Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 61

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 376.917 Cevap: 611
B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
18 Ekim 2008       Mesaj #601
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
galatasaray resimleri

Sponsorlu Bağlantılar
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
31 Aralık 2008       Mesaj #602
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Murat Özyer'le yollar ayrıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk adaylarından Galatasaray Cafe Crown'da Fenerbahçe ile yapılacak derbi mücadelesi öncesinde şok bir gelişme yaşandı ve antrenör Murat Özyer ile yolları ayrıldı..

muratozyer

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kulübümüz, 2006-2007 sezonundan bu yana Galatasaray Cafe Crown basketbol takımımızın başantrenörlüğünü yürütmekte olan sayın Murat Özyer ile yollarını ayırma kararı almıştır. Değerli hocamıza, bugüne kadar takımımıza verdiği tüm emekleri için içtenlikle teşekkür eder, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
29 Mart 2009       Mesaj #603
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray TSB
Lig TTB Süper Lig
Kuruluş
2005
Salon
Ahmet Cömert Spor Salonu
Yeri
Ataköy, Istanbul
Renkler
Sarı-Kırmızı
Başkan
22px Flag of Turkeysvg Adnan Polat
Koç
22px Flag of Turkeysvg Sedat İncesu
Web Sitesi
Galatasaray SK

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı son Türkiye şampiyonudur.Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı Türk tarihinde bir ilke imza atarak İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde namağlup şampiyon olmuştur. Ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'nı aldığı için Kıtalararası Kupası'na katılmaya hak kazanan Galatasaray bu kupayıda namağlup ünvanı ile kazanmıştır.


Galatasaray TSB Takımının Kazandığı Şampiyonluklar ve Kupalar


Türkiye'deki Başarıları


Sinan Erdem Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası
  • Şampiyon (2): 2006, 2008

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi

  • Şampiyon (1): 2005-06

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi

  • Şampiyon (2): 2006-07, 2007-08

Avrupa'daki Başarıları


Willy Brinkman Kupası

  • Şampiyon (1): 2006

Chieti Turnuvası

  • Şampiyon (1): 2007

André Vergauwen Cup

  • André Vergauwen Cup 4.lüğü (1): 2007

Şampiyonlar Ligi

  • Şampiyon (Namağlup) (1): 2007-08

Kıtalararası Kupası

  • Şampiyon (Namağlup) (1): 2008
Son düzenleyen Safi; 2 Ağustos 2015 00:44
hellbooy19 - avatarı
hellbooy19
Ziyaretçi
4 Mayıs 2009       Mesaj #604
hellbooy19 - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray Spor Kulubü, merkezi İstanbul'da olan, özellikle Profesyonel Futbol Takımı ile ünlü, Türk spor kulübüdür. 1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında şu ana kadar 17 kez Türkiye Ligi şampiyonu olmuş; 2000 yılında da UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Galatasaray ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS-International Federation of Football History & Statistics) tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı [1] 2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuş ve dünyadaki seçkin futbol kulüpleri arasındaki yerini almıştır. Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden ve Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Super Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın Avrupalı rakiplerine oranla mütevazı olarak görülen kadrosuyla kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka hâline gelmiş ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2009       Mesaj #605
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
galatasaray taraftarlarının çok güzel söylediği parça.

giden her sevgilini ardından,
hep biz olduk el sallayan,
haykırsak duyarlar mı sesimizi,
hangi sevdadan galip çıktık ki.

yürüyoruz sesiz ve kederli,
nevizade geceleri,
inletiyoruz her çıkışında,
istiklal caddesini.

boşuna çekilmedi bunca çile,
içiyoruz gündüz gece,
haykırdık duymadı ama hiçkimse,
peşindeyiz heryerde.

zaten aşklar hep yalan dolan,
sonu hep acı hüsran,
bize her sevdadan geriye kalan,
sadece galatasaray.

cimbombomum cimbomum canım feda olsun sana
hçbirşeye değişilmez senin sevgin bu dünyada.
(Ua*** serdar)
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Haziran 2016 01:47
909gökhan905 - avatarı
909gökhan905
Ziyaretçi
25 Mayıs 2011       Mesaj #606
909gökhan905 - avatarı
Ziyaretçi
Kuruluşu
1905 Sonbaharı
Kurucuları
Ali Sami Yen, Asım Tevfik Sonumut, Emin Bülend Serdaroğlu, Celal İbrahim, Bekir Sıtkı Bircan, Reşat Şirvanizade, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver
Kurulduğu Yer
Galatasaray Lisesi 5. sınıfı
İlk Renkler
Kırmızı-Beyaz (Sonradan Sarı-Siyah ve Sarı -Kırmızı)
İlk Lokal
Galatasaray`da Bulgar Sütçü`nün Dükkanı
İlk Amblem
Tobler Çikolatasındaki Kartal
İlk Başkan
Ali Sami Yen
İlk Maç
Galatasaray- Kadıköy Faure Mektebi (2-0)
İlk Spor Dalı
Futbol
İlk Şampiyonluk
İstanbul Pazar Ligi Şampiyonluğu
Kuruluş Hedefi
"İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak. Türk olmayan takımları yenmek." Ali Sami Yen

Galatasaray Spor Kulübü, Türk Spor Tarihi'ndeki öncü olma özelliğini hiç kuşkusuz içinden doğduğu ve gene öncü bir kurum olan Galatasaray Lisesi'nden (Mektebi Sultani) almıştır. Okul ile kulüp arasındaki koparılmaz bağ, yadsınamayacak bir gerçeklik ve övünç kaynağıdır.

Devlet adamı yetiştirmek amacıyla II. Beyazıt tarafından 1482'de kurulan mektep, adını kurulduğu bölgeden alır ve "Galata Sarayı" olarak anılmaya başlar. Okul modern konumuna 1 Eylül 1868'de Sultan Abdülaziz döneminde kavuşur. Okul' un yeniden yapılanmasıyla birlikte, Türkiye'de de gerçek anlamıyla ilk sportif çalışmalar başlamış olur ve okulda Beden Eğitimi dersi jimnastikçi 'Monsieur Curel' tarafından eğitim programına konur. Bu atılımlar gerçekten bir devrim niteliği taşımaktadırlar. Curel, modern aletler eşliğinde çalıştırdığı öğrencileri sportif açıdan geliştirirken, onlar için Kağıthane'de bir idman Bayramı düzenler. Yıl 1870'tir. Bu etkinlikte başarı gösteren sporcular değişik ödül ve madalyalar kazanır ve yarışmaların sonunda öğrencilere "kuzulu pilav" verilir. Bu da, sonraki yıllarda bir başka geleneğin başlangıcını oluşturur.

Curel'den sonra görevi devralan yabancı spor hocaları (M. Moiroux, Signor Martinetti, Stangali gibi), jimnastik ve atletizmin yanı sıra, değişik branşlara da eğilerek (yüzme, kürek, aletli jimnastik), bir ilki daha başlatmış olurlar. Bu çalışmaların ürünü çok geçmeden alınmaya başlanır ve adı Türk Spor Tarihi'ne altın harflerle yazılan Faik Üstünidman'ın yanı sıra, Binbaşı Mazhar Kazancı, Abdurrahman ve Ahmet Robenson kardeşler GSL'nde görev alıp, izcilik, tenis, hokey gibi spor dallarının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlarlar. Özellikle Üstünidman'ın ön ayak olmasıyla, öğrenciler futbolla tanışırlar. Ama oynanan futbol, bir kör dövüşünden farklı olmayan ve kural tanımayan bir koşuşturmayı andırmaktadır. Ama futbol GSL' nin Tören Kapısı'ndan adımını atmış ve tam bir salgına dönüşmüştür.

1901 yılında İstanbul'da yaşayan iki İngiliz, James Lafontaine ve Horace Armitage, Rum ve İngiliz oyunculardan oluşan Kadıköy Futbol Kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki İngilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak Moda Kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, Imogen, Elpis, Strugglers takımlarıyla anlaşarak, İstanbul Futbol Birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerinde bulunan "Union Club-İttihat Spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. Görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. Türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, GSL öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. Artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.

Türk olmayan takımları yenmek

Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, "Ellinci Yıl" kitabında kuruluş öyküsünü şöyle anlatır:
"1 Teşrin 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat muallimimiz merhum Mehmet Ata beyin dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek Galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. İlk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil...gibi gençlerdi. Mektepde tahsilde bulunan Bulgar ve Sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. Asım'ı muhasebeciliğe, Cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de Reis olmuştum. Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben Reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu. Mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. Yani o zaman Reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. Cevdet de ikinci Reisliği formaları yıkadığı için almıştı.

"Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek."

Kulübün adının Gloria (Zafer) ya da Audace (Cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta Galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. Araştırmacı Cem Atabeyoğlu, Galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "Galata Sarayı efendileri"diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. Bunun üzerine kurucular da ismi benimserler ve "Adımız Galata Sarayı olsun" derler.

Kurucu Listeler

1905'ten 1919'a kadar Galatasaray Spor Kulübü'ne Başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi Ali Sami Yen, inci gibi elyazısıyla tuttuğu Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü ıhsaiyet Defteri'nin (Sayım-İstatistik Defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar: 1-Ali Sami Yen; 2-Asım Sonumut; 3-Emin Bülend Serdaroğlu; 4-Celal İbrahim; 5-B. Nikolof; 6-Milo Bakiş; 7-Pol Bakiş; 8-Bekir Sıtkı Bircan; 9-Tahsin Nahit; 10-Reşat Şirvanizade; 11-Hüseyin Hüsnü; 12-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu; 13-Abidin Daver.

1905'te Osmanlı İmparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, Galatasaray Spor Kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında Cemiyetler Kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. Yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 Eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. Kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir: 1-Ali Sami Yen; 2-Asım Sonumut; 3-Emin Bülend Serdaroğlu; 4-Celal İbrahim; 5-Bekir Sıtkı Bircan; 6-Reşat Şirvanizade; 7-Refik Cevdet Kalpakçıoğlu; 8-Abidin Daver.

Renklerin öyküsü

Galatasaray Spor Kulübü'nün ilk renkleri kırmızı-beyaz'dır. Bayrağımızın renklerinden esinlenerek seçilen bu renkler, dönemin baskıcı ve paranoyak yönetimi tarafından kuşkuyla karşılanmış ve futbolcular sıkı bir takibe alınmışlardır. Bu nedenle, sarı-siyah renkler gündeme gelmiş ama bunlar da kalıcı olmamış ve Galatasaray bugünkü renklerine kavuşmuştur. Bu renklerin öyküsünü Ali Sami Yen'den dinleyelim:
"Birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu." Buna karşılık kuruculardan Bekir Sıtkı, söz konusu renklerin Gül Baba'nın II.Beyazıt'a verdiği sarı ve kırmızı güllerden esinlendiğini ileri sürer.


Galatasaray Lisesi talebelerinden Ayet Emin'in çizdiği Galatasaray amblemi, eski Türkçe şekli ile



Galatasaray ' ın ilk amblemi, 333 Şevki Ege tarafından çizildi. Bu, ağzında futbol topu olan kanatları gerili bir kartaldı. "Kartal", Galatasaray'lıların üzerinde durduğu bir amblem örneğiydi. Ancak, kartal adı benimsenmeyince, Şevki Ege'nin kompozisyonu bir kenara itildi. Sonraları , GS amblemi doğdu ve benimsendi.

Suat Başar,Galatasaray ambleminin nasıl doğduğunu şöyle anlatıyor:

Yıl 1923…

O yıl biz "cinquieme" da, yani lise 1' deydik. Arkadaşlarımızdan 74 Ayetullah Emin, sıra arkadaşı Şinasi (Şahingiray), ile birlikte her hafta "Kara kedi" %90 nispetinde Ayet'in inci gibi el yazısı ile yazılmıştır. Ayet, bir taraftan mecmuasının yazılarını temize çekerken, bir yandan da sahifelerini ve bilhassa kapak vazifesi gören ilk sahifesini süslerdi. Bir defasında bu kapakta hepimiz basit fakat zarif çizilmiş bir "Gayin -Sin" gördük. Kırmızı Gayin' ın içine sarı bir "Sin" oturtulmuştu. Hendesi çizgilerle ve muayyen ölçülerle resmedilmiş olan bu şekil , kulübümüzün, yalnız kulübün değil, bütün Galatasaray ' lılığın remzi olacaktı. Ama, her şeyden evvel bu şekli kulübün kongresine teklif etmek lazımdı. Bu teklifi kim yapacaktı? Tasarladığımız arkadaş çekingendi ve kongre günü yaklaşıyordu. Nihayet o gün geldi. 1923 yılında, bir gün mektebin resim sınıfında kalabalık bir kongre toplandı. Ne ateşli, ne heyecanlı bir kongreydi o. Kimler yoktu ki? Belli ki Galatasaray yeni hamlelere hazırlanıyor, spor sahasında yeni inkilaplar yapacak, memlekette yeni çığırlar açacak. Teklifler ve kararlar bibirini kovalıyor. Şinasi arkadaşımız Ayet'den "Gayin-Sin" resmini almış, kongreye teklif edecek, ama o da çekingen,arka sıralarda oturmuş bekliyor. Nihayet Şinasi'nin yanında oturan Dr. Namık (Canko) merhum , söz alıp ortaya çıktı ve:

Arkadaşlar, genç kardeşlerimizden Şinasi Reşit, kongremize bir rozet şekli getirmiş, kulübümüzün remzi ven rozetimizin şekli olarak kabul edilmesini teklif ederim, dedi. Büyük bir resim kağıdına çizilmiş ve renklerimizle boyanmış "Gayin-Sin" i ortaya çıkardı. Teklif alkışlar arasında ittifakla kabul olundu. Ayet, yalnız eski harflerle "Gayin-Sin" çizmekle kalmamış, aynı uslupla bir de "GS" yaratmıştı. Bunların asılları Ayet'in Şinasi'nin yardım ile çıkardığı haftalık el yazısı "Kara Kedi" mecmuasındadır. "Gayın-Sin" ilk defa 1925 de kurulan Galatasaray talebe sandığının hazırladığı mektup, kağıt ve zarflarına basıldı. Yine, 1925 de kabul edilen lise kasketine ve daha sonra lise ceketlerine işlendi. Bazı imkansızlıklar, rozetin yapılmasını geciktiriyordu. Nihayet bunu da sıra gelince, şekiller o zaman eski İpek sinemasının kapısındaki dükkanlardan birinde Besim Koşalay ile birlikte tuhafiye mağazası açan Nihat Bekdik'e verildi. Bir aksilik eseri bunlar kayboldu. O zamanki İdare Heyetinin bastırdığı matbualarda ve yaptırdığı rozetlerde Ayet'in eseri biraz şekil değiştirdi. GS nin yaratıcısı Ayet Emin'i 29 eylül 1931 de toprağa verdik. Dr. Namık ağabeyimiz 1933 yılında aramızdan ayrıldı. Allah Şinasi Şahingiray arkadaşımıza uzun ömürler versin. GS yi gördükçe, her üçünü hatırlar, ebediyete tevdi ettiklerimizi rahmetle yadederim.
Ruthless - avatarı
Ruthless
Ziyaretçi
25 Ekim 2012       Mesaj #607
Ruthless - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray Spor Kulubü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Profesyonel Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.
1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 17 kere Türkiye Ligi şampiyonluğu ile 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazandı.
2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo İki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.
2008 yılında Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kitakyushu Cup'ta Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek , namağlup şekilde şampiyon oldu.
2009 yılında ise Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.



Futbol

180px Uefa kupasi galatasaray magnify clip
2000 yılında kazanılan UEFA Kupası.


Ana maddeler: Galatasaray SK (futbol), Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı, ve Galatasaray PAF Takımı
2000 yılında bu başarılarından dolayı UEFA tarafından o yılın Eylül ayında Millenium Kupası ile ödüllendirilen ve kupası Franz Beckenbauer tarafından verilen Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayının en iyi takımı[6] olarak gösteridi ve o yılın sonunda dünyada yılın en iyi 2. takımı oldu.
180px Mario jardel300 magnify clip
2000 yılında kazanılan Süper Kupa.


Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden ve Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur.Galatasaray aynı yıl; Süper Kupayı'da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır.Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray' ın Avrupalı rakiplerine oranla mütevazı olarak görülen kadrosuyla kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka hâline gelmişve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır. Kulüp Avrupa' daki popülerliğini halen devam ettirmektedir.
Basketbol

Ana madde: Galatasaray SK (basketbol)
Galatasaray Basketbol Takımı 1940-1954 yılları arasında aralıksız 15 sene İstanbul Ligi şampiyonu olmuştur. İlerleyen yıllarda güçlü takımlar kuruldukça, basketbolda futbol kadar etkili olamamıştır. Galatasaray Cafe Crown'la kapsamlı bir sponsorluk anlaşması yapmış ve Galatasaray Cafe Crown adını almıştır. Galatasaray, 2006/07 sezonunda Beko Basketbol Ligi'ni 4. sırada bitirmiş ULEB Avrupa Kupasına katılmaya hak kazanmıştır.

Bayan Basketbolu

200px Galatasaray Bayan basketbol takC4B1mC4B1 magnify clip
FIBA EUROCUP ödül töreni


Üstüste defalarca şampiyon olan ve Türkiye' de erişilemez bir rekora sahip Galatasaray Bayan Basketbol takımının şampiyonlukları aşağıdaki gibidir.
2009 yılında Galatasaray, İtalya' nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştur.
Tekerlekli Sandalye Basketbolu

200px Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basket 2008 kitalararasi magnify clip
2008 yılında kazanılan Kıtalararası Dünya Şampiyonası Kupası.


Ana madde: Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
Kulübün Tekerlekli Sandalye Basketbolu takımı, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol şampiyonası finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek Avrupa şampiyonlar şampiyonu oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen kıtalararası şampiyonada British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek ve namağlup şampiyon olarak Türkiye'de kulüp bazında en büyük başarıya imza atmıştır.
Voleybol

Ana madde: Galatasaray SK (voleybol)
1905'te kurulan köklü kulüp Galatasaray'da voleybolun temelleri 1919 yılında Selim Sırrı Tarcan'ın önderliğinde atılmıştır.1922 yılında Galatasaray'ın voleybol şubesi kurulur.1930'lu yıllarda Galatasaray İstanbul Voleybol Ligi'nde iki yıl mağlubiyet almadan şampiyonluk yaşamıştır. 1955-1967 yılları arasında erkek voleybol takımı 12 sene;1960-1967 yılları arasında da bayan voleybol takımı 7 sene üstüste şampiyon olur.
Yüzme

Yüzme sporu, atletizm ve jimnastik ile birlikte 3 ana spor dalından birisidir. Küçük yaşlarda başlayıp, uzun yıllar süren, büyük emek ve sabır gerektiren bu spor dalının Türkiye’de geçirdiği süreç içinde Galatasaray her zaman önemli bir rol oynamıştır. Galatasaray Mekteb-i Sultanisi’nin neredeyse kuruluşu ile başlayan bu ilginin tarihte 1873 yılına, Monseur Moiroux’un Beden hocalığı zamanın da belirtilmektedir.
Modern anlamdaki ilk yarışların 1910’lu yıllarda yapıldığı Türkiye’de 1953-1966 yılları arasında Engin Ünal, Esfak Baytin ve Yılmaz Özüak gibi sporcularımızın bulunduğu takımımız önemli başarılara imza atmıştır. Yakın zamanlarda da Canan Ateş, Murat Özüak, Gökhan Attaroğlu, Memduha Alpdoğan, Banu Vahapoğlu, Berna Büyükuncu gibi sporcularımız bu başarıları devam ettirmişlerdir. Günümüzde de Galatasaray yüzme sporundaki liderliğini sürdürmektedir. Derya Büyükuncu, Uğur Taner, Hakan Kiper, Ayşe Diker, Emre Çelik ve Onur Uras akla gelen ilk sporculardır.
Kürek

1999 yılı Mart ayından itibaren Küçükçekmece Gölü kıyısındaki Kürek Tesislerinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Galatasaray Kürek Takımı, yeni sezonda altyapı çalışmalarına hız veriyor, yani yeniden yapılanmaya gidiyor.
Yelken

Galatasaray Yelken Şubesi'nin mazisi 1912 yılına dayanır. Moda Koyu'nda İngilizler'in kendi aralarında yaptıkları fıta ve kik yarışları, Galatasaraylılar'ın (Ali Sami Yen, Bülent Emin, Sakallı Celal) deniz sporlarına doğru yönelmelerini sağlamıştır.
Galatasaraylı sporcu Haşim Mardin'in "Rüyam" adlı kotrası ile Atlantik Okyanusu'nu aşmış olmasının yanında; Feyyaz, Burhan, Mahmut, Münir, Atakan, Samim Arduman'la birlikte Erzin ve Zerrin Demir, bu dalda büyük başarılar sağlayıp Avrupa Şampiyonası'na katılan ilk sporcularımız oldular.
Almanya'da katıldığı 236 yarışın 220'sini birincilikle bitiren Demir Turgut 1936, Zerrin Demir de 1960 Olimpiyatları'nda yarıştı. Galatasaray'da denizciliğin başlangıcı anılırken, yelkende ve kotrada ilk akla gelen isimler; Kemal Niyazi Seyhun, Mahir Safi, Suat Karaosman, Fuat, Akif ve İbrahim Beyler'dir.
1950'lerden sonra ise Prof. Dr. Süleyman Dirvana, Nedim Özgen'i saymak mümkündür. Yelken sporuna ilginin azaldığı yıllarda, 1957'de yelken şubesi Bebek'ten alınarak, Galatasaray Adası'na sonra da bugünkü yeri olan Kalamış'a taşınmıştır.
Son yıllarda da uluslararası alanda önemli başarılar kazanan sarı kırmızılı yelkenciler arasında özellikle Alp Alpagut adı ön plana çıkmıştır. Dünya çapında dereceleri olan bu sporcumuz, girdiği yarışlarda hem ülkemizi hem de Galatasarayımız'ı en iyi biçimde temsil etmektedir. 1998 yılında Almanya'da yapılan Masterler Yarışması'nda ülkemizi temsil eden Galatasaraylı sporcu Anıl, Dünya Birincisi olmuştur.
Sutopu

1910’lu yıllarda sutopu ilk defa Galatasaraylılar tarafından İstanbul’da oynanmaya başlandı.
Bebek Tesisleri'nde bir şube halini alan sutopu, Galatasaray Kuruçeşme Adası'nda uzun yıllar mücadelesine devam etti. 1968 yılında da Kalamış’daki havuzun açılması ile su sporları merkezi içindeki yerini aldı.
1950’li yıllarda başlayan Türkiye Deplasmanlı Sutopu Ligi'nde 1955 ve 1957’de iki kez, uzun bir ara 1970’li yıllarda 73, 75 ve 77 olmak üzere üç kez şampiyonluğa ulaşmıştır. 1991 yılına kadar da 14 yıl ara verilmiştir.
1988 yılında Macar hocamız Zoltan Gulyas’ın gelmesi ile altyapı çalışmalarına önem verilmiş, üye çocuklarına spor yaptıran bir şube yerine olimpiyat sporcusu yetiştirmeye çalışan bir şube haline gelmeye başlamıştır.
Tüm bunların sonunda da sutopu “A” takımımız, 1991’den günümüze kadar tam 14 kez Türkiye Şampiyonu olmuş ve katıldığı Avrupa Kupaları'nda ilk yıllarda ağır mağlubiyetler alırken son yıllarda üst turları zorlayıp Avrupa'nın en iyi 9 – 12 takımı arasında yer almıştır.
Motor Sporları Superleague Formula

Ana madde: Galatasaray SK (Superleague Formula)
Galatasaray, Superleague Formula'da temsil edilmektedir.
Milano merkezli Scuderia Playteam AC Milan ve Galatasaray SK yarış takımlarına destek vermektedir. Yarışlar Ağustos ayında, İngiltere’deki Donnington Pisti’nde başlamıştır.
Galatasaray yarış takımının pilotu Alessandro Pier Guidi' dir. Pier Guidi de Scuderia ise Playteam’in Maserati MC-12 ile FIA GT şampiyonasına katılmıştır. Superleague Formula yarış otomobilleri 750 beygir gücünde V12 motorludur.
Galatasaray 2008 şampiyonasını 18 takım arasında 277 puanla 8. olarak bitirmiştir.
Galatasaray 2009 şampiyonasında Scuderia' yı bırakmış ve Durango ile anlaşmıştır.
Binicilik

Dünyanın en gözde sporlarından biri olan binicilik sporunu kulüp bazında 1997 yılında kurmuş olan Galatasaray Spor Kulübü; bu sporu Türkiye'de uluslararası başarı seviyesine ulaştırmayı ve yeni nesillere bu sporu sevdirmeyi amaçlayarak Galatasaray Binicilik Şubesinin, İstanbul Maslak'taki Galatasaray Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisleri içindeki yenilenen tesis binasını 15 Aralık 2008 günü kulüp başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı davetle tüm sporseverlerin hizmetine açmıştır. Kulübün ayrıca Fatih Ormanında yeni binicilik tesisi açma girişimi vardır.
Judo

1984 yılında kurulan Galatasaray'ın judo şubesi; faaliyetlerini Burhan Felek Spor Salonu'nda sürdürmektedir. Kulüp, 2009'dan itibaren aynı yerde bulunan Galatasaray Judo Okulu'nda judo eğitimi vermektedir. 2006 Türkiye Büyükler Ferdi Judo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan judo şubesi, 2007 İstanbul Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır.
Briç

Galatasaray Briç Subesi, 1997 yılında Ersan Feray ve Cavit Turan öncülüğünde kurulmuştur.1999, 2000 ve 2009 yıllarında Türkiye şampiyonu, 2007'de ise İstanbul şampiyonu olan şube, 28 Haziran 2008'de Fransa'nın Pau şehrinde yapılan "49. Avrupa Briç Şampiyona"sında oyuncularından Ergun Korkut'un takım kaptanı olduğu ve Galatasaray Briç Takım Kaptanı Orhan Ekinci'nin ortağı olduğu Türkiye Takımı ile birlikte Avrupa Şampiyonu olmuştur.
Diğer Branşlar

atletizm, satranç, aikido, tenis, masa tenisi, eskrim ve su altı dallarında da atletler ve oyuncular yarışmaktadır.


Futbol akademisi

80px Gsfutbolokulu magnify clip



Galatasaray Futbol Altyapısı’nın Hedefi gelecek yıllarda Galatasaray Profesyonel Futbol Takımının formasını giyecek sporcuların yetiştirilmesinin yanı sıra Galatasaray örf ve adetlerine bağlı; rakibe,hakeme,seyirciye saygılı; fair-play ilkelerine bağlı sporcular yetiştirmek; bu sporcuları ülke ve dünya futboluna kazandırırken buna paralel olarak kulübümüze ekonomik yönden güç kazandırmaktır.[22]
İstanbul'da Florya, Bağcılar, Fatih, Avcılar, Çobançeşme, Merter, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beylikdüzü, Etiler, Bahçeşehir, Maltepe, Beylerbeyi, Ümraniye, şubelerinin yanında Anadoluda ise Ankara (2), G.Antep, Malatya, Zonguldak, K.Maraş, Sakarya, Konya, Antalya, Kuşadası, Nusaybin, Bandırma, Çorlu, Bursa, Mersin, Hatay, Kayseri Galatasaray Futbol okullarının bulunduğu diğer kentlerdir.
Voleybol okulu

Galatasaray Spor Kulübü, Voleybol Spor Okulu’na katılan öğrencilere sporu ve özellikle voleybolu sevdirmek ve öğrencilere voleyboldaki temel hareketleri öğreterek, branşa yönelik fiziksel gelişmelerini ortaya çıkartmak hedefinde hareket etmektedir.
Yüzme okulu

80px GSSUSPORLARI magnify clip



Galatasaray Spor Kulübü Yüzme Okulunda yüzme eğitiminin yanı sıra çocuğunuzun fiziksel ve ruhsal gelişimine destek olacak bir çok program planlanmıştır.
Yelken okulu

80px GSSUSPORLARI magnify clip



Mazisi 1910’lara dayanan Galatarasay Yelken Şubesi, Galatasaray Spor Kulübü’nün altında amatör şubeler kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir. Şube Türkiye’nin en yoğun yaşayan şehirlerinden İstanbul’da ve bu şehrin en merkezi yerlerinden biri olan ama bir o kadar şehirden uzak hissi veren Kalamış Koyu’ ndaki Galatasaray Kalamış Tesisleri' nde yer almaktadır. Rüzgar sörfü kursları ile birlikte yelken sporunun çeşitli branşları ve yaz okulları burada bulunmaktadır.
Judo okulu

Burhan Felek Spor Kompleksi içinde bulunan kapalı spor salonu ve Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu' nun bulunduğu alanda eğitimleri verilmektedir.[23]
Binicilik okulu

Galatasaray Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisleri' nde küçükler için Pony gibi çeşitli eğitimler verilmektedir.
Tesisler

Ali Sami Yen Stadyumu

180px Ali Sami Yen Stadyumu magnify clip
Ali Sami Yen Stadyumu


Ana madde: Ali Sami Yen Stadyumu
Ali Sami Yen Stadyumu İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde, Galatasaray Spor Kulübü'nün yönetiminde bulunan stadyumdur. Stadın yapımına 1943'te başlanmış, ancak 1964 yılında tamamlanabilmiş ve de resmî açılışı 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan karşılaşmasıyla yapılmıtşır. Adını Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen`den alan stadyum, 49 yıllığına Galatasaray Futbol Takımına kiralanmıştır. Stadın kapasitesi yaklaşık 25,000 kişiliktir.
Türk Telekom Arena

180px Galatasaray new stadium 1 magnify clip
Türk Telekom Arena


Ana madde: Türk Telekom Arena
Türk Telekom Arena [24] , Galatasaray Spor Kulübü'nün inşaat aşamasındaki Seyrantepe Spor Kompleksi içerisinde 55,147 seyirci kapasiteli Turkcell Süper Lig ve UEFA standartlarında olacak, kapalı spor salonu ve alışveriş merkezleri (sinema, hipermarket, cafe, bar) ile beraber yer alacak olan stadyumudur. Ayrıca yapıldığında Türkiye'nin en lüks ve en modern stadyumu olacaktır. UEFA tarafından henüz stad tamamlanmadan Türk Telekom Arena 5 yıldızlı statlar arasına alınmıştır.
Florya Metin Oktay Tesisleri

Ana madde: Florya Metin Oktay Tesisleri
Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray'ın ve Türk milli takımının antreman yaptığı tesislerdir. Galatasaray'ın efsane oyuncusu Metin Oktay'ın 1991 yılındaki kazada hayatını kaybetmesi sonucu tesislere ismi verilmiştir. 80 hektarlık bir alana kurulmuştur.
Metin Oktay Tesisleri; Merkez Yönetim Binası, kamp binası, dört adet tam boy futbol sahası, genç takım tesisleri, kapalı spor salonu, Galatasaray Futbol Akademisi, Galatasaray Hastanesi, restoranlar, eğlence alanlarının yanı sıra Galatasaray Basketbol ve Voleybol takımları için yapılmış olan eğitim tesislerinden oluşmaktadır.
Galatasaray Spor Kulübü, Florya Metin Oktay Tesisleri' nin arazisini lüks otel, villa, AVM olarak değerlendirip, antreman tesislerini Büyükçekmece'de ki kulübe ait 400,000 metrekare alana taşımak istemektedir.[25]
Galatasaray Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi

180px Hasnun Galip magnify clip
Galatasaray Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi


Ana madde: Galatasaray Beyoğlu Hasnun Galip Kulüp Merkezi
Ananevi kulüp merkezi, Beyoğlu, Hasnun Galip Sokak'ta bulunmaktadır.
2004 yılına kadar kulüp merkezi olarak işlev gören ve "Hasnun Galip Binası" olarak anılan bina, bugün kulübün Stadyum'dan sorumlu bölümlerine ve Sicil Kurulu'na hizmet vermektedir.
Galatasaray Kalamış Tesisleri

180px Galatasaray KalamC4B1C59F Tesisleri magnify clip
Galatasaray Kalamış Tesisleri


Ana madde: Galatasaray Kalamış Tesisleri
Anadolu yakasında bulunan Kalamış Tesisleri, Galatasaray'ın yelken şubesine ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'un en gözde sahillerinden birinde bulunan Kalamış Tesisleri ayrıca, Galatasaray camiasına şık restoranı ve temizliği sürekli denetlenen denizi ve sahili ile de hizmet vermektedir. 2007 yılında tamamen yenilenen Kalamış Tesisleri, Kadıköy bölgesinin en güzel sahil mekanlarından biri haline gelmiştir. Bu tesise bir kapalı salon ilave edilecektir.
Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu

180px Galatasaray Havuz magnify clip
Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu


Ana madde: Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu
Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu, 16 Eylül 2006'da hizmete açıldı. Daha önce üstü açık olan havuz, Galatasaray'ın yaptığı tadilat ile kapalı ve tam olimpik hale getirildi.
Havuzda çatı kolonları, tribünlerin önünden geçmediği için seyircilerin müsabakaları tam olarak izleyebilmesi mümkün oluyor. 543 kişilik tribün kapasitesine sahip havuz ayrıca, sutopu, su balesi ve sualtı rugby gibi branşlara da hizmet verebiliyor. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonaları'nda da kullanılabilecek tesisten günde 600 ile 800 kişi yararlanabiliyor.
Galatasaray Adası

180px Galatasaray Island 1 magnify clip
Galatasaray Adası


Ana madde: Galatasaray Adası
İstanbul'un ve İstanbul Boğazı'nın üzerindeki Kız Kulesi ile birlikte tek kara parçası olan ve bu benzersiz konumundan ötürü şimdiden vazgeçilmez ve paha biçilemez bir mekan olan Galatasaray Adası bütünüyle yeniden inşa edilerek, Temmuz 2007 tarihinde Galatasaray camiası ve İstanbullular'a eğlence ve dinlence merkezi olarak hizmet vermeye başladı.
Galatasaray Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisleri

180px Galatasaray Nevzat C396zgC3B6raaa Binicilik Tesisleri magnify clip
Galatasaray Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisleri


Ana madde: Galatasaray Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisleri
Galatasaray Binicilik Şubesi'nin Maslak Atlı Spor Tesisleri içindeki yenilenen tesis binası, 15 Aralık 2008 tarihinde yenilenerek tekrar tüm sporseverlerin hizmetine açılmıştır. Yeni tesise Yönetim Kurulu kararıyla Nevzat Özgöraaa Binicilik Tesisi adı verilmiştir. 10 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen binicilik şubesi tesislerinde, ilk etapta inşası tamamlanan kulüp binasının ardından ikinci aşamada 100 at kapasiteli, betonarme bir ahır inşa edilecektir. 40,000 metrekaredir. Nevzat Özgöraaa Tesislerinde Galatasaray Store Plus açılmış olup diğer tesislerde de açılması düşünülmektedir.
Galatasaray Küçükçekmece Kürek Tesisleri

Ana madde: Galatasaray Küçükçekmece Kürek Tesisleri
Küçükçekmece'de 1999 yılının mayıs ayında açılan, teknolojinin son gelişmeleriyle donatılmış kürek tesisi, 200 kürekçiye ev sahipliği yapmaktadır.
ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
26 Kasım 2012       Mesaj #608
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
♪ Galatasaray Tezahüratları ♪

1905'de doğdu aşkımız
sarı kırmızı akar bızım kanımız
cımbomum feda olsun sana canımız
olene kadar hep senın yanındayız

~~~

Baş koymuşuz Cimbom Senin Yoluna
Baş koymuşuz Cimbom Senin Yoluna
Sarı-Kırmızı Renklerine
Ölürüm Cimbomum Ölürüm Cimbomum

~~~~

başın öne eğilmesin aldırma cimbom aldırma
başın öne eğilmesin aldırma cimbom aldırma
en büyük sen değilmisin aldırma cimbom aldırma
aldırma cimbom aldırma
sendeki bu büyük taraftar birgün ağlar birgün çoşar
seni bu sesler oyalar aldırma cimbom aldırma cimbom
cimbom aldıııırrrma

~~~

Sen sarıyla kırmızı
Kalbimizin yıldızı
Şampiyon ol cimbombom
Al bizim canımızı.

~~~

Cimbombom diyerek sana yüz vurduk
Sarının yanına kırmızı koyduk
Yıllardan beridir hep senin olduk
Cimbombom sen bizim herşeyimizsin.

~~~

Ne beşiktaş ne Fener ne de Trabzon
bu sene sensin şampiyon
haydi bastır haydi bastır haydi bastır Galatasaray.

~~~

Cimbombomum benim biricik sevgilim
Söyle senden başka kimim var benim
Seninle ağlarım seninle gülerim
Söyle senden başka kimim var benim

~~~

Hanginizin var böyle şanlı tarihi
Kim oynadı kupa Finali
Okan Hagiyle süper tarftarınla
cimbom kupa yakıştı sana.

~~~

Haydi bastır şanlı Galatasaray
Haydi bastır şanlı Galatasaray
Taraftarın her zaman seninle
haydi bastır Cimbom haydi bastır.

~~~

Yenilsen de yensen de taraftarın senle
üzüntünle sevincinle seninle birlikte.

~~~

1 2 3 4 Cimbom şampiyon
Ne kadar mutluyuz seninle
Ne kadar mutluyuz bilemezsin
Zor günlere katlandık birlikte
Zor yollardan geçtik elele
Ne kadar mutluyuz seninle
Şampiyon!

~~~

Muhteşem futboluna
Dürüst taraftarına
Şanlı takımına
Ölürüm CİMBOMUM!

~~~

Beraber yürüdük biz bu yollarda
Beraber ıslandık yağan yağmurda
Şimdi sıra geldi şampiyonluğa
Haydi bastır şanlı GALATASARAY

~~~

Haydi söyle her maçına gelmedik mi
Haydi söyle uğrunda can vermedik mi
Haydi söyle ölesiye sevmedik mi Haydi söyle..


~~~

Kaptanım sen üzülme boş yere
emek verdin sen 15 sene
bu forma nasip olmaz herkese
kalkacak kupalar elinde
(büyük kaptan bület korkmaz için yapılan beste)

~~~

taçsız kral Metin Oktay
tek aşkıydı Galatasaray
senin gibi Cimbomluyu
unuturmu bu taraftar

~~~

parayla pulla diil,içten,yürekten
bu sevgi ölçülemez,öyyle derinden
Olimpiyat,Sami Yen,nerde istersen
"heryerde ultrAslan",işte cehennem

~~~

4 sene üstüste
şampiyon ol yine
cesaret yetmez bizle başetmek için Sami Yen'de
Avrupa inlesin
tüm dünya dinlesin
en büyük kupa bizim olacak herkes bunu bilsin

~~~

doğmuşum ilk kelimem cim bom olmuş
ilk elbisem sarı-kırmızılı formam
ilk kalabalık ortamım ali sami yen olmuş
ilk onun için ağlamışım
onun için içmişim
ve ilk onun işin mevzu yapmışım
kusura bakma ama sevgilim
ben ilk galatasaray'ı sevmişim...

~~~

ordunun dereleri
varsın yukarı aksın
Cimbom şampiyondur
herkes işine baksın

~~~

biz gönüllere çektik bayrakları direklere değil.
biz tarihe yazdık ismimizi duvarlara değil.
biz avrupa'da açtık bayrağı kadıköy'de değil.
biz dünyaya poz verdik şakşakçılara değil.
ve biz imparatorlarla büyüdük kestanelerle değil

~~~

Çıldırıın ÇıldırııN Çıldırıın Çıldırın Çıldırıın Çıldırın Cimbom için Çıldırın
Çıldırın Çıldırın Kupa için çıldırııın

~~~

ne maçlar yaşandı,
dünya cehennemi burda tanıdı.
elveda sami yen,
bir gün geri döneceğiz yeniden...
Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Haziran 2016 01:53
Pelin25 - avatarı
Pelin25
Ziyaretçi
2 Ağustos 2013       Mesaj #609
Pelin25 - avatarı
Ziyaretçi
Gripin – Sensiz Olmaz Galatasaray Şarkı Sözü
Ali Sami Yenin zafer yolunda
Yüreğimdeki Metin Oktay ruhuyla
Durmayacağım söz veriyorum sana
Varlığım feda olsun arman uğruna
Sonuna kadar sadığım yeminime
Namusum, şerefim ve bu renkler üstüne
Adında gururun saklı, renklerinde cesaret
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
Adında gururun saklı, renklerinde asalet
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
Ali Sami Yenin zafer yolunda
Yüreğimdeki Metin Oktay ruhuyla
Durmayacağım söz veriyorum sana
Varlığım feda olsun arman uğruna
Sonuna kadar sadığım yeminime
Namusum, şerefim ve bu renkler üstüne
Adında gururun saklı, renklerinde cesaret
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
Adında gururun saklı, renklerinde asalet
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
Adında gururun saklı, renklerinde asalet
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
Adında gururun saklı, renklerinde asalet
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar

<3


Son düzenleyen _Yağmur_; 29 Haziran 2016 01:54
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Haziran 2016       Mesaj #610
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Galatasaray Gifleri
Ad:  Galatasaray Gifleri.gif
Gösterim: 1519
Boyut:  265.0 KB

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

2 Ekim 2016 / Misafir Spor
22 Ekim 2012 / Kral_Aslan Spor
23 Aralık 2011 / Misafir Spor