Cevap Yaz Yazdır
Gösterim: 3.470|Cevap: 0|Güncelleme: 9 Ekim 2008

Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi

GÜLGECELER
9 Ekim 2008 20:21   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU

Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 dis sarimsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bag maydanoz
Yapilisi:
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.

Diğer Konular:
Hızlı Cevap
Mesaj:

Bu sayfalarımıza baktınız mı
Pixabay Resimleri:
paneli aç