Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 11

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.242 Cevap: 416
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
28 Temmuz 2007       Mesaj #101
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Cousin'e tepki

Sponsorlu Bağlantılar
Beşiktaşlılar, "Carlos'tan daha ünlü bir yıldız alacağız" diyen futbol şube sorumlusuna "Hani nerede bu yıldızlar?" diye sordu.


Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına sayılı günler kala halen aradığı golcüyü bulamayan siyah-beyazlı yönetim, camianın da sabrını taşırdı. Beşiktaşlı taraftarlar, bir süre önce "Roberto Carlos'tan çok daha ünlü bir yıldız alacağız" diyen kulübün futbol şube sorumlusuna seslenerek, "Devler Ligi'ne katılmamız için yapacağımız ön eleme maçına birkaç gün kaldı.
Bize büyük sözler verenler, şimdi 'O bizi istemiyor, bu çok pahalı, şunu alamıyoruz' demeye başladı" diye tepki gösterdiler.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI

Hasselbaink, Carlton Cole gibi isimlerle ilgilenen ancak ya bonservis ya da Ertuğrul Sağlam engeline takılan yönetim, şimdi gözünü 30 yaşındaki Daniel Cousin'e çevirdi. Geçtiğimiz yıl Lens'te kötü bir sezon geçiren Cousin ismi ön plana çıkınca, Beşiktaşlı taraftarlar, "Biz tribünleri hareketlendirecek yıldızlar istiyoruz. Verilen sözler tutulsun ki biz de tribünde desteğimizi verelim" tepkisini gösterdi.
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
29 Temmuz 2007       Mesaj #102
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Zamanı değil

Sponsorlu Bağlantılar
"Şimdi tek düşüncem ilk 11'de kalıcı olmak. Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadıktan sonra Avrupa'ya açılacağım".


Transferin gözde isimlerinden olan Serdar Kurutuluş; Lens, Sportak Moskova ve Monaco'dan gelen cazip transfer teklifleriyle ilgili net konuştu. Tekliflerden çok gurur duyduğunu belirten Serdar, "Ancak henüz zamanı değil. Önce Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayacağım, ardından Avrupa'ya açılacağım" ifadesini kullandı.


TECRÜBE GEREKLİ

Tek düşüncesinin çıkışını sürdürüp ilk 11'de kalıcı olmak olduğunu vurgulayan futbolcu, "1 yıl önce 2. Lig'de oynuyordum. Tecrübe kazanmak istiyorum. Yaşım genç, önümde uzun yıllar var. Benim için ön libero, geri dörtlünün sağı fark etmez. Bu yıl ciddi forma savaşı yaşanacak. Sonuna kadar savaşacağım" dedi.

Juanito `Tamam` dedi

Stoper arayışında gündeme gelen son isim olan İspanyol savunmacının, Beşiktaş'ın teklifine olumlu yaklaştığı öğrenildi.
Beşiktaş, Juanito için bastırıyor... Legrottaglie’den teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın vetosu üzerine vazgeçen Siyah-Beyazlılar, rotayı Real Betis’te forma giyen Juanito’ya çevirmişti. Kara Kartal’ın cazip teklifine olumlu yaklaşan tecrübeli savunmacının öneriye ‘evet’ yanıtını verdiği öğrenildi. Kulübüyle 2009 yılına kadar kontratı bulunan 31 yaşındaki defans oyuncusunun, sunulan maddi şartların yanısıra Şampiyonlar Ligi şansı dolayısıyla da kariyerini Siyah-Beyazlı ekipte sürdürmeye sıcak baktığı ifade edildi.

B planı Diatta...



Ancak kulübü Real Betis’in 16 kez İspanya Milli Takımı formasını giyen başarılı savunmacıyı bırakmaya yanaşmadığı kaydedildi. Ertuğrul Sağlam’ın çok istediği Juanito’nun işini bir an önce bitirmek isteyen Beşiktaş yönetiminin, R.Betis’i ikna etmek için çalıştığı belirtildi. Bu arada Siyah-Beyazlılar’ın Juanito’nun olmaması durumunda B planı da hazır... Kara Kartal’ın Fransa’nın Saint Etienne takımında top koşturan Senegalli savunmacı Lamine Diatta ile de prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Orhan YILDIRIM / FANATİK

Son düzenleyen Kral_Aslan; 31 Temmuz 2007 11:20
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
30 Temmuz 2007       Mesaj #103
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Celal Kolot sandalye tekmeledi

Basın Sözcüsü Arsel'in istifasıyla yönetimdeki kriz de su yüzüne çıktı
İç çekişmelerin kara kutusunu FOTOMAÇ okuyucuları için araştırdı
Gülnaz Arsel merak edilenleri yanıtladı. İşte çok konuşulacak sözler:

Yumruk vurmadı

Basın Sözcüsü Arsel'in istifasıyla yönetimdeki kriz de su yüzüne çıktı Gülnaz Arsel merak edilenleri yanıtladı. İşte çok konuşulacak sözler: İç çekişmelerin kara kutusunu FOTOMAÇ okuyucuları için araştırdı.

Başlarda kimseyi tanımıyordum. Tüm işleyişi takip edebilmem, bilgi akışının üzerimden geçiyor olması nedeniyle sayın Yıldırım Demirören'e "En azından 6-7 ay direk size bağlı çalışayım'' dedim. Çalışmaya başladıktan sonra sorunlar yaşadım. Trabzon maçının ardından söylediğim, "Trabzon taraftarı kendi takımın iyi destekledi'' şeklindeki sözlerim için Celal Kolot garip bir şekilde, "Buranın futbol şube sorumlusu kim? dedi.

SAÇ BAŞ YOLDURDU

'Sizsiniz' dedim. 'O zaman ben ayrı siz ayrı konuşursanız ne olacak' dedi. Ben de, "Yönetim olarak karar alıyoruz, sizin sözcülüğünüzü yapıyorum'' dedim. Bir ay önce de Bülent Deriş'in doğum günü için pasta siparişi verdim. O yüzden 15 dakika geç girdim. Kolot, 'Transferler için bir teşekkür etmediniz' dedi. 5 aydır kendisiyle zaten konuşmuyordum.

FAZLA KONUŞMA ULAN!

"Ettim duymadın herhalde'' dedim. İlk defa senli söyledim. Çünkü Trabzon maçından sonraki yönetimde ısrarla "Senli benli'' konuşmuştu, sinirlenmiş uzatmamıştım. Bana "Senli benli konuşma' deyince "Sana mı soracağım'' dedim. Sonra, 'Fazla konuşma ulan, akıllı ol. Arkanı topluyorum' deyince, 'Kim kimin arkasını topladığını buradaki herkes biliyor!'' yanıtını verdim.

SİNİRLENİP TEKME ATTI

Sinirlendi sandalyeyle tekme attı, kalemi fırlatıp toplantıyı terk etti. Başkan dahil hiç kimse bir şey demedi, müdahele etmedi. Başkanı arayıp, 'Orada müdale gerekiyordu' dedim. 'Gülnaz Hanım siz de cevap verdiniz. Merak etmeyin, hallederim' yanıtını verdi. Ben de 'Üstüme gelen kişilerle direk çalışmam gerekecek diyorsanız istifamı kabul edin. Burası tıkandı' dedim.

ÇOK SAYGISIZLIK YAPTI

Başkandan masaya yumruğunu vurmasını beklerdim. Kolot 'Ya ben ya Gülnaz demişse yaşananları doğruluyor. Kendince bir nedenle istemedi beni. Tasvip edilmeyecek davranışlarI var. Çok saygısızlık yaptı. Ama en azından diğerleri gibi bu işi arkadan yapmıyor. Kim olduklarını biliyorsunuz. Ama polemik söz hakkı olmasını istemediğim için adını vermiyorum.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
31 Temmuz 2007       Mesaj #104
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim pm Logo002

Kartalın 117. seferi


Beşiktaş, Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımıyla yarın yapacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 117. karşılaşmasına çıkacak.


Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. ''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 116 maçta, 35 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 134 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 178 gol gördü.

AVRUPA KUPALARINDAKİ MAÇLARI
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında yaptığı maçların dağılımı şöyle:
ORGANİZASYON K O G B M A Y
Ş. Kulüpler Kupası
ve Şampiyonlar Ligi 14 48 14 10 24 45 77
Kupa Galipleri Kupası 7 20 4 4 12 21 38
UEFA Kupası 10 48 17 12 19 68 63

Toplam 31 116 35 26 55 134 178
HÜKMEN GALİBİYETLER
Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-59 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-87 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİ
Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı. Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Sarajevo takımını 5-0 yendi. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini ise 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi Msn Cool Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

EN GOLCÜSÜ OKTAY DERELİOĞLU
Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Beşiktaş forması giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 golle Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

KARTAL'IN ÖN ELEME KARNESİ
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda yarın Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek 7 kez ön eleme turunda mücadele etti.
Siyah-beyazlılar, bu 7 ön eleme turundan 5'inde turu geçerken, 2'sinde ise elendi. ''Kara Kartallar'', Avrupa'da mücadele ettiği son 3 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

İlk olarak 1995 yılında Şampiyonlar Ligi öne elemesinde Norveç'in Rosenborg takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibini, İstanbul'da 3-1 yenmesine rağmen turu geçememişti. Daha sonra 1997'de Slovenya'nın NK Teatenic Maribor Branik takımını Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda eleyen siyah-beyazlılar, gruplara kalmayı başarmıştı.

1999'da İsrail ekibi Hapoel Haifa'ya Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elenen Beşiktaş, 2000'de ise aynı kupada 2. ön eleme turunda Levski Sofya, 3. ön eleme turunda da Lokomotiv Moskova'yı eleyerek gruplara kaldı. UEFA Kupası ön eleme turunda 1996-97 sezonunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını eleyen siyah-beyazlılar, 2005-06 sezonunda da yine ön elemede Liechtenstein'ın Vaduz ekibini elemeyi başarmıştı.

Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarında oynadığı ön eleme maçları ve sonuçları şöyle:

Sezon Kupa Rakip Sonuçlar
-------- ----------- ------------- --------
1995-96 Şamp. Ligi Rosenborg 0-3, 3-1 (Elendi)
1996-97 UEFA Kup. Dinamo Minsk 1-2, 2-0 (Eledi)
1997-98 Şamp. Ligi Maribor Branik 0-0, 3-1 (Eledi)
1999-00 Şamp. Ligi Hapoel Haifa 1-1, 0-0 (Elendi)
2000-01 Şamp. Ligi Levski Sofya 1-0, 1-1 (Eledi)
2000-01 Şamp. Ligi L. Moskova 3-0, 3-1 (Eledi)
2005-06 UEFA Kup. FC Vaduz 1-0, 5-1 (Eledi)
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
31 Temmuz 2007       Mesaj #105
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Stoper olmadı sağbek verelim

Yabancı stoper arayışında 8 kez ıska geçen Kartal, 9'uncu denemesinde Saint-Etienne'nin 32 yaşındaki Senegalli Lamine Diatta'yı renklerine kattı.
31.07.2007


Sheriff karşısında yok

Beşiktaş’ta yabancı arayışı mutlu sonla bitti, ama bir farkla... Daha önce 8 stoperlerle temasa geçen, ancak çeşitli nedenlerden ötürü bir türlü imza attıramayan Kartal, Fransa Ligi takımlarından Saint-Etienne’nin 32 yaşındaki Senegalli sağbeki Lamine Diatta’nın işini bitirdi. Ertuğrul Sağlam’ın, Kayserispor’u çalıştırırken de alınmasını istediği ve sağbek olduğunu bildiği Diatta’ya, gerek gördüğünde stoper olarak da görev vereceği öğrenildi. İsmi UEFA’ya bildirilmeyen Senegalli, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme karşılaşmalarında oynayamayacak.

Perşembe İstanbul’da

Perşembe günü İstanbul’a gelecek olan Diatta, Senegal Milli Takımı’nın da en önemli oyuncularından biri olarak dikkatleri çekiyor. Özellikle güçlü fiziği ile geriden takımının hücum gücüne önemli katkılar da yapabilen bir oyuncu Diatta, 2002 Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla ekibin vazgeçilmez isimlerinden biri oldu. Kariyerinde hiç Fransa dışına çıkmayan Diatta, 1998 yılında Toulouse’de başladığı Fransa kariyerine Marsilya, Rennes, Lyon ve son olarak da Saint-Etienne’de geçirdi. Milli Takım da ise 26 maçta, 1 golü var.
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
3 Ağustos 2007       Mesaj #106
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
besıktas 4 hafta sonra cok ıyı takım olacak daha takım degıl kopuk oynuyorlar orta saha forvet arası 50 metre mesafe oluyor yakında takım oyunu oynarlar
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
5 Ağustos 2007       Mesaj #107
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Kartal rest çekti
Beşiktaş Yönetimi, Süper Kupa logosunda kullanılan turkuaz, sarı ve lacivert renkler değiştirilmezse bugünkü maça çıkmayacağını federasyona bildirdi.
05.08.2007


‘Kupa sarı lacivert mi?’

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak Süper Kupa finali öncesi logo krizi çıktı. Siyah-Beyazlı Yönetim, kupa logosundaki renklerin turkuaz, sarı ve lacivertten oluştuğunu belirterek, bunun derhal değiştirilmesini istedi. Beşiktaş’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da duruma büyük tepki gösterilerek, “Kupa sarı lacivert mi?” şeklinde bir soru yöneltildi.

Deriş’ten açıklama

Siyah-Beyazlı yönetici Bülent Deriş, Süper Kupa logosunun turkuaz, sarı ve lacivert renklerden oluşmasının rahatsızlık verdiğini, konuyu federasyona iletip, bu durumun değişmemesi halinde bugünkü maça çıkmayacaklarını ilettiklerini söyledi. Ayrıca yönetimden yapılan açıklamada finalin Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi eleme maçlarının arasına gelmesine rağmen karşılaşma için Almanya’ya geldikleri belirtildi.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
9 Ağustos 2007       Mesaj #108
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim xp Bobo013

Kaldırın elleri! Ben "Sheriff" Bobo !..


Kartal'da tur çoşkusu !.. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Beşiktaş Moldova'nın Sheriff takımını Bobo ve Koray'ın attığı gollerle 3-0 yenmeyi başararak tur atladı ve 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Zurich takımını rakibi oldu


Rakibini ilk maçta 1-0 yenmenin avantajı ile karşılaşmaya başlayan Beşiktaş ilk yarıda tutuk bir oyun ortaya koymasına rağmen işi sıkı tuttu ve ikinci yarıda oynadığı baskılı oyunla tur atlamasını bildi.

İlk yarının 27.dakikasında İbrahim Üzülmez'e yaptığı centilmenlik dışı hareket sonrasında kırmızı kart gören Mamah'tan yoksun bir biçimde mücadele eden Sheriff karşısında Beşiktaş'a turu getiren golleri 57. ve 69. dakikalarda Bobo 90. dakikada ise Koray kaydetti.

Bu sonucun ardından Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turuna kalmayı başaran Beşiktaş'ın rakibi İsviçre temsilcisi Zurich oldu.


Sheriff:0 Beşiktaş:3


Stat: Sheriff
Hakemler: Iain Robertson Brines, Gordon Middleton, Willie Dishington

Sheriff: Pascenco, Gnanou, Chinwo, Tarkhnishvili, Corneencov (Dk. 71 Demalde ), Balima, Roumba
(Dk.30 Gumenyuk ), Arbanas, Constancia (Dk. 63 Suvorov ), Mamah, Kuchuk

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş (Dk. 46 Baki ), İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Koray, Tello, Delgado (Dk. 67 Ricardinho ), Bobo (Dk. 75 Nobre )

Sarı kartlar: Dk. 22 Tello, Dk. 40 İbrahim Kaş, Dk. 66 Koray (Beşiktaş), Dk. 88 Kuchuk (Sheriff

Kırmızı kart: Dk. 27 Mamah (Sheriff )

Goller: Dk. 57 ve 69 Bobo, Dk. 90 Koray



İLK YARIDAN DAKİKALAR
8.Dakikada Sheriff'in sağ kanattan gerçekleştiği tehlikeli atakta Balima'nın kafa vuruşu üsten az farkla auta gitti.

12.Dakikada Tello'nun sağ çaprazdan vurduğu sert şut kaleci Pascenko'da kaldı

20.Dakikada Serdar Özkan'ın sağdan açtığı sert ortada kafayı sert bir şekilde vuran Tello'nun bu vuruşu kalecide kaldı.

Sarı Kart 22.Dakikada Tello sarı kart gördü.

Kırmızı Kart 27.Dakikada İbrahim Üzülmez'e kasıtlı bir biçimde vuran Mamah, hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

29.Dakikada Tello'nun sol kanattan açtığı ortada topla buluşan Serdar'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

34.Dakikada Delgado'nun sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içerisinde kendisini bir anda unutturan İbrahim Kaş'ın vuruşu direği yalayarak dısarıya çıktı.


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48.Dakikada
Rakip savunmanın yaptığı hatayı değerlendiren Delgado'nun ara pasında topla buluşan Bobo'nun vuruşunu kaleci son anda çıkardı.

Gooolll.. 57.Dakikada Koray'ın ara pasında topla buluşan Delgado'nun zor pozisyonda yaptığı ortaya kafayı vuran Bobo topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Gooolll.. 69.Dakikada Ceza sahasına şık çakımlarla giren Serdar Kurtuluş'un pasında topla buluşan Tello'nun yaptığı ortaya Bobo şık bir biçimde vururak takmını 2-0 öne geçirdi

72.Dakikada Ricardinho ile verkaçının ardından savunmanın arkasında topla buluşan Bobo topu yerden köşeye bırakmak istedi ancak top az farkla auta çıktı

85.Dakikada Serdar Özkan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Cisse'nin yakın mesafeden vuruşu auta gitti.

Gooolll.. 90.Dakikada Ricardinho Nobre paslaşmasının ardından topla buluşan Koray'ın vuruşu Beşiktaş'ı 3-0 öne geçirdi.


RICARDINHO YEDEK, KALEDE YİNE HAKAN...
Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında görev vermediği Ricardinho'yu, Sheriff Tiraspol karşısında da yedek soyundurdu.
Kaleyi yine genç file bekçisi Hakan Arıkan korurken, Rüştü ise yedekler arasında yer aldı.

NOBRE 18 KİŞİLİK KADRODA
Siyah-beyazlılarda uzun süren sakatlığının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Mert Nobre, Sheriff Tiraspol karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alındı.
Ricardinho, Rüştü ve Nobre'nin yanı sıra Ali Tandoğan, Baki, İbrahim Akın ve Batuhan yedek kulübesinde oturan diğer futbolcular oldu.

BEŞİKTAŞ, 1 SAATLİK OTOBÜS YOLCULUĞU İLE TIRASPOL'A GELDİ
Moldova'nın başkenti Kişinev'de kalan Beşiktaş, yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Tiraspol'a otobüsle 1 saat süren bir yolculuğun ardından geldi.
Yöneticiler de ayrı otobüsle Tiraspol'a ulaştı. Yönetimi taşıyan otobüs yolda kısa süreli bir arıza yaşadı. Arıza giderildikten sonra yöneticiler otobüsle stada geldi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş'ı, Sheriff Tiraspol karşısında Türk taraftarlar yalnız bırakmadı.
Moldova'da yaşayan, İstanbul ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 400 Türk taraftar, Sheriff Stadı'ndaki yerlerini alarak Türk bayrakları ve siyah-beyazlı flamalarla takımlarını destekledi.

TİRASPOL'A GİRİŞ VİZEYLE
Karşılaşmayı izlemeye gelen siyah-beyazlı taraftarlar, maçın oynanacağı Tiraspol kentinin yer aldığı Transnistria özerk bölgesine ayrı vize alarak girdi.
Takımı ve yönetimi taşıyan otobüs ile gazeteciler, isimleri sınır kapısına bildirildiği için rahat bir şekilde giriş yaparken, taraftarlar vize almak için bir süre uğraştı. Bu nedenle sınır kapısında araç kuyrukları oluştu.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
11 Ağustos 2007       Mesaj #109
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Bobo 2011’e kadar Kartal

Brezilyalı golcü, Beşiktaş ile olan sözleşmesini 2011 yılına kadar uzattı.
11.08.2007


Sezona fırtına gibi başlayan ve Fenerbahçe ile Sheriff karşılaşmalarında yıldızlaşan Bobo, Beşiktaş ile olan sözleşmesini 2011 yılına kadar uzattı. St.Etienne ve Bordeuax’un yakın takibindeki Brezilyalı oyuncunun yıllık 600 bin Dolar’lık kazancı, 1 milyon Euro’ya yükseltildi. Menacer Sinan Engin, “Bobo kadromuzdaki diğer oyunculara göre normal bir ücret alıyor. Kendisi Beşiktaş’ta kalmayı tercih etti” dedi.

Mustafa Doğan: ‘Kalabilirim

Ertuğrul Sağlam’ın raporuyla gönderilmesi düşünülen Mustafa Doğan, Beşiktaş ile bir yıllık sözleşmesi bulunduğunu söyledi.
11.08.2007


Ertuğrul Sağlam’ın raporuyla gönderilmesi düşünülen Mustafa Doğan, kararın kendisine iletildiğini ancak Beşiktaş ile bir yıllık sözleşmesi bulunduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu, “Takımımda kalmak istiyorum. Bana ‘Kendine kulüp bul’ diyebilirler ancak benim de ‘Sözleşmem sürüyor’ deme hakkım var” ifadesini kullandı.

Can Erdem Kocaelispor’da

Kara Kartal’ın gelecek vaadeden isimleri arasında gösterilen Can Erdem, 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor ile kiralık olarak anlaşmaya vardı. Kocaelispor tesislerinde kendisini Yeşil-Siyahlı ekibe bir yıllığına bağlayan imzayı atan Can Erdem, “Masada değil, sahada konuşsam daha iyi olacak” diyerek iddialı bir açıklama yaptı.

Sağlam mazeret dinlemiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Konyaspor maçı öncesinde iddialı açıklamalar yaptı...
11.08.2007


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Konyaspor maçı öncesinde iddialı açıklamalar yaptı... Siyah-Beyazlılar’ın hocası, “Tam olarak hazır olmasak da lige başlayacak düzeydeyiz. Ekibimin anlayışı, hırsı ve istekli tutumu beni umutlandırıyor” ifadesini kullandı. Bu arada UEFA’nın resmi internet sitesinde Ertuğrul Sağlam ile özel bir röportaj yayınlandı.
Kartallar yüksek uçar 0-3

Beşiktaş, evinde 1-0 kazandığı maçın rövanşında Sheriff’i 3-0 yenip, adını 3. ön elemeye yazdırdı. Siyah-Beyazlılar, 64 dakika 10 kişi oynayan Moldova ekibi karşısında çok üstün bir oyun sergiledi.
09.08.2007


Stat: Sheriff
Hakemler: Iain Robertson Brines, Gordon Middleton, Willie Dishington (İskoçya)
Sheriff Tiraspol: Pascenco xx, Gnanou x, Chinwo x, Tarkhnishvili xx, Corneencov x (Dk. 71 Demalde x), Balima xx, Roumba x (Dk.30 Gumenyuk x), Arbanas xx, Constancia x (Dk. 63 Suvorov xx), Mamah x, Kuchuk xx
Beşiktaş: Hakan xx, Serdar Kurtuluş xx, İbrahim Kaş x (Dk. 46 Baki xx), İbrahim Toraman xxx, İbrahim Üzülmez xx, Serdar Özkan xx, Cisse xx, Koray xxx, Tello xx, Delgado xx (Dk. 67 Ricardinho xx), Bobo xxxx (Dk. 75 Nobre xx)
Goller: Dk. 57 ve 69 Bobo, Dk. 90 Koray (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 22 Tello, Dk. 40 İbrahim Kaş, Dk. 66 Koray (Beşiktaş), Dk. 88 Kuchuk (Sheriff Tiraspol)
Kırmızı kart: Dk. 27 Mamah (Sheriff Tiraspol)

Karşılaşmanın dakika dakika ayrıntıları

Mamah kırmızı gördü

Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesine Beşiktaş damgası. Kartal, geçtiğimiz hafta İnönü Stadı’nda İbrahim Toraman’ın kafa golüyle zor devirdiği Moldova’nın Sheriff takımı karşısında bu kez deplasmanda coştu. Oyuna hızlı ve baskılı başlayan Sheriff oldu ancak Moldova ekibi, Beşiktaş kalesinde tehlike yaratamadı. Bu arada 26. dakikada İbrahim Üzülmez’e sert giren Mamah, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Perdeyi Bobo açtı

Bu dakikadan sonra oyunun seyri de değişti. 57. dakikada Delgado’nun nefis ortasına yükselen Bobo, kafayla ağları havalandırdı: 0-1. Maçın 69. dakikasında Tello’nun ortasından gelen topu Bobo bu kez ayakla ağlara gönderip, skoru 2-0’a taşıdı. 90. dakikada Nobre Ricardinho’yu gördü, o da Koray’a çıkardı. Koray gelişine nefis vurup, karşılaşmanın skorunu ilan eden golü kaydetti: 0-3.

Maçtan notlar
Ve Nobre döndü


Ülkesi Brezilya’da dizinden bir operasyon geçiren ve hazırlık kampında takımdan ayrı kalan Mert Nobre, nihayet sahalara döndü. Tecrübeli oyuncu zorlu mücadelenin ikinci yarısında, rakip fileleri iki kez havalandıran Bobo’nun yerine görev yaptı. Sahaya ayak basar basmaz ellerini havaya kaldıran Sambacı, dua ettikten sonra çimlere bastı.

Ricardinho sonradan...

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç öncesinde Ricardinho’yla bir görüşme yapmış ve “Tüm oyun planımı senin üzerine kurdum” diyerek Brezilyalı futbolcuyu motive etmişti. Ancak tecrübeli oyuncu, Sheriff karşılaşmasının ilk 11’inde kendine yer bulamadı. Rico’yu menacer Sinan Engin teselli ederken, yıldız futbolcu mücadelenin ikinci yarısında Matias Delgado’nun yerine şans buldu.

Gel bakalım Zürih! 0-3

Beşiktaş Sheriff'i sahasında Bobo (2) ve Koray'ın golleriyle dağıttı. Devler Ligi 3. tur elemesinde Zürih'i beklemeye başladı.
08.08.2007


Stat: Sheriff
Hakemler: Iain Robertson Brines, Gordon Middleton, Willie Dishington (İskoçya)
Sheriff Tiraspol: Pascenco xx, Gnanou x, Chinwo x, Tarkhnishvili xx, Corneencov x (Dk. 71 Demalde x), Balima xx, Roumba x (Dk.30 Gumenyuk x), Arbanas xx, Constancia x (Dk. 63 Suvorov xx), Mamah x, Kuchuk xx
Beşiktaş: Hakan xx, Serdar Kurtuluş xx, İbrahim Kaş x (Dk. 46 Baki xx), İbrahim Toraman xxx, İbrahim Üzülmez xx, Serdar Özkan xx, Cisse xx, Koray xxx, Tello xx, Delgado xx (Dk. 67 Ricardinho xx), Bobo xxxx (Dk. 75 Nobre xx)
Goller: Dk. 57 ve 69 Bobo, Dk. 90 Koray (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 22 Tello, Dk. 40 İbrahim Kaş, Dk. 66 Koray (Beşiktaş), Dk. 88 Kuchuk (Sheriff Tiraspol)
Kırmızı kart: Dk. 27 Mamah (Sheriff Tiraspol)

MAÇ SONUCU: 0-3

Dakika 90: goool
Sol kanattan verilen pasta Nobre Koray'ı gördü. Onun sert vuruşu ağlarla buluştu.

Dakika 87: sarikart Kuchuk sarı kart gördü.

Dakika 86: FC Sheriff gole çok yaklaştı. Kuchuk, Hakan Arıkan'la karşı karşıya kaldı. Hakan topa sahip oldu.

Dakika 85: Cisse'nin ara pasında Ricardinho'dan önce Arbanas topu uzaklaştırıyor.

Dakika 84: Suvarov'un korner vuruşunda İbrahim topu uzaklaştırdı.

Dakika 83: Serdar Özkan'ın soldan kullandığı serbest vuruşta top Cisse'nin kafasından dışarı çıktı.

* Maçın temposu oldukça düştü.

Dakika 80: Tarkhnisvili, Nobre'yi sol kanatta yere indirdi.

Dakika 77: Tarkhnisvili'nin cılız vuruşu uzaktan dışarı çıktı.

Dakika 76: Cisse orta sahanın ortasında Arbanas'ı yere indirdi. Hakem faul verdi.

Dakika 75: degisiklik Bobo çıktı, Nobre girdi.

Dakika 72: Beşiktaş organize şekilde geldi. Ricardinho'nun ara pasında ceza alanına giren Bobo topu kale yerine auta yolladı.

Dakika 71: degisiklikCorneencov çıktı Delmande girdi.

* Beşiktaş bu golden sonra oldukça rahatladı diyebiliriz.

Dakika 68: goool

Tello'nun pasında ceza alanında yaşanan karambolde topu önünde bulan Bobo takımının ve kendisinin 2. golünü kaydetti.

Dakika 67: degisiklik Delgado çıkıyor, Ricardinho oyuna giriyor

Dakika 66: sarikart Koray sarı kart gördü.

Dakika 64: degisiklik Tiago çıktı Suvarov girdi.

Dakika 63: Constancia'nın sol kanattan yaptığı ortada Balima'dan önce Hakan Arıkan çıktı ve topu kazandı.

Dakika 62: Bu maçta sarı kart gören Tello ve İbrahim Kaş cezalı duruma düştü.

Dakika 61: Kuchuk'un ortasında Hakan Arıkan çıktı ve topu kazandı.

Dakika 60: Tarkhnisvili sağ kanatta Koray'a faul yaptı

Dakika 57: goool
Sağdan Koray Delgado'ya verdi. Arjantinli aşırtma bir pasla topu Bobo'ya aktardı. Bobo da düzgün bir vuruşla takımını rahatlatan golü attı.

Dakika 56: Serdar Özkan ortaladı, Bobo vuramadı

Dakika 55: Tello'nun pasında Bobo topa sahip olamadı

Dakika 53: Serdar Özkan'ın sağ kanattan ortasında Bobo yükseldi, ancak topa vuramadı.

Dakika 50: Chinwo'nun uzun pasında Kuchuk topa sahip olamadı. Top İbrahim Üzülmez'in kontrolünde dışarı çıktı.

Dakika 47: degisiklik İbrahim Kaş çıkıyor, Baki oyuna giriyor.

Dakika 46: Bobo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleciden döndü.

Dakika 46: Maçın ikinci yarısı Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

İLK YARI

* Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

* Hakem 2 dakika uzatmayı işaret etti.

Dakika 44: Arbanas ceza sahasının önünden sert vurdu. Hakan Arıkan topa sahip oldu.

Dakika 43: Delgado ceza sahasının dışından çok sert vurdu. Top dışarı çıktı.

Dakika 41: Gumeniuk'un ceza sahasına yaptığı orta şut karışımı vuruşu dışarı çıktı....

Dakika 40: sarikart İbrahim Kaş sarı kart gördü.

Dakika 39: Serdar Kurtuluş ve Serdar Özkan'ın anlaşmazlığında top taca çıktı.

Dakika 37: Bobo sağ kanattaki Serdar Özkan'ı gördü. O ceza sahasına gönderdiği pas kaleci Pascenco'da kaldı.

Dakika 36: Serdar Özkan'ın ortasında Bobo'dan önce savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

Dakika 36: Beşiktaş rakibi 10 kişi kalmasına rağmen bir türlü istediği gibi oyunun kontrolünü eline geçirebilmiş değil...

Dakika 34: Tello'nun vuruşunda İbrahim Kaş kafayı vurdu. Top bir karış uzaklıktan dışarı çıktı. Beşiktaş çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

Dakika 32: Beşiktaş'ta Bobo ceza sahasına ortaladı. Tello tekrar kendisini düşündü, ancak topu attığı yerde Bobo yok.

Dakika 31: Kuchuk, Beşiktaş ceza sahası içinde 2 kişiyi çalımladı pasını aktardı. Sheriff forvetlerinden önce Serdar Kurtuluş topu dışarı gönderdi.

Dakika 30: Koray'ın ceza sahasına yaptığı ortada Roumba topu kornere gönderdi. Delgado'nun kornerinde Serdar Kurtuluş topu dışarı yolladı.

Dakika 30: degisiklik Roumba çıktı, yerine Gumeniuk girdi.

* Mamah İbrahim Üzülmez'i düşürdü. Hakem tereddütsüz kırmızı kartını gösterdi.

* Siyah-Beyazlılar'ın bu avantajı iyi değerlendirmesi lazım.

Dakika 26: kirmizikart Mamah kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Dakika 25: Corneencov sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Koray topu karşıladı. Gelen topa Mamah vurdu. Top dışarı çıktı...

Dakika 24: Corneencov sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Koray topu karşıladı. Gelen topa Mamah vurdu. Top dışarı çıktı...

Dakika 23: Beşiktaş bir pozisyon dışında bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Oyuncuların isteksiz tavırları dikkat çekiyor.

Dakika 22:
sarikart Tello sarı kart gördü.

Dakika 21: Tello'nun köşe vuruşunda Gnanou topu tekrar dışarı gönderdi.

Dakika 20: Tello'nun vuruşunda kaleci Pascenco topu dışarı çıkardı

Dakika 19: Roumba'nın kullandığı taç atışında İbrahim Kaş, Kuchuk'tan önce topu uzaklaştırmayı başardı.

* Beşiktaş'ın yabancı oyuncuları bu maçta pek bir varlık gösteremiyor

Dakika 17: Constancia sol kanattan topu götürmek isterken ayağındaki topu açınca araya giren İbrahim Kaş topu uzaklaştırdı...

Dakika 16: Arbanas Beşiktaş yarı alanında Serdar Kurtuluş'tan geldi ve topu aldı. Ceza sahasına doğru gitmek üzereyken Serdar girdi ve hatasını düzeltti.

Dakika 15: Chinwo'nun sol kanattan yaptığı kornerde Hakan Arıkan çıktı ve topu aldı

Dakika 14: Ceza sahası kenarında Kuchuk'tan önce İbrahim Kaş araya girdi ve topu kornere attı.

Dakika 13:
Sheriff çok tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı. Balima'nın pasında Corneencov kaleci ile karşı karşıya kalacakken araya giren Serdar Kurtuluş tehlikeyi önledi

Dakika 12: Tello ceza sahası içinde Serdar Özkan'la topu buluşturdu. Serdar dönemeyince defans araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Dakika 11: Serdar Özkan'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Tarkhnisvili topu kornere gönderdi.

Dakika 10: Delgado'nun pasında Bobo ceza sahasına girmek isterken yerde kaldı. Hakem pozisyona devam dedi.

* Sheriff takımı orta alanda topa daha fazla sahip oluyor...

Dakika 9: Chinwo ceza sahasına ortaladı. İbrahim Üzülmez'in kontrolünde top dışarı çıktı.

Dakika 8: Mamah sağ kanattan ortasını yaptı. Balima kafayı vurdu. Top dışarı çıktı. Ev sahibi ekip tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı.

* Sheriff de kontra ataklarla siyah-beyazlı kalede gol arıyor.

Dakika 6: Chinwo sol kanattan serbest vuruş kullandı. Top Hakan Arıkan'ın kontrolünde dışarı çıktı.

Dakika 5: Tarkhnisvili sağ kanatta arkadaşı Corneencov'la topu buluşturamadı. Araya giren Serdar Özkan topu uzaklaştırdı.

* Beşiktaş oldukça istekli başladı maça...

Dakika 4: Delgado sol kanattan topu götürdü, uzaktan vuruşunu yaptı. Top kalenin yanından dışarı çıktı.

Dakika 3: Serdar Kurtuluş 3 kişinin arasından topla ilerlerken araya Sheriff savunması girdi.

Dakika 2: Sheriff takımında sol kanatta Tiago pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak Serdar Kurtuluş Tiago'nun pozisyona girmesini engelledi.

Dakika 1: Maça Sheriff takımının vuruşuyla başlandı

KADROLAR

SHERIFF

Pascenco
Gnanou
Chinwo
Tarkhnisvili
Corneencov
Balima
Roumba
Arbanas
Constancia
Mamah
Kuchuk


BEŞİKTAŞ

Hakan Arıkan
Serdar Kurtuluş
İbrahim Kaş
İbrahim Toraman
İbrahim Üzülmez
Serdar Özkan
Cisse
Koray
Tello
Delgado
Bobo


Maçtan notlar
Süper Kupa kadrosunda iki değişiklik


Beşiktaş’ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımı ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasındaki kadrodan 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda, Fenerbahçe maçında sakatlanan Mehmet Yozgatlı’nın yerine sağ kanatta Serdar Özkan forma giyerken, sol kanatta da İbrahim Akın’ın yerine Tello ilk 11’de sahaya çıktı.

Rıcardınho yedek, kalede yine Hakan...

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında görev vermediği Ricardinho’yu, Sheriff Tiraspol karşısında da yedek soyundurdu. Kaleyi yine genç file bekçisi Hakan Arıkan korurken, Rüştü ise yedekler arasında yer aldı.

Nobre 18 kişilik kadroda

Siyah-beyazlılarda uzun süren sakatlığının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Mert Nobre, Sheriff Tiraspol karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Ricardinho, Rüştü ve Nobre’nin yanı sıra Ali Tandoğan, Baki, İbrahim Akın ve Batuhan yedek kulübesinde oturan diğer futbolcular oldu.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Beşiktaş’ı, Sheriff Tiraspol karşısında Türk taraftarlar yalnız bırakmadı. Moldova’da yaşayan, İstanbul ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 400 Türk taraftar, Sheriff Stadı’ndaki yerlerini alarak Türk bayrakları ve siyah-beyazlı flamalarla takımlarını destekledi.

Tiraspol’a giriş vizeyle

Karşılaşmayı izlemeye gelen siyah-beyazlı taraftarlar, maçın oynanacağı Tiraspol kentinin yer aldığı Transnistria özerk bölgesine ayrı vize alarak girdi. Takımı ve yönetimi taşıyan otobüs ile gazeteciler, isimleri sınır kapısına bildirildiği için rahat bir şekilde giriş yaparken, taraftarlar vize almak için bir süre uğraştı. Bu nedenle sınır kapısında araç kuyrukları oluştu.
beyazprenses - avatarı
beyazprenses
Ziyaretçi
11 Ağustos 2007       Mesaj #110
beyazprenses - avatarı
Ziyaretçi
ben bjk resimleri koyuyorum206ne7ejrs3

x8b9yh6fh2vl6wdjw0


129htbs3.

121111mi8

bjk58pc7mr8eu8oskh3

hjh3tr8mt

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor