Arama

Patates Kızartması Tarifi

Güncelleme: 19 Temmuz 2012 Gösterim: 1.456 Cevap: 0
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
image 180


Sponsorlu Bağlantılar
Patates Kızartması

Malzemeler

• 1 kg patates
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 demet taze sarımsak
• 3 büyük soğan
• 3 diş sarımsak
• Karabiber, tuz

...

Patates Kızartması tarifi

1- Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Kabukları soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır.
2- Soğanlar da halka halka doğranır. Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur. İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır.
3- Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır. 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır.
4- Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
2 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
2 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
4 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular