
Ziyaretçi
Hidiv Çorbası
Malzemeler;
100 gr. tavuk eti
100 gr. tereyağ
100 gr. dolmalık biber
100 gr. taze kabak
100 gr. havuç
100 gr. lahana
100 gr. pırasa
75 gr. taze fasülye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 gr. toz zencefil
2 gr. köri biberi
1,5 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
50 gr. krema
Tuz
Hazırlanışı;
Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.
Sponsorlu Bağlantılar
100 gr. tavuk eti
100 gr. tereyağ
100 gr. dolmalık biber
100 gr. taze kabak
100 gr. havuç
100 gr. lahana
100 gr. pırasa
75 gr. taze fasülye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 gr. toz zencefil
2 gr. köri biberi
1,5 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
50 gr. krema
Tuz
Hazırlanışı;
Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.