Arama

Facebook Dünyasından Son Haberler - Sayfa 4

Güncelleme: 2 Şubat 2016 Gösterim: 24.454 Cevap: 40
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
13 Haziran 2013       Mesaj #31
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'a Twitter Benzetmesi.

Sponsorlu Bağlantılar
Facebook,Twitter'a benzer bir kullanım sundu.Genellikle sayfalarda başına # koyduğumuz ifadeler aynı @koyduğumuz gibi mavileşiyor.Bu sefer # ile bir değişiklik yapıldı.Paylaşımı hastag gibi kullanabiliyoruz.Tıkladığımızda aynı Twitter gibi bu ifadeyle atılan 'PAYLAŞIMLAR' gösteriliyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
17 Haziran 2013       Mesaj #32
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Facebook'ta hashtag devri başlıyor
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Facebook üzerinde hashtag’lerin üç temel kullanım şekli olacak. İşte detaylar...

202808 facebook



Yayınlanan bir blog yazısı ile Facebook üzerinde hashtag kullanılmaya başlanacağı resmen duyuruldu.

Facebook üzerinde hashtag’ler aynı Twitter, Instagram veya Tumblr’da olduğu gibi kullanılacak ve aynı konuyla ilgili farklı paylaşımları kolay bir şekilde keşfetmeyi sağlayacak.

Yapılan açıklamaya göre Facebook üzerinde hashtag’lerin üç temel kullanım şekli olacak. Kullanıcılar Facebook üzerindeki durum güncellemeleri ve paylaşımlarına hashtag ekleyebilecekleri gibi, diğer servislerden taşınan hashtag’ler de tıklanabilir olacak. Ayrıca hashtag’ler Facebook aramasına da dahil edilecek.

Hashtag’lerle ilgili mahremiyet endişelerine gelince, Facebook hashtag yapısının site üzerindeki var olan mahremiyet ayarlarını değiştirmediğini, içerisinde hashtag kullanılmış olsun ya da olmasın tüm kullanıcıların bundan sonra da sadece kendileri ile paylaşılmış olan içerikleri görüntüleyebileceklerini ve bunun dışında kalan içeriklere erişemeyeceklerini açıkladı.

Bu açıklama ile birlikte hashtag’lerin Facebook’ta kullanılmaya başlanacağı kesinleşmiş oldu fakat bir anda tüm kullanıcılar için kullanılabilir olmayacak. Hashtag kullanımı kademeli olarak devreye sokulacak ve tüm kullanıcıların bu özelliğe sahip olması zaman alabilecek.

Facebook ayrıca hashtag kullanımını zaman içerisinde farklı özellikler ile zenginleştireceğini söyledi fakat bu konuda detay vermedi.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 17 Haziran 2013 14:56 Sebep: Sayfa düzeni
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #33
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook hisseleri halka arz fiyatını yakaladı
MsXLabs.org

Sosyal paylaşım devi Facebook hisselerinin değeri seans öncesi işlemlerde 38 doları görerek halka arz fiyatını ilk kez aştı.

130731 facebookhlarge


Halka arzından sonra hisselerindeki kötü performansla yatırımcılarını üzen sosyal paylaşım devi Facebook, bugünkü işlemlerde seans öncesi 38 dolar seviyesini görerek halka arz fiyatını ilk kez aştı.

Bir buçuk yıl önce Nasdaq Borsası’nda halka arz edilen hisseler 38 dolardan işlem görmüştü.

Mayıs 2012'de beklentilerin oldukça üzerinde bir fiyattan halka açılan sosyal medya devi, ABD'de gerçekleşen en büyük üçüncü halka arz olarak tarihe geçmişti.

Bu gelişmenin adrından sosyal medya devi, halka arz öncesinde hisse fiyatlarını fazla değerlediği ve yatırımcıları karşılaşabilecek riskler konusunda uyarmamakla suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.

EN HIZLI DEĞER KAYBEDEN ŞİRKET OLMUŞTU
Facebook, ABD tarihinin 100 milyar değerin üzerinde halka arz edilen ilk şirketi olmuş, ancak beklentiler ilk günden yerini büyük bir kaosa bırakmıştı.

Nasdaq borsası aşırı işlem hacmini kaldıramayarak çökmüş, halka arzı düzenleyen yatırım ortaklarının hisselere fazla değer biçerek sunmalarının anlaşılması, yatırımcıların öfkesine neden olmuştu.

Hisselerin beklenen ilgiyi görmemesi ve bazı yatırımcıların mahkemeye başvurması, Facebook’u oldukça zor bir sürece sokmuş, şirket Temmuz 2012’de hisse değerlerinde yüzde 38 değer kaybetmişti. Aynı dönemde toplam piyasa değerinden 34 milyar dolar kaybeden Facebook, ABD tarihinin halka arzın ardından en hızlı eriyen şirketi unvanını almıştı.

SERVETİ BİR GÜNDE FIRLADI
Operasyon müdürü Sherly Sandberg’ün liderliğinde bir yıl içinde çok başarılı bir mobil stratejisi ortaya koyan Facebook, geride kalan süreçte hisse değerindeki kaybı ortadan kaldırdığı gibi servetine servet katmayı başardı.

Temmuz 2012’de kişisel servetinden 1,6 milyar dolar kaybeden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise hisselerdeki artış sayesinde servetini hafta içinde 3,7 milyar dolar artırdı ve 16,1 milyar dolara çıkardı.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #34
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'tan BM'ye ret
MsXLabs.org

Bu ay yayımlanan bir Birleşmiş Milletler raporunda, pek çok özel şirket ve grubun aksine Facebook'un Somali'deki korsan ve terörist grupların faaliyetlerine yönelik taleplere cevap vermediği belirtildi.

130731face korsanhlarge

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, BM'nin Somali'deki korsanların faaliyetlerini takip isteğine ret yanıtı verdi. BM'nin Somali ve Eritre İzleme Grubu'nun bu ay yayımladığı raporda, pek çok özel şirket ve grubun, korsanlık, El Kaide terör örgütü bağlantılı militanlar ve hükümetlerdeki yolsuzluk gibi gibi konularda yürütülen soruşturmalara yardımcı olduğu ancak Facebook'un bunu kabul etmediği belirtildi.

Raporda, "Facebook'a hitaben yinelenen resmi yazışmalara rağmen, şirket, izleme grubunun taleplerini hiçbir zaman cevaplamamıştır" denildi.

Facebook ise e-posta yoluyla, BM grubunun kendilerinden veri istemek için yasal bir yetkisinin bulunmadığını, bu nedenle talebin kabul edilmediğini açıkladı.
Somali ve Eritre İzleme Grubu'nun eski koordinatörü Matt Bryden, grubun mahkeme kararı gibi bir gücünün olmadığını hatırlattı. Bryden, Facebook'un gizlilik sözleşmesi baskısı nedeniyle bilgi paylaşımı konusunda temkinli olmasının normal karşılanması gerektiğini kaydetti.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Ağustos 2013       Mesaj #35
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook, yabancı dil sorununu çözdü!
MsXLabs.org

1.5 milyar üye sayısını aşan sosyal ağ Facebook, kullanıcıları için yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor.

Tüm dünyada farklı kültür ve dillerde üyesi bulunan Facebook , farklı ülkelerde farklı diller konuşan kişilerin birbirleri ile iletişim kurarken yaşadıkları dil problemini fark ederek bu duruma çözüm üretti.

Dünya üzerinde farklı ülkelerdeki insanlarla iletişim kurmak isteyen ancak yabancı dil engeline takılan kullanıcılarının yardımına koşan Facebook, yeni satın aldığı şirket ve geliştirdiği yeni özellik sayesinde bu sorunları ortadan kaldırmayı planlıyor.Bu yolda atılan ilk adım ise, çevrimiçi ve çevrimdışı anlık olarak çeviri yapabilen Jibbigo'u bünyesine kattı.

25’ten fazla dil ile hizmet veren Jibbigo, 2009 yılında Mobile Technologies tarafından kurularak kısa sürede birçok tekil kullanıcının ve firmaların çözüm ortağı oldu. Facebook bünyesine geçen başarılı tercüme uygulaması, Facebook Messenger’e entegre edilerek dünya üzerindeki tüm kullanıcıların birbiriyle sağlıklı iletişim kurmasında köprü olmaya hazırlanıyor.

Her ne kadar Jibbigo’nun Facebook’a pahalıya patladığı düşünülse de, sunduğu yeni hizmet sayesinde Facebook Messenger kullanıcı sayısının ciddi bir artış yakalanacağı şüphesiz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
20 Ağustos 2013       Mesaj #36
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Zuckerberg'in Facebook hesabını hack'ledi!
Filistinli bir hacker uyarılarını ciddiye almaması nedeniyle Facebook kurucusu Marc Zuckerberg’in sayfasını hackledi.
Filistinli hacker Khalil Shreateh Facebook'ta arkadaş olmadığı kişilerin bile duvarlarından bildirim yayınlamaya olanak veren bir açık keşfetti.
Konu ile ilgili Facebook ile temasa geçen Shreateh'in uyarıları şirket yetkilileri tarafından pek dikkate alınmadı.
Yetkililer, Sheateh'e bunun bir hata olmadığını açıklayan bir cevap verdi.
Ancak, yetkililerin bu ilgisizliği üzerine Shreateh durumu arkadaş olmadığı Facebook kurucusu Zuckerberg'in duvarından açıkladı.
Öncelikle Zuckerberg'den özür dileyen Shreateh bulduğu hatayı açıkladı.

Bu sefer ciddiye aldılar
Daha önce bunun bir hata olmağını düşünen yetkililer alarma geçti ve Shreateh'in hesabı bloke edildi.
Facebook mühendisleri olayı çözdüler ancak Shreateh'e White Hat programı (Facebook'ta açık bulan kullanıcıları ödüllendiren bir proje) kullanım koşullarını sağlamadığı gerekçesiyle ödül vermediler.

Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
17 Eylül 2013       Mesaj #37
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'tan ilginç bilgiler
MsXLabs.Org


resim yukleme1265891965

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, dün paylaştığı yeni bir dökümanda 1.15 milyar kullanıcının paylaşımlarına dair önemli rakamlara ulaşmamızı sağlıyor. Facebook’un bazı yazılım ve donanım mekanizmalarının nasıl çalıştığı da grafiklerle anlatılıyor.



Facebook’un Ericsson ve Qualcomm ile hazırladığı 70 sayfalık döküman ‘Verimliliğe Yakın Bakış’ başlığını taşıyor ve Internet.org projesi kapsamında halka açık şekilde sunuluyor.



Hatırlatmak gerekirse Internet.org projesi Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia,Opera, Qualcomm ve Samsung işbirliğinde internete erişemeyen insanlara uygun bir internet bağlantısı sunmak amacıyla hayata geçirilmişti.



Sözü fazla uzatmadan sizi raporda paylaşılan rakamlarla başbaşa bırakalım;



Bugüne dek Facebook yüklenen fotoğraf sayısı 250 milyarı geçti. (Kıyaslama yapmak için 2011 ortalarında Facebook’ta 100 milyar fotoğraf olduğunu ve Flickr’a her gün 3.5 milyon fotoğraf yüklendiğini, toplamda da 8 milyar fotoğraf olduğunu paylaşalım.)







Facebook’a her gün 350 milyon, her saat yaklaşık 15 milyon, her dakika 243 bin, her saniye 4 bin adet fotoğraf yükleniyor.



Facebook’ta her gün 4.75 milyar içerik (yazı, fotoğraf, yorum, video, durum güncellemesi) paylaşımı yapılıyor.



Kullanıcılar her gün 4.5 milyardan fazla Facebook’un ‘beğen’ düğmesine tıklıyor.




facebook like


Facebook kullanıcıları her gün 10 milyardan fazla mesaj atıyor.



Facebook sunucuları 250 petabayt büyüklüğünde bir veriyle başa çıkmaya çalışıyor.



Bu arada Facebook’un aynı albüme farklı kişilerin fotoğraf yüklemesini sağlayan ‘paylaşılmış albümler’ özelliğini devreye aldığını da hatırlatalım.



a8dab1f7223c5c5414314cb9503d4d89 k



Raporda Ericsson’un mobil pazara dair bazı verilerine de daha önce paylaştığımız şu raporda benzer ve ayrıntılı grafikleri görmeniz mümkün.


Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
28 Ekim 2013       Mesaj #38
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Ayarlarınızı Değiştirerek Profilinizi Daha Güvenli Hale Getirin
MsXLabs.Org


141654?itokPc9J8oxh

Cba'nın haberine göre; Facebook’un yaptığı son değişikliklerle birlikte beğenileriniz, durum bildirimleriniz, fotoğraflarınız ve yorumlarınız ‘Graph Search’te arama yapan herkese gözükecek. Arkadaş listenizde olmayan kişiler de artık sizin paylaşımlarınızı görebilir.

Bu durumdan rahatsız olanların ise izlemesi gereken yol şu şekilde:

1. Profilinizin gizliliğini düzenlemek için ilk yapmanız gereken ‘Ayarlar’ menüsünden ‘Gizlilik’ bölümünü seçmek. Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümde bulacaksınız.

2. ‘İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?’ başlığı altında paylaşımlarınızın hedef kitlesini belirleyin. Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadece sizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak ‘Özel’ seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

3. ‘Hareketler Dökümü’ Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında, Facebook tarihiniz boyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları, mesajları veya paylaşımları bulabilirsiniz. Eğer isterseniz ‘Facebook Zaman Tüneli’nizde görünmesini istemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.

4. ‘Zaman tünelindeki eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla’ seçeneğine onay vererek, herkese açık paylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaş listenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşü olmadığını da hatırlatalım.

5. ‘Benimle kimler iletişim kurabilir?’ bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerin mesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.

6. ‘Aramada beni kimler bulabilir?’ bölümünde Facebook’ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefon numaranızı aratarak, kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.

7. Eğer zaman tünelinde yaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız ‘Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?’ seçeneğini ‘Hayır’ olarak işaretleyin.

kaynak ; uzmanabi.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Şubat 2015       Mesaj #39
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook'tan "Herkesi" İlgilendiren Özellik
MsXLabs.org

Facebook, kullanıcıların hesaplarını öldükten sonra kontrol edilebilmesini sağlayan bir özellik yayınladı.
Bugünden itibaren şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma açılan bu özellikte, kullanıcılar hesaplarının öldükten sonra önceden seçtiği kişiler tarafından kapatabilme, profil fotoğrafını değiştirebilme gibi özellikler verebilecek.

Bu özellik sayesinde, kişiler öldükten sonra önceden belirlediği "Legacy Contact"ları kişinin o zamana kadar paylaşımları, fotoğrafları, videolarını bir arşiv olarak indirebilecek, gelen arkadaşlık isteklerini kabul edebilecek, profil ve kapak fotoğraflarını değiştirebilecek. Aynı zamanda bu özellikle beraber ölmüş kişilerin adlarının üzerinde "Remembering" yani "Özleniyor" yazısını ekleyecek.

Facebook Dünyasından Son Haberler

Sen sadece aynasin...
exeli - avatarı
exeli
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015       Mesaj #40
exeli - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook Dünyasından Son Haberler

Gerekliliği Tartışılıyor

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarına farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Dünya üzerinde insanlar toplumsal bir olay karşısında tepkilerini ortaya koymak amacıyla değişik yöntemlere başvururlar. Profil fotoğrafı değiştirmek en çok kullanılan yöntemler arasında. Facebook' ta buna kayıtsız kalmadı ve yeni bir özellik getirdi.

Facebook yeni özelliği ile profil fotoğrafını geçici olarak değiştirmeye yönelik bir adım atmaya hazırlanıyor. Buna göre kullanıcı Facebook' un belirleyeceği bir zamana göre profil fotoğrafını eski fotoğrafı ile değiştirme tarihini ayarlayabilecek. Belirlenen zaman geldiğinde, Facebook otomatik olarak eski profil fotoğrafını kullanmaya devam edecek.

Kaynak: teknoloji haberleri

Benzer Konular

12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular