Arama

İrem Karamete

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 2.939 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
31 Temmuz 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  irem_karamete.JPG
Gösterim: 809
Boyut:  84.0 KB

İrem Karamete


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

İrem Karamete 20 Haziran 1993 yılında İstanbul' da doğdu. Annesinin adı Nili, babasının adı Mehmet ’dir. Merve adında bir ablası vardır. Babası Mehmet Karamete İsrail ve Almanya eskrim milli takımlarında antrenörlük yaptı. İrem'in annesi Nili Drori Karamete de eski bir eskrimci. Eskrim sporuyla bu kadar ilgili bir aile olunca İrem'in de yolu belliydi. İrem, her fırsatta ailesinin verdiği destekler sayesinde bugünlere geldiğini ifade ediyor.

2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunlarında ülkemize bronz madalya kazandırdı. Bu madalyanın önemi ise Türkiye eskrimde uluslararası bir turnuvada en son 42 yıl önce madalya kazanmıştı.

İrem Karamete'den büyük başarı


Prag’da düzenlenen Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Avrupa Kalifikasyon (Eleme) Müsabakaları Bayan Flöre kategorisinde Türkiye adına yarışan İrem Karamete, rakiplerine ezici üstünlük sağlayarak 2’nci oldu. Karamete, elde ettiği bu sonuçla, Türk eskrim tarihinde Olimpiyat Oyunları’na kota uygulamasının getirilmesinin ardından katılma başarısını gösteren ilk Türk eskrimci unvanını elde etti.

Kota uygulaması getirilmeden önce Olimpiyat Oyunları’na katılım davet usulüyle gerçekleşirken, bundan tam 32 yıl önceki 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılan Türk eskrimcilerden bugüne kadar, Olimpiyat Oyunlarına eskrimcilerimiz katılamıyordu.

İrem Karamete, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayatının en mutlu gününü yaşadığını, çok uzun süredir bu başarı için çalıştığını söyledi. Her sporcunun bir hedefi olduğunu ifade eden Karamete, "2016 Rio Olimpiyatları için hedefim buraya katılabilmekti. Bir Türk için bunu başarmak gerçekten çok gurur verici. Çünkü Türkiye, en son 32 sene önce olimpiyatlara eskrim branşında sporcu yolladı." dedi.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Adalı, Karamete’nin olimpiyat vizesi almasının ardından yaptığı açıklamada, devrim niteliği taşıyan bu başarının Türk eskrimi başta olmak üzere Türk sporu adına gurur verici olduğunu belirterek, "Milli eskrimcimizi gönülden kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 24 Ekim 2016 15:43
Biyografi Konusu: İrem Karamete nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
24 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
İrem Karamete

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

 İrem
11 Mart 2012 / Pollyanna Müzik tr
29 Ağustos 2014 / Misafir Müzik tr
27 Kasım 2010 / Daisy-BT X-Sözlük
19 Eylül 2014 / HANDSOME Tiyatro tr
11 Ekim 2012 / Jumong Sinema tr