'Takviye yapacağız' 
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, devre arasında takıma birkaç takviye yapacaklarını, bunun için teknik heyet ve genel menajer Sinan Engin'in çalışmalara başladığını söyledi.
22.12.2007
Levent Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve genel menajer Sinan Engin’in transfer çalışmaları için bugün yurt dışına çıkacaklarını ifade ederek, "Kararlaştırdıkları sistem dahilinde yurt dışında ve sonra da yurt içinde transfere yönelik çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürecekler" dedi.
Takımdan gönderilecek futbolcular konusuna da değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Teknik heyetimiz ayrı ayrı futbolcularımızla görüştü. Bunlardan takımdan ayrılmak isteyenler varsa ayrılabileceklerini ve kendilerine kolaylık gösterileceği bildirildi. İbrahim Akın, ayrılmak istediğini teknik heyetimize beyan etti. Teknik heyetimiz de bu futbolcunun talebini anlayışla karşılayarak, ayrılmasına onay verdi. Ancak şu anda ismini açıklamak istemediğim birkaç futbolcumuz bir haftalık düşünme payı verilmesini istediler. 3 Ocak’a kadar da bu futbolcularımızın kendi arzularına bağlı nihai kararları ortaya çıkmış olacaktır."
"ZOR DEPLASMANDAN 3 PUAN ALMAK SEVİNDİRİCİ"
Levent Erdoğan, Vestel Manisaspor ile oynadıkları lig maçına da değinerek, "Beşiktaş için zor bir deplasmandı. Zira diğer büyük takımlar Manisa’da hep puan bırakmışlardı. Devrenin son maçını galibiyetle bitirmiş olmak, takım ve taraftarlarımız için moral olmuştur" diye konuştu.
Futbolcuların motive oldukları takdirde nasıl mücadele edeceklerini Vestel Manisaspor karşısında gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Daha farklı da kazanabilirdik. Şimdi devre arasını en iyi şekilde değerlendirerek, önce Fortis Türkiye Kupası, ardından da lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz. Devre arasında teknik heyetimiz bir iki takviye ile eksiklerimizi tamamlayacak. Biz de ikinci yarıya daha iddialı, toparlanmış ve dinlenmiş olarak lige gireceğiz" şeklinde konuştu.
"HAKEM HATALARI OLMASA LİDERDİK"
Levent Erdoğan, ligin ilk yarısında hakem hataları nedeniyle birçok puan kaybettiklerini, bunların yaşanmaması halinde devreyi açık ara lider tamamlayabileceklerini ifade etti. Hatalar nedeniyle kaybettikleri puanların bazılarını zirve yarışındaki rakipleri karşısında yitirdiklerini belirten Erdoğan, "Bu hatalar yaşanmasaydı liderlik koltuğunda açık ara biz vardık. Bütün bunlara rağmen zirve yarışının içindeyiz. Beşiktaş, şampiyonluğun en büyük adayıdır. Büyük bir inançla, teknik heyetimizle, futbolcularımızla ve taraftarımızla hak ettiğimiz başarıyı elde edeceğimize inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Noel Bobo 
Manisa'da dakikalar daha 24'ü gösteriyordu ki, Uğur İnceman'ın golüyle Beşiktaş yenik duruma düştü.
22.12.2007
Manisa’da dakikalar daha 24’ü gösteriyordu ki, Uğur İnceman’ın golüyle Beşiktaş yenik duruma düştü. Sahada, tribünde Siyah-Beyazlılar’ın morali adeta dibe vurdu...
Ancak Süper Sambacı yine sahne aldı. Penaltıdan eşitliği sağlayan Bobo, 2. yarıda genç file bekçisi Ufuk’u bir kez daha avlayıp, Kartal’ın 2008’e mutlu girmesini sağladı.
Zirve yürüyüşü! 1-2 
Avrupa defterini kapattıktan sonra tüm ağırlığını lige veren Beşiktaş, Bursa ve Ankaragücü'nden sonra galibiyet halkasına Manisaspor'u da ekledi.
22.12.2007
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu xx, Erhan Sönmez xx, Arif Çelik xx
Vestel Manisaspor: Ufuk xx, Ümit xx, Borbiconi xx, Kalabane xx, Ferhat xx, Şener xx, Uğur xx, Selçuk xx (Dk. 87 Oğuz ?), Rafael xx, Metin xx (Dk. 64 Sinan x), Holosko xx (Dk. 57 Güven xx)
Beşiktaş: Hakan xx, İbrahim Toraman xxx, İbrahim Kaş xxx, İbrahim Üzülmez xx, Ali xx, Cisse xxx, Serdar Özkan xx, Tello xx, Delgado xx (Dk. 76 Burak x), Bobo xxx, Nobre xx (Dk. 66 Koray x)(Dk. 80 Baki x)
Goller: Dk. 24 Uğur (Vestel Manisaspor), Dk. 41 (penaltıdan) ve Dk. 54 Bobo (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Kalabane, Dk. 40 Uğur (Vestel Manisaspor), Dk. 35İbrahim Toraman, Dk. 45 Delgado, Dk. 70 Cisse (Beşiktaş)
Manisalılar’ı kutlamak lazım. Tıpkı Avrupa’da olduğu gibi futbolun sadece bir spor olduğunu gösterdiler. Bu durum Beşiktaş için bulunmaz fırsattı. Tribünlerde aksiyon, baskı hareketlilik yok. Top hangi kaleye gitse, nerde olursa olsun pozisyon kaçsa bir ses yükseliyor hepsi bu. Kartal kanadında maçın önüne geçen olaylar vardı. Vardı diyoruz çünkü, karşılaşmanın gölgesinde kaldı. Beşiktaş takımı şartlar ne olursa olsun sahaya 17 kişi ile çıkmaz. İbrahim Akın madem disiplinsiz, kadro dışı bırak. Yoksa al götür. Takım arkadaşlarının bile ‘penguen’ diye dalga geçtiği Higuain hangi maçta sakatlandı? Devre bitti; adamın ne maçı var, ne de golü. Hiç mi olmadı, PAF takımından takviye yap. Batuhan Karadeniz, Koray Şanlı en iyi örnekler.. Şimdi elbette camia transferleri bekliyor. Bundan da önemlisi Beşiktaş’a bir anlayış ve doğru sistem lazım. Yoksa kim gelirse gelsin, ‘astığım astık, kestiğim kestik’ mantığı ile bir arpa boyu yol alınmaz!
Maç soğuk havaya rağmen ‘sıcak’ başladı. İki takım da gol atıp kazanmak için girişimlerde bulundu. Giray Bulak, Holosko’yu sağ tarafta gizleyip arkadan oyuna sokma düşüncesini öne çıkardı. Ama Holosko iyi anlamamış olacak; saklandığı yerden çıkmadı!
Bobo yetti
Tüm oyun planını Delgado üstüne kuran Kartal, solda Tello’yu kullanmak yerine daha çok sağdaki Serdar Özkan ve arkadan çıkan Ali’yi denedi. Ama forvette oynayan Bobo-Nobre ikilisi sürekli kenarlara gelince, ceza alanı içi boş kaldı. Tam da skoru değiştirmek için baskı kurulduğu anda yine amatörce gol yendi. 24’te bütün savunmaya keleci Hakan da izleyici olarak katılınca Uğur’un şık golü geldi: 1-0. Allah’tan(!), maçın yan hakemi Ali’ye yapılan bariz faulü görüp penaltı çaldırdı. Böylece hem orta hakemi hem de Beşiktaş’ı kurtarıp rahatlatmış oldu. Bobo’nun 41. dakikada penaltıdan attığı gol, Kartal’a moral oldu.
İşte bu durum ikinci yarıda dengeleri değiştirdi. Her geçen dakika evsahibi takım oyundan düşerken, Kartal biraz daha yüklendi. Nitekim 53’ncü dakikada Bobo’nun vuruşu kaleci Ufuk’un hatasından ağlarla buluştuğunda işlem tamamlanmış oldu! Son dakikalarda önce Burak ardından da Bobo hovardalık yapmasa, skor daha da artardı. Beşiktaş bu galibiyet ile zirveye yapıştı. Kartal’da herşey bir yana Bobo bir yana. Genç golcü üç puanı söküp aldı!
Orhan YILDIRIM
Kısa...Kısa... ‘Transferdez anlaşamadık’
Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Holosko için Beşiktaş ile görüştüklerini söyledi. Yaralı, “Bize önerilen miktar ile istediğimiz arasında fark var” dedi. Kartal’ın Slovak golcü karşılığında Rico, Higuain ve 500 bin Euro teklif ettiği bildirildi.
‘Benim adım çıkmış!’
Penaltının mimarı Ali Tandoğan maç sonunda isyan bayrağını açtı. “Adım çıkmış. Ben daha önce faul olmayan pozisyon için ağlamadım” diyen Ali, “Hakem bana kart gösterecekti” diye konuştu.
Ferhat yaktı!
Mücadelenin 40. dakikasında Ali Tandoğan’a gereksiz yere sert bir müdahalede bulunan Ferhat, penaltıda büyük bir hata yaptı. Maçın orta hakemi Abitoğlu, Ali Tandoğan’a kart göstermeyi düşünürken yardımcı hakem Erhan Sönmez olaya el koydu ve penaltı verilmesini sağladı.
PAF maçında Manisa galip
PAF Ligi’nde gülen taraf Manisaspor oldu... Beşiktaş A Takımı, dün sahadan 2-1’lik zaferle ayrılırken, genç Kartallar ağabeylerine ayak uyduramadı ve Manisa’ya 1-0’lık sonuçla boyun eğdi.
'Kazanmayı hakettik' 
Siyah-Beyazlılar'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bu kadar gol pozisyonu kaçırmamıza rağmen kazanmayı hak ettik".
22.12.2007
Siyah-Beyazlılar’ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bu kadar gol pozisyonu kaçırmamıza rağmen kazanmayı hak ettik. Şu anda yollarımızı ayıracağımız tek oyuncu İbrahim Akın” dedi ‘Birçok fırsatı harcadık’
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gergin anlar yaşadığı Manisa deplasmanında alınan 3 puanla ilk devreyi kapatmalarının ardından şunları söyledi: “Rakibimiz karşısında bu kadar gol pozisyonuna girmek bir takım için artıdır. Gol pozisyonuna girerseniz bunları atmanız gerekir. Birçok fırsatı harcadık. Her şeye rağmen kazanmayı hak ettik. Son vuruşlar için çalışmamız gerektiğini gördük. İlk devrenin son maçını kazanmak çok güzel bir duygu.”
‘Tatil huzurlu olacak’
“Bu maçın bize büyük bir katkısı oldu. Herkes ailesi ile 1 hafta huzurlu bir tatil yapacak. İkinci yarı için pozitif olmamız gerek. Oynadığımız maçlarda kalitemiz son derece iyiydi. Üst düzey maçlar sonrası sıkıntı yaşadığımız doğru. Transferlerde her takım ne kadar hata yaptıysa, biz de onlar kadar yaptık. Yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Son 5-6 seneye bakarsanız alışkanlıkları birden kaldırmak mümkün olmuyor. Oyuncuların bu konuda belli alışkanlıkları var.”
‘10 üzerinden 8 veriyorum’
“Şampiyonlar Ligi ve Türkiye’deki maçlarımızı bir arada götürmek bizim açımızdan kolay olmadı. Bariz hakem hataları yaşadık. Bunlar olmasaydı, şu an belki de zirvedeydik. Takımıma ilk yarı için 10 üzerinden 8 veriyorum. Pazartesi Fransa’dan dönünce bazı oyuncularla yollarımızı ayıracağız. Gidecek olan biri belli; İbrahim Akın. O kendi yolunu kendi çizdi. Kayserili oyuncuların ise satılmayacağını biliyoruz. Diğer futbolcuların ise bonservis ücretleri bizim için fazla.”
Harekat başlıyor 
Transfer için Kartal iki koldan çalışacak.
22.12.2007
Transfer için Kartal iki koldan çalışacak. Ertuğrul Sağlam golcü Kone'yi, Sinan Engin ise savunma oyuncusu Kaka'yı izleyecek.
Topçu ile gidiyor
Beşiktaş'ta transfer harekatı, Süper Lig’in ilk yarısının son maçının bitmesiyle beraber hız kazanıyor. Takımdaki bazı yabancılardan beklenen verimi alamayan Siyah-Beyazlılar, özellikle iki mevkiye transfer için düğmeye resmen basıyor... Hücum hattındaki sıkıntıları gidermek isteyen Kara Kartal’da, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, konuyla bizzat ilgileniyor ve yardımcısı Mutlu Topçu ile beraber bugün soluğu Fransa’da alıyor.
İki maç da bugün
Fransa 1.Ligi’nde top koşturan Nice’in Valenciennes ile oynayacağı maçta Bakari Kone’yi (26) izleyecek olan Sağlam, 2009’a kadar sözleşmesi bulunan 1.63’lük golcü için kararını verecek. Kone’nin bonservisinin 3 milyon Euro civarında olduğu öğrenildi. Yurt dışı seferine çıkacak bir başka isim de menacer Sinan Engin. Engin de, bugün, Portekiz takımı Academica’da oynayan 26 yaşındaki savunma elemanı Kaka’yı takip etmek için Naval maçına gideceği belirtildi.