Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 21

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 260.722 Cevap: 416
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
26 Kasım 2007       Mesaj #201
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
En iyi avcı!

Sponsorlu Bağlantılar
Çalımbay ve Tigana'dan sonra Ertuğrul Sağlam da tecrübeli yıldızı bir joker gibi sahanın her eksik bölgesinde kullanabiliyor.

Beşiktaş'ın üçüncü kaptanı Koray Avcı, Rıza Çalımbay ve Tigana'dan sonra Ertuğrul Sağlam'ın da jokeri oldu. Geçmiş dönemde görev yapan teknik adamlar, defansta ya da orta sahada bir sıkıntı yaşadıkları anda bu bölgeye ilk olarak Koray'ı monte ediyorlardı. Kimi zaman ön liberoda, kimi zaman ise savunmanın göbeğinde görev yapan Koray, üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirerek teknik direktörlerin vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. Koray, bu konu için şu yorumu yaptı:

MERCİMEK'E ALKIŞ

"Bizler profesyonel oyuncularız. Hangi takımda, hangi görev verilirse, onu en iyi şekilde yapmak zorundayız. Ben de sahaya her çıktığımda bu anlayışla hareket ediyorum. Bireysel olarak yıldızlaşmanın değil, takım olarak başarılı olmanın önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle zaman zaman kulübede oturmayı da sorun etmiyorum." Bu arada Baki Mercimek de OFTAŞ maçındaki performansıyla alkış alırken, gönderilecekler listesinde olmasına rağmen motivasyon kaybı yaşamadığı için taraftarlar onu alkışlarla desteklediler.

Toraman yeniden sahada

Cezası nedeniyle OFTAŞ maçında kadroda yer alamayan İbrahim Toraman, çarşamba günü oynanacak Marsilya maçını iple çekiyor

Toraman dönüyor

Cezası nedeniyle OFTAŞ maçında kadroda yer alamayan İbrahim Toraman, çarşamba günü oynanacak Marsilya maçını iple çekiyor.

BİR HAFTA ARA VERDİ
Beşiktaş'ın ikinci kaptanı İbrahim Toraman, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Marsilya maçında yeniden ilk 11'de oynayacak. Cezası nedeniyle Ankara'daki OFTAŞ maçında forma giyemeyen İbrahim'in, Devler Ligi'ndeki bu önemli sınavda savunmadaki yerini alacak.

YALNIZ BIRAKMAYIN

Dünsabahki çalışmada bir hayli neşeli görünen Toraman, kendilerini zor bir 90 dakikanın beklediğini ifade ederek, "Kazanmaya mecburuz. Evimizde oynamanın avantajını kullanacak ve taraftarımıza mutlu bir gece daha yaşatacağız. Bizi yalnız bırakmasınlar yeter" ifadesini kullandı. İbrahim, Şampiyonlar Ligi maçını bekliyor.

Tello'ya güvenin

Kartal'ın hüsranla biten son 5 maçında Tello oynamadı. Şilili yıldız şimdi Marsilya'ya karşı sahada.

İDDİALI KONUŞTU

Beşiktaş, 5 maçlık kötü seriye, OFTAŞ karşısında son verdi. İlginç olan Tello'nun oynamadığı 5 maçta da Beşiktaş'ın kazanamamasıydı. Şilili oyuncu, OFTAŞ maçında formayı giydi, Kartal zafere uçtu. Tello, Marsilya maçında da takımın en büyük kozu olacak. Şilili yıldız, "Kaybetmeyi viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA sevmem. Marsilya'yı kesinlikle yeneriz" diye konuştu.

ZORLARI SEVERİZ

Oynamadığı maçlardaki kötü sonuçları, "tesadüf" olarak niteleyen Tello, "Uğurlu geldiğimi söylenmesi motivasyonumu artırıyor. Ancak futbol bir takım oyunu ve herkesin üzerine düşeni yapması gerek. Zor maçlara daha iyi konsantre oluyoruz. Bu nedenle Marsilya maçını kazanacağımızı düşünüyorum. Taraftar bize güvensin" diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
27 Kasım 2007       Mesaj #202
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Tarihimizi değiştirin

Sponsorlu Bağlantılar
Genç çalıştırıcının, oyuncularıyla yüz yüze görüşmeler yaparak "Bu fırsatı iyi değerlendirin" dediği ifade edildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Marsilya maçı öncesinde futbolcularıyla bire bir görüşmeler yaparak onları motive etmeye çalışıyor. Sağlam, üst üste oynadığı son 5 resmi karşılaşmasını kaybettikten sonra OFTAŞ'ı mağlup ederek moral bulan oyuncularını, "Tarihi değiştirmek sizin elinizde" diyerek galibiyete şartlandırıyor.

KÖTÜ ANIYI TEMİZLEYİN

Sağlam'ın toplantılarda, "İngiltere'yi unutun. Evimizde oynayacağımız Marsilya maçı, bu kötü anıyı silmek için önemli bir fırsat. Tarihi değiştirmek sizin elinizde. İnönü'de alacağımız bir galibiyet, bize sadece üç puan getirmeyecek, aynı zamanda büyük bir moral-motivasyon yakalamamızı da sağlayacak" diye konuştuğu öğrenildi.

Rüştü: Geçmişe sünger çekelim

"Sevinç ve hüznü uzun süre yaşamak takıma zarar verir, başarıyı engeller. Dünü unutarak önümüze bakmaya mecburuz".

