Arama

Portakallı Sufle Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 2.236 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
3.5 çorbakaŞığı margarin (veya tereyağı)
Sponsorlu Bağlantılar
30 gr karışık meyve şekerlemeleri
3 çorbakaşığı tozşeker
1 paket vanilya
2.5 çorbakaşığı un
15 adet ceviz
4 portakal
2 yumurta
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir kapta 1.5 çorbakaşığı margarini eritin. Unu ilave edip karıştırmaya başlayın, ılık sütü
yavaş yavaş ilave ederk karıştırma işlemine devam edin. On dakika kadar kremayı pişirdikten sonra, içine şekeri, vanilyayı, şekerlemeleri ve dövülmüş cevizleri katın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ve bir portakalın suyunu ekleyin. Kalan portakalları soyup, dilimleyin.
Yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma katın. Aşağıdan yukarı doğru karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dört sufle kabını iyice yağlayın ve elde ettiğiniz karışımı eşit olarak kaplara dağıtın.
Kremanın üstüne dilimlenmiş portakalları yerleştirin. Bunun üstüne de karışımın artanını dökün. Fırında taşmamaları için sufle kalıplarını ağzına kadar doldurmamayın. 200 derecedeki fırnda 15 dakika kadar pişirdikten sonra ince kesilmiş portakal kabuklarıyla süsİeyerek servis yapın.


Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
10 Mart 2012 / _VICTORY_ Taslak Konular
14 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Haziran 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular