Arama

Twitter'ın Püf Noktaları

Güncelleme: 23 Haziran 2013 Gösterim: 4.509 Cevap: 1
KAPTAN - avatarı
KAPTAN
Ziyaretçi
12 Ocak 2013       Mesaj #1
KAPTAN - avatarı
Ziyaretçi
Twitter'ın Püf Noktaları
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte son yıllarda hızla gelişen sosyal ağlar oluşmaya başladı. Anlık ileti sistemlerinin yanı sıra artık insanlar, oluşan bu sosyal ağlar aracılığıyla birbirleriyle iletişimini sağlıyor. Twitter da işte tam böyle bir sosyal ağ projesi. Twitter ile 140 karakterden oluşan iletilerle dünyaya küçük şakımalar gönderiyorsunuz. Twitter ile anlık olarak neler yaptığınızı yazıyor, sizi takip eden insanların neler yaptığınızdan haberdar olmalarını sağlıyorsunuz. Aynı şekilde takip etme listenize aldığınız insanlardan bu şekilde haberdar olabiliyorsunuz.
Bu hizmeti kullanmak için bu adresten ücretsiz hesap almanız yeterli. Unutmadan, Pardus’a gönül veren birçok kişinin Twitter’da buluştuğunu da belirtelim.
Tabi bu tarz sosyal ağların gelişmesiyle birlikte, bu hizmetlerin kolayca takip edilebilmesi için uygulamalar da geliştiriliyor. İşte bu yazımda Pardus depolarında bulunan üç Twitter istemcisini tanıtacağım: "Qwit", “Twitux ve “Mitter".
Qwit

  • Bulunduğu depo: 2009 Katkı Deposu
  • Boyutu: 225 KB
  • Bulunduğu Menü:
  • KDE: Pardus > Programlar > İnternet > Qwit
  • Xfce: Pardus > Ağ > Qwit
Qwit, 2009Katkı deposunda bulunan küçük fakat çok yetenekli bir uygulama. Kurduktan sonra sistem tepsisine mavi tonlarda ufak bir “t” harfi içeren simgeyle yerleşiyor.
qwit optionsİlk kullanımda ayarlar ekranına gelerek ilk ayarları yapmamız isteniyor. General sekmesi altında iki özellik bulunuyor:
Update interval: Bu alanla güncellemelerin ne kadar sıklıkla yapılacağını ayarlıyoruz. Bu ayar öntanımlı olarak 300 saniye şeklinde ayarlanmış olarak geliyor.
Number of messages per page: Bu alanla her sayfada kaç adet mesaj gösterileceğini belirliyoruz. Öntanımlı değer 20 olarak geliyor.
Connection sekmesi ile“Proxy”ayarlarını yapabiliyoruz.
Authentication sekmesi altında ise “Username or email” alanına kullanıcı adınızı ya da e-posta adresinizi, “Password”alanına parolanızı giriyorsunuz. “save password” kutucuğunu işaretlediğimizde parolamızı saklıyor.
Ayarları yaptıktan sonra“Save options”tuşuyla yaptığımız değişiklikleri kaydedebiliyorsunuz. “Reset Options” tuşuyla da öntanımlı ayarlara dönebiliyoruz.
Qwit son derece kolay anlaşılır bir görünüme sahip. Üst alanda yer alan boş bölgeye mesajımızı yazıyoruz ve enter tuşuna basarak gönderiyoruz. Aşağıdaki alandaysa takip ettiğimiz kişilerin mesajları görünmekte. Bu alanda gönderenin ismi ve ne kadar süre önce gönderdiğine dair bilgiyi mesajın sol alt köşesinde görebiliyoruz. Bu bilginin yanındaki sola bakan oka basarak, o mesaj sahibine mesaj gönderebiliyoruz.
Yine alt tarafta dört adet sekme bulunuyor.
“Home”, “Public”, “Replies” ve “Custom” şeklinde.“Home” sekmesi genel olarak takip ettiğimiz insanların mesajlarını görebildiğimiz sekme. “Public” sekmesi ile Twitter da yayınlanan genel mesajları görebiliyoruz.“Replies”bölümünde ise bize yazılmış mesajları, “Custom” bölümü ile özelleştirilmiş mesajları görmemiz mümkün.
Sağ alt köşede dört adet simge bulunmakta:

qwit yenile tusu Yenile Simgesi:
Bu simgeyle yeni mesajların kontrolünü gerçekleştiriyoruz.
qwit ayarlar tusu Ayarlar Simgesi: Bu simgeye tıkladığımız zaman ayarları yapabileceğimiz ekranı açıyoruz.
qwit log tusu Log simgesi: Log simgesini tıkladığımızda tutulan logları görebiliyoruz.
qwit cikis tusu Çıkış Simgesi: Bu simge ile Qwit programından çıkış yapıyoruz.

Mitter

  • Bulunduğu depo: 2009 Katkı Deposu
  • Boyutu: 175 KB
  • Bulunduğu Menü:
  • KDE: Pardus > Programlar > İnternet > Mitter
  • Xfce: Pardus > Ağ > Mitter
Mitter, Pardus 2009“Katkı” deposunda bulunan bir başka Twitter istemcisi. Qwit kadar kapsamlı ayarları olmasa da gayet başarıyla işlevini yerine getiriyor.
Mitter uygulamasını ilk açtığınızda karşınıza kullanıcı bilgilerinizi girmenizi isteyen bir ayar ekranı geliyor. Daha sonra bu ekranı “Edit > Settings”menüsüyle tekrar açabiliyoruz.
mitter settingsAyar penceresinde “Username”alanına kullanıcı adınızı,“Password” alanına da parolayı giriyoruz.“Refresh interval (minutes)” alanıysa kaç dakikada bir yenileme yapılacağını ayarladığımız bölüm.“Use secure connections (HTTPS)”kutucuğunu işaretleyerek güvenli bağlantı yapmamız da mümkün.
Mitter genel olarak sağ tarafta ki gibi görünmekte. Mesajlarımızı aşağıda bulunan “What are you doing?” yazan bölümde ki metin kutusuna yazıyoruz enter ya da ekle düğmesiyle ekliyoruz.
Kişilere mesaj göndermek içinse göndermek istediğimiz kişiye sağ tıklayıp“reply”dememiz yeterli. Aynı şekilde sağ tık menüsünde Open başlığı altında var olan linkleri ve mesajları İnternet tarayıcısıyla açmanız mümkün.

Mitter uygulaması kısaca bu şekilde çalışmakta olan, basit bir Twitter istemcisi.

anaekranTwitux

  • Bulunduğu depo: 2009 Katkı Deposu
  • Boyutu: 281 KB
  • Bulunduğu Menü:
  • KDE: Pardus > Programlar > İnternet > Mitter
  • Xfce: Pardus > Ağ > Twitux
Twitux uygulaması bu yazımızda bahsedeceğimiz son Twitter uygulaması. Diğer iki uygulama gibi Twitux da gayet başarılı bir alternatif.
Twitux uygulaması her Twitter uygulamasında olduğu gibi ilk açılışta hesap bilgilerinizi girmeniz gereken bir ekranla sizlere merhaba diyor.

Bu ekran klasik hesap giriş ekranlarından çok farklı değil. Yine kullanıcı adımızı girdiğimiz bir “username” alanı ve parolamızı girdiğimiz “password” alanı bulunuyor. Fakat diğer uygulamalardan farklı olarak “Show Password” diye bir seçenek var. Bu seçeneği seçtiğiniz zaman parola alanına girdiğiniz parolayı görebiliyorsunuz.
Twitux uygulamasının diğer uygulamalardan farklı olarak bir anahtarlık sistemi de mevcut. Bu sistem sayesinde Twitux ile sakladığınız hesap bilgilerinizi tutan bir anahtarlık oluşturuyorsunuz.
Twitux biraz daha zengin menü seçeneklerine sahip bir uygulama. Twitter menüsü, bağlantı, mesaj gönderme, arkadaş ekleme ve tazeleme gibi özellikleri içermekte.