Siyah-beyazlıların tecrübeli file bekcisi Rüştü, takım arkadaşlarına ağabeylik yapmaya devam ediyor. Liverpool yenilgisinin ardından takım kaptanlarıyla birlikte harekete geçen Rüştü'nün arkadaşlarını, "Futbolda sevinç ve üzüntüleri uzun süreli yaşamak takıma zarar verir, başarıyı engeller. O yüzden dünü unutmamız gerek, çünkü geçmişi tarih kitapları yazar. Biz ileriye bakmalıyız" diye uyardığı öğrenildi.

KİMYAMIZ BOZULUR

Bir futbolcunun maçtan sonraki 24 saat içinde iyi ya da kötü sonuçlara sünger çekmek zorunda olduğunu ifade eden Rüştü şöyle devam etti: "Aksi takdirde kimyanız bozulur, bir sonraki maça hazırlanamazsınız. Bunları aşabildiğimiz sürece başarılı oluruz. Son haftalardaki kötü sonuçların etkisi olumsuz oldu, bunları bir an önce silmeliyiz. İyi motive olabilirsek, sahadan istediğimiz sonuçları çıkartırız."
Engin rötar yaptı

Güney Amerika'ya giderek Peru, Arjantin ve Brezilya'da stoper ve santrfor arayışında bulunacak olan siyah-beyazlı takımın menajeri Sinan Engin'in programını ertelediği öğrenildi. Sinan Engin'in, yarın oynanacak Marsilya maçı nedeniyle gidişini önümüzdeki haftaya ertelediği belirtildi.

Tek yürek olalım

"Taraftarımız tribünde, futbolcumuz da sahada üstüne düşeni eksiksiz yapmalı".

İNANIRSAK BAŞARIRIZ

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Marsilya maçı öncesinde önemli uyarılarda bulundu. Öner, "Beşiktaş için tarihi bir 90 dakikaya çıkıyoruz. Takımımızın inandığında ve iyi motive olduğunda, sahada neler yapabildiğini iyi biliyoruz. 2-1'lik Liverpool galibiyeti de buna verilecek
en güzel örnektir" yorumunu yaptı.

ÇIKMA ŞANSIMIZ VAR

Öner şöyle devam etti: "Şampiyonlar Ligi'nde şu an 3 puandayız. Halen 6 puan daha alma şansımız var. Marsilya'yı devirdiğimiz anda, grupta birçok şeyi değiştirmiş oluruz. Bunun için taraftarımız tribünde, futbolcumuz da saha içinde üzerine düşeni eksiksiz yapacak. Tek yürek olalım, gerisi kendiliğinden gelecektir."
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Kasım 2007       Mesaj #203
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Haydi Kartalım! Pençele şu Marsilya'yı

Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki Beşiktaşımız, bu akşam BJK İnönü Stadı'nda Marsilya'yı konuk ediyor. Kartal, Avrupa'daki zaferlerine bir yenisini daha ekleyerek, 8-0'lık Liverpool yenilgisini unutturup, gruptaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Saat 21.45'teki maçı Star TV naklen yayınlıyor.

İnönü'de av vakti

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'ndan çıkmayı hedefleyen siyah-beyazlılar galip gelerek "moral" kazanmak istiyor.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi maçında Marsilya'yı yenerek, 8-0'lık Liverpool mağlubiyetini unutturup, gruptaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. A Grubu'nda yaptığı 4 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alan Kartal, Fransız rakibini yenerek, puanını 6'ya çıkarmayı amaçlıyor. OFTAŞ mücadelesiyle Süper Lig'deki kötü gidişe "dur" diyen siyah-beyazlı futbolcuların viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
bugün tek hedefi kazanmak.

Evinde hiç kaybetmedi

Bu geceki zorlu Marsilya maçı öncesi Gökhan Zan, İbrahim Kaş, Diatta, Mehmet Yozgatlı ve Serdar Kurtuluş'un sakatlığı bulunuyor. Öte yandan siyah-beyazlı takım sahasında oynadığı Fransız takımlarına hiç mağlup olmadı. Siyahbeyazlı futbolcular, bu karşılaşmalarda Auxerre ile 2-2 berabere kaldı, Paris Saint Germanin'i ise 3-1 yenmeyi başardı.

Beşiktaş
A.Tandoğan İ.Üzülmez Tello Delgado Bobo Serdar Özkan Cisse İ.Toraman Baki Rüştü Ricardinho

Marsilya
Bonnart Taiwo Cana Zenden Niang Valbuena Nasri M'Bami Givet Faty Mandanda

Saat:
21.45 Yayın: Star
Hakem: Luis Medine Cantalejo
Stat: İnönü
Hava: Bulutlu 4 derece

Biz inandık

"Bu çocuklar taraftarın desteğiyle neler yapabileceğini gösterdi. Bu zoru da aşacaklarına inanıyorum" "Marsilya'yı yenerek Şampiyonlar Ligi'ndeki şansımızı sonuna kadar devam ettirmeyi hedefliyoruz".

Tur için umutluyuz

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda bugünkü rakipleri Fransız Marsilya'yı, taraftar desteğini kaliteleriyle birleştirip yeneceklerini iddia etti. Sağlam, "3 puanı alıp üst tur için umudumuzu son maça taşıyacağız. OFTAŞ karşılaşması, taraftarların bize gönülden destek vereceğini gösterdi. viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
Onları arkasına alan bu çocukların da neler yapabileceğini gördük" dedi.

İddiamız bitmedi

3 Puanla son sırada olmalarına rağmen, matematiksel olarak gruptan çıkma iddiaları bulunduğu sürece Şampiyonlar Ligi'ni kovalayacaklarını belirten Sağlam, "Liverpool-Porto sonucu da önemli. Porto, galip gelirse gruptan çıkmayı garantileyecek. Bizim amacımız, yapabileceğimizin en iyisini ortaya koymak. Hâlâ matematiksel olarak iddiamız varsa, bunu kovalayacağız'' ifadesini kullandı.

Güvenimiz tam

Takımına çok güvendiğini de vurgulayan Sağlam sözlerini şöyle tamamladı: "Sakat futbolcularımız olsa da onların yerine forma giyecek olanlar iyi oynayıp bize güzel bir galibiyet hediye edeceklerdir. Onlara inancımızı ve güvenimizi sürdürüyoruz. Geçmişte birçok zoru başardılar. Kendi potansiyellerinin farkına varırlarsa, Olympique Marsilya gibi bir takımı da yenebileceğimize inanıyorum.''
Bobo ile vuracak

Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Kartal, Brezilyalı golcüsü ile sonuca gitmeyi planlıyor. Delgado ise Bobo'nun arkasında görev yapacak.
Delgado desteği

Beşiktaş, Marsilya karşısında galibiyete kilitlenirken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam tek forvetle gol arayacak. OFTAŞ maçında 3 puanı getiren golü atan Brezilyalı oyuncu, Marsilya karşısında da siyah-beyazlı takımın en önemli silahı olacak. Delgado ise Bobo'ya gol yollarında destek verecek diğer bir isim.

8 viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA gol attılar

Siyah -beyazlıların Avrupa arenasında son yıllardaki en golcü isimleri de toplamda 8 gol atan Bobo ile Delgado. Brezilyalı futbolcu 5 kez fileleri havalandırırken, Delgado ise 3 kez gol atmayı başardı. İstatistiklere bakıldığı zaman da Bobo ve Delgado, Marsilya karşısında Kartal'ı uçurabilecek 2 oyuncu olarak göze çarpıyor.

Rüştü iddialı

Devler Ligi grup maçlarında ilk kez Beşiktaş kalesini Marsilya karşısında koruyacak olan Rüştü iddialı konuştu. Tecrübeli file bekçisi, gruptan çıkma şanslarını son maça kadar kovalayacaklarını belirterek, "Kalem gole kapalı" ifadesini kullandı.

Porto ile final!
"Bu maçın önemini biliyoruz. Gergin değil, heyecanlıyız Ama bu heyecan bizi sahada kesinlikle etkilemeyecek".

Dengeyi belirleyecek

Genç futbolcu Serdar Özkan, Marsilya'yı yenerek Porto ile final mücadelesi yapmak istediklerini söyledi. Özkan, "Marsilya maçına önemini bilerek kazanacağız. Rakibimiz için de çok önemli. Sonuç, gruptaki dengeyi belirleyecek" ifadesini kullandı.

Hiç unutamayacağız

Özkan şunları söyledi: "İki maçı viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
kazanırsak gruptan çıkacağımızın farkındayız. Bütünleşip, galip geleceğiz. Gergin değiliz. Sadece heyecanını yaşıyoruz. Belki hayatımız boyunca aklımıza gelecek ama bu heyecan bizi sahada kesinlikle etkilemeyecektir.''

(not : Fotomaç alıntıdır.)
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Kasım 2007       Mesaj #204
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Tjikuzu 'Evet' dedi

7 11004 tju2890

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ön liberosu Tjikuzu ile prensip anlaşmasına vardı.
28.11.2007

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ön liberosu Tjikuzu ile prensip anlaşmasına vardı. Asbaşkan Levent Erdoğan’ın prensipte el sıkıştığı Namibyalı futbolcu için, ara transfer döneminin başlayacağı Ocak ayında kulübü ile masaya oturulacak. Güçlü fiziğinin yanı sıra teknik bir oyuncu olan Tjikuzu, 12 Aralık 1979 doğumlu.
thedoctor_611 - avatarı
thedoctor_611
Ziyaretçi
28 Kasım 2007       Mesaj #205
thedoctor_611 - avatarı
Ziyaretçi
bjk20amblem31024x7689qa
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
1 Aralık 2007       Mesaj #206
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bomba!

7 11330 01FAN10BOMBA B Y280

Transfer çalışmalarına hız veren Beşiktaş'ta menacer Sinan Engin Fransa'ya uçtu. Kara Kartal'ın ilk hedefi Rennes'in yıldızı Jimmy Briand...
1.12.2007

İngiltere değil Fransa!
Gol yollarında sıkıntı yaşayan ve alınan kötü sonuçlar sonrasında kadroyu güçlendirme kararı alan Beşiktaş transfere hız verdi. Bir televizyon kanalına İngiltere’ye gideceğini açıklayan Sinan Engin, son anda rotayı Fransa’ya çevirdi. Engin, Rennes’in 22 yaşındaki süperstarı Jimmy Briand’ı Fransa’da izleyecek ve oyuncu hakkında bilgi toplayacak. Genç yıldızın beğenilmesi halinde görüşmelerde de ilk adımlar atılacak.

Bonservisi 6 milyon Euro
Menacerler aracılığıyla Kartal’a teklif edilen Briand’ın da Beşiktaş’ta forma giymeye çok sıcak baktığı ve futbol yaşamını İstanbul’da sürdürmek istediği belirtildi. Ancak transferin önündeki en büyük engel, Jimmy Briand’ın 6 milyon Euro’luk bonservis bedeli... Genç yıldızı kiralamayı düşünen Kara Kartallar ret yanıtı alırsa, gözden çıkarılan Ricardinho takas yoluyla teklif edilecek.

Orhan YILDIRIM
Jimmy Briand kimdir?
Takımı: Rennes
Ülkesi: Fransa
Doğum tarihi: 2 Ağustos 1985
Doğum yeri: Vitry-sur-Seine
Boyu: 1.80
Kilosu: 74
Mevkii: Forvet

Kariyeri
Sezon Takım Maç Gol
02-03 Rennes 1 0
03-04 Rennes 7 1
04-05 Rennes 10 0
05-06 Rennes 34 4
06-07 Rennes 35 9
07-08 Rennes 19 3

'Kısa pantolonla gezerlerdi'

7 11328 aybaba280

Rıza Çalımbay'dan sonra Samet Aybaba da Beşiktaş Yönetimi'ni eleştirdi.
1.12.2007

El sıkıştık, aramadılar’

Beşiktaş'ın efsane oyuncuları birer birer Siyah-Beyazlı kulübe sırt çeviriyor. Teknik direktörlük yaşamını sürdüren Rıza Çalımbay’ın ardından Samet Aybaba da olay yaratacak ifadeler kullandı. İşte Aybaba’nın Futbol Ekstra dergisine yaptığı açıklamalar: “Artık Beşiktaş’tan teknik direktörlük anlamında bir beklentim yok. Beşiktaşlı yöneticiler benimle anlaştılar ama bir daha aramadılar. Günler sonra tekrar çağırdıklarında da ben gitmedim... Beşiktaş’ta kaptanlık yaparken, bana karşı olduğu söylenen Çarşı grubu da, Yıldırım Demirören de kısa pantolonla geziyordu...”

‘Ertuğrul sezonu bitiremez’

“Galiba Yıldırım Demirören, ‘Ben bu kulüpte olduğum sürece Samet Aybaba kapıdan giremez’ demiş. Ben zaten bu kulübün içindeyim. Orada benim kaç tane resmim var. Herhalde başkanın gözü görmüyor. Kulüpten girdiğinde kafasını kaldıracak, karşısında benim resmimi görür kupalarla falan... Ben olsaydım PAF takım kararı veremezdi; karşı koyardım. Lobim olmadığı için Beşiktaş’ın teknik direktörü değilim. Keşke daha çok kalabilse ancak Ertuğrul Sağlam’ın sezonu bitirmesi çok zor. Bakalım devreyi tamamlayabilecek mi? Ertuğrul 6-7 yıl başka yerlerde çalışsaydı, kariyeri tartışılmazdı.”

'Bobo gol kralı Kartal şampiyon'

7 11326 bobo280

Kaptan İbrahim Üzülmez, Siyah-Beyazlılar'ın golcüsü Bobo'ya övgüler yağdırdı.
1.12.2007

Kaptan İbrahim Üzülmez, Siyah-Beyazlılar’ın golcüsü Bobo’ya övgüler yağdırdı. İddialı açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, “Biz çok kaliteli ve yetenekli bir takımız. Saha içinde ufak tefek sorunlarımız var ancak zorlukları hep birlikte aşacağız. Bobo çok kaliteli bir oyuncu ve bence bu sezonu gol kralı olarak tamamlayacak. Biz de sorunları geride bırakacağız ve şampiyonluk kupasını kaldıracağız. Kalan tüm maçlara iyi motive olup, sezon sonunda elele mutlu sona ulaşacağız” diye konuştu.

Kısa...Kısa...

Beşiktaş'ta sakatlar can sıkıyor
Beşiktaş’ı bu sezon rakipleri kadar sakatlıklar da zorluyor... İbrahim Kaş, Lamine Diatta, Gökhan Zan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, Koray Avcı ve Mehmet Sedef sakatlıkları nedeniyle dün basına kapalı olarak yapılan idmana katılmadı. Ümraniye’de yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren idman ısınma hareketleri, 5’e 2 pas çalışması ve çift kale maçla sona erdi. Teknik direktör Sağlam’ın, cezalı Tello’nun yokluğunda İbrahim Akın’ı sahaya sürmesi beklenirken, yine cezalı Cisse’nin yerine ise kimi oynatacağı belli değil.

Burak & Nobre fırtına gibi
Üst üste yaşanan sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Ertuğrul Sağlam, Burak ve Nobre’nin performansıyla rahat bir nefes aldı. Antrenmanlarda çok başarılı bir görüntü çizen ikili, teknik direktör Sağlam’dan forma bekliyor. Genç çalıştırıcının Çaykur Rizespor karşılaşmasında Burak Yılmaz’a ilk 11’de görev verebileceği dile getirildi.

Rize biletleri satışa çıktı
Beşiktaş’ın, yarın BJK İnönü Stadı’nda oynayacağı Çaykur Rizespor karşılaşmasının biletleri satışa çıktı. Bilet fiyatları şöyle: VIP Üst B ve E: 200 YTL, VIP üst A ve F: 150 YTL, VIP alt A ve F: 110 YTL, VIP alt B ve E: 135 YTL, VIP alt C ve D: 150 YTL, numaralı orta: 110 YTL, numaralı kenar: 90 YTL, kapalı üst: 70 YTL, kapalı alt: 50 YTL, yeni açık: 30 YTL, eski açık: 25 YTL.
Porto’nun işi zor
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde kader maçına çıkacağı Porto, Portekiz Ligi’nde bugün Benfica ile karşılaşacak. Mavi-Beyazlılar’ın zorlu mücadelesi saat 21.45’te başlayacak. Kara Kartal’ın 2-1’lik sonuçla geçtiği Marsilya da Lille’le kozlarını paylaşacak. Gruptaki diğer ekip Liverpool ise yarın saat 17.00’de Anelka’nın takımı Bolton’u ağırlayacak.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
3 Aralık 2007       Mesaj #207
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Varsa yoksa Beşiktaş

7 11667 bobo280000

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, bütün futbol hayatını Beşiktaş'ta geçirebileceğini söyledi.
3.12.2007

Beşiktaş Dergisi’nin Aralık ayı sayısında eşi Raquel ve kızı Julia ile birlikte röportajı yer alan Bobo, eşinin "Futbol hayatının sonuna kadar Türkiye’de oynar mısın" sorusuna, "Daha önce de bana bu soru sorulmuştu. Bana kalırsa, bütün futbol hayatımı Beşiktaş’ta geçirebilirim" yanıtını verdi.
Bobo, siyah-beyazlı taraftarların sevgi gösterileri karşısında çok duygulandığını da ifade ederek, "Taraftarın tepkileri ya da bize karşı olan sevgi gösterilerinde çok duygulanıyorum, tüylerim diken diken oluyor" dedi. Futbol dışında konuların da ele alındığı röportajda, Brezilyalı futbolcu kolay bir çocukluk geçirmediğini belirterek, "Kolay bir çocukluğum olmadı. Annemin ve üvey babamın koşullarının çok iyi olduğunu söyleyemem. Çocukluğum zorluklar içinde geçti ama mutluyduk. Kızım Julia 2,5 yaşında. Benim çocukluğum boyunca, onun şu ana kadar sahip olduğu kadar oyuncağım olmadı. İyi bir okula gidiyor. Ben buna da sahip değildim. Bunlar önemli şeyler" diye konuştu.
Eşi Raquel ile bir partide, arkadaş aracılığıyla tanıştığını kaydeden Bobo, "Önce çok iyi iki arkadaş olduk. Daha sonra ilişkimiz değişiklik gösterdi ve evlenmeye karar verdik. Normalde erken evlilik Brezilya’da alışılmış bir şey değil. Ama kişilerin tercihlerine ve hayat anlayışlarına göre değişebiliyor. Bazıları erken evleniyor, bazıları erken evlenmek istiyor ama maddi durumu iyi olmadığı için evlenemiyor. Biz de Türkiye’ye gelmeden bir sene önce evlendik" şeklinde konuştu.
Bobo, hayatta aldığı kararlarda kızının etkili olduğunu dile getirerek, "Onun için neyin iyi olacağını düşünüyoruz ve kararlarımızı zaman zaman o yönde değiştiriyoruz" dedi. "Asla taviz vermeyeceğin bir hayat felsefen var mı" sorusuna Brezilyalı futbolcu, "Mutlu olmak... Kızımı iyi bir şekilde yetiştirmek ve iyi bir kariyerim olmasını istiyorum" yanıtını verdi. Türk yemeklerinden en çok kuru fasulye ve pilavı sevdiğini anlatan Bobo, giyimde siyah rengi tercih ettiğini, İstanbul’da en beğendiği yerlerin ise Ayasofya ile Topkapı Sarayı olduğunu söyledi. Bobo, nerede ve nasıl yaşlanmak istediği sorusuna ise "Herhalde deniz kenarında yaşlanmak isterim. Günümüzde yaşlıları tek başına bırakıyorlar. Ben böyle olmasını istemem" cevabını verdi.
Brezilyalı futbolcunun eşi Raquel ise Bobo’nun nasıl bir eş olduğu sorusuna, "Gününe göre değişiyor. Bazen bir uyanıyor, odun gibi bir adam oluyor karşımda. Ama istediği zaman da çok romantik olabiliyor" yanıtını verirken, "Bobo’nun bugüne kadar yaptığı en romantik şey nedir" sorusu üzerine de "Son Sevgililer Günü’nde Nobre ve eşiyle birlikte yemeğe çıkacaktık. Bir yüzük takmıştım. Evden çıkmadan önce elimi tuttu ve (Bu yüzüğü mü takacaksın) diye sordu ve parmağıma başka bir yüzük taktı. Akşam da ikinci bir yüzük hediye etti. Aynı günde iki yüzük hediye etmiş oldu. O gün çok romantikti. Ayrıca nereye gideceğimizi konuşurken, seçimi bana bırakması da çok hoşuma gidiyor"
şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan zeytin dalı

7 11650 erdogan28000

Levent Erdoğan, cuma günü Bursaspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, 'Beşiktaş camiası olarak, başkanıyla, yöneticisiyle ve taraftarıyla eski kırgınlıkların ortadan kaldırılarak, maçın dostluk havası içinde geçeceğine inanıyoruz' dedi.
3.12.2007

Levent Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin devre sonuna kadar puan kaybetmemek olduğunu ifade ederek, "Fakat ne yazık ki dün çok gol pozisyonuna girmemize rağmen galibiyet alamadık ve 2 puan kaybettik. İyi oyunumuza rağmen bu puanları kaybetmemiş olsaydık, Galatasaray’ın 2 puan kaybetmesi, Sivasspor’un mağlup olması ile büyük bir avantaj elde edecektik" diye konuştu.

BURSASPOR’A DOSTLUK ELİ

Levent Erdoğan, cuma günü Bursaspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Beşiktaş camiası olarak, başkanıyla, yöneticisiyle ve taraftarıyla eski kırgınlıkların ortadan kaldırılarak, maçın dostluk havası içinde geçeceğine inanıyoruz" dedi.
Eski kırgınlıkların unutularak, 2 komşu şehir arasında dostluğun sağlanmasını kendilerine hedef edindiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu konuda Bursaspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Yazıcı’nın ve yönetim kurulunun da görüşü bu noktadadır. Cuma günü oynanacak bu maçın dostluk içerisinde geçmesini diliyoruz" diye konuştu.

"BURSA’YA TARAFTARIMIZIN GİTMESİNDEN YANAYIZ"

Geçen yıl alınan kararla iki takım taraftarlarının deplasman maçlarına götürülmediğini ifade eden Erdoğan, "Biz artık kırgınlıkların devam etmesini istemiyoruz. Taraftarımızın Bursa’daki maça gitmesinden yanayız. Bugün yapılacak yönetim kurulunda bu konuda bir karar alınacak, ama biz taraftarımızın Bursa’ya gitmesi yönünde düşünüyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde spor alanındaki kırgınlıkların devam etmiş olması, hem takımlarımız hem de
memleketimiz için faydalı olmayacaktır. Bu bakımdan dostuluğun kazanmasını istiyoruz. Görüşümüz bu noktada" şeklinde konuştu.

Kral Batuhan'ın dönüşü!

7 11632  batuhan0312

Fenerbahçe maçı sonrasında 'Higuain'e niye pas vereyim... Kral yapmayacaksın, kral olacaksın' diyen ve kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz sakatların çokluğunda formayla buluştu.
3.12.2007

Fenerbahçe maçı sonrasında “Higuain’e niye pas vereyim... Kral yapmayacaksın, kral olacaksın” diyen ve kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz sakatların çokluğunda formayla buluştu. Son dakikalarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ikinci yarıda şans tanıdığı genç golcü etkili olamadı. Bu arada PAF Ligi’ndeki karşılaşmada Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u 6-3 mağlup etti. Siyah-Beyazlı ekibin sayılarını, 14 ve 34. dakikalarda Gökhan, 30, 60 ve 85. dakikalarda Ali, 46. dakikada da Abdullah kaydetti. Çaykur Rizespor’un gollerini ise 45. dakikada penaltıdan Oktay, 65 ve 70. dakikalarda da Onur attı.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
4 Aralık 2007       Mesaj #208
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim i0 Ricardinho005

Kartal'da Ricardinho şoku !..

Bursaspor maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta Ricardinho şoku yaşanıyor.

Son haftalarda sakat futbolcuların çokluğunda takım kurmakta güçlük çeken siyah-beyazlılarda, sakat futbolcular kervanına Ricardinho da katıldı. Bugünkü antrenmanda sol el bileğine sert bir şut sonucunda top isabet eden Ricardinho'nun yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Antrenman sonrasında yapılan kontrollerinin ardından bileğinde kırık tespit edilen Ricardinho'nun Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat olacağı ve yaklaşık 1 ay sonra sahalara dönebileceği bildirildi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Aralık 2007       Mesaj #209
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
00CD0F1E233AB24FB62BBD54b 1 pix beyaz 1 pix beyaz

Savaşçılar içini döktü
Birbirine hayran olan Beşiktaş'ın iki 'tesadüfi' ön liberosu: Türkiye, bu mevkide sorun yaşamamalı.

Beşiktaş dergisinin aralık sayısı için bir araya gelen Koray ve Cisse, mevkileri ve Türk futbolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Saha içinde mücadelenin hiç bitmediği bir pozisyonda görev yapan Kartal'ın 'savaşçıları', Türkiye'de ön liberoda sorun yaşandığı fikrine kesinlikle katılmıyor.
Bu bölgede takıma daha çok katkı yapacağının söylenmesi üzerine 15 yaşından itibaren ön liberoda oynayan Cisse, "Türkiye'de ön libero mantığı tam olarak anlaşılamamış" iye konuştu.

AURELİO NORMAL
Türklerin sürekli ileriyi düşündüğünü vurgulayan Cisse, "Oysa defans da forvet kadar önemlidir. Koray bu işi çok iyi yapıyor. Tam bir profesyonel" ifadesini kullandı. Koray ise şunları söyledi: "Seçme şansım olmadı ama olsaydı ön liberoyu isterdim. Bir altyapı hocasının 'ön libero yetişmiyor' demesi, 'işimi yapmıyorum' anlamına gelir. Türkiye'de ön libero yetişmemesi imkânsız. Aurelio'nun Milli Takım'da olması normal."

3345639428C31540B23C0FCAb 1 pix beyaz 1 pix beyaz

Bu hesabı kim verecek!

İşte Beşiktaş'ın Katledildiği Maçlar

BEŞiKTAŞ-KONYA
Her ne kadar bu karşılaşmadan 1-0 galip ayrılsak da, hakem Selçuk Dereli'nin daha ilk lig maçımızdaki kötü yönetimi, sanki gelecek günlerin habercisi gibiydi. Matias Delgado'yu sahada katleden El Saka'ya kart göstermeyen Selçuk Dereli, futbolcularımızın rakibe dokunmalarını bile faulle cezalandırdı.

KASIMPAŞA-BEŞiKTAŞ
İkinci maçımız da ilkinden farklı değildi. Kasımpaşa'yı 2-1 yendiğimiz karşılaşmada hakem Hüseyin Gökçek, Ricardinho'ya yapılan penaltıyı vermedi. Üstelik bu pozisyon olduğu maç daha 0-0'dı. Spor yazarları "Hakem Gökçek, Beşiktaş'ın penaltısını çatır çutur yedi. Afiyet olsun hocam" diyerek durumu özetledi.
BEŞiKTAŞ-KAYSERi
SAHNEDE Kuddusi Müftüoğlu var. Müftüoğlu, 6 Kayserili futbolcuya sarı kart göstermesine rağmen, kırmızı kartına elini bile atmayıp maçın çığrından çıkmasına neden oldu. Kornerlerde bile takımımız adına skandal kararlar veren Müftüoğlu, taraftarımızı çileden çıkardı ve 0-0'lık sonuçla ilk puan kaybı geldi.

ANKARA-BEŞiKTAŞ
ANKARASPOR ile oynadığımız maçta, Türk futbol tarihinin en büyük skandal kararlarından birine imza atıldı. Hakem Vedat Yüksel ve yardımcısı Adil Sinem büyük bir hata yaptı ve "Nobre elle oynadı" iddiasıyla golümüzü vermedi. Halbuki "buz" gibi bir goldü. Karşılaşma 0-0 bitince, 2 puanımız daha gitti.

BEŞiKTAŞ-DENiZLi
DENİZLİSPOR'U İnönü'de ağırladık ve 3-2 galip geldik. Ancak hakem faciaları peşimizi bırakmadı. Hakem Yunus Yıldırım, Tello'ya yapılan penaltıyı vermedi. Allyson'un, Mert Nobre'ye kırmızı kartlık tekmesini, sarı kartla geçiştirdi. Cisse'ye verdiği ilk sarı kart ise yanlıştı. Bunları biz değil, otoriteler söylüyor.
BEŞiKTAŞ-G.BiRLiĞi
LİGİN 8'inci haftasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendik fakat hakem Barış Şimşek, rakip kaleci Gökhan'ın ceza alanı dışında topa elle müdahele etmesine seyirci kaldı. "Kırmızı kart" yerine "devam" dedi. Ali Tandoğan'ın taç atışını kullanırken çizgiye basmasını hakemin görmemesi, tartışmalara neden oldu.

BEŞiKTAŞ-SiVASSPOR
YAZILARIMIZI hazırladığımızda ligin son maçı olarak Sivasspor ile oynamıştık. Rakibimize 2-1 yenildiğimiz karşılaşmada Cisse'ye arkadan sert giren Balili, kırmızı kart görmedi. Hakem Bünyamin Gezer, futbolcumuz İbrahim Toraman'a ise gereksiz bir kırmızı kart gösterdi. Bobo'nun düşürülüşü penaltıydı, verilmedi. Dönen top Beşiktaş'a gol oldu!..

GALATASARAY - BEŞiKTAŞ
SEZONUN en skandal yönetilen maçlarından biri de şüphesiz üç puanı Ali Sami Yen'de bıraktığımız Galatasaray maçı oldu. Hakem Selçuk Dereli, Galatasaray'a olmayan bir korner ve olmayan bir penaltı ikram edince, Beşiktaş'ın alması gereken üç puan Galatasaray'a gitti.

TRABZON - BEŞiKTAŞ
BU maç hem hakem rezaletlerine, hem de siyahbeyaz bir efsanenin doğmasına tanıklık etti. Hakem Bülent Yıldırım, Rüştü'nün ceza sahası dışında göğsüyle uzaklaştırmasını, yardımcı hakemine uyarak kırmızı kartla cezalandırdı. Bobo kaleye geçti ve harikalar yarattı.

FENERBAHÇE - BEŞiKTAŞ
HAKEM hatalarının bini bir paraydı. Hakem İsmet Arzuman, her atağımızı uydurma bir düdükle kesti. "Gözlük" hareketi yapan Edu'yu affederken, bizden kartlarını esirgemedi. Higuain'in sayılmayan golünde Bobo'nun topa yükselmesine faul (!) diyerek yeni bir futbol kuralı yarattı.

DF977130B6CFFD4EB6A22DBBb 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer

İlelebet Kartal
Taraftarın sevgisinin kendisini duygulandırdığını belirten Brezilyalı: Mutluluk önemli. İstanbul'da kalmak isterim.

DERGİYE KONUŞTU
Attığı gollerle Beşiktaş'a hayat veren Bobo, kariyerine siyahbeyazlı takımda nokta koyabileceğini söyledi. Beşiktaş dergisinin aralık sayısına konuşan sambacı, "Taraftarın sevgisi karşısında bazen tüylerim diken diken oluyor. İstanbul'da mutluyum ve bu benim için önemli" ifadelerini kullandı.

BAZEN ODUN GİBİ!
Zor bir çocukluk geçirdiğini dile getiren Bobo, "Annem ve üvey babamın koşulları pek iyi değildi. Buna rağmen mutluyduk. Tüm kararlarımı kızım Julia'ya (2.5) göre alıyorum" diye konuştu. Eşi Raquel ise Bobo'yu şu sözlerle anlattı: "Bazen odun gibi, bazense romantik oluyor."
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
6 Aralık 2007       Mesaj #210
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
'Söylentisi bile kötü'

7 189592 sC3B6ylentisi280

Alman basınında yer alan, "8-0'lık maç şike şüphesiyle inceleniyor" haberine hem Beşiktaş hem de Liverpool cephesinden tepki geldi
6.12.2007

‘Bize bir çağrı gelmedi’
Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin yayınladığı haberde, şike yapıldığı gerekçesiyle UEFA’nın 26 maçı mercek altına aldığı, bu karşılaşmalar arasında 8-0 sonuçlanan Liverpool-Beşiktaş mücadelesinin de bulunduğu ifade edilmişti. Bu şok gelişme üzerine gözler iki takıma çevrildi. Siyah-Beyazlı yöneticiler, “UEFA’dan bize konuyla ilgili bir çağrı gelmedi. İddialar kesinlikle doğru değil. Söylenmesi bile çok kötü” diyerek habere büyük tepki gösterdi.

Mirror gazetesi de yazdı

Liverpool kulübünden de Beşiktaş’tan yapılan açıklamalara benzer ifadeler kullanıldı. Kırmızılar’dan yapılan açıklamada konuyla ilgili hiçbir bilgileri olmadığı ve UEFA’dan kendilerine bir çağrı gelmediği belirtildi. Ada basınında da bu iddia geniş yankı uyandırdı. Mirror gazetesi de, Liverpool-Beşiktaş maçının başlama vuruşundan önce, Siyah-Beyazlılar’ın farklı yenileceğine dair olağan dışı miktarda bahis oynandığına dikkat çekti.

Ricardinho Lizbon yolcusu

7 189642 rico280

Ricardinho'nun Sporting Lizbon takımına gideceği belirtildi.
6.12.2007

Beşiktaş’ın bir türlü bekleneni veremeyen Sambacı’sı Ricardinho’nun devre arasında Sporting Lizbon takımına gideceği belirtildi. Brezilyalı yıldızın kulüpten aldığı 1 milyon 750 bin Euro’luk yıllık ücretten kurtulmak isteyen yönetimin bu oyuncuyu Portekiz ekibine bedelsiz vereceği öğrenildi. Hafta içinde yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle devreyi kapatan Rico Paşa’nın bu gelişmenin ardından bir daha Siyah-Beyazlı formayı giyme ihtimali çok zor olarak görülüyor.

Holosko'da 'U' dönüşü

7 189602 Holosko280

Sinan Engin, "Maliyeti çok yüksek. Onun gibisini çok ucuza alırız" ifadesini kullandı
6.12.2007

‘Manisa çok para istiyor’
Devre arasında iki ya da üç yabancı oyuncuyla kadrosunu yenilemeyi planlayan Beşiktaş’ta Filip Holosko ikilemi yaşanıyor. Slovak futbolcunun isminin borsaya bile bildirilmesinin ardından dün şok bir açıklama geldi. Daha önce, “Holosko’yu resmen istedik” ifadesini kullanan Sinan Engin, “Maliyeti çok yüksek geldi. Kaliteli bir oyuncu ancak onun gibisini 3 milyon Euro’ya çok rahat buluruz” dedi.

Mehmet 1 milyon Dolar...

Bu arada yabancı kontenjanı konusunda da ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Gönderilmeleri düşünülen Higuain ile Diatta’ya hiçbir teklif gelmemesi, Ricardinho’nun da gitmeye yanaşmaması yöneticileri zorluyor. Öte yandan Bozüyükspor’da forma giyen Mehmet Akyüz’den vazgeçildi. Genç futbolcunun 1 milyon Dolar’a yaklaşan maliyeti nedeniyle Siyah-Beyazlılar geri adım atma kararı aldılar.

Bobo'ya partner aranıyor

7 189604 06FAN8BO B Y280

Zorlu Bursaspor deplasmanında puan arayan Beşiktaş'ta forvet krizi yaşanıyor.
6.12.2007

Zorlu Bursaspor deplasmanında puan arayan Beşiktaş’ta forvet krizi yaşanıyor. Ligde ve Avrupa’da attığı gollerle dikkat çeken Bobo’nun yanında kimin oynayacağı merak konusu... Daha önce Brezilyalı ile birlikte forma giyen Delgado, Nobre, Higuain ve Batuhan’ın bekleneni verememesi üzerine teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın taktikte değişikliğe gidebileceği belirtildi. Son haftaların formda ekibi Bursa karşısında Bobo’yu tek forvet olarak kullanmayı planlayan Sağlam, orta sahayı kalabalık tutup Burak Yılmaz ve Delgado gibi isimlerle gol aramayı düşünüyor. Çaykur Rizespor karşılaşmasını boş geçen Brezilyalı yıldız, “Taraftarımıza söz veriyorum. Bursaspor karşısında gol atacağım ve kazanacağız” dedi.

Kısa...Kısa...

Kartal bugün yolcu
Beşiktaş kafilesi, zorlu Bursaspor karşılaşması için bugün karayolu ile bu kente gidecek. Siyah-Beyazlı oyuncular, kent merkezi dışındaki Holiday Inn Otel’de kampa girecek. Kafile maçın ardından yine aynı yolu izleyerek İstanbul’un yolunu tutacak. Cumartesi günü Ümraniye’de çalışacak olan Siyah-Beyazlılar, pazar günü özel uçakla Porto’ya hareket edecek.
Porto maçına servet!
Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’ın kaderini belirleyecek olan Porto mücadelesi öncesinde yönetim, oyuncuları motive etmek için kolları sıvadı. Siyah-Beyazlı idareciler, Dragao Stadı’nda galip gelinmesi halinde futbolculara rekor bir prim dağıtacak. UEFA’dan gelecek 600 bin Euro’luk galibiyet ücreti, oyunculara verilecek.
Sahne bayanların
FIBA Woman Cup A Grubu’nda lider durumda bulunan Beşiktaş Cola Turka, saat 19.30’da başlayacak mücadelede Bosna’nın Zeljeznicar takımını Akatlar’da konuk konuk edecek. Günün diğer maçında ise Panküp TED ile Romanya’dan Baschet, saat 18-30’da kozlarını paylaşacak.