Arama

Töre/Namus Cinayetleri

Güncelleme: 18 Ekim 2007 Gösterim: 6.466 Cevap: 2
ELwinG - avatarı
ELwinG
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1
ELwinG - avatarı
Ziyaretçi
TÖRE/ NAMUS CİNAYETLERİ

Sponsorlu Bağlantılar
-14 yaşındaki Nuran Halitoğulları, aile meclisi kararıyla, babası tarafından telle boğularak öldürüldü.


-İki kardeş, töre uğruna kız kardeşlerini İstanbul'da yol ortasında vurdu. Kadın yaralandı ama ölmedi. 13 saat sonra bu kez hastane odasını basıp, canını aldılar.

-Suruç ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki belediyeye ait eski bir çöplükten geçen çobanlar bir kadın cesedi buldu. Yapılan otopside 21 yaşındaki Halise Taşkın olduğu anlaşılan cesedin başına bir el ateş edilerek öldürülmüş olduğu anlaşıldı.Ve bunun bir töre cinayeti olduğu ortaya çıktı.

-19 yaşındaki Karslı genç, evlerini terk ederek Gebze'ye yerleşen annesi ve ablasını, yeğenlerinin gözü önünde sopayla öldürdü.

-Pek çok töre cinayetinin ardından kadının korumasızlığını ortaya koyan skandallar çıktı. Töreden kurtulmak için devlete sığınan kadınlar, çaresiz bırakıldı ve katillerine teslim edildi.

-19 yaşındaki Yasemin Kınık'ı kaçarak evlendiği eşinden boşanmak istediği için öldürdüğünü söyleyen babası İbrahim Halil Çakar tutuklandı.

-Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 12 yaşında 'berdel' usulüyle evlendirilen Gülistan Gümüş, 'erkek doğuramadığı' için gördüğü baskılara dayanamayıp İstanbul'a yerleşmiş, 'berdel bozulacak' korkusuyla geri döndüğünde annesinin evinde, saklandığı çeyiz sandığında uzun namlulu silahlarla taranmıştı.

-Batmanlı Nuran Uca'nın ailesi 25 çocukluydu. Resim öğretmeni Uca, 14 Haziran'da asılmış halde bulundu. İnternette dolaşan bir mektuba göre, töre cinayeti kurbanıydı: "Ailesi onu daima döverdi. Bir öğretmene âşık olmuştu. Bana, aile meclisinin toplanacağını söylemişti. İki gün sonra da öldü."

...ve onlar gibi binlercesi...

!!! Tanım yerindeyse tam bir kadın katliamı yaşanıyor.

Kadınlar vahşice katlediliyor.Öfkelenmemek mümkün değil.

Kadını şiddetten korumayı vaadedip uluslararası sözleşmeler imzalanıyor.

Kadınlar hala vahşice katlediliyor.

Kolluğa sığınan kadın,sığınak olmadığından bir imama teslim ediliyor yeddiemin niyetine.

Yeniden ,yeniden öldürülüyor.Gündüz saatinde,üstelik hastanede.

Kim sorumlu bu ölümden?

Hastaneyi koruyamayan Sağlık Bakanlığı mı?

Koruma görevini yerine getirmeyen İçişleri Bakanlığı mı?

Sığınakları açmayan Kadından Sorumlu Bakanlık mı?

Yoksa toplum mu...Herkes mi...

Kadınlar vahşice katlediliyor! !!!
diabloazul - avatarı
diabloazul
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007       Mesaj #2
diabloazul - avatarı
Kayıtlı Üye
Töre gerçeğini sorgularken, yada kınarken toplumumuzun yapısını gözden geçirmeli tarihin yapı taşlarını göz ardı etmemeliyiz.
Ayıp, tüh yazıklar olsun dediğimiz bu toplumsal yara geçmişte de günümüzde de hala can almaya devam etmektedir. Ya bizim yada bizi yetiştiren toplum. Hala yazık oldu deyipte kale arkası veya maratondan izleyici konumunu değiştirmeyip kahve edebiyetı ile yarının töre cinayetlerinin de azmettiricisi oluyor. Erkek cinsel yaşamına eşek edebiyatıyla başlayıp, elin kiri mantığıyla ruhunu temiz tutarken, kadın her an bir kabusla yaşamın arasında duruyor. İspanyolların MACHİZMO sunun maçoluğu moda olurken kadın hala toprak seviyesinde hazır tutuluyor. yaşamsa onlarınki yaşam değilmi? arzuysa onlarınki değilmi? şehvet yada sex yaşamın bir parçası iken onlar yaşamın yarısı değilmi.
Sponsorlu Bağlantılar
töre sadece etnik yapıdan değil, bazılarının yaşam yada maddi hırsından bu kurbanlara kına olarak sürülmüş. Toplum olarak bizler kahve edebiyatını bırakırsak, benimki büyük yarışını bırakırsak, daha cesur olup töre silahşörlerini dışlarsak belki önümüzdeki asır töre acısı biraz daha az can yakar.
diabloazul - avatarı
diabloazul
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007       Mesaj #3
diabloazul - avatarı
Kayıtlı Üye
Töre yalnız cinayet demek değilken bu anlamsız cinayetler kara bir gölge değilmi kültürümüzde.
Avrupa hayranlığıyla o güzel törelerimizki yardımlaşma, ve anlamlı gelenekler unutulmak üzere. Ama kötü alışkanlıklar kalıcı derler ya namus cinayetleri devam etmekte ne yazık ki. Toplumda bireysel olarak tüm gençler bunu yok edecektir. Kadınlara yaşam özgürlüğünün önüne mal paylaşımı gibi metasal mantıkla yaklaşan örümcek beyinlilerin dönemi bitmesine az kaldı. ancak devletin sosyal yaşam standartını yükseltmez ise yetişen gençler bu anlamsız cinayetlere devam etmeleri kaçınılmaz. Bu dünya üzerindeki varlığımız breysel olarak o kadar kısa ki değil böyle bir canavarlığa alet olmak, varlığına bile şahit olmak yeterince kirletiyor hayallerimizi. Bizim hayallerimiz örümcek beyinliler tarafından gasp edildi. dilerim gençler sahip çıkarlar hayallerine...

Benzer Konular

20 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr
1 Nisan 2017 / Misafir X-Sözlük
27 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
2 Temmuz 2010 / Misafir Müzik tr
1 Nisan 2017 / Safi Müzik tr