PORTAKALLI BAHAR KURABİYESİ
Sponsorlu Bağlantılar
125 gr.margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
2 yumurta
2 adet portakal
1 tatlı kaşığı zerdeçal
aldığı kadar un
Şeker, yumurta,margarin(oda sıcaklığında erimiş) elle iyice birbirine yedirilir. Daha sonra 2 tane portakalın kabukları rendelenip suyu sıkılır ve karışımın içine konur. 1 tatlı kaşığı zerdeçal, yarım paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamuru açtıktan sonra istenilen şekilde kalıpla kesilip ortalarına 1 tane fındık konur ve 160-170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir...
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...