Arama

Kaymaklı Baklava Tarifi

Güncelleme: 7 Mart 2016 Gösterim: 1.714 Cevap: 0
_MaviKaranlık_ - avatarı
_MaviKaranlık_
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016       Mesaj #1
_MaviKaranlık_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kaymaklı Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Kaymaklı Baklava Malzeme Listesi
Hamuruna;
4 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçine;
500 gram kaymak
2 bardak ceviz içi
Üstüne;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Şerbetine;
4 bardak toz şeker
4 bardak su
Yarım limonun suyu




Kaymaklı Baklava Nasıl Yapılır
Hamur malzemelerini karıştırarak elde ettiğimiz hamuru açarak sacda veya tavada pişirelim.
Pişen yufkalara elimizle az su serperek dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra tepsiyi yağlayarak ilk kat yufkayı koyalım.
Üstüne kaymak sürüp ceviz serperek tüm katları aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
Üçgen dilimler halinde keselim.
Tereyağını eriterek sıvı yağ ile karıştıralım ve tepsinin üzerine dökelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatarak limon sıkalım.
Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökerek servis edelim.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
13 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular