Arama

Kaymaklı Balkabağı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.832 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
1 kg balkabağı
Sponsorlu Bağlantılar
1/2 adet limonun suyu
250 gr kaymak
250 gr dövülmüş ceviz içi
1 1/2 kg tozşeker

HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden kabakların kabuklarını soyun, dilimleyin ve yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat toz şeker ve sonra tekrar bir kat kabak ve bir kat tozşeker olacak şekilde dizip kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Sabah geceden dinlendirilen kabağı kısık ateşte pişirin ve pişerken limon suyunu da ekleyin. Pişme işlemi bittikten sonra kabakları bir mikser ile püre haline getirin. Cam bir kabın en alrına streç folyo serin ve kabak püresinin bir kısmını boşaltın. Üzerine cevizin yarısını ve onun da üzerine kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini koyun. Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletip, servis tabağına ters çevirin. Üzerine kalan cevizi serpin.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
7 Mart 2016 / _MaviKaranlık_ Taslak Konular
13 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular