Ziyaretçi
Milföylü Patates Çorbası
Malzemeler:
2 soğan
1 tutam safran
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydonoz
1 çorba kaşığı margarin
Susam
2 kare milfoy hamuru
500 gr patates
150 gr süt kreması
Tuz, karabiber
Yumurta sarısı
Hazırlanma Şekli:
Milfoy hamurunu inceltin. Yıldız ve ay şeklinda hamur kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. 200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri haşlayın ve soyup ezin. Rendelen soğanları margarinle sote edin. Pataesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın. İçine yeterince su koyun. (5-6 bardak) kaynayınca indirin. Mikserde karıştırın. Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun. 5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
2 soğan
1 tutam safran
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydonoz
1 çorba kaşığı margarin
Susam
2 kare milfoy hamuru
500 gr patates
150 gr süt kreması
Tuz, karabiber
Yumurta sarısı
Hazırlanma Şekli:
Milfoy hamurunu inceltin. Yıldız ve ay şeklinda hamur kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. 200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri haşlayın ve soyup ezin. Rendelen soğanları margarinle sote edin. Pataesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın. İçine yeterince su koyun. (5-6 bardak) kaynayınca indirin. Mikserde karıştırın. Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun. 5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Milföylü Patates Çorbası Tarifi
