Arama

Uludağ Üniversitesi - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Güncelleme: 18 Eylül 2008 Gösterim: 7.292 Cevap: 1
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Bursa'da 7334 Sayilı Kanuna göre 1970 yilinda kurulan ve 450 ögrenci ile Eğitim - Öğretime başlayan Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve Bursa İktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi'ne bagli olarak kurulmuş bulunan Balikesir İsletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu ile 1873 Sayilı Kanuna göre 1974 yilında kurulan ve 208 ögrenci ile Eğitim - Öğretime baslayan Bursa Üniversitesi Iktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, 1982 yilinda 41 Sayili Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Uludag Üniversitesi bünyesine birleştirilerek Uludag Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürüldü.
Fakültemiz/Üniversitemiz Görükle Kampüsünde üç Derslik, bir İdari Blok binasindan olusmaktadir. Fakültemizde 48 adet Derslik, 9 adet Projeksiyon Üniteli Derslik, 3 adet Bilgisayar Laboratuarı, 1 adet Konferans Salonu, toplantı salonları, 2 adet Dinlenme ve Sosyal Amaçlı Salon, 3 adet Ögrenci Kafeteryası, 300 araç kapasiteli Ögretim Üyesi ve Ögrenci Otoparki mevcut olup içindeki ve çevresindeki yesil alani ile dikkat çekmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Fakültemiz Akademik kadrosunda 52 Profesör, 14 Doçent, 17 Yardımcı Doçent, 6 Ögretim Görevlisi, 66 Arastirma Görevlisi vardir. 42'si sözlesmeli olmak üzere toplam 70 İdari Personel vardir.
Fakültemiz, İKTİSAT, MALİYE, ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ, İŞLETME, KAMU YÖNETİMİ, ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE EKONOMETRİ Bölümlerinde Örgün Ögretim ve İkinci Ögretim olmak üzere toplam 7800. ögrenci ile Egitim-Ögretim yapilmaktadir.

Ülkemizin çagdas bilgi toplumları düzeyine ulaşabilmesi için eğitim kalitesi ve sistemini yükseltecek bir yapının kurulmasını hedefleyen ve gerçeklestiren, topluma, ülkeye ve insanliğa yararli bilgiler üreten, aktaran ve katkı sağlayan, örnek gösterilen ve gurur duyulan bir fakülte olmak ViZYONUMUZDUR.


Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi;
• Güncel bilgilere sahip, kültürel birikimi olan, arastirma ve sorun çözme yetenegi
gelişmiş,Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemis, hukukun üstünlügüne inanmiş, çevresine ve topluma örnek olan yurtsever bireyleri yetistiren kaliteli eğitim sistemine sahip olmak,
• Toplumun ihtiyaç duydugu bilgiye ulaşma, bilgi üretme, uygulamak ve yaymak,
• Kamu ve Özel Sektör Kuruluslarının ihtiyacını karşılamada kaliteli insan gücünü ortaya çikartacak eğitimi veren ortamı sağlamak,
• 7 bölümümüzün vermiş olduğu mezunlarıyla sürekli ilişki içinde olup, onlarin gelişimini ve aranilan vasıflı bireyler olmasini sağlamak MiSYONUMUZDUR.

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
İktisat Bölümü
İktisat Bölümünün amacı mecburî ve seçmeli derslerden ibaret dört yıllık eğitim-öğretim yoluyla, öğrencilerine bilgiye giden ana yolları öğretmek suretiyle, hayatlarındaki amaçların medenileşmesini, insanî davranışlarının incelmesini ve günümüzün en geçerli iktisadî bilgilerinin ışığı altında eşya ve iktisadî olayların tabiatı ve mahiyeti hakkındaki anlayışlarının olgunlaşmasını sağlamak ve eğitimli insan yetiştirmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Bölüm Mezunlarının Başlıca Çalışma Alanları
İktisat bölümü mezunları, Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet İstatistik Enstitüsü’nde İktisat Uzmanlıklarının yanında, Hesap Uzmanlığı, SPK Uzmanlığı, Yatırım Uzmanlığı, Finans Uzmanlığı, Sigorta Uzmanlığı, Vergi Uzmanlığı, Yatırım Danışmanlığı, Mali Müşavirlik, Kaymakamlık, Banka Müfettişliği, İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği, Merkez Bankası, Dış Ticaret, Hazine Müsteşarlığı ve özel sektörde idari ve teknik sahalarda yöneticilik yapabilmektedirler.

Maliye Bölümü
Ülkemizin çağdaş bilgi toplumları düzeyine ulaşmış bir kamu ve özel sektör yapılanmasını sağlayacak, yurt ve dünya ekonomisindeki gelişmeler açısından iktisadi, mali, siyasi, sosyolojik ve hukuki konuları sadece öğrenmeye ve öğretmeye değil, aynı zamanda araştırmaya,analitik modeller kurmaya ve nihai aşamada da anlamaya, düşünmeye, yorumlamaya ve senteze yatkın maliyeciler yetiştirmek üzere; nitelikli bir maliye eğitimini hedefleyen ve gerçekleştiren; topluma, ülkeye ve insanlığa yararlı bilgiler üreten, aktaran ve katkı sağlayan, mensubu olmaktan onur ve mutluluk duyulan örnek bir bölüm olmaktır .
Maliye Bölümünün Misyonu:
Maliye Bölümü; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında; çağdaş,laik,demokratik ve hukuk ekseninde, sağlam adımlarla daima ileriye yürümeyi hedefleyen; Vatanını ve milletini seven; dürüst,güvenilir,ulusal değerlere sahip çıkmasını bilen; Modern eğitimle donatılmış kişi olarak topluma ve insanlığa sevgi-saygı kurallarıyla bağlı;kamusal yararı kişisel çıkarların üzerinde tutmayı görev edinen; Araştırma-geliştirme yeteneğini edinmiş;okumayı seven,soru sorup tartışabilen; Aldığı eğitimi-öğretimi topluma yaymayı arzulayan;Hem kamu hem de özel sektörün ihtiyaçlarına dönük mali konuları,iktisat,sosyoloji,hukuk ve siyaset disiplinleri bağlamındaki bir yaklaşımla inceleyen, irdeleyen ve bunlardan toplum ve insanlık adına olumlu sonuçlar çıkarabilen bireyler yetiştirmeyi görev bilmektedir.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, çalışma hayatındaki ilişkileri yasal, kurumsal, ekonomik ve sosyal boyutu ile ele alan; sosyal barış ve sosyal adaleti sağlamaya, çalışanın refahı ve işyerlerinin verimlilik ve rekabet gücünü arttırmaya yönelik önlemler üzerinde çalışan bir bilim dalıdır.
Bölüm, çalışma hayatı ile ilgili değişim ve dönüşümleri kavrayan, işgücü piyasası tarafından talep edilen vasıflara uygun, nitelikli, mesleki bilgilerini değişen koşullarda uzmanlık olarak kullanma yeteneğine sahip “Çalışma Ekonomistleri” yetiştirmeyi amaç edinmiştir.
Bölüm mezunları, işletmelerin insan kaynakları yönetimi departmanlarında yönetici, işçi-işveren kuruluşlarında eğitim ve toplu iş sözleşmesi uzmanı, Çalışma Bakanlığı, SSK, BAĞ-KUR gibi kurumlarda müfettiş ve uzman Türkiye İş Kurumu, DPT, MPM gibi kurumlarda istihdam ve meslek uzmanı olarak çalışabilirler.

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜNÜN HEDEFLERİ
Kamu-özel sektör işyerlerinin ve işçi-işveren sendikaları başta olmak üzere meslek örgütlerinin vasıflı insan gücü ihtiyaçlarını karşılayacak insan gücünü yetiştirmek,
Öğrencilere çalışma yaşamında kullanabilecekleri uzmanlık bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, güncel bilgilere sahip, kültürel birikimi olan, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, muhakeme ve analiz yeteneği kazanmış, takım çalışma ruhuna sahip özellikleri de kazandırmak,
Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanan, ülke ve toplum sorunlarına karşı duyarlı, sorumluluk bilinci ile hareket eden çevresine ve topluma örnek bireyler yetiştirmek,
Öğrencisi ve akademik personelinin mensubu olmaktan gurur duyduğu bir bölüm olmaktır

Uludağ Üniversitesi


Benzer Konular

10 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
16 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
10 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular