Arama

Milano Fermanı

Güncelleme: 2 Mayıs 2014 Gösterim: 4.357 Cevap: 1
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2013       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Milano Fermanı
MsXLabs.org & Vikipedi, Özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Milano Fermanı, Roma İmparatorluğu'nda Hıristiyanlığa karşı hoşgörüyü kurumlaştıran bildiri.
Roma imparatorları I. Konstantin ile Licinius arasında Şubat 313'te Milano'da varılan siyasal bir anlaşmanın sonucuydu. Haziran 313'te Licinius'un Doğu Roma'ya duyurduğu ferman, herkese dilediği tanrıya tapınma özgürlüğü tanıyordu. Böylece Hıristiyanlar, kilise kurmayı da içeren yasal haklara kavuştular. Fermana göre, devletçe el konulan mülkler de Hıristiyanlara derhal iade edilecekti.
Constantinus'a mal edilen ve Roma İmparatorluğu'nda dinsel barışı kurduğu ileri sürülen ferman; gerçekte, hukuksal bir belgeden çok, Milano'da, Licinius ile Constantinus arasında yapılan görüşmelerin -ibadet özgürlüğünün tam olarak sağlanması, Hıristiyanların uğradıkları zararların tazmini, vb- bir dökümü niteliğindedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
2 Mayıs 2014       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Milano Fermanı

Sponsorlu Bağlantılar
Roma İmparatoru Büyük Konstantin'in din özgürlüğü tanıyan fermanı (İ.S. 313). Özellikle Hristiyanlar için yayımlanan bu ferman, Hristiyanlara ve diğer din mensuplarına, seçtikleri bir dine ve mezhebe girme özgürlüğü veriyor, daha önce bu gibi kimseler hakkında alınmış olan bütün zorlayıcı ve önleyici önlemleri kaldırıyordu. Yine bu ferman gereğince el konulan kiliseler Hristiyanlara geri verilecekti. Hristiyan din adamları, putperest din adamlarıyla eşit haklara sahip olacaklar, bütün vergilerden muaf tutulacaklardı. Konstantin'in bu fermanı, Hristiyanlığa meylinden mi, yoksa sayıları hızla artan Hristiyanların desteğini elde etmek için mi yayımladığı hâlâ tartışma konusudur.

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

theMira

Benzer Konular

26 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
15 Ocak 2010 / Misafir Taslak Konular
4 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww
28 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
13 Ağustos 2015 / wolfmann Taslak Konular