anahtarlikSettings menüsü altında “Account” ve “Settings” alanları mevcut. View menüsü ile görmek istediğiniz zaman çizgilerini seçebiliyorsunuz.
Public Timeline: Genel gönderileri görebilmemizi sağlayan görüntü özelliği.
Friends Timeline: Arkadaşlarınıza ait gönderileri görebilmemizi sağlayan görüntü özelliği.
My Timeline: Kendi gönderilerinizi görebildiğimiz görüntü özelliği.
Twitux Timline: Twitux ile ilgili gönderileri görebilmemizi sağlayan görüntü özelliği.
Direct Messages: Direk Mesajları görebildiğimiz görüntü özelliği.
Direct Replies: Size yapılan cevapları gördüğümüz ekran.
Friends: Bu seçenekle karşımıza takip ettiğimiz arkadaşlarımızın bir listesi geliyor.
preferences
Twitux uygulamasının ayarlar penceresi, Twitux Genel (General) ve zaman çizgisi (Timelines) ile ilgili ayarları yapmamızı sağlıyor. Genel ayarlarda mesajları genişletebilmemizi sağlayan “Expand Messages”, yeni mesaj geldiğinde bilgi ekranı göstermesini işaretlediğimiz “Display notifications when message recieved”, kullanıcı isimlerini gerçek isimlerle birlikte gösterilmesini sağlayan “Show user names instead real names” özelliği yle otomatik bağlantıyı sağlayan “Connect automatically” özelliğini ayarlayabiliyoruz.
Zaman çizgisi ayarlarında ise öntanımlı görünüm özelliğini (Default Timeline) ve yenileme süresini (Retrieve every) dakika bazlı ayarlayabiliyoruz.
Twitux ile yeni mesaj göndermek için “Ctrl+N” tuş ikilisini ya da Twitter menüsündeki “New Message” seçeneğini kullanabiliyoruz. Bir arkadaşımıza mesaj göndermek için ise mesaj göndereceğimiz arkadaşımızın gönderisine çift tıklamamız yeterli oluyor.
Bu üç uygulama içerisinden beğendiğinizi seçerek Twitter hizmetini masaüstünüzden kolayca yönetebilirsiniz.
Son dönemde hayatımıza giren sosyal ağlar arasında yer alan Twitter hizmetini birçok özgürlükiçin.com kullanıcısı ve yöneticisi de kullanmakta. Aynı şekilde Pardus geliştiricilerine Twitter hizmetiyle de ulaşabilirsiniz.
Son düzenleyen _VICTORY_; 23 Haziran 2013 15:18 Sebep: Düzenlendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Twitter Hakkında Bilinmeyenler ve Püf Noktaları

Sponsorlu Bağlantılar

tiwtter


Twitter kullanımı ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Peki nedir Twitter? Twitter Sosyal Ağlardan MicroBlog diyebileceğimiz, her yazınızın 140 karekterle kısıtlı olduğu bir sistemdir. Yeni arkadaşlar edinebilir, ünlü kişileri takip edebilir hatta onlara direk özel mesaj atabilirsiniz.. O halde Twitter'ı inceleyelim..


1- Nasıl Üye Olunur?
2- Twitter Ayarları Nasıl Yapılır?
3- Yeni Üyeler İçin 5 Altın Kural Nedir?
4- Over capacity Ne Demek?
5- En İyi Twitter Uygulamaları Nelerdir?
6- Cepten En Ucuz Nasıl Twitter Kullanabilirim?
7- Twitter'ı Facebook Hesabınıza Ekleyin
8- Tweetler'da Resimlerimi Paylaşmak İstiyorum Ama Nasıl?
9- Püf Noktalar (Önemli)

1- Nasıl Üye Olunur?
Twitter Adresine girerek hemen sağ tarafta bulunan Sing Up (Üye ol) butonuna tıklıyoruz...

Twitter'ın Püf Noktaları



Twitter222CreateanAccount


Ve artık Tweetlemeye başlayabilirsiniz.

Not: Hesabımızı oluşturduktan sonra mail adresinize hesabımızı aktif etmek için link gelecektir. Mail adresinizi kontrol edip bu linke tıklamayı unutmayınız. Gereksiz kutusuna da düşebilir...
Not 2: Hesabınızı oluşturduktan sonra karşınıza 2 uygulama çıkıcaktır. ilki ilgi alanlarınızdır, ikincisi ise mail adreslerinizden arkadaşlarınızı bulmaktır. Bunlara ilk başta sayfanın en altında bulunan next step'e tıklayarak geçiştirmenizi öneririm. Çünkü önce sayfanızı şekle sokmanız sizin için daha önemli olucaktır.

2- Twitter Ayarları Nasıl Yapılır?


TwitterHome



men25C325BCson


Hemen sağ üstte bulunan kullanıcı adına tıklıyoruz ve açılan küçük pencerede settings (ayarlar)'e tıklıyoruz...

Account (Hesap) Ayarları
Bu kısımda önemli bir kaç noktaya değinicem...

Language (Dil seçimi): Twitter'da Türkçe dil seçeneği olmadığından en mantıklısı İngilizceyi seçmek, farklı bir dil biliyorsanız seçeneklerde varsa seçebilirsiniz...
Time Zone (Saat Dilimi): Burayı (GMT +02:00 Istanbul) 'u seçiniz..
Tweet Privacy (Twitter Gizlilik): Hemen yanındaki kutuya tıklayıp işaretli hale getirirseniz sizi herkes takip edemez. Hesabınızı kilitlemiş olursunuz. Bu durumda Sizi Kimle Takip edebilir? Sizi takip etme isteği yollayan kişiler ve sizin izin verdiğiniz kişiler.
Deactivate my account (Hesabınızı İptal Etme): Hesabınızı iptal etmek isterseniz Sol alt köşede ve tıklayınız...

TwitterSDFBettings


Password (Şifre) Ayarları
Bu Bölümde ise şifre değişikliği yapabilirsiniz...
ilk kutuya eski şifrenizi sonraki diğer her iki kutuya da yeni şifrenizi yazmanız gerekmektedir, en altta ki change (değiştir)'e basarak şifre değiştirme işleminizi tamamlamıs olursunuz.
Not:Forgot your password? (Şifrenizi mi unuttunuz?): Eğer şifrenizi unuttuysanız Twitter'a kayıtlı olduğunuz mail adresinize şifrenizi isteyebilirsiniz...


TwitterPassword


Mobile (Telefon) Ayarları
Bu bölümden ülkenizi seçip, cep telefonunuzu yazıp ve son olarak start (başlat)'a basarak twitter uygulamasını telefonunuzda sorunsuz kullanabilirsiniz...


Profile (Profil) AyarlarıBu böümde profil resminizi düzenleyebilir (picture) Ekleyeceğiniz profil resmi 700 KB'tı geçmemeli. JPG,GIF ve PNG formatları kullanabilirsiniz, adınızı değiştirebilir (name), yaşadığınız yeri yazabilir (location), web sitenizi ekleyebilir (web) ve kendi hakkınızda kısa bir bilgiyi (bio) yazıp profilinizde görünmesini sağlayabilirsiniz...

TwitterProfile


Design (Tasarım) Ayarları
İster Twitter'ın size sağladığı sablonları kullanın isterseniz kendiniz bir arka plan resmi ekleyebilirsiniz... Dilersenizde yazı fontu, yazı rengi, link rengi gibi ayarlarınızı da yapabilirsiniz...


TwitterDesign


(Chage Backgroun Image) Arka plan resmi ekleme
Twitter'ın size sunduğu sablonlar yukarıda olucaktır. Beğendiğiniz sablona tıklayıp aşağıdan save'e tıklayıp bir kaç saniye beklemniz yeterlidir.
Eğer arka planı siz eklemek isterseniz Chage Backgroun Image tıklayıp dosyasınızı seçip save'e basmanız yeterlidir...


arka plan resmi 700 KB'tı geçmemeli ve boyutları 1280x800 olmalı ki sayfaya tam olarak otursun... JPG,GIF ve PNG formatları kullanabilirsiniz...

TwitterDefbdrsign


(Chage Design Colos)Tasarım Rengi değiştirme

Chage Design Colos'a tıklayıp arka plan, yazı, link gibi renkleri değiştirebilirisiniz değiştirken rengi seçtikten sonra açılan ufak panelde "done" butonuna basmayı unutmayınız... Tüm renkleri ayarladıktan sonra aşağıda save butonuna basığ ayarları kaydediniz...

94503bffad63668d6e901da8f557bd0c


3- Yeni Üyeler İçin 5 Altın Kural Nedir?
140 karakter ve link kısaltımı:
Twitter karekter olarak en fazla 140 karakter kullanmamıza izin veriyor. Yazılarımızı 140 karaktere sığdırmak zorundayız. Peki paylaşacağımız uzun linkler? Bunlarında çözümü var. TinyURL.com, bit.ly gibi sitelere üye olup linki yapıştırdığımız da destanlar kadar olan linklerimiz bize çok kısa bir şekilde geri geliyor. Ve bu da 140 karater kullanımında bize kolaylık sağlıyor...


RT yani RetWeet nedir?
Arkadaşınızın yazısını beğendiniz ama çalmak olmaz. O zaman hemen yazının altında bulunan RetWeet'e tıklıyoruz... Ve arkadaşınızın yazısını bir nevi alıntı yapmıs olup profiliniz de göstermiş oluyorsunuz...

Özel Mesaj
Özel mesaj at isterseniz, atıcağınız kişiyle karşılıklı olarak birbirinizin takip listesinde olma zorunluluğu var...

4d58c08f5d93c8155af2d3cf5da8d65b


Ancak şöyle bir durumda var. Kişiye mesaj atamıyorsanız yazdığı yazının altında bulunan reply 'e tıklayarak ona ileti gönderebilirsiniz...


0387416a49727df77be996fcb891ae4a


@ (at) İşareti Ne İşe Yarıyor?
En önemli kuraldır. Birisine cevap verebilmeniz için kullanıcı adının başına mutlaka koymalısınız... Mesela birisinin adresi Twitter / Suspended ise yazdığınız yazının onun Twitterine düşmesi için @cemyilmaz_ olarak göndermeniz gerekir. Eğer birisinin yazdığı bir Twitte cevap verecekseniz onun size gönderdiği Twittin sağ alt kısmında bulunan REPLY tıklamanız yeterli. Sonra notunuzu yazın.


Arkadaşlarınızı Bulma
İster yukarıda bulunan search kısmından aramaya yapın isterseniz Settings >> Find People 'ı tıklayarak mail adresinizden doğru arkadaslarınıza ulaşabilirsiniz...


4- Over capacity Ne Demek?
Karşınıza aniden bir balina çıkabilir sakın paniklemeyin. Bu uyarı çıktığında Twitter sunucularının yoğun olduğunu gösterir. Sadece F5'e basmanız yada sayfayı yenilemeniz yeterlidir...


twitter over capacity


5-En İyi Twitter Uygulamaları Nelerdir ?


PowerTwitter: Bir Firefox eklentisi olan PowerTwitter ile web arayüzünü kullanmaya devam ediyorsunuz. Ancak Facebook durum güncellemeleri, @ işareti ile size yapılan atıfları görme, kolay arama imkanı tanıma, fotoğraf desteği ve kolay bağlantı kısaltmaları gibi artıları var. PowerTwitter web arayüzünün birçok eksiğini kapatan bir eklenti. Kötü tarafı ise tweet'lemek için Twitter.com adresini ziyarete devam etmeniz gerekiyor.

Twhirl: Twhirl en popüler masaüstü istemci yazılımlarından bir tanesi. Tweet'lerin anlık takibinin yapılabildiği bu uygulama sayesinde hiçbir şeyi kaçırmıyorsunuz. Ayrıca @ cevapları da gözden kaçmıyor. Grup seçeneğinin ya da diğer gelişmiş özelliklerinin yokluğu ise Twhirl'ün eksi hanesine yazılıyor.

TweetDeck: TweetDeck de en popüler masaüstü istemcileri arasında yer alıyor. TweetDeck'i diğerlerinden ayıran ise size gruplar oluşturma ve favori Twitter kullanıcılarını bu gruplara ekleme olanağı sunması. Hantal, büyük boyutlu ve tüm ekranı kaplıyor olması eksileri arasında yer alıyor. Ayrıca güncelleme yaparken biraz beklemek gerektiriyor. Olumlu yanları ise grupları kolaylıkla düzenleme imkanı sunması, Facebook güncellemelerini göstermesi ve tüm @ cevaplarını yakalaması.

iPhone Uygulamaları

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, kullanabileceğiniz sayısız seçenek bulunuyor. Hepsine burada yer vermemiz mümkün değil, ancak en popülerlerini burada topladık:

Tweetie: En popülerlerden bir tanesi. Birçok özelliği barındırıyor, farklı hesaplara tweet girişi, tweet'leri, cevapları kolaylıkla organize etme bunlardan bazıları. İsteyebileceğiniz her fonksiyonu içeriyor, bu iyi yanı. Kötü yanı ise 3$'lık fiyata sahip olması ve tweet'leri ön belleğinde barındırmaması.

Twittelator Pro: Gizmodo tarafından tavsiye edilen bu uygulamada da isteyebileceğiniz herşey var: arama, özel gruplar, çoklu hesap desteği, vb. 5$'lık fiyatı ise eksi hanesine not olarak düşülüyor. Ancak Twittelator'ın daha az özellikli ücretsiz versiyonu da bulunuyor.

Twitterific: Tüm tweet'leri, @ cevaplarını ve DM'leri tek bir akış içerisinde gösteren Twitterific'in kolay okunabilir yapıya sahip olması en beğenilen özelliği. Tweet yazmaktan çok okumaya odaklanmış bu uygulama diğer önemli fonksiyonları bünyesinde barındırmıyor. Hem ücretsiz hem de 10$'lık versiyonu bulunuyor, ancak her ikisinin de birbirinden farkı yok gibi.

TwitterFon: Tam donanımlı ve bedava uygulamalardan bir tanesi. TwitPic desteği, arama, kolay okunabilir arayüz ve hızlı yüklenme artı yönleri arasında yer alıyor. Çoklu hesap ve tema desteğinin olmaması ise kötü.


6- Cepten En Ucuz Nasıl Twitter Kullanabilirim?


Şebeke servislerinin uygun paketleri bulunmakta. Bu fiyatları operatörlerin sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bazı operatörler Twitter'ı ücretsiz sunmakta :)

Yapacağımız ikinci şey ise ya kısayol olarak kullanacağımız bir Twitter programı indirmek yada cep telefonumuzda li tarayıcıya adres girerek web sitesine bağlanmak. Çünkü daha az kb harcarsınız ; )


7- Twitter'ı Facebook Hesabınıza Ekleyin
Twitter sayfanızın en altındaki Resources linkine tıklayın. Widgets seçeneklerini göreceksiniz. Blogumuza ekleyeceğimiz için biz Widgets'ı tercih edelim. Açılan sayfada
My Website ve Facebook seçeneklerini göreceksiniz.

Facebook seçeneğini seçerek Facebook uygulamasını yükleyebilirsiniz. Artık Twitter'a yazdığınız iletiler Facebook profilinizde de yayınlanacak.

8- Tweetler'da Resimlerimi Paylaşmak İstiyorum Ama Nasıl?

Yapmanız Tek gereken şey Twitpic adresine girerek Twitter hesabınızla giriş yapmak... Daha sonra PhotoUpload kısmından resimlerinizi upload edebilir aynı zamanda Twitter'da yayınlayabilirsiniz...

Eklediğiniz resimler link halinde görünecektir, Ancak linke tıklandığında eklediğiniz resmi siz ve arkadaşlarınız görebilir...

9d11c355244cdbc02d14720eafe3fa5b


9- Püf Noktalar (Önemli)
Yazıda RT
RT yukarıda da anlatmıstım (RetWeet). Yazdığınız yazının başına sonuna ortasına fark etmez RT yazarsanız bu sizin yazınızın RT ettirmek istediğiniz anlamına gelir ve sizi seven arkadaşlarınızda sizi RT yapar... Önemi nedir? Arkadaşınız sizi RT'ledi onun listesinde olup sizin listenizde olmayan kişiler sizi takip etmek ister ve follow'lar (takip listesine alır)


Yazıda # işaretinin önemi
Örnek: #E-Blog yazarsınız yazınıza arama kısmından E-Blog diye arattığımızda paylaştığımız çoğu yazıya herkes bu şekilde ulaşabilir...

Yazıda #FF nedir?
Yazınızın başına yada sonuna #FF yazıp devamında @Ali @Mehmet @Mustafa gibi listenizde bulunan arkadaşlarınızın kullanıcı isimlerini yazarsanız hem aramalarda sık görünür, hem de arkadaşlarınız sizi RT'ler... Bu sayede de takipçiniz çoğalır...


Son düzenleyen _VICTORY_; 23 Haziran 2013 15:24 Sebep: Düzenlendi.

Benzer Konular

13 Ocak 2014 / UnknowN Bilgisayar
1 Kasım 2017 / NervouS Motorlu Araçlar
1 Mayıs 2015 / ev sahibi Cevaplanmış
4 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Astroloji/Fallar
13 Ocak 2009 / selenmi Soru-Cevap