Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 35

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.738 Cevap: 416
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
3 Mayıs 2008       Mesaj #341
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
'Şampiyonluğumuz gasp edildi!'

Sponsorlu Bağlantılar
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den olay sözler...
3.5.2008



Yıldırım Demirören’den olay sözler... İşte satırbaşlarıyla Beşiktaş Başkanı’nın bombardımanı: “Biliyorum. Yürekleriniz bu sezon yaşadığınız haksızlıklara karşı isyanla dolu. Nasıl olmasın ki? Bir sezon verilen mücadele, sahada akıtılan ter, çalınan acımasız düdüklerle yok edildi. Haftalar önce kazanılacak şampiyonluğumuz adeta gasp edilerek elimizden alındı. Hepimiz asıl şampiyonun Beşiktaş olduğunu biliyoruz. Bu üzerimize oynanan ilk oyun, bu elimizden alınan ilk şampiyonluk değil. Gün, birlik beraberlik günüdür. Beşiktaşlı’nın birlik olduğu zaman bozamayacağı oyun yoktur. Davalar, davaya inananlarla kazanılır.”

Kartal'ın yeni planı

Yeni sezon için kolları sıvayan Beşiktaş, yabancı transferindeki politikasını belirledi.
3.5.2008



Yurtdışından 4 yıldız oyuncu alınacak. Bobo’yla yollar ayrılacak. Savunma üç isimle güçlendirilecek, Cisse’ye alternatif bir futbolcu Siyah-Beyazlı formayı giyecek.
Kaynağın ismi: Bobo
Bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş, gelecek yılın kadrosunu kurmak için ince eleyip, sık dokuyor. Avrupa takımlarından gelen teklif sonrasında gözle görülür bir düşüş yaşayan Bobo’yla yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Rus ekiplerinin teklifine sıcak bakmayan Brezilyalı yıldız, futbol yaşamını Fransa’da sürdürmek istiyor. Bobo’dan gelecek yaklaşık 10 milyon Euro’luk gelir, tamamen transfere aktarılacak ve kadro güçlendirilecek.
Sekiz yabancı olacak
Savunmada bu sezonki sıkıntıları tekrar yaşamak istemeyen Beşiktaş, defansın ortasına iki yabancı oyuncu transfer edecek. Defansın solunda bu sezon bekleneni veremeyen İbrahim Üzülmez’in yerine de bir yabancı alınması planlanıyor. Edouard Cisse’nin yokluğunda kabus gören Siyah-Beyazlılar, Fransız yıldıza da bir alternatif istiyor. Alınacak dört oyuncunun yanında, Holosko, Delgado, Tello ve Cisse’yle Kartal’ın yeni sezonda sekiz yabancısı olacak.
Majstroviç gündemde
Bu arada Siyah-Beyazlılar’ın gündemine sürpriz bir isim geldi: Majstroviç... Trabzonspor’un da transfer listesinde bulunan İsveçli futbolcuyu tekrar gündemine alan Beşiktaş, tecrübeli futbolcu için temaslara başladı. Öte yandan Beşiktaş ile Trabzonspor, Oftaşlı Giray Kaçar için de karşı karşıya geldi. Karadeniz ekibinin, Oftaş’a nakit para önermesi üzerine, takas formülü üzerinde duran Kara Kartallar zor durumda kaldı.

Haggui ilk sırada

Stoper arayan Beşiktaş'ta listenin ilk sırasında Karim Haggui var.
3.5.2008



Stoper arayan Beşiktaş’ta listenin ilk sırasında Karim Haggui var. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla istediği Tunuslu futbolcuya yönetim de sıcak bakıyor. Kariyerine Tunus’un Kasserine takımında başlayan Haggui, daha sonra Fransa’nın Strasbourg ve Almanya’nın Bayer Leverkusen takımlarında forma giydi. 1984 yılında doğan Haggui, genç yaşına rağmen Olimpiyatlar’da, Afrika Kupası’nda ve Dünya Kupası’nda görev yaptı. 40 kez milli olan Haggui, 5 kez gol sevinci yaşadı.

Başkent'te gergin bekleyiş

Ankaragücü-Beşiktaş maçında olay çıkmasından endişe ediliyor.
3.5.2008



Başkent temsilcisi bilet fiyatlarını yüksek tutuyor, Bursasporlular'ın Ankara'da olacağı konuşuluyor.

Özel önlem alınacak mı?

Adana'da oynanan Bursaspor maçında çıkan olayların ardından Beşiktaş Yönetimi, Ankara Valiliği’ne başvurmuş ve Ankaragücü karşılaşması için özel önlem alınmasını istemişti. “Ankara’da görüşürüz” diye tezahürat yapan Bursasporlu taraftarların, bu hafta sonu oynanacak Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasında 19 Mayıs Stadı tribünlerinde yer alacağı öne sürülürken, yetkililer olay çıkmasından endişe ediyor.
Bilet fiyatları yüksek
Bu arada Ankaragücü Yönetimi de, tribünleri Beşiktaşlılar’ın doldurmaması için alışıldık bir yönteme başvuracak. Bilet fiyatlarını yüksek tutmayı planlayan Sarı-Lacivertli idareciler, bu durumun önüne geçmek istiyor. Bilindiği gibi geçen sezon oynanan Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşması öncesinde, sırasında ve sonrasında büyük olaylar çıkmıştı. Karşılaşmayı Siyah-Beyazlılar 1-0 kazanmıştı.


Kaynak :Fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
8 Mayıs 2008       Mesaj #342
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ta Bobo kaosu!

Sponsorlu Bağlantılar
Sezon bitmeden ülkesine giden Brezilyalı yıldız, ayrılma sinyalleri verdi.

Bobo kaosu

Beşiktaş yönetiminin göndermeyi düşündüğü, taraftarların ise "Onu satanı, biz de satarız" dediği golcü futbolcu ayrılmak istiyor.

Beşiktaş'ta Bobo krizi yaşanıyor. Devre arasından bu yana birçok Avrupa kulübünün peşinde olduğu ancak yönetimin satmadığı sam******n durumu tam bir bilmeceye dönüştü. Brezilyalı oyuncuyu önce bırakmayan, şimdi ise "10 milyon euro'yu getiren onu alır" diyen yönetimin bu kararı Bobo'nun keyfini kaçırdı. Sakatlığı nedeniyle Manisa maçında oynayamayacak olan ve izin alarak Brezilya'ya giden sambacı, içini FOTOMAÇ'a döktü:

Fransızlar istiyor
"Şimdiye kadar hep burada kalmak istediğimi söyledim. Ama şimdi satılacağım ifade ediliyor. Eğer istenmiyorsam ve satılmam planlanıyorsa, giderim. Beşiktaş'ı çok sevmeme ve gelişimime büyük katkı sağlamasına ramen, istenmediğim yerde kalmamın bir anlamı yok." Menajeriyle görüşen ve kendisine kulüp arayan Bobo'yu, Marsilya, St. Etienne ve Rubin Kazan istiyor.

Kaynak :Fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
10 Mayıs 2008       Mesaj #343
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Gerekeni yaparız!

Kartal'ın hocası: Üçlü averaj hesapları bizi ilgilendirmiyor. UEFA için Manisa sınavında fark gerekiyorsa biz de farklı kazanırız.


UEFA yolunda Sivas ile mücadele eden Beşiktaş camiasında F.Bahçe'nin de dahil olduğu üçlü averaj hesapları yapılmaya başlanırken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, üçlü averaj hesabı içinde olmadığını söyledi. Sadece Manisa maçını düşündüğünü belirten Sağlam, "Son hafta Sivas'tan 4 gol fazla atmak zorundayız. O halde buna yoğunlaşıp, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz" dedi.

HAFTA BOYU GOL ÇALIŞTIK
Bunu yapacak güce sahip olduklarını ifade eden Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş gibi oynadığımızda hücumda ne kadar etkili olduğumuzu biliyoruz. Sivas geçen hafta kaybedince, averaj büyük önem kazandı. Biz de hafta boyunca gol çalışmaları yaptık. Manisa'ya kaç gol atmamız gerekiyorsa o kadar atar, bir başka takımın alacağı sonuca bel bağlamaktan kurtuluruz."

kaynak:Fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
12 Mayıs 2008       Mesaj #344
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
İspanya seferi

Sezon boyunca stoper arayan Beşiktaş, bu kez erken hareket etti. Sağlam Ersen Martin'in takım arkadaşı Beto'yu izleyecek.

Sezon boyunca stoper arayan Beşiktaş lig biter bitmez harekete geçti. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, oyuncu izlemek için İspanya'ya uçtu. Sağlam'ın ilk tercihi Ersen Martin'in takım arkadaşı Beto. Piyasa değeri 900 bin euro gösterilen Beto, 2006'dan beri Huelva'da oynuyor, sözleşmesi ise 2010'da bitecek. Bu sezon 21 lig maçında 2 gol attı, 2 kırmızı kart gördü.

BOUZON DA LİSTEDE
Uniao Lamas, Campomaiorense, Sporting Lizbon, Bordeaux ve Huelva'da forma giyen Beto, hırçın ve mücadeleci yapısıyla tanınıyor. 10 yıl formasını giydiği Sporting Lizbon'da 241 maça çıkan, 21 gol atan Beto, istikrarıyla da beğeni topluyor. Ertuğrul Sağlam'ın, İspanya'da yine Huelva'nın defansında görev yapan İago Bouzon'u da izleyeceği belirtildi.

Beto KiMDiR?
Tam ismi Roberto Severo olan 'Beto', defansın göbeğinde görev yapıyor. 3 Mayıs 1976 Portekiz doğumlu Beto, 1. 85 boyunda 2006'dan beri İspanya ligi takımlarından Huelva'da oynuyor. 2010 yılında bonservisi sona erecek. Piyasa değerinin 900 bin euro olduğu belirtiliyor. Bu sezon 21 lig maçında 2 gol attı. Hırçın bir oyuncu ve bu yıl 2 kırmızı kart gördü. Kariyeri boyunca; Uniao Lamas, Campomaiorense, Sporting Lizbon, Bordeaux ve Huelva formaları giydi. Lizbon'da 1996-06 yılı boyunca 241 mücadelede 21 gol kaydetti.

İsim . . . . . . . . . . . . . . . . . .: Beto
Doğum tarihi . . . .: 3 Mayıs 1976
Doğum yeri . . . . . . . . . .: Portekiz
Boy . . . . . . . . . . . . . . . . .: 1.85 m
Kilo . . . . . . . . . . . . . . . . . .: 80 kg
Mevki . . . . . . . . . . . . . . .: Defans
Kariyeri . . . . .: 319 maç / 32 gol
Milli Takım . . . . .: 31 maç / 2 gol

kaynak:Fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
14 Mayıs 2008       Mesaj #345
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ın Newcastle çıkarması

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Beşiktaş'ta menajer Sinan Engin, Newcastle United'ın iki defans oyuncusu Rozehnal ve Caçapa'nın yanı sıra ön libero oynayan Geremi'yi de yakın takibe aldı.

Harekat başladı

* Önceki gece İngiltere'ye giden menajer Sinan Engin; Rozehnal Caçapa ve Geremi'ye teklif yaptı
* Bu üç oyuncu da öneriye sıcak bakarken, Zapotocny ve Sivok için kulüplerinden yanıt bekleniyor
* Kara Kartal; Coulibaly, Kadlec, Bouzon, Uğur İnceman, Cem Atan ve Emre Aktaş'ı takibe aldı

Siyah-beyazlılar, yeni sezon transfer çalışmalarına viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
hız verdi. Ertuğrul Sağlam ve Mutlu Topçu'nun ardından şimdi de menajer Sinan Engin yurt dışı seferlerine başladı. Son iki ay içinde sırasıyla Norveç, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'da futbolcu izleyen, geçtiğimiz günlerde de başkan Yıldırım Demirören'in yanına İtalya'ya giden Sinan Engin, önceki gece yarısı İngiltere'ye geçti.

Ada'ya çıkarma

İngiltere'nin Newcastle şehrine giden Engin'in, Newcastle United'ın iki savunma oyuncusu David Rozehnal ve Claudio Caçapa ile birlikte ön liberoda görev yapan Geremi'yi de takibe aldığı öğrenildi. Engin'in yanındaki menajerlerle birlikte bu üç futbolcu için görüşmelerde bulunduğu ve teklifini sunduğu ifade edildi. Yıldız oyuncuların, düşünmek için süre istediği ve teklife sıcak baktıkları belirtildi.

Udinese zorluyor
Başkan Demirören ve menajer Engin, İtalya'da Zapotocny ve Tomas Sivok için pazarlıkları başladı. Udinese, iki oyuncu için de 4'er milyon euro talep ederken, siyah-beyazlılar Zapotochy için 2 milyon euro önerdi, Sivok'u kiralık istedi. İtalyanlar Zapatocny'de rakamı 3.5 milyon euro'ya kadar indirdi, Sivok'u ise kiralamayı düşünmediklerini bildirdi. İki oyuncudan biri olmazsa ibre Coulibaly'ye dönecek.

En şanslı Kadlec

Beşiktaş, bu isimlerin dışında menajerliğini Ceylan Çalışkan'ın yaptığı Coulibaly'yi de hazırda tutuyor. Savunmanın sol kanadı için düşünülen en ciddi isim Kadlec. Sparta Prag, bu oyuncunun bonservis bedelinde 3 milyon euro'ya kadar indi, pazarlıklar sürüyor. Defansın sağına düşünülen isim ise Huelva'da oynayan 25 yaşındaki Bouzon. Sağlam'ın çok istediği bu yıldızın bonservisi 1.5 milyon euro.

Uğur doğruladı
Orta sahaya düşünülen ilk isim Uğur İnceman. Genç oyuncu, menajerinin Beşiktaş'la görüştüğünü ve her türlü fedakârlığa hazır olduğunu ifade etti. Manisa kulübü ise 1.5 milyon euro öneren siyah-beyazlılardan 3 milyon euro istiyor. Avusturya'da oynayan ve Mutlu Topçu'nun izlediği Cem Atan da alternatif futbolculardan biri. Adanaspor'da oynayan genç golcü Emre Aktaş da gündeme alındı.

Caçpa
Doğum tarihi: 29 Mayıs 1976
Doğum yeri: Brezilya
Boyu: 1.80
Kilosu: 78
Mevki: Defans
Sözleşme bitiş tarihi: 2009
Kariyeri: 212 maç / 10 gol
Milli takım: 3 maç

Rozehenal
Doğum tarihi: 5 Temmuz 1980
Doğum yeri: Çek Cumhuriyeti
Boyu: 1.91Kilosu: 83
Mevki: Defans
Sözleşme bitiş tarihi: 2008
Kariyeri: 231 maç / 4 gol
Milli takım: 40 maç

Geremi
Doğum tarihi: 20 Aralık 1978
Doğum yeri: Kamerun
Boyu: 1.75
Kilosu: 74
Mevki: Defans / Orta saha
Sözleşme bitiş tarihi: 2010
Kariyeri: 240 maç / 22 gol
Milli takım: 67 maç / 9 gol

Kaynak :Fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Mayıs 2008       Mesaj #346
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Coulibaly Kartal'da

Udinese'de forma giyen stoperler Zapotocny ve Sivok'tan haber bekleyen siyah-beyazlılar, Coulibaly'den ise 'tamam' yanıtını aldı

Üçlü kıskaç

Yarın son gün
Sezon bitiği günden bu yana kaliteli savunma oyuncusu arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılar, üç futbolcu için girişimlerini hızlandırdı. Geçtiğimiz hafta İtalya'ya giderek Udinese'de forma giyen Zapatocny ve bonservisi bu takımda olan ancak Prag'da görev yapan Sivok için pazarlık yapan başkan Demirören ve menajer Sinan Engin, viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
Çizme temsilcisinden haber bekliyor. Siyahbeyazlılar, Udinese'den yarın akşama kadar yanıt alacak.

Rozehnal yattı

Bu futbolcuların bonservis bedellerinde indirim isteyen Beşiktaş yönetimi, Coulibaly için bastırıyor. Fransa'nın Lens takımında oynayan 28 yaşındaki stoperin ikna edildiği öğrenildi. Bonservivisi 4 milyon euro olan yıldız futbolcunun durumu da hafta sonuna kadar kesinlik kazanacak. Bu arada Beşiktaş'a önerilen Lazio'lu Rozehnal'ın 7 milyon euro'luk bonservis bedelinin pahalı olması nedeniyle, bu oyuncudan vazgeçildi.

Adama Coulibaly kimdir?
* Doğum tarihi: 10 Eylül 1980
* Doğum yeri: Mali
* Boy: 1.88
* Kilo: 83
* Mevki: Savunma
* Oynadığı kulüpler: Djoliba, Lens
* Sözleşme bitiş tarihi: 2011

Kaynak :Fotomac
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008       Mesaj #347
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Çarşı devri kapandı(mı?)

Çarşı taraftar grubunun lideri Alan Markaryan, kulübün önüne geçmemek için kendilerini feshettiklerini açıkladı. Böylece dünyada tanınmış en güçlü taraftar topluluklarından birisi kapanmış oldu...

Türk futbolunun tribün tarihinde bir devir kapandı...

Coşkusu, tezahüratları ve takımına verdiği destekle dünya çapında ün yapan Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı', kendini feshettiğini açıkladı.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Çarşı grubu için yapılan 'Asi Ruh' belgelisinin galasında konuşan, grubun lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın kendini feshettiğini ve artık 'Çarşı' diye bir grup olmadığını açıkladı.

Çarşı'nın Beşiktaş Kulübü'nün önüne geçtiği eleştirilerinden yakınan Markaryan, hiç bir şeyin Beşiktaş'ın üstünde olamayacağını ve kulübe zarar vermemek adına böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Galada Çarşı grubuna tarihi boyunca önderlik yapmış kişiler kürsüye davet edilirken, karar açıklandıktan sonra salondan tepki sesleri ve karara itirazlar yükselmesi dikkat çekti. Beşiktaş ve Türk futbolu adına en önemli tribün gruplarından olan Çarşı'nın, isim değiştirip değiştirmeyeceği ya da tavrının ne olacağı önümüzdeki günlerde bir hayli konuşulacağa benziyor.
Kaynak: Goal.com
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
29 Mayıs 2008       Mesaj #348
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Ali Tandoğan'la 1 yıl daha!


Beşiktaş Kulübü, futbolcusu Ali Tandoğan'ın sözleşmesini uzattı.


Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, siyah-beyazlı kulüple sözleşmesi 31 Mayısta sona erecek olan Ali Tandoğan'ın mukavelesini 1 yıl daha uzattıklarını açıkladı
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
yankee_08 - avatarı
yankee_08
Ziyaretçi
15 Haziran 2008       Mesaj #349
yankee_08 - avatarı
Ziyaretçi
BEŞİKTAŞ'LI MEHDİ (bilenler bilir ama bilmeyenlerin okumasını tavsiye ederim)



Istanbul otogari viyaduklerin cevreledigi bir orumcek agidir. Aglarina
yalniz bahtsizlar takilir. Parasi olmayanlarin kaderleri degismesede
yerlerinin degistigi bir baslangic, yada sondur burasi. Hele oglen kalkan
yada oglen ulasan otobuslerin yolcusuysaniz bu hayata sarilma
direncinizin ilk test yeri yine bu otogardir. Oglen ezani okunuyordu.Nisandi ama
hala kaskollara sarilmis insanlar,cigerlerinden cikan havayi kaskolun
icine ufleyerek isinmaya calisiyorlardi. Artvin'e gidecek otobus
yolculari sigaralarindan son bir firt cekip, otobusun basamaklarini
cikiyorlardi. Muavin bagaj kapaklarini kapatti, peron gorevlisi icerideki
yolculari sayip, kafasini arka kapidan uzatip bagirdi.
-22 numara, 22 numara....
22 numara yoktu. Tam o sirada bir ambulans yanasti yan perona.
Ambulanstan gÖzaltina kadar sakalli bir adam indi.Muavine el kol yapip otobusu
durdurdu.Muavin
-Bagaj var mi ?
Adam
-Yok,ama cenazem var
Dedi.
Muavin yikildi. Cunku agzina kadar dolu bagaji indirip, tekrara
yerlestirmek demekti bu. Peron zili çaldığı halde Artvin otobusu hala
bagajlarini topluyordu. Tabut orta kisma suruldu, ambulans sessizce
ayrildi yan perondan. Yolcular cama dayanmis, efkarli gozlerle izliyordu
olan biteni. Terden pembelesmis yuzuyle muavin adami buyur etti iceri,
otobus yola dustu. 22 numara yolcusunu merakla suzdu otobus. Musade
isteyip yerine oturdu.Yanindaki yolcu merakini kustu hemen,
-Allah rahmet eylesin, yakinin miydi ?
Adam dusundu uzun uzun,"Mehdi" benim neyim oluyor diye. Icini cekip,
-Kardesim di
Dedi.Otobus kopru uzerinden geciyordu. Adam icinden," Mehdi, son kez
hisset bogazi" diye gecirdi. Uzun yol basliyordu.Adam kitabini acip
okumak istiyordu ama yanındaki yolcu kipir kipirdi.Surekli icleniyor, vah
vah cekiyordu.
-Kac yasindaydi
Diye sordu yolcu. Adam,
-Tam olarak bilmiyorum, ama ben yaslarindaydi
-Yahu kardesim diyorsun yasini bilmiyorsun
Diyerek hayret dolu cikisti yolcu.
-Kardesim dediysem, oyle degil
Diye cevap verdi adam.
Ya nasil
Dedi yolcu.Uzun bir sohbet basliyordu, Otobus Istanbul sinirlarindan
cikarken.
-Mehdi'yi ilk kez hapishanede gardiyanlarla dovusurken gordum. Alt
koguslarda, 1980 fraksiyonunun koguslarinda kaliyordu. Orada kavaga
cikinca bizim kogusa postaladilar. 1980 fraksiyonu ile bizim kogusun
gorusleri ters oldugundan kimse yuzune bakmadi Mehdi'nin. En dipte benim
ranzanin sag altina yatirdilar onu. Birkac ay kimseyle konusmadi. Yemek
yapti, topladi,cay dagitti. Havalandirmada yalniz dolasirdi. Kogus
egitimlerimize katilmazdi, annamam oyle seylerden der kenara cekiilirdi.
Anladim ki fraksiyoncu filan degil. Bir harita metod defterine gazetelerden
resimler kesip yapitirirdi geceleri. Her kogus baskininda Jandarma o
defteri bulur yirtardi. Bizim zulayi bilmediginden her seferinde yeni
defter bulur, bir dahaki baskina kadar calismasina devam ederdi. Bir
sonraki baskin tiyosu geldiginde haline aciyip, defterini bizim zulaya attim.
Jandarma dosek altini acip defteri bulamayinca Mehdi hayretler icinde
kaldi. Ona aldigimi soylemedim, merak ediyordum cunku deftere neler
yapistirdigini. Herhalde kari kiz resimleridir, hela icin malzeme
yapiyorudur diye dusunuyordum. Oyle ya Jandarma bulur bulmaz paramparca ediyordu
defteri. Isiklar sonunce zuladan cikardim defteri. Gozlerime
inanamamistim. Kogusta kimsenin okumayip bir kenara attigi, ziyaretlerde don,
sigara sarilip getirilen, iase sandiklarinin uzerinde gelen ne kadar spor
sayfasi varsa ayiklanmis, iclerinden ne kadar Beşiktaş ile ilgili haber
varsa kesilip bu deftere yapistirilmisti. Resimlerin kimilerinin
uzerinde domates cekirdegi vardi, kimileri sonradan utu vurulup duzlestirimis
burusukluktaydi. Ama herbirinin altinda tarihi dusulmus, onemli
yerlerinin alti cizilmisti. Ilginc gelmisti bana Mehdi. Bir sabah yoklamasinda
yaninda durdum. Pantolunuma soktugum defteri arkadan sikistirdim eline.
Sasirdi. Cocuk gibi sevindi. Tesekkur etmek istedi, konusmadim onunla.
Ajan damgasi yiyebilirdim kogusta. Havalandirmada yolumu kesti."Sagol"
dedi. Sigara tuttum ona. Comeldik."Kimsin, necisin, neariyorsun
siyasilerin mapushanesinde"dedim."Vallahi bende bilmiyorum, necioldugumu bende
bilmiyorum" dedi Mehdi."Peki anlat o zaman" dedim.Kimseye demek yok
ama, soz mu" dedi."Soz" dedim.Eylul 80 yiliydi.Malumstad bir tane. Ulke
bir savas yasiyor ama bizimderdimiz kapaliyikaptirmama savasi. Aksamdan
yigildik, sabahliyoruzkapalinin kapisinda.Kimimizin koynunda sarap,
kiminde emanet, kimindeyarim somunekmek. Baskin yemeyelim diye ucer ucer
erketeye cikiyoruz Mackatarafina, Dolambahceye, spor sergiye. Ben gece uc
gibi Mackadayim.Motorcular geliyordu asagidan. Son seferinde karsidan
grup indirmis,numayis yapacaklarmis dikkat et dediler. Bickin
delikanliyiz ozamanlar,semtimizde numayise tahammulumuz yok elbet. Bir o
sokagadaliyorum, bir busokaga derken bir baktim, o grup duvara tezahurat
yaziyor. Allah dedim,cektim emaneti uzerlerine yurudum. On kisiydiler, dayak
yerim ama hic olmazsa bir ikisini iyilestiririm dedim ama beni gorunce
ocu gormus gibi kacamaya basladilar, bende arkalarindan. Meger benim
hemen arkamda Polis varmis, ben onlari kovaliyorum, kosuyorum, polis
hepimizin arkasindan kosuyor. Girdik bir cikmaz sokaga, cocuklar durdular,
elleri havada, ben hala bana teslim oldular diye havalardayim, Polis
arkadan isik tutunca uyandim, elimde emanet, kolum havada, megafondan "at
elindeki silahi" diye bagiriyor, ben kala kaldim. Icimden sictik simdi
dedim ama yirtariz. Cocuklar bilmem ne orgutunden, ben orada saf saf
bir adam, polis minibusunde Gayrettepeye vardik. Nezarete oturduk, gecmis
olsunlastik. Cocuklar duvara yazi yazacakalarmis meger, ben onlari ne
zannettim, guldum kendi kendime, bir an once salsalarda maca yetissem
diyorum hala. Nezarette cocuklardan ayrilip duvara yaslandim, sabah
oluyordu, sigara tuttu arkamdan biri. Uzandim aldim, hirsizmis, basilmis
evde salak. Durumu anlattim guldu bana. Rakip takimi tutuyormus, iyi
beklememissin maci nasilsa koyacaz size dedi. Agirima gitti zirtapoz
hirsizin lafi, koyum kafayi burnunun ustune, dagildi agzi burnu. Apar topar
cikardilar disari. Tehditler savurdu bana. Hadi kardeşim ikile, kodumun
hirsizi dedim arkasindan. Sabah dokuz gibi sorguya aldilar teker, teker. Sira
bana geldi. Klasik sorgu odasi iste. Icim rahat, ifadeyi verip
gidecegim maca. Aaa, bir baktim bizim hirsizida aldilar odaya, oturdu karsimda.
Burnu tamponlu, sargi icinde. Noldu kardeşim yetmedi dedim. Koltugunun
altindaki silahi gorunce yikildim. Sivilmis meger, nezaretten laf almaya
karismis, nasil yedim bu numarayi diye kendi kendime kizdim. Diger
cocuklari salmislar mahkemeye kadar, ama bizim kirik burun davasindan " memura
karsi koyma ve darptan" kalakaldik. Mac gitti, ama asil giden benim
hayatimdi. Asker ertesi gun darbe yapti. Memurun raporuna gore hala ben
orgut uyesi zanlisiydim. Darbenin ilk gunlerinde kurulan mahkemelere
cikartildim. Konusturmadilar bile. Sonrasi o kogus senin, bu kogus benim.
Her kogus derdimi anlattikca bana ajan muamelesi yaptilar. Bende
kimseyle konusmamaya basladim. Disarida hala bizim tribunden avukat cocuklar
ugrasiyormis ama yakalandigim grup cok sivriymis, cok vukuati varmis,
yirtamaz demisler. Bende bir umuttur bekliyorum iki yildir, ama su
gardiyanlara gicik oluyorum, ne oldugumu bildiklerinden ne zaman mac kaybetse
Beşiktaş abuk subuk hareket yapiyorlar, bende daliyorum, sonrasi
jandarma dayagi, biktim, agzimda dis kalmadi.Otobus otobani bitirmis, yola
doner donmez, mola vermisti. Yolcuya kalsa hikayenin devamini dinlemek
icinaltina isemeye raziydi. Ikide bir vah, vah diyor, yorum yapmak
istiyordu. Adam asagi indi, bir sigara yakti. Hava sogumaya baslamisti. Bagaj
sicakmidir,diye dusundu. Oluler usumezdi oysa.Caylarla birlikte ust
uste, hizli,hizli sigaralar icildi. Ananons yapildi,otobus mola yerinden
ayrildi. Merakli kulaklar dikildi, VCD'de oynayan filmi kimse seyretmez
olmustu. Adam devam etti. Mehdi'nin bir arkadasi olmustu artik. Ben.
Okumamisti, ama hayat onu yetistirmisti. Bize katil dedim ona. Anlamam o
islerden, sevmem o isleri dedi. Olsun vakit baska turlu gecmez, gel
otur aksamlari sende tartis bizimle dedim. Kogus sorumlumuza durumu
anlattim. Ajan olabilir dedi. Ben kefil oldum Mehdi'ye. Oturdu o aksam
bizimle. Kismetsiz Mehdi'nin ilk geceside sanssiz baslamisti aramizda. Okuma
yapilacakti. Zuladan kitaplar cikti. Herkes haril haril okumaya
basladi. Yan gozle Mehdi'yi seyrediyordum, okumak ne kelime, kitaba bakmiyordu
bile, sonra harita metodunu soktu kitabinin arasina, yine kendi
dunyasina daldi. Ama onu bekleyen bir supriz vardi ki, okunan kitabin bolumu
hakkinda tartisma yapilacakti geceyarisi. Okuma bitti. Bolum bolum
herkes kogus sorumlusunun sorudugu sorulara yanit veriyordu. Sira Mehdi'ye
geldi. Ben gozlerimi kapadim, cikacak cumbusu ve Mehdi'nin
sorumlulugunun bende oldugunu dusunerek basima gelecekleri dusunuyordum. Kogus
sorumlusu sordu " Mehdi,teoride yenilmek kisi benliginde ideolojiyi
zedelermi?" Ben yer yarilsada icine girsem diye dusunurken Mehdi girtlagini
temizledi, konusmaya basladi, kulaklarimi tikadim." Bir harekete taraf
olmak, eger ona aşk ile baglanmamissan sana kaçacak çok firsat birakir.
Insanin kendi dunyasi bencillik uzerine kuruludur.Benlik, bencillikten
turemistir. Teori diye tanimlanan hareket, insanin bencilligini
beslemezse kaybolur gider. Iste insanoglu harekete saygini yitirmemek icin aski
dogurmustur, beyninde ask olmazsa benlik yada bencillik, teoriyi
zorunluluk haline getirir. Teoride yenik dusmek, eger teorinin insana
salgiladigi ask yoksa yenilmektir. Ben sevdalarima hic yenilmedim" Sessizlik
oldu. Kulaklarimi diktim sessizlige. Felsefenin temel ilkeleri,bir
adamin sozleri karsisinda yenik dusmustu. Isiklar sondu, herkes o gece
ogretilen teoriyle askini koydu teraziye. Birkac gece gecti. Kogus sorumlusu
Mehdi'yi istedi yanina. Ajan olup olmadigini disaridan sorgulamisti.
Hicbir kayit yoktu.Direk sorgu yapacakti. Havalandirma sirasinda ben,
Mehdi'yi karsisina oturttu, hikayesini onada anlatti Mehdi."Peki, sen
bunca felsefe kitabiyla bogusup vardigimiz yargilari, bir aska baglayip
nasil sonladin Mehdi " dedi kogus sorumlusu. "Siz hic Beşiktaşlı oldunuz
mu?" diye cevap verdi Mehdi ve devam etti. " Yasadigimiz bu hayati nasil
yasayacagimizi biz kitaplardan ogrenmedik veya su dogrudur diye kimse
bize destur vermedi. Hayati egrisiyle dogrusuyla yasadik dibine kadar.
Ve bizim yasayislarimizin bize gosterdigi dogrular oldu, yeri geldi
bizim yanlislarimizi dogru uygulamasi icin abi olduk. Bir felsefemiz oldu
yalniz yasanmisliklardan. Simdi siz baskalarinin hayat deneyimlerinden
turettigi felsefe ile degil kendinizinkini , bir ulkenin kaderini cizme
yarisina giriyorsunuz. Peki kendinizi, yeteneklerinizi ve harekete olan
askinizi ne kadar biliyorsunuz. Veya bu cografyada yasiyanlar sizin
icin ne ifade ediyor" diye konustu Mehdi. Ben yanilmistim. Universiteler
okumustum, kitaplar yutmustum, makalelerim cikmisti dergilerde ama
Mehdi'nin Besiktaslilik uzerine yaptigi kucuk bir yorum bile felsefemizin ne
kadar kitaba ve teoriye bagli oldugunu bana gostermisti. Ileriki
gunlerde Mehdi o bize biraz sig ve argo jargonu ile Besiktasliligi anlatti. O
zamana kadar sporu, hele hele futbolu kucuk burjuva eglencesi olarak,
toplumun afyonu sayan bizler, Besiktaslilik cfelsefesi icinde fanatik
bir taraftar olup cikmistik. Simdi anlayabiliyorduk Mehdi'yi, bu kadar
bir futbol takimini sevip, maclardan, seyirden, gazetelerden, radyodan bu
kadar uzak kaldigi halde Beşiktaş bu kadar sevebilmesini. Cunku sahada
oynanan oyun degil, taraf olmanin hazzi yakiyordu ve bagliyordu
beynini. 82 yilinda durusmalarimiz hizlanmisti. Karari cikan kendi memleketine
yakin cezaevine naklini istiyor, orada daha rahat edecegini
dusunuyordu. Mehdi'ye yapisan orgut davasi cok dallanmis, hakkinda agir kararlar
cikar hale gelmisti. Cok idam vardi ve Mehdi hala sucsuzlugunu
kanitlayamiyordu. Bu arada cok uzun yillardir sampiyon olamayan Beşiktaş
sampiyonluga kosuyordu. Aksam saat yedide herkes haberlere kulak kesmisken
Mehdi bir an once spor haberlerinin gelmesini bekliyordu. Yaza dogru karar
cikti, devlet duzenini degistirmek amacli suc orgutune uye olmaktan
idami istenmisti Mehdi'nin. Hakim daha once islenmis sucu olmadigindan
hafifletici sebeblerle cezasini muebbete cevirmisti. Bu tam bir yikimdi.
Mehdi'yi sakinlestirmek icin yanina gittim. Zaten sakindi ama
huzunluydu. "Simdi olacak sey mi bu muebbet. Yani ben bir daha hic Beşiktaş maci
seyredemeyecekmiyim simdi?" dedi Mehdi ve devam etti. "Birde benim
sevdigim vardi biliyormusun. O benim sevdigimin farkimda bile degildi ama
ben onu cok severdim, bir veda bile edemedim." Mehdi sevdigi kizi uzun
uzun anlatti bana. Yuzunu anlatti, ellerini anlatti, gulusunu anlatti,
evinin yonunu anlatti, bakislarini anlatti. Beynimde zehirli bir
dusunce, o anlatirken, kizin resmini cizmisti gozumun onune. Soyleyemedim ama
bende asik olmustum o kiza, Mehdi'nin kizina. Karara ciktiktan sonra
temyiz istedi ama nafile. Artik buralarda kalmasinin anlami yoktu. Nakil
istedi. Hemde kimselerin tahmin edemedigi bir yere, Eskisehir'e. Ki en
kotu sartlardaki cezaeviydi o donemin. Ama Beşiktaş orada oynayacakti,
sampiyon olacagi maci. Idare seve seve kabul etti, bir ilk yaz gunu
elinde bavul, ardinda bizleri birakip cekip gitti. Giderken sanki
mahpusluga degil, Istanbuldan Es-es deplasmanina giden cocuklar gibi bir
tebessum vardi yuzunde. Otobus geceyarisi Samsun otogarina girdi. Uykudan
agirlasmis gozlerde bir huzun vardi. Butun otobus bu hikayeyi dinler
olmustu artik. Yemekler yenildi otogarin lokantasinda, adam hurmet
goruyordu ve soforlerin masasindaydi artik. Biran once otobuse donup Mehdi'yi
dinlemek istiyorlardi.Oysa Mehdi bagajda kendi hikayesinden habersiz,
oylesine cansiz topraga dogru seyrine devam ediyordu. "Sonra ne oldu,
gorusebildiniz mi?"diye sordu sofor.Adam kaldigi yerden devam etti. Bizim
kogus az bir ceza ile yirtti bu isten. Ucer beser yil yatip cikacaktik.
Bu sevince birde Beşiktaş'in Eskisehiri 3-0 hukmen yenip sampiyon
olusuda eklenince, o gece hem Mehdi'yi anmak, hemde sampiyonlugu kutlamak
icin eglence tertip ettik. Bir hafta sonra bende ayrildim oradan.Bursa
hapisanesinde sevk oldum, iyi bir yerdi. Ama Eskisehir' den inanilmaz
haberler geliyordu. Kiyim vardi, cok zor haber alabiliyorduk. Mehdi gelen
sevklerle iyi haberlerini gonderiyordu, birde boncukculuga merak
sarmis, cakmak kilifiydi, anahtarlikti, siyah beyaz hediyeler gonderiyordu
bana. Ara sira mektupta yaziyordu, ama yarisi yirtik, karalanmis ve
silinmis sekilde. Silinmeyen yerlerinde o kizdan bahsediyordu yine.Kucuk bir
isyan var diye duyduk Eskisehir'de. Icim icimden gitti Mehdi dedim.
Birsey olmamis ama surmusler doguda bir yere, heber gelmedi sonralari. Ben
tahliye oldum. Mehdi'yi aramaya koyuldum ama nafile. Eskisehirdeki
isyani o baslatmis. O yuzden gittigi yeri soylemiyorlardi. Avukatlar
tuttum, isi kovaladim ama devir bizim devrimiz degildi. Caresiz Istanbul'a
dondum. Icim icimi yiyordu. Mehdi'yi bulamiyordum. Arkadaslarini buldum,
Beşiktaş'ta. Onlarda kovaliyorlardi isi ama nafile. Birden karsima o
cikti. O kiz. Mehdi'nin sevdigi kiz, Mehdi'yi sordu. Buyulenmistim.
Konusamadim bir sure. Bir muhallebicide oturduk, uzun uzun anlattim ona olup
bitenleri. Ama icimin yaglari eriyordu ona baktikca. Sik gorusmeye
basladik, bir sure sonra Mehdi'den cok birbirimiz hakkinda konusmaya
baslamistik. Adam bunlari anlatirken bir homurtu oldu otobuste, yapilir mi bu
diyordu bir kismi, diger yandan niye olmasin diyordu arka taraftakiler.
Otobus Karadenize paralel virajlari ala ala, saatler sabaha karsi
Vakfikebire ulasmislardi.Adam devam etti, Onunla evlendim. Beşiktaş'ta ev
tuttuk. Mehdi'den haber yoktu. Issizdim. Zor geciniyorduk. Ozal zamanina
cabuk uymustu kogus arkadaslarim. Reklamci oldular, gazetelerde yazar
oldular, hepsi yolunu buldu. Mehdi geliyordu aklima ve soyledikleri.
Hani o benlik bencillige donmesi, aski,sevdasi. Nerede kalmisti o yuce
teoriler. Hepsini bir cirpida silmisti mahpus dostlarim. Cocuguz da oldu
bu sikisiklikta, adini koymakta tereddut etmedik. " Mehdi" Onun
aliskanliklari bana gecmisti sanki. Tribun tayfasi olmustum, bir is buldum
sonralari.Kalem katipligi gibi birsey belediyede. Yillar gecti, Mehdi'den
haber yoktu. Kimileri gordugune yemin ediyordu, yeni acikta. Ama ben
gormedim. Izini surmeyi biraktim.Yillar gecti aradan. Bu sene bir macta
yeni acikta bayragini siyahbeyaza ceviren partililerin arasinda gorur
gibi oldum sanki . Saclari beyazlamis bir adam pesinden kostum,
yetisemedim.O muydu, degilmiydi, cok kuskulandim. Tekrar klima dustu Mehdi.
Arastirmaya koyuldum ve buldum onu. Dosyasini cabuk cabuk okudum. Mardinde,
Antepte, Bingolde yatmis. Hastalanmis. Yaralanmis. Onceden suc isledigi
maddeler Avrupa Birligi uyum yasalariyla ortadan kalkmasiyla suclarida
ortadan kalkmis, sonrada Rahsan Hanim affindan saliverilmis. Demek
dogruymus, oymus. Sonra muhtarliklari dolasip kaydini aradim. Bulamadim. Ta
ki gecen haftaya kadar. Uyku cokmustu otobuse. Artvin gozukuyordu ama
viraj, viraj, viraj. Ulasilamayan bir kartal yuvasini andiriyordu
Artvin. Adam yorgunluktan kisilan sesi ile bitiriyordu hikayesini. Gecen
hafta iki polis geldi evime. Polis gelince bir korku aldi beni ,
mahpusluktan kalma aliskanlikla. Bir kagit tutusturdular elime. Istinye Devlet
hastanesinden cagiriyorlardi beni. Ne icin diye sordum, tesbit dediler.
Ceketimi aldim ciktik. Hastanenin bodrum katina indirdiler beni. Morg
odasina bir surgu acilmis, beyaz bir carsafin basinda bekliyordu morg
bekcisi beni. Carsafi kaldirdi, yatan Mehdi'ydi. Oylesine yaslanmis,
saclari beyaz, mutlu ve ihtiyar ceset yatiyordu sedyede. "Basiniz sagolsun,
giris kaydina sizin isminizi yazmis yakini olarak, kardesinizmis, Allah
sabirlar versin" Morg kadar sogumustu damarlarimdaki kan. Yillardir
aradigim adam karsimdaydi, sarildim ona caresiz . Evraklari hazirladilar,
islemleri yaptirdim. Ben ve bir tabut gecenin yarisi basbasa kalmistik.
Dogum yeri gozume carpti Mehdi'nin. Artvin. Ertesi gun onu Artvin'e
goturup gommeye karar verdim. "Peki kimi kimsesi kalmamis mi garibin
Istanbul'da"dedi muavin. "Yok, olmus hepsi, enistesi de devlet memuru
oldugundan basim belaya girmesin diye bulasmadi cenazeye" diye cevap verdi
adam. Artvin otogarina girdi otobus. Omuzlar uzerine alindi Mehdi. Yukari
mahallede bir camiye goturduler. Otobus yolculari cemaat olmustu. Imam
sordu, "Nasil bilirdiniz?" Hepbir agizdan "iyi bilirdik" sesi
yankilandi. Yalcin bir kayalik gibi mezarlikta, kartal yuvasinda bulustu
toprakla Mehdi. Ama aşki hic olmedi.!!!
LazkopaTS - avatarı
LazkopaTS
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #350
LazkopaTS - avatarı
Ziyaretçi
Ve Seric geldi

Bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde topbaşı yapacak olan Beşiktaş'ta, Panathinaikos'tan transfer edilen Hırvat futbolcu Anthony Seric dün İstanbul'a ayak bastı.
26.6.2008



Formayla pozunu verdi

Siyah-Beyazlılar'ın, Yunanistan’ın Panathinaikos Takımı’ndan transfer ettiği Hırvat asıllı Avusturyalı futbolcu Anthony Seric, dün İstanbul’a geldi. Ümraniye’deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni gezen Seric, ayağının tozuyla formasını giydi ve basın mensuplarına poz verdi. Bugün sağlık kontrolünden geçecek olan ve 2 artı 1 yıllık sözleşmeye imza atan 29 yaşındaki solbek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Büyük başarılara imza atacağız. Hedefimiz her kupada şampiyon olmak” diye konuştu.


İdman saat 18.30’da

sezona büyük hedeflerle girecek olan Beşiktaş, bugün Nevzat Demir Tesisleri’nde topbaşı yapacak. Siyah-beyazlılar, yeni sezon hazırlıklarına saat 18.30’da yapacağı idmanla başlayacak. 2-16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Leogang bölgesine geçecek olan Beşiktaş kafilesi, burada 4 hazırlık maçı oynayacak. Kampın ikinci etabı ise 23 Temmuz-5 Ağustos’ta ülkenin Loipersdorf bölgesinde yapılacak. Burada da teknik direktör Sağlam’ın öğrencileri 3 hazırlık maçı yapacak.


Murat AKBAŞ


Sağlam'dan açıklama!

Beşiktaş Teknik Direktörü, transferlerle sıkıntınların biteceğini söyledi.
26.6.2008



Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni transferlerle sıkıntınların da ortadan kalkacağını söyledi. Sağlam, “Bobo’yu satmayı düşündüğümüzü söylemiştik. Cazip bir teklif geldi ama henüz netlik kazanmadı. Kaliteli isimleri kadromuza kattığımızı düşünüyorum. Stat konusundaki belirsizlik taraftarımızı olumsuz etkiliyor. Bunun en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Taraftar grubu Çarşı’nın ortadan kalkmasını hiçbir Beşiktaşlı istemez veya kabul edemez” dedi.

Beşiktaş günlüğü

Batuhan Karadeniz, Bobo'nun takımdan ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.6.2008



‘Bobo’nun yeri dolar’
Siyah-Beyazlılar’ın genç golcüsü Batuhan Karadeniz, Brezilyalı oyuncu Bobo’nun takımdan ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genç yıldız, “Burası Beşiktaş kulübü. Bobo gider, yerine başka futbolcular gelir. Kimse yeri doldurulamaz değildir” diye konuştu.


Kaş’a tanıdık tercüman
Yeni sezonda Getafe formasını giyecek olan İbrahim Kaş’ın, İspanya’ya gittiği ve takımın ilk dönem kampına katılacağı bildirildi. Genç savunmacının İspanya’da tercümanlığını ise Beşiktaş’taki takım arkadaşlarından Mehmet Sedef’in kardeşi yapacak.


Kontroller başladı
Yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak Beşiktaş’ta, futbolcular sağlık kontrolünden geçiyor. İlk olarak Serdar Özkan, Mehmet Sedef, Emre Özkan, Bülent Uzun, Gökhan Aydaş ve Batuhan Karadeniz’e muayeneler yapıldı. Seric’in yanı sıra Ekrem Dağ da bu sabah kontrollerden geçecek.


Özkan’dan mesaj var
Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Serdar Özkan, yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlandıklarını belirtti. Yeni takım arkadaşlarıyla ilgili görüşünü belirten Özkan, “İnanıyorum ki, bu sezon Beşiktaş’ın başarılı olması için herkes elinden geleni yapacaktır” dedi.

Fanatik

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor