Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 25

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.598 Cevap: 416
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
14 Ocak 2008       Mesaj #241
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Meite'de sona doğru

Sponsorlu Bağlantılar
7 194674 meite1401bb

Majstoroviç ve Kyrgiakos'la anlaşma sağlayamayan Beşiktaş, Bolton forması giyen Meite'nin menacerini İstanbul'a çağırdı.
14.1.2008


Afrika Kupası’na gidecek

Transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Beşiktaş, savunmaya takviye için düşündüğü Baselli Daniel Majstoroviç ve Frankfurt’ta forma giyen Sotirios Kyrgiakos’la anlaşma sağlayamayınca gözünü Ada’ya çevirdi. Bolton Wanderers’ın 27 yaşındaki defans oyuncusu Abdoulaye Meite’da karar kılan yönetimin, Fildişi Sahilli futbolcunun menacerini İstanbul’a çağırdı. Ancak Meite’nın Afrika Kupası’na katılması nedeniyle diğer alternatif isimlerle de görüşmelerin sürdüğü bildirildi.


‘Kolay gol yiyoruz’

Genel menacer Sinan Engin’in 2010’a kadar Bolton’la kontratı bulunan Meite için, “Çok kolay gol yiyoruz. Ceza sahamızda üç pas yapıp gol atılıyor. Şimdi hedefimizde Meite ismi ön plana çıktı. Bu hafta içinde anlaşma sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi. Bonservisinin 4 milyon 500 bin Euro olduğu öğrenilen 1.85 cm boyundaki Meita, İngiltere Premier Ligi’nde Bolton’un defansının kilit isimlerinin başında geliyor. Yıldızı Marsilya’da parlayan oyuncu, 2006 yılından beri Ada’da forma giyiyor.

Bobo yolcu

7 194603 bobo1401bb

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu, Konyaspor maçının ardından sezon sonu takımdan ayrılacağını açıkladı.
14.1.2008


Teklifler alıyordu

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Bobo, Konya maçının ardından FANATİK’e yaptığı özel açıklamada sezon sonu takımdan ayrılacağını söyledi. Sezon başından beri Fransız kulüpleri St. Etienne ve Marsilya’dan baş döndürücü teklifler alan Brezilyalı futbolcu, yönetimin talebi doğrultusunda sözleşmesini 2010 yılına kadar uzatmıştı. Türkiye’den ayrılmayı kafasına koyan Bobo’nun bu düşüncesinde, Brezilya Milli Takımı teknik direktörü Carlos Dunga’nın da etkisi olduğu bildirildi.


Dunga’nın etkisi

Daha önce Siyah-Beyazlılar’dan ayrılmayacağını söylerek 800 bin Dolar’lık ücretini 1 milyon 200 bin Dolar’a çıkaran yıldızı, Dunga’nın telefonla arayıp, kendisini izlediğini söylemişti. Brezilya Milli Takımı forması giymenin en kolay yolunun öncelikle İspanya gibi Avrupa’nın gözde liglerinde oynamaktan geçtiğini belirten Bobo, “Sezon sonu garanti ediyorum. Gideceğim ancak Beşiktaş’ı atacağım gollerle Türkiye’de lig ve kupa şampiyonu olarak bırakacağım” dedi.

Uğur'a Bulak engeli

7 194672 inceman1401bb

Manisaspor'un kaptanı başarılı futbolcu Uğur İnceman konusunda, Beşiktaş yönetiminin temaslarının sürdüğü bildirildi.
14.1.2008


Beşiktaş’ın uzun süredir peşinden koştuğu Manisaspor’un kaptanı başarılı futbolcu Uğur İnceman konusunda, Siyah-Beyazlı yönetimin temaslarının sürdüğü bildirildi. Manisa’yla 2009’a kadar sözleşmesi olan Uğur’un, Siyah-Beyazlı formayı giymesindeki tek engelin Ege temsilcisinin teknik direktörü Giray Bulak olduğu öğrenildi. Deneyimli çalıştırıcının kesinlikle orta sahadaki yıldızını bırakmaya yanaşmayacağı belirtildi.

Nobre günah çıkardı

7 194601 nobre1401bb

Nobre, Konya'da fileleri havalandırdıktan sonraki sevincinin yanlış anlaşıldığını söyledi.
14.1.2008


Konya maçının 85. dakikasında oyuna giren ve attığı son saniye golüyle Kartal’a hayat veren Mert Nobre, fileleri havalandırdıktan sonraki sevincinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Ertuğrul Sağlam’la aralarında bir gerilimin yaşamandığını ifade eden Nobre, kulüp doktoru Ayhan Optur’un kendisine, “Gol atıp yaşadığın stresten kurtulacaksın” dediğini hatırlattı. Golcü oyuncu, “Bu nedenle kulübeye koşarak hocanın yanına gelmeden doktorumuza koştum. Olay bundan ibaret” şeklinde konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Ocak 2008       Mesaj #242
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Meite tamam

Sponsorlu Bağlantılar
7 194805 15FAN9MEITE B Y280

Beşiktaş, Fildişili savunma oyuncusu Abdoullaye Meite ile her konuda anlaşmaya vardı. Kara Kartal, Bolton'u ikna etmek için kolları sıvadı.
15.1.2008


‘İstanbul’a gelirim’

Beklenen verim sağlanamayan Lamine Diatta’nın yerine oyuncu arayışına giren Beşiktaş birçok önemli isim ile görüşmüş ancak bir türlü kesin anlaşma sağlayamamıştı. Kyrgiakos ve Coloccini gibi oyuncularla ciddi şekilde ilgilenmesine karşın bir türlü son noktayı koyamayan Siyah-Beyazlılar, Bolton’un Fildişili yıldızı Abdoullaye Meite ile her konuda anlaşmaya vardı. Kartal’ın teklifine ‘evet’ diyen Meite’nin kulübü Bolton sorun çıkarmazsa transferde mutlu son yaşanacak.


‘Yanıt bekliyorum’

Bolton Wanderers’ın ‘olur’ demesi halinde, Meite’nin bu hafta içi İstanbul’a geleceği ve Beşiktaş’la resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi. İngiliz ekibinden yanıt beklediklerini söyleyen menacer Sinan Engin, “Ara transferde oyuncu almak, deveye hendek atlatmak gibi. Ancak her gün elimize yağmur gibi oyuncu listesi yağıyor. Bolton zorluk çıkarırsa farklı hedeflere yöneliriz. Kulübün parasını sokağa atmayız” diye konuştu.

Manisa'ya pres!

7 194801 manisa280

İbrahim Akın, Koray ve Burak'ın gidişinden sonra orta saha arayışı içine giren Siyah-Beyazlılar, Manisasporlu Uğur İnceman için girişimleri sürdürüyor.
15.1.2008


Takas teklif edilecek

Transfer döneminde İbrahim Akın, Koray Avcı ve Burak Yılmaz gibi orta saha oyuncularıyla yollarını ayıran Beşiktaş, bu bölgeye takviye yapmak için arayışlara başlamıştı. Manisaspor’un kaptanı Uğur İnceman’a kancayı atan Kara Kartallar, bir kez daha Ege ekibinin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Siyah-Beyazlılar, Manisaspor’a, teknik direktör Giray Bulak’ın ısrarla istediği Baki Mercimek’in yanı sıra bir miktar para önerecek.


Bulak istemiyordu ama...

Uğur İnceman için ilk teklifi geri çeviren Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak’ın inadını Baki Mercimek ile kırmayı planlayan Kara Kartallar, Uğur ile orta sahadaki sorunu çözmek istiyor. Bilindiği gibi 2000 yılında Beşiktaş, Uğur İnceman’ı renklerine bağlamak için harekete geçmiş, ancak o dönem formasını giydiği Fürth takımıyla anlaşmaya varamamıştı. Yıldız oyuncu daha sonra Manisaspor’a transfer olmuştu.

Ümraniye'ye Paşa geldi!

7 194791 15FAN8RICO B280

İdmanda Tello'nun şutuyla bileği kırılan Ricardinho yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalmıştı.
15.1.2008


İdmanda Tello’nun şutuyla bileği kırılan Ricardinho yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalmıştı. Bu süre içerisinde salonda ve takımdan ayrı çalışan Brezilyalı yıldız, dün arkadaşlarına katıldı. Topla antrenman yapan Sambacı’nın keyifli olduğu gözlerden kaçmadı. Rico’nun yanı sıra uzun süredir sakatlık sıkıntısı yaşayan Gökhan Zan da idmanda yer aldı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda taktik çalışan Siyah-Beyazlılar’da golcüler de özel bir idman yaptı. Holosko, Bobo, Nobre ve Higuain idman sonrasında son vuruş çalışması gerçekleştirdi.

Kurtuluş: Döneceğim!

7 194799 15FAN8SERDAR280

Jean Tigana döneminde ilk 11'in vazgeçilmez ismi olan, ancak bu sezon bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan Serdar Kurtuluş patlama yapacağını söyledi.
15.1.2008


Jean Tigana döneminde ilk 11’in vazgeçilmez ismi olan, ancak bu sezon bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan Serdar Kurtuluş patlama yapacağını söyledi. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getiren Serdar, “Kimse benim kadar üzülemez. Bir an önce takımla birlikte çalışmak istiyorum. En yakın zamanda sahalara dönüp, şampiyonluk yarışında takım arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Bu sezon mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
17 Ocak 2008       Mesaj #243
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yine hedef Avrupa!

7 195137 17FAN12HAKKI B2800000

Kasımpaşa karşılaşması sonrasında Sinan Engin ve Ertuğrul Sağlam son kez yurtdışına çıkıp stoper arayışlarına noktayı koymayı planlıyor.
17.1.2008


‘İyisini bulmak zor’

Devre arasında sadece Filip Holosko’yu renklerine bağlayan ve henüz savunmasına takviye yapmayı başaramayan Beşiktaş, transfer çalışmalarına hız veriyor... Ligdeki Kasımpaşa karşılaşması sonrasında teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile Menacer Sinan Engin’in Avrupa’ya gidip listedeki isimlerle temasta bulunacağı belirtildi. Sağlam maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Devre arasında istediğimiz oyuncuyu, istediğimiz fiyata bulamıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

‘Gruptan çıkacağız’


Ankaragücü karşısında zorlandıklarını söyleyen Ertuğrul Sağlam, “İki takım oyuncularını da kutluyorum. Beton gibi bir sahada oynadılar. Allah korusun, bir oyuncu kafasını yere çarpsa beyin kanaması bile geçirebilirdi. Kazanmak istiyorduk ancak artık yapılacak bir şey yok. Elenmemiz için Ankaragücü’nün Rize’yi yenmesi, Ankaraspor’un da DİSKİ’yi 6-0’la geçmesi gerekiyor. Bunlar sadece ihtimal. Ancak biz gruptan çıkacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #244
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Tam bir Beşiktaşlı

7 195244 kas1801bb

Takım elbisesini giyip FANATİK'e poz veren Kartal'ın genç savunmacısı İbrahim Kaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu: 'Eksiklerimiz olabilir ancak paniğe gerek yok. Biz büyük bir takımız, defansta sorun yaşamayız.'
18.1.2008


'Kadromuz geniş'

Beşiktaş'ın genç yıldızı İbrahim Kaş, Kasımpaşa karşılaşması öncesinde FANATİK'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Serdar Kurtuluş, Ali Tandoğan ve Baki Mercimek'in yokluğuna karşın savunmada büyük bir sorun yaşanmayacağını belirten İbrahim Kaş şöyle konuştu: Biz büyük bir takımız. Çok geniş bir kadroya sahibiz, her oyuncunun alternatifi var. Keşke eksik arkadaşlarımız da aramızda olsaydı. Ancak biz gerekeni yapacağız, Kasımpaşa'yı yenip yolumuza devam edeceğiz...


