Arama

Boğaziçi Üniversitesi - Fen Edebiyat Fakültesi

Güncelleme: 25 Eylül 2008 Gösterim: 4.530 Cevap: 1
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
24 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Boğaziçi Üniversitesi'nin yüksek öğretime katkısı, benimsemiş olduğu eğitim felsefesi olduğu kadar derslerinin niteliğinden de kaynaklanmaktadır. Fen-Edebiyat Fakültesi gerek derslerinin niteliği, gerek diğer fakültelerin ilk dört dönemlik programlarında yer alan derslerin büyük bir kısmını karşılaması bakımından bu katkının gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenmektedir

Sponsorlu Bağlantılar
Fen-Edebiyat Fakültesi sağlam temelli bir eğitim-öğretim sağlamanın yanısıra, öğrencileri eleştirel düşünmeye yönlendirmeyi ve böylece onların bağımsız araştırma yapma ve kendilerini yenileme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Fakülte, onbir alanda lisans diploması vermektedir. Disiplinler arası çalışmaları desteklemek amacıyla lisans öğrencilerine, iki anadalda eğitim görmelerini sağlayan çift anadal programları da sunulmaktadır. Ayrıca, belirli konular üzerinde yoğunlaşmak isteyen öğrenciler değişik sertifika programlarından yararlanabilirler. Eğitimine devam etmek isteyen lisans öğrencileri için bölümlerin Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri çerçevesinde açmış oldukları yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır.

fax : (0212) 265 71 31 | öğrenci işleri : (0212) 359 66 60 | e-mail : anderson@boun.edu.tr

boğaziçi üniversitesi

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
25 Eylül 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü
Çeviribilim Bölümü
Sponsorlu Bağlantılar

Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü, Türkiye'nin yazılı ve sözlü çeviri dalında lisans düzeyinde eğitim veren ilk bölümü olarak Mütercim-Tercümanlık Bölümü adıyla 1983-84 öğretim yılında kurulmuştur. Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nün adı, 20.07.2004 tarihinde Çeviribilim Bölümü olarak değiştirilmiş ve Bölüm, 19.11.2004 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlanmıştır.
Lisans programının amacı Türkçe ve İngilizce dil bilinci gelişmiş, her iki dilin kültürü ve kurumları konusunda bilgili, çeviri dalında kuramsal ve eleştirel bilgi birikimine, aynı zamanda uygulama deneyimine sahip, İngilizce'nin dışında en az bir yabancı dili daha çeviri yapabilecek düzeyde bilen, sosyal bilimler, siyaset bilimi, ekonomi, edebiyat, tarih gibi. konularda alan bilgisiyle ve terminolojilerle tanışık yazılı ve sözlü çevirmenler yetiştirmektir.
Lisans programının ilk üç yılında bütün öğrenciler ortak çeviri dersleri almakta, dördüncü yılda ise uzmanlaşacakları yazılı ya da sözlü çeviri alanında eğitim görmektedirler. Dallara ayrılmada, öğrencinin üçüncü yılın sonuna kadar aldığı sözlü çeviri derslerinin not ortalaması ve üçüncü sınıfın sonunda aldığı sözlü çeviri sınavı belirleyici olmaktadır.

Matematik Bölümü
Öğretim Üyeleri: Özlem Beyarslan, Talin Budak, Sadık Değer, Fatih Ecevit, Alp Eden, Ahmet Feyzioğlu, Zerrin Göktürk, Burak Gürel, Nilgün Işık, Müge Kanuni,Haluk Oral, Ercüment Ortaçgil, Ferit Öztürk, Ayşe Soysal, Betül Tanbay, Yalçın Yıldırım, Gülnihal Yücel

Fiziksel bilimlerdeki geleneksel uygulama alanlarının yanında, biyoloji ve sosyal bilimler gibi yeni bilgi alanlarında da kullanımı sürekli artan Matematik, hızla gelişmekte ve genişlemektedir. Özellikle bilgisayar teknolojisinde son bir kaç yılda meydana gelen büyük gelişmeler yeni matematiksel disiplinlerin doğmasına yol açmıştır. Matematik Bölümü, bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, öğrencilerine, matematik veya doğa bilimleri, sosyal bilimler, mühendisliğin ilgili alanlarında yüksek lisans çalışmasına hazırlayacak şekilde tasarlanmış bir lisans programı sunmaktadır. Lisans programı; eğitim, araştırma, veya matematiğin önemli olduğu bilim, teknoloji, iş veya devletin ilgili alanlarında , kariyer elde etmek isteyen öğrencilere iyi bir temel sağlamaktadır.

Bölüm ayrıca başka bölümlerle, eş zamanlı olarak matematik lisans derecesi ve diğer bölümün lisan derecesine hak kazandıran, çift anadal programları sunmaktadır. Öğrencilerin çift ana dal programlarına katılabilmeleri için kendi anadal programlarının birinci yılını başarılı olarak tamamlamaları beklenmektedir. Çift anadal programının şartı anadal programındaki bütün derslerin yanı sıra aşağıdaki matematik derslerinin tamamlanmasıdır : MATH 101, 102, 201, 202 veya MATH 131, 132, 231, 201, 202 bunları takip eden MATH 232, 321, 322, 331, 332, 431 ve bunlara ek olarak Matematik Bölümü'nden kodları 300 den büyük olan iki seçmeli alan dersi. Matematik öğrencileri ayrıca Fizik, Felsefe, Ekonomi, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile çift anadal programlarına katılabilirler. Aktuarya Sertifikası başlığı altında açıklanan derslerin bitirilmesi ile verilen bir sertifika programı da bulunmaktadır.


Benzer Konular

18 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
16 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
15 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular