Arama

Çorum - Merkez - Özel Murathan İlköğretim Okulu

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 4.925 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Sponsorlu Bağlantılar

Özel Murathan Eğitim Kurumları, 1996 yılında Özel Bereket İlköğretim Okulu adı altında eğitim öğretim hayatına 22 öğrenci ile başladı.1997 yılında da Özel Murathan Lisesi 24 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başladı. Özel Bereket İlköğretim Okulu 1999 yılında adını Özel Murathan İlköğretim Okulu olarak değiştirerek Murathan Eğitim kurumları adı altında birleşti.

Halen Çorum eğitim Hizmetleri A.Ş. ‘ne bağlı olan Murathan Eğitim Kurumlarının ilk kurucu temsilci Muharrem MUTLU İlköğretim okulunun ilk müdürü Ali PATIR lisenin ilk müdürü ise Derviş DURMUŞ’tur.

Özel Murathan Lisesi 2001/2002 Öğretim yılında Program ilavesine gidilerek Lise 1. 2. ve 3. sınıflar seviyesinde Genel Lise açılımı yapılmıştır.

Özel Murathan Eğitim Kurumları, eğitim kadrosu bilimsel ve yabancı dil amaçlı laboratuarları, konferans salonu, pansiyon, halı sahası, kapalı spor salonu ve donanımlı derslikleriyle Çorum’un önde gelen saygın eğitim kurumlarından biridir.

Kurulduğu tarihten bu güne kadar Çorum ve Türkiye genelinde çeşitli başarılara imza atarak adını ülke genelinde duyurmuştur.

Öğretim yılı sonlarında öğrencilerin yıllık çalışmalarının sergilendiği halka açık bilim fuarları da büyük beğeni ile takip edilmektedir. Murathan Eğitim Kurumlarında eğitim ve bilim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenerek çok yönlü bir eğitim anlayışının örneği sergilenmektedir.

Murathan Eğitim Kurumları özgür düşünceli, dünya ile bütünleşen, çevresi ve topluma saygılı, araştırmacı ve girişimci, sevgi ve hoşgörünün simgesi nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Her yönüyle ve farklı eğitim anlayışıyla Özel Murathan eğitim Kurumlarının bayrağı Çorum’da başarı ve inançla dalgalanmaya devam etmektedir.

ÖZEL MURATHAN KOLEJİNİN HEDEFLERİ

Özel Murathan Eğitim Kurumlarının birinci hedefi, evrensel ölçülere sahip, insanları seven ve insanlara yararlı, Milli Eğitimin Temel Amaçları ve Atatürkçü Düşünce Sistemine sahip insanlar yetiştirmektir.

Bunun ardından ikinci hedefimiz; bütün öğrencilerimizin iyi yurttaş nitelikleriyle yetiştirilmeleridir.
Bize teslim edilen yavrularımızın pozitif ilimlerle donanmış, çağdaş, modern insanlar olmalarına büyük özen göstermekteyiz.

Öğrencilerimizin milli manevi değerlerimize, örf ve geleneklerimize bağlı, geçmişimizle göğüsleri kabaran birer Anadolu insanı olarak yetiştirilmelerine de aynı derecede önem veriyoruz.

Öğrencilerimizin Üniversite, liselere giriş sınavlarında ve çeşitli spor dallarında aldığı başarılı sonuçların daha da yükselerek devam etmesi de önemli hedeflerimizden bir diğeridir. Yetiştirmeyi hedeflediğimiz öğrenci modelinde bulunmasına çalıştığımız niteliklerden bazılarını da kısaca şöyle açıklayabiliriz:

Demokratik hakkını arayan, başkalarının haklarına saygılı, sorumluluğunun bilincinde, hoşgörülü, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, çevre bilincine sahip, sportif ve kültürel aktivitelere katılan, fedakar, yardımsever,insanlarla iyi iletişim kurabilen öğrenciler ve bireyler yetiştirmektir.