'Sembol olmak istiyorum'

"Ben Beşiktaş'ın altyapısından yetiştim. Bu durum bana farklı görevler yüklüyor. Metin, Ali, Feyyaz gibi sembol olmuş isimler arasında anılmak, kalıcı olmak amacındayım. Defans bölgesine transfer yapılacağı haberleri var. Bu tamamen yönetimin ve teknik heyetin kararıdır. Benim işim çıkıp oynamak. Hocam bana formayı teslim ettiği sürece elimden geleni yapmak zorundayım. Bu sene çok iyi konsantre olduk. Takımda herkes inanıyor. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz."


'Sağlam adaletli'

"Ertuğrul Sağlam adaletli bir hoca... Herkese eşit mesafede ve kim hak ediyorsa formayı ona veriyor. Çok çalışan takıma giriyor. Benim en büyük avantajım, defansta birlikte oynadığım Gökhan Zan, İbrahim Toraman gibi ağabeylerimin tecrübesinden faydalanmak. Geçen yıl kiralık olarak Kocaelispor'da oynadım. Bu benim için büyük bir tecrübeydi. Hem Beşiktaş formasının kıymetini anladım, hem de İkinci Lig'de 35 karşılaşmada görev yapıp büyük bir tecrübe edindim."

Hocasını geride bıraktı

7 195242 bobo1801bb

Bu sezon müthiş bir performans sergileyen ve Beşiktaş'ın en önemli silahı olan Bobo'nun Ankaragücü karşısındaki attığı gol çok farklı bir anlam taşıyordu.
18.1.2008


Bu sezon müthiş bir performans sergileyen ve Beşiktaş’ın en önemli silahı olan Bobo'nun Ankaragücü karşısındaki attığı gol çok farklı bir anlam taşıyordu. Belki de Siyah-Beyazlılar'ı Türkiye Kupası’nda bir üst tura taşıyan golü kaydeden Brezilyalı yıldız, Türkiye Kupası’ndaki 12. golünü kaydetti ve hocası Ertuğrul Sağlam’ı geride bıraktı. 18 maçta 12 kez rakip fileleri havalandıran Sambacı, 11 gollü hocasını geçmeyi başardı. Avrupa kulüplerinin takibindeki Bobo, ligde attığı 8 golle, Kara Kartallar’ın en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor. Siyah-Beyazlı formayla Türkiye Kupası’nda en skorer oyuncu, 18 golü bulunan Feyyaz Uçar...

Kartal’ın kupa golcüleri

OYUNCU MAÇ GOL
Feyyaz Uçar 42 18
Metin Tekin 56 12
Bobo 18 12
Ertuğrul Sağlam 25 11
Tezcan Ozan 7 10
Ziya Doğan 31 10
Mehmet Özdilek 51 10

Holosko dert etmiyor

7 195240 holosko1801bb

Ankaragücü karşılaşmasında yedek bekleyen ve sonradan oyuna dahil olan Slovak yıldız, 'Ben bu tip şeyleri kafama takmam. İşimi yapmak için buradayım' dedi.
18.1.2008


'Yorgun olduğum için...'

Başkent'teki Ankaragücü maçında beklenmedik bir şekilde yedek kulübesinde kalan Filip Holosko, duruma açıklık getirdi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüştüğünü belirten Slovak yıldız, “Hocam yorgun olduğum gerekçesiyle böyle bir karar aldığını söyledi. Başka eksikler de görebilir ya da rakibin oyun şekline göre beni yedek bırakabilir. Benim açımdan hiç sorun yok çünkü böyle şeyleri kafama takmam” ifadesini kullandı.


'Daha çok çalışmalıyım'

“Takımın başarısı her şeyin üzerindedir” diyen Holosko, “Kendimi daha iyi hazırlamam gerekiyor. Yönetim, teknik heyet bana güveniyor ve bu inancı boşa çıkarmamalıyım. Artık ilk 11'de sahaya çıkmak için tüm gücümle çalışacağım” diye konuştu. Holosko ayrıca, “Hangi mevkiide görev yapacağıma hocam karar verir. Ben kanatta da, forvette de elimden geleni yapıyorum. Umarım bu sezon şampiyonluğa ulaşırız" yorumunu yaptı.

'Artık lige döneceğiz'

7 195238 ertugrul1801bb

Kasımpaşa karşılaşması öncesinde Ertuğrul Sağlam'dan uyarılar: 'Şampiyonlar Ligi ve kupa geride kaldı. Artık tüm ağırlığımızı lige vermeliyiz.'
18.1.2008


'Kötü kayıplar yaşadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zorlu Kasımpaşa karşılaşması öncesinde futbolcularıyla bir toplantı yaptı. Sezonun ilk yarısını değerlendiren başarılı çalıştırıcı, "Özellikle deplasmandaki Avrupa maçlarında kötü sonuçlar aldık. Benim de hatalarım oldu, kadroyu daha dengeli bir şekilde kullanabilirdim. Böyle maçlarda sadece fiziksel olarak değil, zihinsel açıdan da yıprandık. Üst üste gelen maçlarda beklenmedik sonuçlar aldık. Artık her şey çok farklı" dedi.


'Şampiyon olmalıyız'

İkinci yarıya Konyaspor galibiyetiyle başladıklarını hatırlatan Sağlam, "Lig yarışını sürdürüyoruz. Tüm ağırlığımızı lige vereceğiz. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa maçları olacak. Ayrıca derbileri de evimizde oynayacağız. Kasımpaşa maçıyla birlikte yakaladığımız seriyi devam ettirmek zorundayız. Şampiyonluk yolunda elimizden gelenin en iyisini yapıp, mutlu sona ulaşacağız. Camiaya özlenen şampiyonluğu yaşatmalıyız" ifadesini kullandı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #245
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ın Boumsong pazarlığı

İtalyan basını, Beşiktaş'ın Juventus'un Fransız savunmacısı Boumsong için 5 milyon YTL önerdiğini, İtalyanlar'ın ise 6 milyon YTL istediğini yazdı. Pazarlıklar sürüyor.

El yakıyor

Beşiktaş'ın talip olduğu Fransız, Juventus'tan aldığı parada ısrarcı.

Sezonun ilk yarısı bittiğinden bu yana stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın listesindeki isimlerden Boumsong'un istediği rakam dudak uçuklattı. Avrupa futbolunun önemli yayın organlarından biri olan goal.com, Beşiktaş'ın Fransız savunma oyuncusu Boumsong için girişimlerini sürdürdüğünü yazdı. Haberde, 29 yaşındaki tecrübeli oyuncunun, "Burada senelik 1.3 milyon euro alıyorum, daha aşağısına imza atmam" dediği iddia edildi.

GİTMEK İSTİYOR

Holosko'da yüksek bedeller ödemek zorunda kaldığı için, stoper transferine büyük para ayırmayı düşünmeyen siyah-beyazlılar ise bu durum karşısında şimdilik sessizliğini koruyor. Aynı haberde Juventus kulübünün Boumsong'un bonservisi için 6 milyon YTL istediği, Beşiktaş'ın ise 5 milyon YTL önerdiği belirtildi. Birkaç gün önce de transfer sitesi transfermarketweb.com'da çıkan haberde "Fransız oyuncu, Fulham'ın teklifini geri çevirdi, Beşiktaş'la anlaşmak üzere" ifadelerine yer verilmişti.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
18 Ocak 2008       Mesaj #246
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş günlüğü

Kartal ara vermedi

Fortis Türkiye Kupası'nda A.Gücü ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Sabah yapılan idmanda kupa maçında oynayanlar düz koşunun ardından salonda çalışırken; diğer futbolcular yarım sahada çift kale maç yaptı.

Sakatlar yine yok

Sezon başından bu yana sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle sıkıntı çeken Beşiktaş, ideal kadrosunu kurmakta zorlanıyor. Serdar Kurtuluş, Mehmet Yozgatlı ve Mehmet Sedef, siyah-beyazlıların dün yaptığı çalışmaya da katılmadılar. Kartal bugün tek idman yapacak.

Rekora doğru

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçını da kazanarak bu sezon ilk kez üst üste 4 galibiyet alma başarısını gösterdi. Siyah-beyazlılar yarınki Kasımpaşa maçını da kazanırsa, F.Bahçe'nin 13 ila 17. hafta arasında elde ettiği 5 maçlık serisini egale etmiş olacak.

Biletlere büyük ilgi
Siyah-beyazlı taraftarlar, yarın İnönü Stadı'nda oynanacak Kasımpaşa maçının biletlerine büyük ilgi gösteriyor. 25 ila 200 YTL arasında değişen fiyatlarla önceki gün satışa sunulan biletlerden almak isteyen taraftarlar, takımlarından farklı galibiyet bekliyor.

Hakem Durmaz

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini sürdüren Beşiktaş'ın yarın oynayacağı Kasımpaşa maçının hakemi belli oldu. İnönü'de saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Aytekin Durmaz yönetecek. Durmaz'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Kemal Yılmaz yapacak.

Tenisçiler şampiyon

Beşiktaş'ın masa tenisi büyük erkek takımı, İstanbul Büyükler İl Birinciliği müsabakalarında şampiyon oldu. Tozkoparan Salonu'nda oynanan maçlarda bütün rakiplerini mağlup eden siyahbeyazlılar, 2-3 Şubat'ta İzmir'de yapılacak 2. devre için hazırlıklarına başladı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
19 Ocak 2008       Mesaj #247
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kara Kartal Beto'yu izliyor

Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Meite için Bolton, Boumsong için de Juventus'la pazarlıklarını sürdürüyor. Ancak bu iki futbolcunun transferinde bir türlü pürüzleri gideremeyen siyah-beyazlılar, yeniden Ersen Martin'in takımında oynayan Portekizli Beto için Huelva kulübü ile görüşmeye başladı. Beto'nun maç kasetleri de dün Ertuğrul Sağlam'a ulaştırıldı.

Beto için yeni kaset

Beşiktaş, rakiplerine göre maliyeti daha düşük olan stoper için karar aşamasında Portekizli oyuncunun yeni kasetlerini dikkatle izleyen Sağlam'ın ilk izlenimi olumlu!.

MEİTE VE BOUMSONG...

Yoğun çabalarına rağmen stoper sorununu çözemeyen Beşiktaş, rotayı yeniden Huelva'nın yıldızı Beto'ya çevirdi. Ze Castro, Coloccini ve Kyrgiakos için yaptığı girişimlerden sonuç alamayan, son günlerde ise Majstroviç, Meite ve Boumsong'a yoğunlaşan siyah-beyazlı yönetim, maliyeti daha düşük olan Portekizli'ye yöneldi. viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA


MALİYETİ 2.5 MİLYON

Meite için Bolton, Boumsong için de Juventus ile temaslarını sürdüren Beşiktaş, yeni kasetleri teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a teslim edilen Recreativo Huelva'lı Beto'yu listenin ilk sırasına yerleştirdi. Takım arkadaşı Ersen Martin'in olumlu referansı sonrası Kartal'a daha sıcak bakan yıldız oyuncunun maliyeti 2.5 milyon euro civarında...

ARADIĞINI BULAMADI

2005'te Lizbon forması ile UEFA finali oynayan ve Portekiz Milli Takımı'nda da forma giyen 32 yaşındaki Beto, İspanyol kulübünde aradığını bulamadı. Bu sezon takıma girmekte zorlanan ve Huelva'dan ayrılmak isteyen tecrübeli stoperin kasetlerini izleyen Sağlam, "uygundur" raporu verirse bu transfer sonlandırılacak.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
20 Ocak 2008       Mesaj #248
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Holosko sistemi!
İnönü'de ilk kez taraftarının önüne çıkan yıldıza ilgi büyüktü. Holosko'yu sağ kanada çeken Ertuğrul Sağlam, forveti ise ikiledi.
20.1.2008



Maç öncesi destek

Holosko, dün İnönü’de Siyah-Beyazlı taraftarlarla buluştu. Sahaya ayak bastığı andan itibaren büyük ilgi gören Slovak futbolcunun mutluluğu dikkatlerden kaçmadı. Holosko’nun Ertuğrul Sağlam tarafından ilk kez sağ kanatta değerlendirilmesi, takım içindeki yapılanmanın da değişmesine sebep oldu. Genç oyuncu bu alana kayınca forvet Nobre ve Bobo ile ikilendi, Tello, Holosko ve Delgado da onları destekledi.


Defans 3’lüye döndü

Oldukça atak bir takım görüntüsüne bürünen Beşiktaş, hücumda rakibine oldukça zor anlar yaşattı. Ancak aynı görüntü Siyah-Beyazlı ekibin savunmasında oluşmadı. Teknik heyet, eksikler sebebiyle daha önceki dörtlü savunma sistemini terk edip, karşılaşmada defansını üçlü kurdu. Pek gününde olmayan Beşiktaş’ın geri üçlüsü, yenilen Kasımpaşa gollerinde ciddi hatalar yaptı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
21 Ocak 2008       Mesaj #249
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kartal'dan üçlü kıskaç

Ara transferde yabancı bir stoper alarak takımını güçlendirmek isteyen Beşiktaş, elindeki kabarık listeden yaptığı elemeler sonucunda, üç tecrübeli savunma oyuncusundan birini almaya karar verdi.

Kartal'dan üçlü kıskaç

Siyah-beyazlılar Majstorovic, Beto Yada Melberg'den Birini Bu Hafta Bitirecek.

Ara transferde yabancı bir stoper alarak takımını güçlendirmek isteyen Beşiktaş, elindeki kabarık listeden yaptığı elemeler sonucunda, üç tecrübeli savunma oyuncusundan birini almaya karar verdi. Kara Kartal; Majstoroviç, Beto ya da Melberg'den birini bu hafta renklerine bağlayacak.

MAJSTOROVİC

Basel'de forma giyen futbocunun gönlü Beşiktaş'tan yana. Yıllık 1.5 milyon euro istiyor. Ancak daha önce Delgado'yu Beşiktaş'a veren İsviçre temsilcisi, ikinci önemli oyuncusunu da kaptırmak ve tepki almaktan korkuyor. Sağlam'ın "İyi ama ağır" dediği Majstorovic'in durumu bu yüzden karışık.

BETO

Transfere en yakın olan isim. Bonservisi 1 milyon euro, kendisi de yıllık 1 milyon 250 bin euro istiyor. Yönetim bu isme çok sıcak bakıyor. Diatta'tan ağzı yanan Ertuğrul Sağlam, "Alacaksak kaliteli olsun" diye düşündüğü için kesin karar veremiyor. Kasetleri de izlenen Beto, şu an için yedek olarak tutuluyor.

MELBERG

Yönetim de Ertuğrul Sağlam da Melberg konusunda kararsız. Ayrıca bu futbolcunun, Beşiktaş'ın dışında da talipleri var. Kulübü Aston Villa'nın "Sezon sonunda gönderelim" tavrı da transferi zorlaştırıyor. Melberg henüz "Gelirim" demedi. Beşiktaş, Helguera'da olduğu gibi kullanılmak istemiyor.

Anlamak lazım

"Tigana beni sağ kanatta oynatıyordu, Ertuğrul Sağlam ise özgür bıraktı. Performansımdaki artış bunun sonucu, daha da iyi olacak".

İSTEDİĞİM YERDEYİM

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, başarısındaki en büyük payın Ertuğrul Sağlam olduğunu söyledi. Delgado, "Tigana beni sağ kanatta oynatıyordu, Ertuğrul hoca ise özgür bıraktı. Yani artık istediğim yerde görev yapıyorum" dedi.

VERİMLİ OLUYORUM

Delgado şöyle devam etti:"Bu sezon, performansımdaki artış da bunun sonucu. Kısaca, özgürlüğün meyvesini alıyorum. Bir futbolcu en verimli olduğu yerde oynamalı. Tigana'nın hakkını yemem ama Ertuğrul hoca bu şansı verdi."

BİREYSEL DÜŞÜNMEM

Ertuğrul Sağlam için, "Bizi dinliyor ve anlıyor. Özlenen takım havası oluştu" diyen Delgado, "Benim için 'deplasmanda oynamıyor' deniliyor. Buna katılmıyorum. Ben takım oyuncusuyum, bireysel düşünmem" diye konuştu.

ŞARTLAR ÇOK ZORDU


Arjantinli yıldız, "Son deplasman maçlarında zor şartlarda ve buz tutmuş zeminlerde oynadık. Bu herkes kadar beni de etkiledi. İnönü'de takım daha coşkulu, daha ofansif oynadığı için benim de performansım artıyor" yorumunu yaptı.

Tello: Asist kralı olurum

Kasımpaşa maçında yaptığı üç asistle sahanın yıldızı olan Tello, iddialı konuştu. Gol atmak kadar attırmayı da çok sevdiğini söyleyen Şilili oyuncu, "Hayatımın en güzel dönemini yaşıyorum. Ailemin desteği beni pozitif etkiliyor. Böyle devam ederse, sezon sonunda asist kralı olurum" diye konuştu.

Holosko Ankara'da

Beşiktaş'ın yeni transferi Filip Holosko, dün Ankara'ya gitti. Pazar günü takım izin yaparken, Slovak yıldız menajeri Mithat Halis ile birlikte, başkente giderek eski takım arkadaşlarının Ankaraspor ile yaptığı maçı izledi. Holosko'nun tribünden izlediği maçı V. Manisa 1-0 kaybetti.

Nobre artık tutulmaz

Beşiktaş'ın suskun forveti Nobre, ligin ikinci yarısına fırtına gibi girdi. Sezonun ilk yarısında sadece 1 gol atabilen Mert Nobre, ikinci yarıda ise iki maçta 3 gol atarak 2008'e hızlı bir giriş yaptı. 8. haftada G.Birliği filelerini sarsan sambacı ardından Konya'ya bir, Kasımpaşa'ya da iki gol atarak parladı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Ocak 2008       Mesaj #250
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
B planı Karim Haggui

Portekizli Beto'ya Benfica'nın talip olması üzerine Beşiktaş harekete geçti ve listesindeki diğer isimlerle görüşmeleri hızlandırdı.
22.1.2008



Portekizli Beto’ya Benfica’nın talip olması üzerine Beşiktaş harekete geçti ve listesindeki diğer isimlerle görüşmeleri hızlandırdı. Beto transferinin gerçekleşmemesi halinde Kara Kartallar, Bayer Leverkusen’in Tunuslu stoperi Karim Haggui’yi renklerine bağlamak istiyor. Şu anda Afrika Kupası’nda bulunan yıldız oyuncunun yapılan ön görüşmede Kartal’ın teklifine sıcak baktığı ifade edildi. Haggui’nin yanı sıra Meite’yle görüşmeler de devam ediyor. Kara Kartal’ın yeni stoperinin Beto, Meite ya da Haggui isimlerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karim Haggui kimdir?

Doğum tarihi: 20 Ocak 1984
Ülkesi: Tunus
Doğum yeri: Kasserine
Boyu: 1.90
Mevkii: Savunma
Kulübü: Bayer Leverkusen
KARİYERİ
03-04 Etoile Sahel 1 0
04-05 Strasbourg 20 0
05-06 Strasbourg 29 3
06-07 B. Leverkusen 34 1
07-08 B. Leverkusen 23 1


Boumsong Lyon’da

Savunmaya takviye arayışındaki Beşiktaş’ın transfer listesinde bulunan Boumsong, Lyon’a transfer oldu. Fransız ekibinden yapılan açıklamada, tecrübeli defans oyuncusunun sezon sonuna kadar kiralandığı ifade edildi. Bilindiği gibi Cleber Anderson’un sakatlığından sonra Lyon savunmada büyük sıkıntı yaşamıştı. Kartal’ın ilgilendiği Boumsong, Fulham ve Lazio’dan da ciddi teklifler almıştı.

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor