeriği, fotoğrafı veya yazıyı da kaldırırız.)

Sitede izin verilmeyen belirli davranış ve içerik türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Facebook’un Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ni inceleyin.

Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ni ihlal eden içerikler yayınlamadıysanız veya başka herhangi bir şekilde ihlal etmediyseniz
buraya tıklayın.

Güvenlik devredışı
Başka birisi tarafından ele geçirildiği veya şifresinin çalındığı bildirilen veya tespit edilen hesaplar Facebook tarafından kapatılabilir. Hesabınızın güvenlik nedeniyle kapatıldığını düşünüyorsanız, doğru başvuru formunu bulmak için lütfen Yardım Merkezimizin Güvenlik kısmına dönün.

Erişim sorunları nedeniyle giriş yapamama

Hesabınız kapatıldıysa, hesabınıza girmeye çalışırken "Kapatıldı" mesajını net olarak görürsünüz. Bu mesajı görmüyorsanız, hesabınız kapatılmamış ve yalnızca giriş sorunlarıyla karşılaşıyorsunuz demektir. Doğru başvuru formunu bulmak için Yardım Merkezi'nin Giriş ve Şifre kısmına bakmalısınız.

Giriş sorunu örnekleri:
  • Şifre sorunları nedeniyle giriş yapamama
  • Bir hata mesajı nedeniyle giriş yapamama (örn. "Site Bakımı," "Geçersiz/Kayıtsız E-posta Adresi," vb.)
  • Giriş e-postasını veya şifresini unutma nedeniyle giriş yapamama
  • Facebook'a erişimde karşılaşılan diğer teknik sorunlar

Hesabım kapatılmadan önce bir uyarı almadıysam?

İhlalin ciddiyetine bağlı olarak hesabınız uyarı verilmeksizin kapatılabilir. Lütfen Facebook'un Facebook Topluluk Standartları'nın ciddi şekilde ihlali nedeniyle kapatılan hesapları yeniden açmayacağımızı unutmayın.

Giriş yaptığımda, Facebook sistemleri kötü amaçlı davranışlarda bulunduğumu saptadığı için hesabımın durdurulduğunu görüyorum.

Hesabınıza yeniden erişim sağlayabilmek için giriş yapmanız ve ekrandaki talimatları izlemeniz gerekmektedir. Hak ve Sorumluluklar Bildirimi'ni gözden geçirerek Facebook'ta izin verilmeyen davranışlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Hesabımın başkasının eline geçtiği veya şifresi çalındığı için kapatıldığını düşünüyorum.

Lütfen aşağıda ilgili bağlantıya tıklayın.
  • Başkasının Eline Geçen veya Şifresi Çalınan Hesaplar. Hesabınızın başkasının eline geçtiğini veya şifresinin çalındığını ama para dolandırıcılığından etkilenmediğini düşünüyorsanız, lütfen buraya tıklayın.
  • Para Aktarma Sahtekarlığı. Hesabınıza, genellikle Sohbet veya Durum Güncellemeleri aracılığıyla uzak bir yerde mahsur kaldığınızı ve para yardımına ihtiyaç duyduğunuzu iddia ederek arkadaşlarınızdan para elde etmeye çalışan birisi tarafından erişildiğini düşünüyorsanız, lütfen hesabınızı buradan güvene alın.

Daha fazla bilgi için genel Güvenlik sayfasını görüntüleyebilir veya şifrenizi yenileme talimatları, virüse karşı koruma tarayıcıları indirmek ve diğer faydalı ipuçları için Facebook Güvenlik Sayfası'nı ziyaret edebilirsiniz.

Arkadaşımın Facebook hesabı engellendi veya kapatıldı.

Arkadaşınızın hesabı kapatıldıysa, doğrudan kendi giriş e-posta adresinden bir itiraz göndermesi gerekmektedir. Lütfen arkadaşınızı daha detaylı bilgi alması için Yardım Merkezi'nin Kapatılma kısmına yönlendirin.

Ne yazık ki, Facebook bir hesapla ilgili hesap sahibi dışında kimseye bilgi veremez. Facebook, arkadaşlar adına yapılan itirazlarla ilgili herhangi bir işlem yapmaz.


Facebook Topluluk Standartları
'nı okuyarak ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çocuğumun Facebook hesabı engellendi veya kapatıldı.

Çocuğunuzun internet sitemizi kullanımıyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz ancak ne yazık ki, talebiniz üzerine size hesap hakkında bilgi veremiyoruz ve hesapla ilgili herhangi bir işlem gerçekleştiremiyoruz. 13 yaşında veya daha büyük olan tüm üyeler yetkili hesap sahipleri sayılır. Facebook federal ve pek çok eyalet yasalarınca, hesap sahibi olmayan birisine yetkisiz erişim vermekten veya hesap sahibi olmayan bir kişi adına işlem yapmaktan men edilmiştir.

Çocuğunuz giriş e-posta adresini kullanarak, kapatılan hesabı için kendisi bir itiraz gönderebilir. Lütfen çocuğunuzu daha detaylı bilgi alması için Yardım Merkezi'nin
Kapatılma kısmına yönlendirin.

Facebook Topluluk Standartları
'nı okuyarak ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 17:56
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
muronoloji - avatarı
muronoloji
Ziyaretçi
24 Ocak 2014       Mesaj #2
muronoloji - avatarı
Ziyaretçi
kardeşimin facebook hesabı kapatıldı ne yapmalı email flan deişmiş?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Haziran 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
neden hesebım kapatıldı ve nasıl açabilirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Haziran 2014       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bnada aynısı oldu bi yardım
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
17 Temmuz 2014       Mesaj #5
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
muronoloji adlı kullanıcıdan alıntı

kardeşimin facebook hesabı kapatıldı ne yapmalı email flan deişmiş?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

neden hesebım kapatıldı ve nasıl açabilirim

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bnada aynısı oldu bi yardım

Hesabınızın yanlışlıkla ya da başkası tarafından kapatıldığını düşünüyorsanız, buraya tıklayın.
theMira
selin kaya - avatarı
selin kaya
Ziyaretçi
7 Ekim 2014       Mesaj #6
selin kaya - avatarı
Ziyaretçi
selamun eleykum facebook admınlerı selın kaya admı facebook hesabım guvenlık nedenıyle haksız yere kapatılmıs hesabımın aktıf hale getırılemsını rıca edıyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2015       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cabbar-157@hotmail.com hesabım engellendimi kapatıldı mı bilmiyorum
NEDEN BOYLE OLDU RİCA EDİYORUM ACARSANIZ SİZE BOL BOL DUA EDERİM LÜTFEN FACEMİ ESKİ HALİNE GETİRİN ALLAH RIZASI İÇİN NEOLUR
mesut tozkopar - avatarı
mesut tozkopar
Ziyaretçi
1 Mart 2015       Mesaj #8
mesut tozkopar - avatarı
Ziyaretçi
neden engellendim bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2015       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar facebook hesabım kapandı kimlik gönderdim teşekkür ederiz diyo bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz filan diyo ama açılmadı hala hesabım.
İkinci olarak da telefon numaram o hesapta doğrulandığı için yeni hesap da açamıyom nasıl olucak bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Benzer Konular

17 Temmuz 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar
3 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
16 Şubat 2013 / derin adam Soru-Cevap
9 Haziran 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar