Arama

Boğaziçi Üniversitesi - Eğitim Fakültesi

Güncelleme: 24 Eylül 2008 Gösterim: 3.817 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
24 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1982 yılında kuruldu. Fakültenin beş bölümünde dokuz anabilim dalı bulunmaktadır. Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik Psikolojik Danışmanlık dalında, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği dalında; İlköğretim Bölümü İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Okulöncesi Öğretmenliği dallarında; Bilgisayar Öğretmenliği ve Teknoloji Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği dalında lisans derecesi vermektedir. Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü, Fizik, Kimya ve Matematik Öğretmenliği alanlarında bütünleştirilmiş tezsiz yüksek lisans programı uygulamaktadır. Lisans programları çerçevesinde Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı'nın Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı ile çift anadal programı bulunmaktadır.
Lisansüstü programlara gelince, Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik Psikolojik Danışmanlık ve Yetişkin Eğitimi alanlarında yüksek lisans, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi alanında yüksek lisans ve doktora, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü Fen ve Matematik Eğitimi alanlarında yüksek lisans ve doktora programları yürütmektedir. Lisansüstü programlar konusuna göre Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yürütülmektedir. Eğitim Fakültesi bütün idari ve akademik işlevlerini üniversitenin diğer idari ve akademik birimleri ile dayanışma içinde gerçekleştirmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
En genel anlamıyla lisans programları mesleki derslerden oluşur. Lisansüstü aşamalarda ise ileri düzeyde kuramsal bilgilere ve uzmanlık düzeyinde uygulamalı araştırmalara ağırlık verilir. Her alanda ve her düzeyde kuram ve uygulamanın güncel tutulmasına özen gösterilir. Her programda yeter sayıda seçmeli ders vardır. Bu sayede öğrenciler kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir eğitimden geçerler. Alanlarında yetkin öğretmen, eğitimci ve psikolojik danışman yetiştirmek için geliştirilen bu özgün programlar yürütülürken öğrencilerin bedensel, duyuşsal ve sosyal gereksinimlerinin çeşitliliği gözönünde bulundurulur. Bu nedenle Eğitim Fakültesi öğrencilerinin değişik öğrenci kulüpleri çatısı altında spor, sanat ve edebiyat etkinlikleri ile ilgilenmeleri sağlanmakta ve desteklenmektedir. Öğrencileri uluslararası değişim programlarına katılmaya özendirmek de, fakültenin temel ilkelerinden biridir.
Üniversitemizin diğer programları gibi Eğitim Fakültesinin lisans ve lisansüstü programları da adayların ilk tercihleri arasında yer almaktadır.
Fakültenin öğretim kadrosunda tam veya yarı zamanlı 101 öğretim elemanı vardır. Bunların 35’i öğretim üyesi, 44’ü öğretim görevlisi ve 22’si araştırma görevlisidir. Fakültenin tüm idari ve teknik işlerini 10 idari ve 1 teknik personel yüklenmektedir.

Dekan: Prof. Dr. Ali Baykal
Telefon: 0 212 359 45 58

e-posta: fed@boun.edu.tr
alıntı


Benzer Konular

25 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
10 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
25 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular