Arama

Elif Jale Yeşilırmak

Güncelleme: 11 Eylül 2015 Gösterim: 2.386 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
11 Eylül 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Elif Jale Yeşilırmak (doğum adı Yuliya Guramievna Rekvava, Rusça: Şëèÿ Ãóğàìèåâíà Ğåêâàâà) (d. 30 Haziran 1986, Smolensk, SSCB), Rus asıllı Türk kadın güreşçi.
2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye adına mücadele eden Yeşilırmak, böylece olimpiyatlarda yer alan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Ad:  bayan güreşçi.png
Gösterim: 436
Boyut:  17.3 KB
Ad:  elif.jpg
Gösterim: 553
Boyut:  58.2 KB

Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu

Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu ve olimpiyat kotasını aldı
Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 58 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu. ABD'nin Las Vegas kentinde bulunan Orleans Arena'da yapılan şampiyonada 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, Kolombiyalı Jackeline Renteria Castillo ile mücadele etti. Yeşilırmak, karşılaşmayı 3-2 kazanıp bronz madalyanın sahibi oldu.

Elif Jale Yeşilırmak, sabah seansının ilk turunda Meksikalı Alejandro Bonilla karşısında 6-0 galip gelmiş, Japon Kaori Icho karşısında ise 10-0 mağlup olmuştu.

Yeşilırmak, rakibinin finale çıkması ile, repesaj mücadelesi hakkını kazanmıştı. ilk repesaj maçında Hindistan rakibi Geeta Geeta'yı tuşla yenip, ikinci maçında da Macar güreşçi Marianna Sastina'yı 5-2 mağlup etmişti. 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, bu başarısı ile ay-yıldızlı formayla dünya şampiyonalarındaki ikinci madalyasını elde etti. Geçen sene Özbekistan'daki şampiyonada 58 kiloda bronz madalya kazanan Yeşilırmak, dünya şampiyonalarında madalya elde eden ilk Türk kadın güreşçi olmuştu.

"OLİMPİYAT KOTASI VE MADALYA KAZANDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

58 kiloda dünya üçüncüsü olan milli sporcu Elif Jale Yeşilırmak, "Önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum" dedi.
Yeşilırmak, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasının kendisi açısından çok iyi geçtiğini belirterek, "Finalde olamadım, üzgünüm ama önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum" diye konuştu.
Gelecek sene yapılacak dünya şampiyonasında hedefinin altın madalya olacağını vurgulayan milli sporcu, "Olimpiyatlarda altın madalyaya adayım. Burada elde ettiğim başarı ve kazandığım bronz madalyayla bunu kanıtladığıma inanıyorum. Çok çalışmaya devam edeceğim ve altın madalyaya ulaşacağım" ifadelerini kullandı.

Faik Gürses, Las-Vegas-DHA

Biyografi Konusu: Elif Jale Yeşilırmak nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

11 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap
19 Nisan 2010 / Misafir Cevaplanmış
 Jale
9 Mayıs 2011 / Misafir Müzik tr
14 Kasım 2016 / _Yağmur_ Türkiye Coğrafyası
25 Haziran 2015 / ener Sanat tr