Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 37

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 249.305 Cevap: 416
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #361
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
31.temmuz - perşembe
Toraman’dan özür
Sponsorlu Bağlantılar

İbrahim Toraman Başkan Yıldırım Demirören’den özür diledi.

bokb2

Beşiktaş'ta takım arkadaşı İbrahim Üzülmez ile Avusturya kampında yaşadığı kavganın ardından kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan İbrahim Toraman, dün kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile görüşerek, olaydan dolayı özür diledi. İbrahim yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan sonra başkan Yıldırım Demirören ile bir araya gelemediğini ifade ederek, “Bugün kısa bir görüşmemiz oldu. Olaydan dolayı üzgün olduğumu belirttim, özür diledim. Başkanımız bana olumlu veya olumsuz bir şey söylemedi” dedi.
Beşiktaş'tan ayrılmayı istemediğini belirten deneyimli futbolcu, “Olmaması gereken, üzücü bir olay yaşandı. Bundan dolayı çok üzgünüm. Böyle bir olay yüzünden Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyorum. Burası benim yuvam ve burada kalmak istiyorum” diye konuştu.


KAYNAK: Goal

Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #362
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
31.temmuz.2008 - perşembe
Toraman toplantıyı erteledi
Sponsorlu Bağlantılar

Beşiktaş'ta kadrodışı bırakılan önceki gün başkan Yıldırım Demirören ile görüşerek, kendisinden özür dileyen eski kaptanlardan İbrahim Toraman, bugün düzenleyeceği basın toplantısını erteledi.

toromanie7

Nevzat Demir Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, taraftardan ve camiadan özür dileme kararı alan İbrahim Toraman, basın toplantısını ileri bir tarihe erteleme kararı aldı.

Toraman'ın, siyah beyazlı takımdaki geleceğinin henüz netlik kazanmaması nedeniyle toplantıyı erteleme kararı aldığı öğrenildi.

KAYNAK: Goal

MkYaramaz - avatarı
MkYaramaz
Ziyaretçi
1 Ağustos 2008       Mesaj #363
MkYaramaz - avatarı
Ziyaretçi
Kaldım Çünkü:

Beşiktaşımızla sözleşmesini 2011 yılına kadar uzatan Arjantinli futbolcu Matias Delgado, neden takımımızda kaldığını açıkladı. Delgado, “Espanyol Kulübü’nden ciddi bir teklif aldım. Ancak önce Başkanımız ardından da takımın durumu kalmama neden oldu. Tabii ki Arjantin Milli Takımı’na gitmenin en kestirme yolu İspanya. Fakat sıradan bir takıma gideceğime, burada oynayıp şampiyonluk yaşamak istiyorum. Basel’de kılpayı kaçırdığım kupayı Türkiye’de kazanmak istiyorum” dedi.
‘Çalışmalar süper’
Takım kaptanı olarak bu sevince ortak olmak istediğini ifade eden Delgado, şampiyonluğu Siyah-Beyazlı formayla yaşamak büyük bir gurur olur. Çalışmalar çok iyi gidiyor. Biz bu işi sonuna kadar bırakmayacağız ve her gün üstüne koyacağız. ‘Bu kadarı yeter’ diye bir şey aklımıza gelmeyecek. Futbol teknoloji gibi sonu olmayan bir spor” diye konuştu. Bu arada yıldız futbolcuyu ısrarla isteyen Espanyol, Delgado’nun sözleşmesini yenilemesi sonrası büyük bir şok yaşadı.
Kaynak: Fanatik
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ağustos 2008       Mesaj #364
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu Beşiktaş'ı kimse yenemez

Fransız yıldız, "Bizim için en ideal sistem olan 4-2-3-1 ile rakiplerimize geçit vermeyiz" dedi

Bu sistemle kaybetmeyiz

Fransız yıldız, "Bizim için en ideal sistem olan 4-2-3-1 ile rakiplerimize geçit vermeyiz" dedi.

Beşiktaş'ın Fransız orta saha oyuncusu Cisse, çift ön liberolu sisteme övgüler yağdırdı. Siyah-beyazlıların, özellikle deplasman ve zorlu Avrupa Kupası maçlarında oynamayı düşündüğü tek forvetçift ön liberolu sistemle ilgili konuşan yıldız futbolcu, "Bu şekilde orta sahada çok daha güçlü oluyoruz. Ben de daha rahat ve verimli olabiliyorum. Yanımda biri bulunduğunda, orta sahamız her zaman için daha dinamik bir yapıya sahip olacaktır" ifadesini kullandı.

SIKINTILAR BİTECEK

Schalke ve Maccabi Haifa maçlarında uygulanan 4-2-3-1 sistemi ile topu rakip sahada daha fazla tutabildiklerini söyleyen Cisse şöyle devam etti: "Geçen sezon orta sahamız ne forvete ne de savunmaya gerektiğini kadar yardımcı olamadı. Çift ön liberolu oynadığımızda bu sıkıntı da ortadan kalkacaktır. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Oynadığımız hazırlık maçlarında bunu kanıtladık. Hedefimiz Avrupa'da başarı."

- Beşiktaşlı futbolcular dünkü idman sonunda çocuklar gibi eğlendiler. Oyuncular önce teknik direktör Sağlam'ı omuzlara aldı, ardından personeli suyla yıkadı ve idman sonrası girdikleri buzlu su bidonlarına soktu. Sıcaktan bunalan siyah-beyazlılar, bu sulu şakalaşmayla rahatladılar.
Fatih DOĞAN
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
4 Ağustos 2008       Mesaj #365
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
3.ağustos.2008 - pazar
Özel Dosya: NK Siroki Brijeg

Siroki Brijeg kasabasının büyüklüğüne bakarsak, Beşiktaş’ın Bosna temsilcisi rakibi, üç lig ve bir kupa şampiyonluğu ile hayli başarılı sayılır.

serdarha8

Küçük bir kasabanın takımı

Bosna Hersek’in Hersek bölgesinin kuzeyinde, 10 bin kişilik bir kasaba olan Siroki Brijeg’in nüfusunun ezici çoğunluğunu Hırvatlar oluşturuyor.
Oldukça milliyetçi olduğu bildirilen bölgenin takımında da ortodoks Sırplar ve müslüman Boşnaklar’a pek yer verilmeyip, kadrosunun katolik Hırvatlar’dan oluşturulmasına çalışılıyor.

Köklü bir kulüp

Beşiktaş’ın UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu’nda karşı karşıya geleceği Nk Siroki Brijeg, 1948 yılında kurulmuş bir ekip. Mavi beyazlı formalarla mücadele eden ekip, maçlarını 8000 kapasiteli Pecara Stadı’nda oynuyor.
90’ların savaş yıllarında ve savaş sonrası döneminde, Bosna sınırları içerisindeki Hırvat takımların mücadele ettiği Bosna 1. Ligi’ni dört kez kazanan NK Siroki Brijeg, daha sonradan katıldığı birleşik Bosna Hersek Süper Ligi’ni de üç kez kazanma başarısını gösterdi.
2007’de Bosna Hersek Federasyon Kupası’nı da müzesine götüren NK Siroki Brijeg, geçen yıl ligi 2. sırada tamamladı.
Avrupa kupalarında şu ana kadar 22 maça çıkan takım, bunlardan 11’inden galip ayrılmayı başardı. 2 kez berabere kalıp 9 kez yenilen NK Siroki Brijeg, Avrupa arenasında kaydettiği 27 gole karşılık, kalesinde 31 gol gördü.
Kulübün ateşli Hırvat taraftar grubunun adı Skripari.

Buraya nasıl geldiler?

1. Ön Eleme Turu’nda Arnatuvluk’un Partizani Tiran ekibiyle eşleşen Bosna ekibi, 0-0 biten ilk maçın rövanşında rakibini 3-1 ile geçerek Beşiktaş’ın rakibi oldu.

KADRO:

Kaleci: Dezah Bandovic, Antonio Soldo, Vladimir Vasilj

Defans: Dane Kozul, Dalibor Kozul, Tomislav Bozic, Josip Barisic, Josip Topic, Bruno Prlic, Ivan Kvesic, Jurica Granic

Orta Saha: Marko Juric, Marko Zelenika, Dalibor Silic, Alexandre Ala do Carmo, Wagner Lago, Igo Julio Aguena Soares, Franjo Sakic, Marcijano Jose Do Nascemento

Forvet: Stanko Bubalo, Vagner Cruz de Souza, Ivan Ragu, Emerson Da Silva Santos, Ivan Zovko

Sizce Bosna Hersek’in Hırvat takımı, Delgado’lu, Holosko’lu, Bobo’lu Beşiktaş karşısında direnebilir mi?



KAYNAK: Goal
Edd-iTöR - avatarı
Edd-iTöR
Ziyaretçi
4 Ağustos 2008       Mesaj #366
Edd-iTöR - avatarı
Ziyaretçi


Avusturya'da Yeni Sezon Hazrılıkları Kapsamında Kocaelispor ile Hazırlık Maçı Yapan Beşiktaş, Ekip Sahada 4-0 Galip Ayrıldı.

Avusturya'da yeni sezon hazrılıkları kapsamında Kocaelispor ile hazırlık maçı yapan Beşiktaş, ekip sahada 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Beşiktaş Avusturya kampı çerçevesinde Schalke 04, Maccabi Haifa ve Kocaelispor ile oynadığı hazırlık maçlarını kazanarak '3'te 3' yapmış oldu. Siyah-Beyazlı ekip, son hazırlık maçında Kocaelispor'u Sivok, Bobo, Delgado ve Tuna Üzümcü'nün golleriyle 4-0 mağlup etti. Bad Waltersdorf'da oynanan mücadelede ilk golü 10. dakikada Sivok kaydetti. Ardından 18 dakikada Bobo, farkı 2'ye çıkarttı. Siyah-Beyazlılar, 44. dakikada Delgado'nun attığı golle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Beşiktaş, 84. dakikada ise Tuna Üzümcü'nün golüyle karşılaşmayı 4-0 kazandı.
Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Genel Menajer Sinan Engin, ikinci etap kampı kazasız belasız tamamladıklarını belirterek, ''Ufak defek sakatlıklar dışında sıkıntımız yok. Bu arkadaşlarımızın UEFA Kupası maçına kadar iyi olacaklarını umuyorum. İyi bir takım kurduk. Lige, kupaya ve Avrupa'ya hazır durmdayız.'' dedi.
Transferle ilgili bir soru üzerine ise Engin, şu an için böyle bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.
Oyuncular Tuna ve Sezer ise, takım olarak çok iyi bir dönem geçirdiklerini; hazırlık maçlarında iyi sonuçlar aldıklarını; tek düşüncelerinin UEFA Kupası karşılaşması olduğunu söylediler.
Öte yandan, Kocaelispor'un Fenerbahçe'den transfer ettiği kaleci Serdar Kulbilge ise, Beşiktaş'la karşılaşmanın kendileri için iyi bir tecrübe olduğunu; takımın eksilerini ve artılarını görme imkanı bulduklarını kaydetti.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
20 Ağustos 2008       Mesaj #367
karayel - avatarı
Ziyaretçi

Yeni Sezon Formaları




Yeni sezon formalarının tüm modelleri, 20 Ağustos Çarşamba gününden itibaren tüm Kartal Yuvası mağazalarında yerini aldı.


medyaphp?rn18661
medyaphp?rn18662
medyaphp?rn18663
medyaphp?rn18664
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ağustos 2008       Mesaj #368
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Rüyada gibiyim

Kupasını alırken camiaya umut dağıtan kaptan: Beşiktaş'ın kaptanı olmak müthiş bir olay. Şampiyonluktan başka bir düşüncemiz yok.


Beşiktaş gazetesi tarafından 'yılın futbolcusu' seçilen Delgado'nun ayakları yerden kesildi... 2007-08 sezonunda oynanan altı maçta spor yazarlarından en çok oy alarak bu unvanı kazanan Arjantinli yıldız, gazetenin imtiyaz sahibi İsmail Baştuğ'un takdim ettiği kupayı kaldırırken, camiaya umut dağıttı... Kendisine verilen değere layık olmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan çiçeği burnunda kaptan, "Şu an rüyada gibiyim" ifadesini kullandı.

SERGEN VE BOBO...
Kendisine güvenenleri asla mahçup etmeyeceğini vurgulayan Delgado, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taraftarımıza şampiyonluk sevinci yaşatmak için el ele vermiş durumdayız. Bütünlük içinde hedefe koşacağız. Beşiktaş gibi bir takımın kaptanı olmak benim için ayrı bir onur kaynağı." Değerlendirmede tangocuyu; Bobo, Tello, Holosko ve Serdar Özkan izlerken birincilik onurunu daha önce Bobo ve Sergen Yalçın da yaşamıştı.

KAYNAK:fotomac
YagmurTanesi - avatarı
YagmurTanesi
Ziyaretçi
23 Ağustos 2008       Mesaj #369
YagmurTanesi - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaşım...

Kimi babasızlıkla sarılıyor sana , kimi yitik ilişkilerin insanı olarak, kimi kaybettiği dostunu arıyor sende. Ama herkes seni sen olduğun için seviyor. Sen ise her olaya rağmen dimdik ayakta durabilmeyi başarıyorsun. Yanımızda olmayı ,ne olursa olsun bize kol kanat germeyi başarıyorsun.Bazen baba , bazen sevgili, bazen dost ,arkadaş oluyorsun. Ama en önemlisi yoldaş oluyorsun Beşiktaşım.


Bir masal anlat bana aşkım , Beşiktaşkım. Elimi bırakmadan, içine ne koyarsan koy. Yenilgi mi ? Vız gelir bize ondan da koy. Şerefli ikincilik koy , istersen kupalar koy. Ben seni dinlerim. Destanlar yaz bize. Eskiyi anlat bize ; geçmişi.. Kazanılan zaferleri, şampiyonlukları, gelenleri , gidenleri. Bana; bizi anlat, nasıl seni sevdiğimizi. Senin için simsiyah geceleri nasıl da bembeyaz ettiğimizi tıpkı şu an benim yaptığım gibi. Bize yenilgileri anlat; ardından akan göz yaşlarını. Ama sakın, sakın
elimi bırakma! Korkarım! Yürüyemem bu yolda sensiz! Çekme karanlığımdan aydınlığını..


Sen anlat Beşiktaş'ım... İnandır bizi güzel günlere. Ver bize gelecek coşkuların kahkahaların sinyallerini. Stadın inleyiş seslerini duyur bize. Koy içine masalın ne istersen. Lig şampiyonu ol mesela. Türkiye kupası da senin olsun. Dünya bizi konuşsun.Seneye dünyaya açılacağımızı duyur bize. Umrumuzda değil ya , sen elimi bıraktıktan sonra düna bilmiş bizi bize ne!Uykuya dalıp gitsem bile bırakıp gitme sakın beni Beşiktaşım. Üstümü ört, ama elimi bırakma. Rüya gibi gelen masalı bitirme. Devam et sen. Ben gözümü dinlendiriyorum. Ben uyusam da görmüyor musun? Bak binlerce insan seni dinliyor..


Bana bir masal anlat Beşiktaşım. İçinde her şey olsun. Her şey. Bir tek şey olmasın. Şerefsizlik. Senden başka bir ricam yok ki benim. Sen anlat benim canım Beşiktaşım. Arkadan da müzik çalsın hafiften.. Ben burada seni dinleyip uykuya dalarken diğer aşıklar şenlensin masalınla bir kadeh koysunlar masaya. 'Beşiktaşım ŞEREFine' diyebilsinler.


Bana bir masal anlat Beşiktaşım; senin için ölen bedenleri anlat bana. 'Sevdamız uğruna canlar verdik biz' bestesinin çıkış nedenini anlat bana. Sen sahaya çıktığında seni yakından görebilmek için binbir yolu deneyenlerin telaşını anlat bana. Senin için her şeyini bir kenara bırakıp Beşiktaşım hayat sensin diyen sesin nerelerden geldiğini anlat. Yeni doğan minnacık bir bebeğe siyah beyaz bir tulum alabilme heyecanını ve sonradan Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur diyebilme gururunu anlat bana. Susma anlat işte her şeyi. Bildiğin her şeyi. Ne o yoksa duymuyor musun bizi? Daha da çok bağırırız o zaman , sesimizin geldiği yere kadar bağırmayız, sesimizi her yere duyururuz. Sen yeter ki iste Beşiktaşım, sen yeter ki sıkı sıkı tut elimi...


Ben uyuyorum Beşiktaşım. Sakın susma sen. Bilirsin beni korkarım , anlatırken tut elimi , uykuya dalıp gitsem bile , bırakıp gitme sakın beni...Sevdamdan komaya sok beni ama bırakıp da sakın gitme...
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
25 Ağustos 2008       Mesaj #370
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş olaylardan şikayetçi


Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Antalyaspor karşısında zor şartlara rağmen kazanmalarının, inanmışlığın, kendine güvenin ve büyük takım olmanın sonucu olduğunu söyledi.

Levent Erdoğan yaptığı açıklamada, Antalya'da sezon başı olmasına rağmen futbol oynamaya müsait olmayan bir sahayla karşılaştıklarını belirterek, “Saha futbol oynamaya müsait olmayacak derecede bozuktu. Ayrıca yüzde 90'lara varan nem, sıcak hava istediğimiz oyunu göstermemize engel oldu. İlk yarıda yaptığımız kişisel hatalarla 2 gol yedik. Ancak Beşiktaş takımının kendi büyüklüğüne inancının vermiş olduğu moralle ikinci devre sonlarına doğru 3 gol atarak deplasmanda büyük bir başarı sağladığımıza inanıyorum. Bu, inanmışlığın, kendine güvenin ve büyük takım olmanın sonucudur” diye konuştu.

“OLAYLAR ÜZDÜ”

Asbaşkan Erdoğan, karşılaşmanın ikinci yarısında protokol tribünü yakınındaki tribünden kendilerine yabancı madde atılmasına da değinerek, “Misafirperverliği ile tanınan, Türkiye'nin turizm merkezi olan, medeni ilişkilerin en çok gelişmiş olduğu bu kentte birkaç kendini bilmezin davranışı ne yazık ki hepimizi üzmüştür” dedi.
Protokol tribününde zor anlar yaşadıklarını, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in yüzüne çakmak geldiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Eğer Başkan ve yöneticiler tribünden çıkmasaydı durum daha kötü olabilirdi. Ne yazık ki galibiyet golümüzü de izleyemedik. Emniyet de herhalde böyle bir hareketin olmayacağını düşünerek o bölgede hiçbir tedbir almamıştı. Tribünde bakan, vali olmasına rağmen güvenlik yoktu. Sanırım böyle bir hareketin olmayacağını düşündüler. Biz bu yaşananları kesinlikle Antalyaspor taraftarlarına mal etmiyoruz. Bu sadece kendini bilmez birkaç kişinin hareketidir.”

“ÖNLEM ALINMALI”

Levent Erdoğan, ligin ilk haftası olmasına rağmen yaşanan olayların düşündürücü olduğunu ifade ederek, “Kulüplerin, emniyetin, spor bakanlığının, futbol federasyonunun bu konuda zaman kaybetmeksizin çok acil tedbirler alması gerekiyor. Daha ligin ilk haftasında bunların yaşanması düşündürücü” şeklinde konuştu.
Son olarak Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla 28 Ağustos Perşembe günü oynayacakları UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçına da değinen Erdoğan, ilk maçta avantajlı bir skor aldıklarını, İstanbul'da da taraftarlarının desteğiyle galip gelerek turu geçeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor