Arama

Facebook Dünyasından Son Haberler - Sayfa 3

Güncelleme: 2 Şubat 2016 Gösterim: 24.434 Cevap: 40
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #21
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
16 Bin Facebook Kullanıcısının Bilgileri Çalındı

Sponsorlu Bağlantılar
ESET, Facebook üzerinden poker oynayan kişilerin giriş bilgilerini çalan bir truva atını tespit etti. "Poker Agent-Poker Ajanı" adı verilen truva atı ile 16 bin kişinin Facebook hesaplarına erişildiğini bildiren ESET, bu amaça ulaşmak için 800 virüslü bilgisayardan oluşan geniş bir botnet ağı oluşturulduğunu tespit etti.

Doğrudan Facebook giriş bilgilerini elde etmeye odaklanan "Poker Ajanı", bu hesaplar üzerinden popüler poker sitesi "Texas Holdem Poker"deki kullanıcıların oyun skorlarına ulaşmaya çalıştı. Saldırganlar, poker oyunundaki kredilerini arttırabilmenin yanı sıra bazı kişilerin Facebook hesap ayarlarında bulunan kredi kartı bilgilerine de ulaşmayı hedeflediler. Oyunun, PayPal hesabını kullanarak kredi kartından gerçek para kullanma özelliği de bulunuyor.

ESET'in algılama istatistikleri, tehditin öncelikli olarak İsrail'de yayıldığını ortaya koydu.

& ;

ESET'in tespitlerine göre kullanıcıların giriş bilgilerine ulaşmak için, hepsi virüslü ve saldırganlar tarafından kontrol edilen 800 bilgisayar kullanıldı. Bu botnetdeki virüslü bilgisayarlar, kullanıcının Facebook hesabına giriş yapmak ve Texas Holdem skorlarına ulaşmak için komut alıyorlar.

Kredi kartı bulunan ya da düşük skorları olan kullanıcıları bulan virüslü bilgisayarlar, alınan talimatlar doğrultusunda, kullanıcıların Facebook hesabına yemleme sitesi bağlantısı ile virüs bulaştırırlar. Bu site doğrudan ya da dolaylı olarak Facebook oyuncularını cezbetmek için hareket eder. Bu durumda Facebook ana sayfası olarak görünen bu sayfaya giriş bilgileri bildirildiğinde, saldırganlar bilgileri elde etmiş oluyor. Bu botnetin analizi yapılırken ESET, toplamda 16 bin 194 kullanıcının giriş bilgilerine ulaşılabilmiş olacağını tespit etti.

Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #22
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Sevgililer Günü'ne Özel Facebook Kampanyası

Sponsorlu Bağlantılar
P.F.Chang's China Bistro, "Aşkın Yemeği" Facebook uygulaması ile Sevgililer Günü'nde 5 şanslı çifte Aşkın Yemeği'ni hediye ediyor. P.F.Chang's China Bistro'da lezzetli ve romantik bir akşam geçirmek için formu doldurup, çekilişe katılmanız yeterli.

Etiler'deki ilk restoranıyla Çin mutfağının eşsiz lezzetlerini İstanbul'a taşıyan, Amerika'nın bir numaralı Çin restoranı P.F.Chang's China Bistro, Sevgililer Günü için lezzetli, keyifli ve romantik bir seçenek sunuyor.

P.F.Chang's China Bistro'nun ünü, tüm İstanbul'a yayılan Dynamite Shrimp, Sweet & Sour Chicken, Wok Chared Beef, Singapore Street Noodle, Coconut Curry Vegetables ve P.F.Chang's'e özel diğer lezzetlerden istediğinizi seçebilir ve sevgilinize özel bir menü oluşturabilirsiniz.

Ve bu özel günde değişik lezzetler tatmanın keyfini, kalp şeklindeki pasta ile taçlandırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken P.F.Chang's Türkiye Facebook sayfasına girmek, "Aşkın Yemeği" uygulamasında yer alan formu doldurmak. https://www.facebook.com/PFChangsTR/app_305710316199194

P.F.Chang's Bistro'dan Sevgililer Günü hatırası

Sevgililer Günü'nü P.F.Chang's China Bistro'da kutlamayı tercih eden çiftleri bir de sürpriz bekliyor; dileyen misafirler isimlerini P.F.Chang's'in hediye edeceği kitap ayraçlarının üzerine Çince olarak kaligraflara yazdırarak bu özel günün hatırası olarak saklayabilecekler!

Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #23
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'un Yüz Tanımasına Avrupa'dan Yasak Geldi

Ruşen Göbel - - Facebook kullanıcıları olarak pek çoğumuz, arkadaşlarımızla çekildiğimiz fotoğrafları yayınlayıp, arkadaşlarımızın yüzünü etiketliyoruz. Tabii onlarca fotoğrafta herkesi etiketlemek, biraz uğraştırıyor. Facebook, bunun için yüz tanıma özelliğini devreye sokmuştu.

Facebook, İrlanda'da Ekim ayında bu özelliğin güvenlik sebebiyle yasaklanmasıyla, tüm Avrupa'da özelliğin kullanımını engellemişti. Yeni kullanıcılar "fotoğraf etiketlemede beni öner" seçeneğini kullanamıyor. Özelliğin kullanılamamasına rağmen, sunucularda yer almaya devam ettiğini hatırlatalım. Tabii son gelişme ile yazılım komple silinene kadar...

İrlanda Veri Koruma yetkilisi, tüm kaynak kodların silindiğini onayladı. Ciara O'Sullivan, Facebook'a işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Facebook'un yakın bir zamanda yüz tanıma sitesi Face.com'u satın aldığını da hatırlatalım...

Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #24
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook Graph Search, Kullanıcılara Sıkıntı Verebilir

- Sosyal ağ devi Facebook'un tanıttığı Graph Search adı altındaki yeni arama motorunun yankıları sürüyor. Henüz "beta" aşamasında olan uygulama ile kullanıcılar Facebook'ta çok daha gelişmiş bir altyapıyla arama yapabiliyor.

Yan etkileri olabilir

BusinessInsider'ın haberine göre ise Graph Search'ün Facebook'a ciddi derecede yan etkisi olabilir. Yeni arama motoru sayesinde kullanıcılar artık arkadaşlarının yıllar önce beğendiği sayfalara, fotoğraflara ve iletilere ulaşabiliyor. Bu ise kullanıcıların geçmişinin kurcalanması dolayısıyla bir ikilemi de meydana getiriyor. e-Pazarlama uzmanı Dbera Aho Williamson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kullanıcıların 5 yıl önce hangi sayfaları veya fotoğrafı beğendiğini hatırlamayabileceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben arama yaparken herhangi bir arkadaşımın 5 sene önceki beğendiği her şeyi görebiliyorum. Oysa ilgili arkadaşım yıllar sonra bu beğendiği sayfaları görmemden hazzetmeyebilir ve bu sayfaları beğendiği için çekincesi olabilir."

Çılgınlık başlayabilir

Williamson, Graph Search'ün genel kullanıma açılmasıyla birçok kullanıcının yıllar evvel "beğen" butonuna tıkladığı içeriklerden "beğen"lerini toplamaya başlama ihtimaline dikkat çekti ve ekledi: "Herkes geçmişinin kurcalanmasından hoşlanmayacaktır ve "beğenmeme" çılgınlığı hiç de uzak bir ihtimal değil."


Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #25
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Geçtiğimiz Nisan ayında Facebook, en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan ve fotoğraf düzemek için kullanılan Instagram’ı satın almıştı. Buna karşılık Google da sessiz kalmadı ve Instagram’ın en büyük rakibi olarak bilinen iOS tabanlı bir uygulama olan SnapSeed’e sahip Nik Software’ı bünyesine kattı. Bu hamle internet dünyasında “Google’ın büyük bir mobil uygulama geliştiricisini satın alması, Facebook’un geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş atılıma bir cevap niteliği taşıyor” şeklinde yorumlanırken, pazarda ne tür yenilik ve değişiklik olacağını hep birlikte göreceğiz.
Google’da mühendislik bölümünde başkan yardımcılığı yapan Vic Gundotra, Google Plus hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada satın alma haberini duyurarak, fotoğraf uygulamaları alanında yeni bir rekabetin haberini herkese vermiş oldu.

Bildiğiniz üzere SnapSpeed de Instagram’a benzer olarak fotoğraf düzenleme ve bu fotoğrafların Facebook, Flicker, Twitter ve benzeri popüler sosyal ağlarda paylaşılmasına olanak tanıyan bir uygulama. Bu gelişmelerden sonra mobil teknoloji meraklıları, geçtiğimiz günlerde yeniden alevlenen bu rekabetin, önümüzdeki dönemde son kullanıcının ne kadar işine yarayacak yeniliklere yol açacağını merak eder oldu.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 12 Şubat 2013 13:15 Sebep: Link korumalı resim kaldırıldı.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013       Mesaj #26
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook siber saldırıya uğradı!

facebookta bu oyunu oynayanlar yandi13606906580 h989229
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, siber saldırıya uğradığını duyurdu.Saldırının, bir grup Facebook çalışanının kötü amaçlı yazılıma sahip bir internet sitesini ziyaret etmesiyle meydana geldiği belirtildi.

Facebook Inc. şirketler grubu, Ocak ayında, sitenin "sofistike" bir siber saldırıya uğradığını ve saldırıda kullanıcı bilgilerinin zarar görmediğini açıkladı.
Saldırının, bir grup Facebook çalışanının kötü amaçlı yazılıma sahip bir internet sitesini ziyaret etmesiyle meydana geldiği belirtildi.
Bu ay başında başka bir sosyal paylaşım sitesi Twitter da siber saldırıya uğramış ve 250 bin kullanıcının bilgilerinin "hacker"lar tarafından ele geçirildiği ifade edilmişti.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013       Mesaj #27
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook hesabınızı kapatmak için 8 neden



face1920061855
Facebook hesabınızın olmaması sosyal hayatınızın olmadığı anlamına gelebilir. Eğer bir hesabınız yoksa başarılarınızı, ilişkilerinizi ve tatil fotoğraflarınızı insanlarla paylaşabilecek bir alanınız yok demektir. Günümüzde ‘Facebook’suz bir hayat ‘hastalıklı’ bir kişilik olarak düşünülse de aslında hayatımıza büyük bir zararı da var.

face2189716910
Her ne kadar ilkokul arkadaşlarımızı Facebook’ta bulmak eğlenceli gözükse de hepimiz bir gün kendimizi zamanımızı öldüren kara deliğin içinde buluyoruz. Peki buna bir son vermeli miyiz? Mashable, Facebook hesaplarını kapatmak için 8 neden sıraladı.

face3777714427
1. Bilinçsiz bağımlılık... Facebook bağımlılığı diğer kötü alışkanlıklara benzemiyor. Çünkü bağımlısı olduğunuzun farkına bile varmıyorsunuz.

face4751382687
Bir araştırmaya göre kadınlar günde 81 dakika erkekler ise 64 dakikasını Facebook’ta geçiriyor. Acı olan tarafı ise zamanın Facebook’ta nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile...

face14365797314
2. Öz saygının yok olması... Aldığınız kilolardan şikayetçiyseniz bir de yeni ‘kilolu’ halinizin fotoğrafını Facebook’a koymayı deneyin. Bir araştırmaya göre Facebook kullanıcıları arkadaşlarının fotoğraflarına baktıkça kendilerine olan güveni azalıyor.

face5810060004
Araştırmaya katılan 600 kişiden yarısı arkadaşlarının fotoğraflarına bakarak vücutlarını kıskanıyor. Daha genç kullacılarda ise sosyal medya baskısıyla uyku problemleri, yeme bozukluğu, narsizm ortaya çıkabiliyor.

facebook621781557
3. İş arayışı... Birçok araştırmaya göre iş verenlerin yüzde 90’ı başvuran adayların Facebook profillerini inceliyor. Başvuruların yüzde 69’u ise Facebook profillerindeki içerikten reddediliyor. Facebook hesabını kapatmak kesin çözüm olabilir ama bazı iş verenler ise Facebook’u olmayan birini psikopat olarak görüyor.
face765661058
4. Okul başvuruları ... Akademik hayatınıza yön verirken her 5 saniyede bir Facebook’u güncellemezseniz başvuru süreciniz daha hızlı sonra erebilir.
face8464812082
5. Facebook profilinizde paylaşacağınız acı dolu iletileri kimse görmek istemiyor. Ayrıca eski sevgilinizi durmadan Facebook’tan takip etmeyi bırakarak onu daha çabuk unutabilirsiniz.
face9602774277
6. Facebook kıskançlığı... Yine bir araştırmaya göre Facebook kıskanç ve mutsuz yapıyor. Sadece mutlu anların paylaşıldığı Facebook’ta sürekli bu paylaşımlara maruz kalmak kişiyi daha olumsuz düşünmeye itiyor. Sonuç ise kıskançlık ve mutsuzluk. Facebook’ta yaşanan kıskançlık, dedikodu ve akran istismarına da sebep oluyor.
face10813066666
7. Sınav zamanı... Sınav zamanı Facebook’ta zaman öldürmek gibisi yok. Ders çalışmak yerine Facebook’ta insanları takip etmek her 5 dakikada bir tekrar tekrar Facebook’u kontrol etmek sınav sonucuna iyi bir etkisi olduğu söylenemez.
face11457600292
Buna çözüm olarak hesabınızı kısa süreliğine kapatabilirsiniz. Eğer buna cesaret edemiyorsanız güvendiğiniz bir arkadaşınızdan şifrenizi değiştirmesini isteyebilirsiniz.
face12463327500
8. Özel yaşamın korunması... Gizlilik internetin en korkutucu konularından biri olmuştur. Ancak Facebook kendine has kullanım koşulları bile hesabınızı kapatmak için iyi bir neden olabilir.
face13788652234
Hala ikna olmadıysanız bir de bunu dinleyin.... Facebook’un yeni geliştirdiği ‘Graph Search’ uygulaması ‘beğen’diğiniz sayfalardan yola çıkarak bütün hayatınızı arama motorunda sergileyecek. Bu bilgiler ise en çok reklam verenlerin işine yarayacak. ‘O zaman Facebook’tan her şeyimi silerim’ diye düşünüyorsanız unutmayın internette hiç bir şey asla tamamen yok olmaz!

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Mayıs 2013       Mesaj #28
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook sürekli kullanıcı kaybediyor
MsXLabs.org

Sanal dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinde Facebook, sürekli olarak kullanıcı kaybetmeye başladı.

facebook surekli kullanici kaybediyor h23671

Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ana pazar ülkelerde internet kullanıcıları artık bu sosyal paylaşım sitesine sırtlarını dönüyor. Uzmanlar ise, Facebook için kayıpların devam edeceği ve bir gün MySpace'in akıbetine uğrayabileceği yorumunu yapıyor.

KULLANICI SAYISI SÜREKLİ AZALIYOR

Path, Instagram, Pinteres, Google+, Whatsapp, JustMe, gibi Facebook'un rakiplerine her geçen gün yenileri eklenirken, Amerikalı internet devini kullananların sayısı da azalıyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, sayılar Facebook için kırmızı alarm niteliğinde. Gazete sadece geçen birkaç hafta içinde söz konusu sosyal paylaşım sitesinin milyonlarca kullanıcı kaybettiğini yazdı.
Gazeteye göre, kayıplar özellikle Facebook'un 'ana pazar' olarak gördüğü Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde yaşanıyor.

SADECE AMERİKA'DA 6 MİLYON KAYIP VAR
SocialBakers adlı bağımsız istatistik kuruluşundan verileri aktaran Guardian, Facebook'un sadece Amerika'da birkaç hafta içinde 6 milyon kullanıcısını kaybettiğini ve bu kayıp oranının yüzde 4 olduğunu bildirdi.

İngiltere'de 1,3 milyon, kişinin de Facebook'u artık ayda bir bile kullanmadığını belirten İngiliz gazete, Facebook'ta online olanların sayısının giderek azaldığı bilgisini verdi.
SocialBakers adlı kurum, kullanıcı kaybını aylık olarak hesaplarken, ayda en az bir kez Facebook'a giren ve girmeyenler olarak sınıflandırdı.
Buna göre, Almanya'da da aylık kullanıcı sayısı 24 milyon 950 bin olan Facebook sadece Mart ayı içinde 81 bin 780 kullancısını kaybetti.

FACEBOOK'TA DAHA AZ VAKİT HARCIYORLAR
Diğer tarafatan Facebook kullanıcılarının önceki aylara göre, bu sitede daha az vakit harcadıkları da gelen haberler arasında.
SocialBakers'ın verdiği rakamlara göre, özellikle Amerika'daki genç kullanıcılar Facebook'ta şubat ayında ortalama 121 dakika online kalırken, mart ayında bu rakam 115 dakikaya düştü.
Konuyu Alman Focus dergisinin internet sayfasına değerlendiren uzmanlar ise Facebook'un 'popülarite kaybının' devam edeceği yorumunu yaptılar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013       Mesaj #29
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook'ta Tuzak
MsXlabs.org


BU DOĞRU ARKADAŞLAR, DÜN AKŞAM BAŞIMA GELDİ, ALLAHTAN TECRÜBELİYİM DE TIKLAMADIM... LÜTFEN OKUYUN VE PAYLAŞINNN..
LÜTFEN DİKKAT!!!

ARKADAŞ LİSTENİZDE BULUNAN HERHANGİ BİRİNDEN

slm bu sayfada senin faceni yayınlamışlar ve herkes şikayet ediyor gördüm haberin olsun diye söylemek istedim bilgin olsun
(............com) burada bir site adı yazılı

ŞEKLİNDE BİR İLETİ YA DA MESAJ ALIRSANIZ SAKIN LİNKE TIKLAMAYIN ÇÜNKÜ BU ADRESİNİZİ ÇALMAK İÇİN KURULAN BİR TUZAK.. LÜTFEN BU UYARI YAZISINI TÜM ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞIP ELİNİZDEN GELDİĞİNCE HERKESİ BİLGİLENDİRİNİZ.
alıntıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Mayıs 2013       Mesaj #30
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'a Avrupa'dan darbe
MsXLabs.org

Facebook telefonunun ABD satışlarında yarattığı hayal kırıklığının ardından Avrupa satışları ertelendi.

130525 facephonehlarge


HTC tarafından üretilen Facebook entegreli akıllı telefonun Avrupa çıkış tarihi ertelendi.
BBC'nin haberine göre İngiliz operatör EE, müşterilerden gelen yorumlardan yola çıkarak telefonun piyasaya sürülme tarihini ertelediklerini açıkladı.

Facebook, Nisan ayında Android tabanlı telefonlarda kullanılacak yeni bir arayüz tanıtmıştı. ‘Facebook Home’ adını taşıyan arayüz, sosyal medya ağının içerdiği hizmetleri akıllı telefonlara taşıması planlandı.
HTC One, Samsung Galaxy Note II, Galaxy S3 ve S4 gibi telefonlarda kullanılacak olan arayüz, Facebook’u akıllı telefonlarda ‘ana ekran’ haline getiriyor.
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerbeg, ‘Home’u tanıtırken ‘İnsanların telefonla olan ilişkilerini değiştirecek’ sözlerini kullanmıştı.
Home, HTC’nin First adlı akıllı telefonunda standart işletim sistemi olarak sunuluyor. Telefonun ABD’deki fiyatı iki yıl sözleşmeli olarak 99 dolar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular