Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 36

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 249.305 Cevap: 416
LazkopaTS - avatarı
LazkopaTS
Ziyaretçi
27 Haziran 2008       Mesaj #351
LazkopaTS - avatarı
Ziyaretçi
Öyle sakin durduğuna bakmayın

Sponsorlu Bağlantılar
Beşiktaş´ın yeni transferi Anthony Seric taraftarlara mesaj yolladı: Kaybetmeye tahammülüm yok. Kazanma hırsım yüzünden sahada çılgınlıklar yapabilirim.
27.6.2008


‘Takımın başarısı için’

Kara Kartal’ın Panathinaikos’tan transfer ettiği Anthony Seric, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu, ilginç yorumlar yaptı. Kaybetmeyi sevmeyen bir yapısı olduğunu belirten Seric, “Ara sıra saha içinde çılgınlıklar yapabilirim. Takımımın başarısı için her şeyi veririm. Mağlubiyete asla tahammülüm yoktur. Kazanamadığımız anlarda zaman zaman çılgınca işler yapabilirim ama o da tamamen kazanma hırsından kaynaklanır. Beşiktaş taraftarlarını tüm Avrupa gibi ben de tanıyorum” dedi.

‘Giunti ve Runje’yi tanıyorum’

Büyük bir kulübe geldiğini dile getiren Hırvat yıldız, “Şimdiden çok heyecanlıyım. Böyle büyük bir camiaya geldiğim için çok sevinçliyim. Uçaktan indiğimden bu yana gördüğüm her şey çok olumlu. Türkiye’de çok pozitif izlenimler edindim. Tüm rastladığım kişiler arkadaşça, dostça yaklaşıyorlar. Şu anda kendimi burada çok iyi hissediyorum. Beşiktaş’ta forma giyen Giunti ve Runje’yi tanıyorum. İkisi de çok olumlu yorumlarda bulundular. Gelmemde bu ifadelerin etkisi büyüktür” diye konuştu.

‘Tek hedef şampiyonluk’

Şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Seric, sözlerini şöyle noktaladı: Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nda defalarca oynamış bir takım. Türkiye Ligi’nde de şampiyonluklar yaşamış bir takım. Bu sezon da aynı hedefleri kovalayacağız. Bu yıl hem ligde şampiyon olmak hem de UEFA Kupası’nda başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Zaten Beşiktaş gibi büyük kulüplerin de hedefleri her zaman en yüksek ve yerleri en üstte olmalıdır... Başarılar elde etmek için buradayız ve elimizden geleni yapacağız.

Kartal 29 futbolcuyla topbaşı yaptı

Beşiktaş, 2008-2009 futbol sezonuna, dün akşam yaptığı antrenmanla başladı.
27.6.2008


Beşiktaş, 2008-2009 futbol sezonuna, dün akşam yaptığı antrenmanla başladı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenmana, toplam 29 futbolcu katıldı. Genç futbolcular Korcan, Rasim, Sezer, Erdem, Rıza, Necip, Ergun, Can ve Adem de antrenmana çıkarlarken, pazartesi günü İstanbul’a gelecek olan yeni transfer Sivok ile izinli olan milli futbolcular Rüştü ve Gökhan Zan antrenmanda yer almadı. Kondisyon ağırlıklı antrenmana, ülkesinden dün dönen Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, yarım saat gecikti. Uçaktan iner inmez tesislere gelen Delgado, çalışmaya başladı. Siyah-beyazlılar, bugün çift antrenman yapacak.

Milli takıma tebrikler...

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, antrenman sonrası yapılan basın toplantısında milli takımın Türk futbol tarihindeki en önemli başarılardan birine imza attığını söyleyerek, “Çok iyi bir iş başardılar. Milli takımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İnceman: Beşiktaş'ı istiyorum

Kartal'ın transferi için uğraştığı Uğur İnceman, FANATİK'e konuştu.
27.6.2008


Teknik direktör Sağlam’ın istediği orta saha oyuncusu, “Kulüpler anlaşsın. Ben İstanbul’da olurum” diye konuştu

‘Seve seve oynarım’

Kartal’ın uzun süredir transferi için uğraştığı Uğur İnceman, FANATİK’e konuştu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla istediği tecrübeli futbolcu, “Devre arasında da Beşiktaş’a transferim gündeme gelmişti. O zaman Holosko gitti. Manisaspor’un sözleşmeli futbolcusu olduğum için, ben bu transferde söz sahibi değilim. Maalesef geçen yıl küme düştük. İki kulüp anlaşırsa, ben Beşiktaş’ta seve seve oynarım. Beşiktaş bana ‘gel’ dediği anda İstanbul’da olacağım” ifadesini kullandı.

Yerli oyuncular huzursuz

Beşiktaş’ın 600 bin Euro karşılığında Manisa’dan transfer edeceği Adem Büyük konusunda da son noktaya gelindiği öğrenildi. Bu arada iki hafta önce yabancıların tüm alacak-larını ödeyen Siyah-Beyazlılar’da yeni sezon öncesinde yerli futbolcuların durumu sıkıntı yarattı. Yaklaşık 5 milyon YTL’lik maç başı alacakları ödenmeyen oyuncuların huzursuz oldukları kaydedildi. Bu durumu çözmesi için Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bulunan Erdoğan Demirören’in dönmesi bekleniyor.

Beşiktaş günlüğü

Siyah-Beyazlılar'la olan sözleşmesi sona eren A Milli Takımımız'ın başarılı savunma oyuncusu Gökhan Zan ile görüşmeler başlıyor.
27.6.2008


Gökhan’la görüşme!

Siyah-Beyazlılar’la olan sözleşmesi sona eren A Milli Takımımız’ın başarılı savunma oyuncusu Gökhan Zan ile görüşmeler başlıyor. Sezon bitiminde masaya oturan ancak tam olarak anlaşmaya varamayan Beşiktaş ile Gökhan Zan, son kararı Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasına bırakmıştı. Gökhan, Kartal’da kalması halinde çalışmalara 1 Temmuz’da başlayacak.

Baki Mercimek Ankaraspor’da

Beşiktaş’la yollarını ayıran Baki Mercimek, Ankaraspor’a transfer oldu. Siyah-Beyazlılar’la olan sözleşmesi sona eren genç savunma oyuncusunun, Başkent temsilcisiyle 2 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı. Yurt dışından da birçok teklif aldığını dile getiren Baki, “Yeni takımımda başarılı olmak istiyorum. Aykut Kocaman yönetiminde zirveyi zorlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Diatta Atalanta’ya

Geçen sezon başında Beşiktaş’a transfer olan ancak bekleneni veremeyen Lamine Diatta, Newcastle United’ın yolunu tutmuştu. İngiltere’de de tutunamayan Senegalli futbolcu, Ada ekibiyle yollarını ayırdı. Tek başına çalışmalarını sürdüren Diatta’ya Serie A ekiplerinden Atalanta’nın ciddi bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Tecrübeli oyuncuya West Bromwich’in de talip olduğu bildirildi.

Dinamo Kiev’in B planı hazır

Bobo’yu ısrarla isteyen Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, alternatif isimlerle de görüşüyor. Beşiktaş ile arasında küçük pürüzler kalan Kiev ekibi, Paris Saint Germain’in golcüsü Peguy Luyindula’yla da temaslarını sürdürüyor. Fransız futbol sitesi www.mercato365.com’da yayınlanan haberde Luyindula’nın da futbol yaşamını Ukrayna’da sürdürmeye sıcak baktığı belirtildi. Dinamo Kiev, Bobo için Beşiktaş’a 7 milyon Euro teklif etmişti.

Delgado’nun menaceri geldi

Siyah-Beyazlılar’ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado’nun menaceri, yıldız futbolcuyla birlikte dün İstanbul’a geldi. Beşiktaşlı idarecilerle biraraya geleceği öğrenilen menacerin, yeni bir sözleşme için görüşmelerde bulunacağı kaydedildi. Geçen sezon başarılı bir görüntü çizen Delgado’ya birçok Avrupa takımının talip olduğu biliniyor.

Kontroller devam ediyor

Yeni sezon öncesinde Beşiktaşlı futbolcuların sağlık kontrolleri devam ediyor. Önceki gün Serdar Özkan, Mehmet Sedef, Emre Özkan, Bülent Uzun, Gökhan Aydaş ve Batuhan Karadeniz’in ardından dün de iki yeni transfer kontrolden geçti. Gaziantepspor’dan transfer edilen Ekrem Dağ ile Panathinaikos’tan alınan Anthony Seric yapılan kontrollerin ardından Acıbadem Hastanesi’nden ayrıldı.

Fanatik

mako_chan - avatarı
mako_chan
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #352
mako_chan - avatarı
Ziyaretçi
KARA KARTAL'işte farkımızMsn Grin
Sponsorlu Bağlantılar
mako_chan - avatarı
mako_chan
Ziyaretçi
28 Haziran 2008       Mesaj #353
mako_chan - avatarı
Ziyaretçi
süper bir bilgi tşklrMsn Grin
Edd-iTöR - avatarı
Edd-iTöR
Ziyaretçi
10 Temmuz 2008       Mesaj #354
Edd-iTöR - avatarı
Ziyaretçi
işte kara kartal bzm beşiktaşlı olarak farkımız bu
ARKHEsamuray - avatarı
ARKHEsamuray
Ziyaretçi
10 Temmuz 2008       Mesaj #355
ARKHEsamuray - avatarı
Ziyaretçi
BEŞİKTAŞLI olunmaz,
BEŞİKTAŞLI Doğulur
ASİL OLUŞU RENKLERİNDEN BELLİ
ÖLÜM ve YAŞAM
Edd-iTöR - avatarı
Edd-iTöR
Ziyaretçi
17 Temmuz 2008       Mesaj #356
Edd-iTöR - avatarı
Ziyaretçi
Savunmayı güçlendirmek isteyen Beşiktaş, Serdar Kurtuluş'un kardeşi Serkan ve G.Antepli Bekir için girişimlerini sürdürüyor.


Üç yabancı hakkını savunma için kullanan Beşiktaş, hâlâ bu bölgeyi güçlendirmeye çalışıyor. Sezona bol alternatifli kadro ile girmek isteyen yönetim, Serdar Kurtuluş'un kardeşi Serkan (Bursaspor'un PAF takıma gönderildi) ve G.Antepsporlu Bekir için temaslarını sürdürüyor.
İki adaydan birini kampın 2'nci etabına yetiştirmeyi hedefleyen siyah-beyazlıların viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NAbu konuyu birkaç gün içinde netleştirmesi bekleniyor. Bu arada defansta problem olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını vurgulayan Ali Tandoğan, "Savunma takım halinde yapılır" diye konuştu.
zirzoop - avatarı
zirzoop
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #357
zirzoop - avatarı
Ziyaretçi
teşekkürler bilgiler için...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #358
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hepsini yeneriz

"Sadece derbileri kazanarak şampiyon olamayız. Tüm rakipleri yenmeliyiz ve yeneceğiz de. Camiayı mahcup etmeyiz".

Ben yıldız değilim
Beşiktaş'ta
yönetim kurulunun kararıyla takım kaptanlığına getirilen Matias Delgado, yeni sezon öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. İkinci etap kamp çalışmaları için Avusturya'ya giden siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu, kendisi için yapılan 'yıldız' tanımlamasına da tepki gösterdi. Delgado, "Bana viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
sürekli 'sen takımın yıldızısın' deni yor. Ben yıldız değilim, olmak da istemiyorum. Bu konuyu takım arkadaşlarımla da paylaştım."

Herkes eşit olmalı
Saha içinde ve dışında herkesin eşit olması gerektiğini ifade eden Delgado şöyle devam etti: "Birileri gol atıyor ya da attırıyor diye kesinlikle 'yıldız' olarak değerlendirilmemeli. Ben, kendi adıma bunu kabul etmiyorum. Bu takımda yıldız yok. Hepimiz eşitiz ve eşit şekilde mücadele edip, çalışmalıyız. Kendimizi ayrıcalıklı konuma getirdiğimiz gün, büyük sıkıntı yaşarız. Takımımız ortaya koyduğu oyunla alkışlanmalı ve takım yıldız gibi parlamalı."

Bize inanıyorlar
Lig fikstüründe derbi maçlarının önce ya da sonra olmasının çok önem taşımadığını söyleyen Arjtantinli yıldız, "Şampiyon olmak için bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Derbilerinde galip gelelim, diğerlerini kaybedelim şampiyonluk hayal olur. Bu nedenle ilk hafta, son hafta fark etmez. Çıkıp oynayacağız, şampiyonluğu gerçekten istiyorsak hepsini yeneceğiz. Bunu yapacak gücümüz var. Bize inananları ve camiamızı mahcup edemeyiz" dedi.

Kaptanlık rüyamdı
Kaptanlık görevine layık görülmesiyle birlikte sorumluluklarının arttığını belirten Delgado şunları söyledi: "Ben de bunun gerektirdiği şekilde davranıyorum. Kaptanlık, benim rüyamdı. Hep bugünlerin hayalini kurardım, şimdi buna ulaştım. Bütün futbolcularla iletişim içinde olmak kolay değil. Kaptanlık sadece saha içinde olmuyor. Türkçe de öğrenmeye başladım. Yeniler de çabuk uyum sağladılar. Emin adımlarla, iyi yolda ilerliyoruz."

Beşiktaş dokuz doğuracak

Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki transfer maliyeti dudak uçuklatıyor. Beşiktaş, bu sezon iç ve dış transferde anlaştığı 9 futbolcuya 5 yılda yaklaşık 57 milyon YTL ödeyecek. Sözleşmesi uzatılan Delgado yıllık 2.1 milyon euro ile takımın en pahalı futbolcusu oldu.

Kartal uçtu

Siyah-beyazlılar, iç ve dış transferde bu sezon anlaştığı 9 futbolcuya 5 senede 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek.

YILLIK 11 MİLYON

Beşiktaş
, transfer döneminde şu ana kadar anlaştığı 9 futbolcu için 5 yılda toplam 56 milyon 785 bin YTL'lik bir servet ödeyecek. İç transferde Delgado'nun sözleşmesini uzatan, Ali Tandoğan ve Gökhan Zan ile yeniden anlaşan siyah-beyazlı yönetim, dış transferde Tuna, Ekrem, Uğur, Seric, Zatopocny viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
ve Sivok'u renklerine bağladı.

DIŞTA LİDER SİVOK

Sözleşmesi 2011'e kadar uzatılan kaptan Delgado yıllık 2.1 milyon euro'luk ücreti ile takımın en pahalı ismi olurken, dış transferde en çok para yıllık 800 bin euro ile Sivok'a verildi. Yerlilerde ise Gökhan Zan 850 bin YTL yıllık ile başı çekti. Sivok, Zapatocny, Ekrem ve Uğur'a toplam 11.2 milyon euro bonservis ödenecek.

Kaptanlar buluştu!

Yönetimin takımdan ayrı bir çalışma programı verdiği İbrahim'ler dün Ümraniye'de birlikte idman yaptı. Kaptanlar, çalışma öncesi tokalaştılar.

BERABER ÇALIŞIYORLAR

Siyah-beyazlı ekibin ilk Avusturya kampında kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan kaptanlar, dün buluştu. Ümraniye'deki idman öncesi saha içinde tokalaşan Üzülmez ve Toraman, birlikte çalışmaya başladılar.

KÜSKÜNLÜK KALMADI

Genç Toraman, konuyla ilgili olarak, "15 gündür Ümraniye'de çalışıyorum. Dün de İbrahim Üzülmez geldi ve birbirimizi görünce saha içinde tokalaştık. Ardından birlikte koştuk. Zaten küskünlüğümüz kalmamıştı" diye konuştu.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
27 Temmuz 2008       Mesaj #359
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Kartal umut verdi


Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş en ciddi hazırlık karşılaşması olan Schalke 04 maçında iyi bir futbol sergileyerek yeni sezon öncesi umut verdi.


Almanların güçlü ekibi Schalke ile TSV Stadion'da karşılaşan Beşiktaş rakibini 2-1 ile geçerken goller Zapotocny ve Bobo'dan geldi. Schalke'nin tek golünü ise 72.dakikada Howedes kaydetti. Maliyeti nedeniyle büyük gündem yaratan Çek futbolcu Zapotocny'nin golü başta yönetimi sevindirirken Bobo da güzel bir gole imza atarak alkış aldı. Ertuğrul Sağlam Tello'yu sol bekte denerken stoperde Sivok ve Zapotocny görev yaptı. Karşılaşmada Uğur İnceman'ın özellikle Delgado'yla uyumu dikkat çekti. İlk yarıda Arjantinli futbolcuyu oyundan alan Sağlam yerine Serdar Özkan'ı dahil etti.

Bunun yanı sıra Rüştü Reçber de bu sezon ilk kez bir hazırlık maçında mücadele etti. Beşiktaş'ın diğer transferleri Seric ve Ekrem Dağ da 68.dakikada oyuna dahil oldular.

Bu sezon yaptığı transferlerle dikkat çeken Schalke 04'te ise milli futbolcumuz Halil Altıntop ikinci yarıda görev yaptı. Avusturya'da hazırlıklarını sürdürecek olan Beşiktaş M.Haifa ve Kocaelispor ile de hazırlık karşılaşmaları yapacak.

BEŞİKTAŞ: 2 SCHALKE: 1

BEŞİKTAŞ: Rüştü (Dk. 46 Hakan), S. Kurtuluş (Dk. 81 Ali), Sivok (Dk. 46 Tuna), Zapotocny, Tello (Dk. 69 Seriç), Holosko (Dk. 69 Ekrem), Cisse, Delgado (Dk. 39 S. Özkan), Uğur, Aydın, Bobo (Dk. 60 Nobre)


SCHALKE 04: Schöber, Westermann (Dk. 75 Heppke), Gordon, Krstajiç (Dk. 51 Höwedes), Kobiashvili (Dk. 71 Grossmüller), Jones, Ernst, Engelaar (Dk. 46 Pander), Rakitiç (Dk. 46 Halil Altıntop), Farfan (Dk. 46 Asamoah), Kuranyi (Dk. 60 Sanchez)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2.dakikada ceza sahasına hareketlenen Farfan yerde kaldı. Hakem devam dedi.

5.dakikada ceza sahasına yapılan ortada Kuranyi'nin kafa vuruşu auta gitti.

6.dakikada katan Delgado ceza sahası dışından sert vurdu. Top direğin yanından auta gitti.

21.dakikada karşılaşmanın en tehlikeli atağını Beşiktaş Holosko ile buldu. Delgado'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko'nun vuruşu kaleciye çarparak kornere gitti.

22.dakikada bu pozisyon sonrası ani bir atağa çıkan Schalke'de Kuranyi tam topa vuracakken ceza alanına kadar gelen Holosko müthiş çabasıyla topu uzaklaştırdı.

23.dakikada atılan ara pasına Delgado hareketlendi. Son anda kaleci Schober araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

27.dakikada Aydın sol kanattan çok hızlı ilerledi. Ceza alanına yaptığı ortayı son anda defans uzaklaştırdı.

39.dakikada Sağlam Delgado'yu oyundan alarak yerine Serdar Özkan'ı dahil etti.

GOL: 40.dakikada sağ kanattan Tello'nun yaptığı ortaya çok iyi yükselen Zapotocny'nin golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
İkinci yarıda Sivok'un yerine Tuna oyuna girdi. Schalke'de ise Asamoah ve Hall Altıntop oyunda. Rakitic ve Farfan oyundan alındı.

49.dakikada maçın ilk sarı kartı Jones'a çıktı.

GOL: 56.dakikada Bordon'dan topu söküp alan Bobo kaleciyi de çalımlayarak topu filelere bıraktı.

İkinci yarıda Nobre Bobo'nun yerine Hakan da Rüştü'nün yerine oyuna girdi.

62.dakikada kornerden gelen topa Westermann kafayla vurdu. Top az farkla auta gitti.

68.dakikada Tello'nun yerine Seric Aydın'ın yerine Ekrem oyuna girdi.

GOL: 73.dakikada Howedes'n golüyle Schalke farkı 1'e indirdi.

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #360
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Işıktan hızlı

"Eğer Beşiktaş'ın rakibi olsaydım Delgado, Holosko ve Serdar Özkan beni korkuturdu. Bizim gücümüz takım olmamızda".

Beşiktaş'ın yenileri arasında beni en çok tereddütte bırakan o olduğu için ropörtaj tercihimi Seric'ten yana kullandım. Çimlere serilip, sohbetimize başlarken şakayla karışık bileğinin güçlü olup olmadığını soruyorum, şaşırıyor. Derken meydan okuyor ve başlıyoruz bilek güreşine, öyle poz vermek için değil harbi harbi. Görüntüsü cılız ama bileği güçlü, viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
yenemiyorum. Ailesinde başka bir sporcu olup olmadığını soruyorum. Babasının amatör olarak futbol oynadığını belirtip "Sporu gerçekten çok seven bir ailem var ama benden başka futbolcu ya da sporcu yok" cevabını veriyor. Beşiktaş'tan teklif aldığı güne geri dönmesini isteyip o anda neler hissettiğini sorduğumda bakın neler söylüyor: "Bir an bile düşünmedim. Beşiktaş ve Türkiye bana yabancı değil. Türkiye dünya üçüncüsü oldu, Avrupa Şampiyonası'nda ses getirdi. Türkiye Ligi'ni de biliyorum, zor bir lig. Böyle bir ligde oynamak istedim ve hiç düşünmeden kabul ettim."

BURADA İŞİM NE?
Dalıyoruz derinliklere, detayları istiyorum. -Beşiktaş'ı ne kadar tanıyordun ki gelen teklifi hemen kabul ettin? -Beşiktaş, Avrupa'da bilinen kulüplerden biri. Taraftarını ise dünya tanıyor, biliyor. Ben Beşiktaş'ın kazandığı Liverpool maçını izleme şansı buldum. Muhteşem bir taraftar vardı. Bu takım için büyük güç demektir!" -O güç bazen baskı unsuru olmaz mı? -Buna baskı demek doğru değil, itici güç demek daha doğru olur. -Performans demişken, kendi stilini nasıl tanımlarsın? -Futbol artık sadece bir özellikle oynanacak bir oyun değil. Hem güçlü olmalısınız, hem de teknik kapasiteye sahip olmalısınız. Ben bu özelliklere sahibim. -Yaklaşık bir aydır çalışıyorsunuz, takım arkadaşlarını tanıyorsun, ilk 11'de kendine yer bulabilecek misin? -Onbirde kendine yer bulacağına inanmayan futbolcunun burada işi ne? Tabii rekabet olacaktır bu da iyi bir şeydir. Hazır takım arkadaşlarından sözü açmışken, Beşiktaş'ın en büyük silahlarının kimler olduğunu söylüyorum. Hiç tereddüt etmeden, "Öncelikle Delgado" diyor. "Neden?" diye tekrar soruyorum çok ilginç bir şekilde tanımlıyor Arjantinliyi: Delgado ışıktan hızlı! Gerçekten çok büyük yetenekleri olan biri. İnanılmaz çabuk düşünüyor ve aynı çabuklukta uyguluyor. Bu büyük güç demek! Serdar Özkan da çok yetenekli. Çabuk, akıllı, futbolu iyi biliyor. Bir de Holosko var.

KENDİMİ AŞACAĞIM
Beşiktaş'ın rakibinde oynuyor olsaydım, en çok bunlar beni korkuturdu ama şunu belirtmeliyim ki her şeyden önemli olan takım olmaktır. Beşiktaş'ın gerçek gücü takım olmasındadır. Rüştü'yü unutmuyorum. Pozitif enerji depomuz. 35- 36 yaşında ama 24 yaşındaki gibi heyecanlı. Çok önemli bir isim o. -Rakip demişken, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon hakkında bilgi sahibi misin? -Türkiye Ligi'nin en iyi takımlarının Beşiktaş ve bu saydıklarınız olduğunu biliyorum. -Fenerbahçe İspanya Ligi Gol Kralı'nı aldı, Alex gibi bir yıldızı var, o konuda bir şey söyleyecek misin? -Güiza'yı biliyorum, Alex'i biliyorum ve bu maçların bir derbi olduğunu da biliyorum. Derbiler özeldir. Sadece biz futbolcular için değil, taraftar için de özeldir. Bu maçlarda herkes kendini aşmak ister, benim yapacağım da o. -Yani Beşiktaş'ın rakipleri senin gözünü korkutmuyor diyebilir miyiz? -Elbette. Kesinlikle korkutmuyor. Beşiktaş'ın hedefleri büyük ve biz özlenen şampiyonluğu yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Riskli bir soru soracağımı, istemezse cevap vermeyebileceğini söylüyorum. Sorabilirsin diyor. -Bir takıma geliyorsun ve iki kaptan kavga ediyor, bu seni şok etti mi, yabancı oyuncu gözüyle bu olay nasıl görünüyor? -Gerilim iyi değildir ama bazen olur. Ben kavgaya şahit olsaydım belki şok olabilirdim ama görmedim. Duydum. Her takımda olabilir. Son olarak benim yerime kendisine bir soru sormasını istiyorum. Şimdi okuyacağınız satırlar onun kendi kendiyle yaptığı konuşmadır.

SÖZLEŞMEMİ UZATIRIM!
Seric soruyor: Beşiktaş'la iki yıllık sözleşmen var, hedeflerin nelerdir? Cevaplıyor: İlk yıl bütün başarıları yaşamak, sonra daha başarılı olup sözleşmemi uzatmak istiyorum. 22 yıldır Beşiktaş yazan biri olarak, Beşiktaş'ın genellikle insan yürekli yabancılara denk geldiğini söylüyorum. Kendisinin de böyle olduğunu düşündüğümü ekliyorum. Samimiyetime teşekür ediyor. Evet, Seric gerçekten iyi bir insan. Benim ilk izlenimlerim böyle. Beşiktaş'a ne kadar katkı yapar ya da yapamaz orası ayrı konu. Bunun için biraz daha beklemek faydalı olacaktır.

Röportaj:fotomac

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor