Arama

Böğürtlenli Rulo Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.879 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
Sponsorlu Bağlantılar
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt

8 Kişilik

HAZIRLANIŞI
1.5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun.
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin. Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun.
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırın.
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın. Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın . Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç. Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun. Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz.


Benzer Konular

29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
5 Haziran 2012 / buz perisi Sağlıklı Yaşam
6 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular