Arama

Bon Jovi - Sayfa 2

Güncelleme: 23 Temmuz 2010 Gösterim: 16.770 Cevap: 15
Blondie - avatarı
Blondie
Ziyaretçi
22 Eylül 2008       Mesaj #11
Blondie - avatarı
Ziyaretçi
Jon hala ve gittikçe artan bir karizmayla gönülleri fethediyor,sevgi saygı sonsuz onlara...
Sponsorlu Bağlantılar
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
22 Eylül 2008       Mesaj #12
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Bendende sevgı saygı sonsuz onlara
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2009       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Jon Bon Jovi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bon Jovi


  • Doğum: 2 Mart1962
    • Doğum Yeri: New Jersey - ABD
      • Etnik Köken: İtalya
Jon Bon Jovi (gerçek adı: John Francis Bongiovi) (d. 2 Mart1962, New Jersey), İtalyan asıllı Amerikalı rock müzisyenidir. Bon Jovi grubunun kurucusu ve solistidir.



1962-1980

1950'li yılların sonunda Sicilya'nın Sciacca yöresinden Amerika'ya göç eden John Bongiovi ilk çocuğu olan John Francis Bongiovi 2 Mart1962'de New Jersey, Pearth Amboy'de dünyaya geldi. İlk önce Sayrville St. Joseph Lisesi'nde okudu. Daha sonra Sayreville Lisesi'ne geçiş yaptı. Jon Bon Jovi 13 yaşındayken gitar dersleri almaya başladı.Bruce Springsteen, Southside Johnny ve Bob Dylan gibi idollerinin şarkılarını çalmaya başladı. Okul arkadaşlarıyla kurduğu gruplarla birlikte çeşitli barlarda coverlar yapıyorlardı.
İlerleyen yıllarda önemli bir karar alarak cover yapmayı bıraktı. Kendi şarkılarını yazmak istiyordu ve gittikçe Springsteen-Dylan ekolünden uzaklaşıp sert ve gürültülü müzikler dinlemeye başladı.
İlk grubu meşhur The Animals parçasından esinlenerek kurduğu The House of the Rising Sun oldu. Bu grupla çeşitli yarışmalara katıldı fakat başarılı olamadı. 1978'de Atlantic City Expressway isminde yeni bir topluluk kurdu. Jon bu dönemde liseden arkadaşı olan ilerde Bon Jovi grubununda klavyecisi olacak olan David Bryan'ı guruba dahil etti. Fakat 1979'da New York'ta Bruce Springsteen'in headlinerlığını yaptığı 50.000 kişinin katıldığı bir festivalde çalma şerefine erişen Atlantic City Expressway'inde ömrü kısa oldu.David Bryan, New York'taki ünlü müzik okulu Julliard'a gitme kararı alırken Jon ise The Rest isimli grupta mikrofonu teslim aldı.

1980-1983 Power Station Yılları


Olaylar Jon'un beklediği gibi gelişmeyince New York'ta Power Station stüdyolarında çalışan kuzeni Tony Bongiovi'nin yanına sığındı. Jon stüdyoda müzisyen veya teknisyen olarak değil, stüdyonun temizliğinden, getir götür işlerinden ve kahve servisinde sorumluydu. Ancak bundan şikayet etmiyordu. Mick Jagger ve David Bowie gibi müzisyenleri izleyip bazen onlara eşlik ediyordu. Boş zamanlarda ise şarkılar besteliyor ve kiraladığı ucuz müzisyenlerle kayıtlar yapıyordu.

Runaway

Jon 1982'de bestelediği şarkıları bir demoda topladı ve müzik firmalarının kapılarını zorlamaya başladı. Ancak yanıt gelmedi. Dikkatini çektiği tek insan Long Island'daki WAPP radyo istasyonunun bir DJ'i olmuştu. Chip Hobart ismindeki DJ Jon'un Runaway isimli şarkısını çok beğendi ve şarkıyı radyonun amatör grup ve şarkıcılardan oluşan toplama albümüne koymak istedi. Jon bunu istemesede ısararlara dayanamadı ve şarkı albüme girdi. Runaway kısa sürede önce New York daha sonrada tüm ABD'de radyo listelerinde zirveye tırmandı ve herkesin diline takılan parça oldu. Runaway sadece WAPP'de değil tüm ülkede radyolarda çalıyordu fakat Jon'un bir grubu yoktu. İlk önce liseden beri arkadaşı olan David Bryan'ı aradı ve grupta klavye çalması için onu ikna etti. Daha sonra New Jersey'de barlardan tanıdığı basçı Alec John Such ve onun vasıtası ile tanıştığı davulcu Tico Torres 'i gruba kattı. En sonunda ise gitarist Richie Sambora gruba katıldı ve bilinen Bon Jovi kadrosu oluştu. Mercury-Poligram şirketi ile anlaşma imzalayan gurubun ilk albümü Bon Jovi, Ocak1984'te yayınlandı.
Jon Bon Jovi 1984-1990 arası Bon Jovi grubunu zirveye taşımak için çalıştı ve grubu dönemin en önemli rock gruplarından biri yapmayı başardı.

Şarkıcı,Besteci ve Yorumcu Olarak Jon Bon Jovi

Bon Jovi grubunda şarkıların büyük bir çoğunluğunu kendi ve gitarist Richie Sambora ile beraber yazan ve besteleyen Jon Bon Jovi; Desmond Child, Billy Falcon ve Max Martin gibi yardımcı söz yazarlarıylada çalışmıştır. 1990 yılında yayınlanan ilk solo albümü Blaze Of Glory'deki 10 şarkı da kendisine aittir.Blaze Of Glory singılı Amerikan müzik listelerinde 1 numaraya kadar çıkmış ve bir çok ülkede de 1 numara olmuştur.Ayrıca bu şarkı Jon Bon Jovi'ye Golden Globe/Altın Küre ödülü kazandırırken Oscar ve Grammy adaylıkları getirmiştir.1997 de yayınlanan ikinci solo albümü "Destination Anywhere'de"de şarkıların büyük bir çoğunluğunun tamamını kendi yazmıştır.
Jon Bon Jovi grubun 1986-1987 yıllarını kapsayan Slippery When Wet albümü için çıktıkları 250 konserlik dünya turnesi esnasında vokal problemleri yaşamaya başladı.Yoğun turne programı ve canlı performanslar esnasında çıktığı yüksek notalarında etkisi ile sesi ciddi şekilde hasara uğramıştı ve artık şarkı söyleyemeyecek konuma gelmişti.Sahneye çıkıp şarkı söylemeye devam etmesini sağlyabilmek için enjekte edilen steroid iğneleride bir süre sonra işe yaramamaya ve sesine daha çok zarar vermeye başlamıştır.Menajerlerin biletleri satılan konserleri iptal etmeyi göze alamaması sebebiyle turnenin sonunu bir vokal koçunun yardımı ile getirmeyi başardı.Jon Bon Jovi bu tarihten itibaren doktorununda tavsiyesi üzerine ve uzun turnelerde sesini muhafaza edip tekrardan aynı problemleri yaşamamak için canlı performanslarda biraz daha düşükten söylemektedir ve çok fazla yüksek notalara çıkmaya yeltenmemektedir.

Diğer Grup ve Şarkıcılarla Yaptığı Çalışmalar

Jon Bon Jovi 1985 'te bir barda dinleyip beğendiği Philadelphia'lı grup Cinderella 'yı menajerleri ile tanıştırıp albüm yapmalarını sağlamıştır.Yine bir diğer hard rock grubu Skid Row 'u da destekleyip albüm yapmalarında önemli rol oynamıştır. Richie Sambora ve Desmond Child ile birlikte Cher için bir albüm hazırladı ve Alice Cooper için Richie Sambora ile birlikte Hell Is Living Without You isimli şarkıyı yaptı.
Richie Sambora ile birlikte Loverboy grubunun 1987 tarhli albümünün isim şarkısı olan Notorious u besetelediler.
1990 yılında yayınlanan Youn Guns II filiminin müziklerini içeren ilk solo albümü Blaze Of Glory'de Jeff Beck ve Elton John gibi çok önemli isimlerle beraber çalıştı.1991 'de Aldo Nova'nın albümünün prodüktörlüğünü yaptı.
1992 yılında yeniden grubu topladı ve Keep The Faith albümü ile birlikte grup kariyerine kaldıkları yerden başarılı bir şekilde devam etti.

Etkilendiği Müzisyenler

Jon Bon Jovi'nin en büyük iki idolü kendisi gibi New Jersey 'li olan Bruce Springsteen ve Southside Johnny 'dir. Bunların dışında Bob Dylan, Alice Cooper, Thin Lizzy, The Animals, Rolling Stones ve Aerosmith gençliğinde etkilendiği ve müzikal gelişiminin oluşmasında rol oynayan grup ve sanatçılardır.
Jon Bon Jovi grubun New Jersey albümünde yer alan Living in Sin'i Bruce Springsteen, solo albümü Blaze of Glory'deki Blood Money 'yi ise Bob Dylan'a ithaf etmiştir.

Sinema ve Aktörlük

Jon Bon Jovi ilk oyunculuk teklifini daha gurubun ilk albümü çıktığı zaman 1984'te almıştır. Fakat o yıllarda müziğe yoğunlaşmak istediği için teklifleri kabul etmemiştir. Oyunculukla ilk olarak 1990 yılında Youn Guns II filiminin setinde tanışan Jon Bon Jovi, bu tarihten itibaren Harold Guskin 'den oyunculuk dersleri almaya başladı. 1995 yılında ise Moonlight And Valentino ile sinemaya resmen ilk adımını attı. 13 sinema filiminde oynadı ve bazı tv dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Diskografi


Solo Albümleri
  • Blaze Of Glory-1990
  • Destination Anywhere-1997
Toplama Albümler

  • Power Station Years 80-83-1997
Rol Aldığı Film Ve Tv Dizileri
  • Moonlight And Valentino-1995
  • Leading Man-1996
  • Little City-1997
  • Ally McBeal-1997(Tv Serisi)
  • Destination Anywhere-1997
  • No Looking Back-1998
  • Homegrown-1998
  • Sex And The City-1998(Tv Serisi Konuk Oyuncu)
  • Row Your Boat-2000
  • Pay It Froward-2000
  • U-571-2000
  • Vampires:Los Muertos-2002
  • Ally McBeal-2002(Tv Serisi 10 bölüm)
  • Cry Wolf-2005
  • National Lampoon's Pucked-2006


recruit87 - avatarı
recruit87
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #14
recruit87 - avatarı
Ziyaretçi
john bon jovi1sized
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
3 Nisan 2009       Mesaj #15
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
Jon Bon Jovi Poster C10050342
pink_pink - avatarı
pink_pink
Ziyaretçi
23 Temmuz 2010       Mesaj #16
pink_pink - avatarı
Ziyaretçi
bon jovi

bon jovi   superman tonight  wwwankaramuzikturkblogcom


indexBon Jovi Keep the Faith song


1950'li yılların sonunda Sicilya'nın Sciacca yöresinden Amerika'ya göç eden John Bongiovi ilk çocuğu olan John Francis Bongiovi 2 Mart 1962'de New Jersey, Pearth Amboy'de dünyaya geldi. İlk önce Sayrville St. Joseph Lisesi'nde okudu. Daha sonra Sayreville Lisesi'ne geçiş yaptı. Jon Bon Jovi 13 yaşındayken gitar dersleri almaya başladı.Bruce Springsteen, Southside Johnny ve Bob Dylan gibi idollerinin şarkılarını çalmaya başladı. Okul arkadaşlarıyla kurduğu gruplarla birlikte çeşitli barlarda coverlar yapıyorlardı.


BonJovi
BonJovijonbonjovi2006010495396
İlerleyen yıllarda önemli bir karar alarak cover yapmayı bıraktı. Kendi şarkılarını yazmak istiyordu ve gittikçe Springsteen-Dylan ekolünden uzaklaşıp sert ve gürültülü müzikler dinlemeye başladı.


İlk grubu meşhur The Animals parçasından esinlenerek kurduğu The House of the Rising Sun oldu. Bu grupla çeşitli yarışmalara katıldı fakat başarılı olamadı. 1978'de Atlantic City Expressway isminde yeni bir topluluk kurdu. Jon bu dönemde liseden arkadaşı olan ilerde Bon Jovi grubununda klavyecisi olacak olan David Bryan'ı guruba dahil etti. Fakat 1979'da New York'ta Bruce Springsteen'in headlinerlığını yaptığı 50.000 kişinin katıldığı bir festivalde çalma şerefine erişen Atlantic City Expressway'inde ömrü kısa oldu.David Bryan, New York'taki ünlü müzik okulu Julliard'a gitme kararı alırken Jon ise The Rest isimli grupta mikrofonu teslim aldı

Jon Bon Jovi The Power Station 348856
1980-1983 Power Station yılları


Olaylar Jon'un beklediği gibi gelişmeyince New York'ta Power Station stüdyolarında çalışan kuzeni Tony Bongiovi'nin yanına sığındı. Jon stüdyoda müzisyen veya teknisyen olarak değil, stüdyonun temizliğinden, getir xxxür işlerinden ve kahve servisinde sorumluydu. Ancak bundan şikayet etmiyordu. Mick Jagger ve David Bowie gibi müzisyenleri izleyip bazen onlara eşlik ediyordu. Boş zamanlarda ise şarkılar besteliyor ve kiraladığı ucuz müzisyenlerle kayıtlar yapıyordu.
JonBonJovi
080652596701 pe77 jon bon jovi sclzzzzzzz
Jon 1982'de bestelediği şarkıları bir demoda topladı ve müzik firmalarının kapılarını zorlamaya başladı. Ancak yanıt gelmedi. Dikkatini çektiği tek insan Long Island'daki WAPP radyo istasyonunun bir DJ'i olmuştu. Chip Hobart ismindeki DJ Jon'un Runaway isimli şarkısını çok beğendi ve şarkıyı radyonun amatör grup ve şarkıcılardan oluşan toplama albümüne koymak istedi. Jon bunu istemesede ısararlara dayanamadı ve şarkı albüme girdi. Runaway kısa sürede önce New York daha sonrada tüm ABD'de radyo listelerinde zirveye tırmandı ve herkesin diline takılan parça oldu. Runaway sadece WAPP'de değil tüm ülkede radyolarda çalıyordu fakat Jon'un bir grubu yoktu. İlk önce liseden beri arkadaşı olan David Bryan'ı aradı ve grupta klavye çalması için onu ikna etti. Daha sonra New Jersey'de barlardan tanıdığı basçı Alec John Such ve onun vasıtası ile tanıştığı davulcu Tico Torres 'i gruba kattı. En sonunda ise gitarist Richie Sambora gruba katıldı ve bilinen Bon Jovi kadrosu oluştu. Mercury-Poligram şirketi ile anlaşma imzalayan gurubun ilk albümü Bon Jovi, Ocak 1984'te yayınlandı.


Jon Bon Jovi 1984-1990 arası Bon Jovi grubunu zirveye taşımak için çalıştı ve grubu dönemin en önemli rock gruplarından biri yapmayı başardı.



bon jovi


Şarkıcı,besteci ve yorumcu olarak Jon Bon Jovi
BonJoviConcertStaplesCenter71nihZAKgQrl
Bon Jovi grubunda şarkıların büyük bir çoğunluğunu kendi ve gitarist Richie Sambora ile beraber yazan ve besteleyen Jon Bon Jovi; Desmond Child, Billy Falcon ve Max Martin gibi yardımcı söz yazarlarıylada çalışmıştır. 1990 yılında yayınlanan ilk solo albümü Blaze Of Glory'deki 10 şarkı da kendisine aittir.Blaze Of Glory singılı Amerikan müzik listelerinde 1 numaraya kadar çıkmış ve bir çok ülkede de 1 numara olmuştur.Ayrıca bu şarkı Jon Bon Jovi'ye Golden Globe/Altın Küre ödülü kazandırırken Oscar ve Grammy adaylıkları getirmiştir. 1997 de yayınlanan ikinci solo albümü "Destination Anywhere'de"de şarkıların büyük bir çoğunluğunun tamamını kendi yazmıştır.
Jon Bon Jovi


Diğer grup ve şarkıcılarla yaptığı çalışmalar


Jon Bon Jovi 1985 'te bir barda dinleyip beğendiği Philadelphia'lı grup Cinderella 'yı menajerleri ile tanıştırıp albüm yapmalarını sağlamıştır.Yine bir diğer hard rock grubu Skid Row 'u da destekleyip albüm yapmalarında önemli rol oynamıştır. Richie Sambora ve Desmond Child ile birlikte Cher için bir albüm hazırladı ve Alice Cooper için Richie Sambora ile birlikte Hell Is Living Without You isimli şarkıyı yaptı.


Richie Sambora ile birlikte Loverboy grubunun 1987 tarhli albümünün isim şarkısı olan Notorious u besetelediler.


1990 yılında yayınlanan Youn Guns II filiminin müziklerini içeren ilk solo albümü Blaze Of Glory'de Jeff Beck ve Elton John gibi çok önemli isimlerle beraber çalıştı.1991 'de Aldo Nova'nın albümünün prodüktörlüğünü yaptı.


1992 yılında yeniden grubu topladı ve Keep The Faith albümü ile birlikte grup kariyerine kaldıkları yerden başarılı bir şekilde devam etti.


bon jovi1


Etkilendiği müzisyenler


Jon Bon Jovi'nin en büyük iki idolü kendisi gibi New Jersey 'li olan Bruce Springsteen ve Southside Johnny 'dir. Bunların dışında Bob Dylan, Alice Cooper, Thin Lizzy, The Animals, Rolling Stones ve Aerosmith gençliğinde etkilendiği ve müzikal gelişiminin oluşmasında rol oynayan grup ve sanatçılardır.


Jon Bon Jovi grubun New Jersey albümünde yer alan Living in Sin'i Bruce Springsteen, solo albümü Blaze of Glory'deki Blood Money 'yi ise Bob Dylan'a ithaf etmiştir.

jon bon jovi 07



Sinema ve aktörlük


Jon Bon Jovi ilk oyunculuk teklifini daha gurubun ilk albümü çıktığı zaman 1984'te almıştır. Fakat o yıllarda müziğe yoğunlaşmak istediği için teklifleri kabul etmemiştir. Oyunculukla ilk olarak 1990 yılında Youn Guns II filiminin setinde tanışan Jon Bon Jovi, bu tarihten itibaren Harold Guskin 'den oyunculuk dersleri almaya başladı. 1995 yılında ise Moonlight And Valentino ile sinemaya resmen ilk adımını attı. 13 sinema filiminde oynadı ve bazı tv dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.


bonjovi wife
Ailesi Ve Yaşantısı


Jon Bon Jovi Nisan 1989'da lise yıllarından beri sevgilisi olan Dorothea Rose Hurley ile evlenmiştir.Çiftin ilk çocuğu Stephanie Rose 1993 ikinci çocukları Jesse James Louis 1995,üçüncü çocukları Jacop Hurley 2002,son ve dördüncü çocukları Romeo Jon 2004 te dünyaya gelmiştir.Jon Bon Jovi hala doğup büyüdüğü şehir olan New Jersey'de yaşamaktadır.(Kısa süre önce New York, Manhattan'a taşınma kararı aldı).Doğup büyüdüğü ev 1988'de bir Mtv yarışması ile açık arttıma ile astronomik bir fiyata satılmıştır.
jon bon jovi 2
Bon Jovi,ABD `nin New Jersey kentinden çıkmış bir Rock Müzik grubudur.Tüm dünyada günümüze dek 120 milyonluk albüm satışı yakalayan grup,Kuzey Amerika,Avrupa,Asya,Afrika ve Avusturalyada çeşitli şehirlerde toplam 50 ülkde 2500 konser vermiştir.


Müziklerinin, melodik rock,hard rock ya da glam metal tarzı olarak nitelendirilmesine biz sadece rock n roll yapıyoruz diyerek yanıt veren grup 25 senelik kariyerleri boyunca Runaway,You Give Love A Bad Name,Livin` On A Prayer,Wanted Dead Or Alive,Bad Medicine,I`ll Be There For You,Lay Your Hands On Me,Blaze Of Glory,Keep The Faith,Bed Of Roses,In These Arms,Always,This Ain`t A Love Song ve It`s My Life gibi bir çok hite imza atmıştır.


Grammy,Amerikan Müzik Ödülleri,MTV Video Müzik Ödülleri ve Brit Ödülleri olmak üzere bir çok ödülü bulunan grup 90`larda MTV`nin gerçekleştirdiği MTV Unplugged serisine ilham kaynağı olmuştur.
jon bon jovi 08 pyr


Bon Jovi`nin kuruluşu, grubun vokalisti John Bongiovi`nin lise zamanında başlayan rock n`roll tutkusuna kadar uzanıyor. John New Jersey`de ufak yerlerde çeşitli gruplarla birlikte konserler veriyordu.Kuzeni Tony`nin New York`ta Power Station adını taşıyan bir kayıt stüdyosu vardı.Bu stüdyoda E Street Band ve Aldo Nova gibi tanınmış isimlerle demolar kaydeden Jonh, bunlardan 1982 de bir yaz gecesi kaydedilen "Runaway" adını taşıyan tek parçalık demosuyla bir anda New York Long Island taki WAPP radyo istasyonun dikkatini çekti.Daha sonra ise Runaway tüm Amerika`daki radyolarının en çok çalınanları arasında yer alacaktı.


Plak şirketleri vakit kaybetmeden John Bongiovi adı altında grubu olmadan tek başına "Runaway" gibi bir hiti yaratan bu gencin peşine düştü.1983 yılında Polygram/Mercury Records ile yapılan albüm anlaşmasından sonra Jonh ilk olarak liseden beri arkadaşı olan o yıllarda klasik müzik eğitimi almakta olan David Bryan`ı grupta çalması için ikna etti.Sıra davul setine oturacak uygun adamı bulmaktaydı.John New Jersey deki gruplarda bass gitar çalan Alec John Such ile tanıştı.Beraber konserler veren üçlü daha sonra Alec in vasıtasıyla "Franke&The Knockouts" isimli grupta baget sallayan Tico Torres`i saflarına katttılar.


John,Tico,David ve Alec küçük topluluklar önünde klup konserleri vermeye başladılar.Bunlardan birinde izleyiciler arasında çok önemli bir şahsiyet oturuyordu.O sıralar "Message" isimli gurupta çalan ama başka hayelleri olan bir gitarist;yani Richie Sambora.Richie izlediği konserden sonra Jonun yanına giderek birlikte çalmaya ne dersin dedi.Jon neden olmasın deyip uzaklaştı fakat asıl amacı onun hakkında bilgi toplamaktı.Birkaç gün sonra Richie yi arayıp beraber çalmayı önerdi.İlk çalışmada Richie,Jonh ve gurup üyelerini büyülemeyi becermişti.


Grup ilk provalarını New Jersey,Perth Amboy da balıkçıların mesken tuttuğu bir birahanede yaptı.Şişe kırıklarıyla dolu paspal birahanede üzerlerine sinen balık kokusu ile müzik yapmaya uğraşan 5 genç geçimlerini sağlamak için limandaki balık boşaltma görevini üstleniyodu.Bir defasında 40 bin dolarlık müzik aletlerini çaldırmışlardı.Sigortadan paralarını alamayan gurup yeniden müzik aletlerini alabilmek için normalin iki misli çalışmak zorunda kalmıştı.


Plak şirketinin tavsiyesi ile John ismindeki "H" harfini attı soyadını ise "Bon Jovi" olarak daha anlaşılır bir şekle soktu.Grubun ismi ise "Bon Jovi" olarak belirlendi.Grubun menejeri zamanın Glam Metal devi Mötley Crue`dan da sorumlu olan "Doc McGhee" grubun geleceğini çok parlak görüyodu.Hatta dünyanın en büyük grubu olacağı kehanetinde bile bulunmuştu.O yüzden vaktinin çoğunu Bon Jovi ile harcadı ve gurup için başarılı işlere imza attı.Bunlardan ilki gurubu Eylül 1983`te New York "Madison Squere Garden" daki ZZ Top konserine alt gurup olarak çıkarmaktı.


Bon Jovi`nin kendi adını taşıyan ilk albümü Ocak 1984 yılında yayınlandı."Runaway"`in klibi sürekli yayınlanıyor gurubun söhretini perçinliyordu. Bir diğer parça "She Don`t Know Me" de Runaway gibi bir radyo hiti oldu.(She don`t know me bir Bon Jovi albümünde yer alan fakat yazma besteleme aşamasında Jon un yer almadığı tek şarkıdır.Plak şirketi ile yapılan kontratta parçayı kullanma ve single olarak yayınlama koşulu yer aldığı için bu şarkıyı single olarak çıkarmak zorunda kalmışlardı.)


Diger yandan turne başarılı geçsede grup mali sıkıntılar yasiyordu.Grup üyleleri ucuz motellerde kalırken Jon müzik aletlerini taşıdıkları kamyonda uyuyordu.Fakat tüm bu imkansızlıklara rağmen turnede birçok önemli gurubun altında çıkarak yeni hayranlar ediniyolardi.Amerikada Scorpions ın altında çıkan gurup Avrupayıda Kiss in ön gurubu olarak dolaştı.Japonyada verdikleri solo konserler ise beklenmedik derecede büyük ilgi gördü.Yıl sonunda "Cream" dergisinin ilk onunda yer alan grup,"Kerrang" dergisi tarafından yılın en iyi yeni grubu Japonyada ise yılın grubu seçildi.
bon jovi 4



1985 yılında grubun 2.albümü "7800 Degrees Fahrenheit" yayınlandı.Albümün ismi kayanın erime derecesini simgeliyor ve "Ray Bradbury" nin "Fahrenheit 451" adlı romanına bir gönderme taşıyordu."In And out Of Love","Only Lonely" ve "Silent Night" kısa sürede müzik kanallarının gözde klipleri arasındaki yerini aldı.


Grup albümün yayınlanmasının hemen ardından yine yollara düştü.Japonya ve Avrupada headliner olarak muhteşem konserler verdiler.Ardından o dönemin popüler guruplarından "Ratt" ile 6 ay sürecek bir Amerika turuna çıktılar.Turne esnasında "Donnington Monsters Of Rock","Texas Jam Festival" ve Amerikalı çiftçiler yararına verilen "Farm Aid" konserlerinde yer aldılar.Jon Bon Jovi bu günlerde bi barda dinlediği Philedelphia lı Hard Rock gurubu "Cinderella" yı menajerleri ile tanıştırıp albüm kapısını aralayarak ozaman Hair Metal ve Pop Metal olarak anılan türe yeni bi Hairband kazandırdı.Cinderella nın "Somebody Save Me" adlı şarkısında yardımcı söz yazarı olarak beliren Jon ve Richie videoda da yer aldı.


İki orta derecede başarılı albümün ardından grup çıkaracakları üçüncü albümün ya tamam yada devam albümü olduğunu ve elde edecekleri büyük başarının bu albüme bağlı olduğunu düşünüyordu.Bu yüzden vakit kaybetmeden plak şirketi ile bir albüm için daha anlaştılar.
BonJoviDM 468x413
jon bon jovi 3
Son düzenleyen pink_pink; 23 Temmuz 2010 21:41 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

22 Şubat 2007 / careless_WhispeR Taslak Konular