Arama

Başkent Üniversitesi - Fen-Edebiyat Fakültesi

Güncelleme: 18 Eylül 2008 Gösterim: 3.074 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Fen-Edebiyat Fakültesi, veri derleme, analiz etme ve işleme ile kültür, edebiyat ve Türk dili alanlarında nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fakülte bünyesindeki bölümlerin öğretim ve araştırma öncelikleri bu doğrultuda belirlenerek, gereksinim duyulan modern altyapı ve nitelikli akademisyen kadrosu oluşturulmuştur. Şubat 2006 itibariyle, 5 Profesör, 1 Doçent, 9 Yardımcı Doçent, 13 Öğretim Görevlisi, 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 29 tam zamanlı öğretim elemanımız ve 5 lisansüstü burslu öğretim elemanı adayımız bulunmaktadır.
1994-95 öğretim yılında Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1998-99 öğretim yılında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü öğretime açmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
2004-2005 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünden 154, İstatistik ve Bilgisayara Bilimleri Bölümünden 75, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 43 öğrencimiz mezun olmuştur.
Fen-Edebiyat Fakültesinin bir bilgisayar laboratuarı ve bir de görsel laboratuarı vardır. Laboratuarların her ikisi de en modern şekilde donatılmıştır. Diğer yandan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı eğitim-öğretim ve araştırma için gerekli teknik desteği sağlamaktadır. Kam****a bulunan bütün bilgisayarlar hızlı bir yerel ağ yapısına bağlı olup, her kullanıcının bu ağın internet bağlantısı üzerinden uluslararası bilgi kaynaklarına erişmesi olanaklıdır. Bilgisayar altyapısı, öğrencilerin profesyonel ve amatör gereksinimlerine cevap verecek yazılım ve donanıma sahiptir.
Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı bölümlerin öğretim programları, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Her öğretim programında, programa özgü dersler yanında, program dışı seçimlik dersler de yer almaktadır.

Lisansüstü Programlar:
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalının yürüttüğü Amerikan Kültürü ve Edebiyatı yüksek lisans programı.
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalının yürüttüğü Bilgi Teknolojileri ve Sistem Yönetimi yüksek lisans programı.
Kültürel ve sosyal çevre:
Üniversitemizde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezi, öğrencilere üniversite yaşamlarında yardımcı olacak programlar düzenlemektedir.
Spor Merkezinde Basketbol, Voleybol, futbol, tenis, Amerikan Futbolu, Hentbol, Aerobik ve masa tenisi gibi spor etkinlikleri profesyonel çalıştırıcılarla birlikte sürdürülmektedir.
Üniversitemiz İnsan Kaynakları ve Yönlendirme Merkezi iş çevreleri ile iletişim kurarak öğrencilerle işverenleri bir araya getiren seminerler düzenlemekte, iş başvurularında gerekli olacak yazışma, özgeçmiş hazırlanması ve iş görüşmeleri ile ilgili olarak öğrencileri bilgilendirmektedir

Başkent Üniversitesi


Benzer Konular

18 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri
25 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
10 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
15 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular