Arama

Samur (Martes zibellina)

Güncelleme: 6 Ağustos 2012 Gösterim: 4.088 Cevap: 2
B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
2 Kasım 2008       Mesaj #1
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
Samur (Martes zibellina)

Sponsorlu Bağlantılar
260px Zobel 28Martes zibellina29


Bilimsel sınıflandırma
  • Alem: Animalia (Hayvanlar)
  • Şube:Chordata (Kordalılar)
  • Sınıf: Mammalia (Memeliler)
  • Takım: Carnivora (Etçiller)
  • Alt takım: Caniformia (Köpeğimsiler)
  • Familya: Mustelidae (Sansargiller)
  • Cins: Martes
  • Tür: M. zibellina
  • Binominal adı: Martes zibellina

(Linnaeus, 1758)Samur (Martes zibellina), sansargiller (Mustelidae) familyasından kürk ticaretinde postu en değerli sayılan Rusya'nın kuzeyindeki soğuk ve çok geniş Sibirya bölgesinde yaşyan memeli türü.

Özellikleri
Uzunluğu, 13-18 santimetrelik kabarık tüylü kuyruğu dışında 30-50 cm, ağırlığı 0,9-1,8 kg, yüzü sivri, postu genel olarak parlak koyu kahverengidir. Son derece ince olan tüyleri sivri uçlu, boynunun altı bazen koyu esmer ya da sarımsı tüylüdür.

Beslenme
Sansargillerin öbür üyeleri gibi samur da ayrım gözetmeden çok çeşitli hayvanları avlayıp yer. Kurbanları arasında tavşanlar, fareler, ve kuşlar
arasında tavşanlar, fareler, sıçanlarve kuşlar sayılabilir. Avlanma dürtüsü tıpkı gelincik ve sansarlarda olduğu gibi çok güçlüdür. Kurbanlarını yalnız aç olduğu zaman değil, sık sık yalnızca öldürmüş olmak için öldürür ve tümüyle tüketmeden bırakır.

Üreme
Samurlar yalnız yaşarlar. Çiftleşmeden sonra döllenmiş yumurtanındölyatağı duvarına yuvalanması geciktiğinden gebelik dönemleri 250-300 gün kadar sürer. Bir batında doğan yavru sayısı 1-4 arasında değişir.

su samuru

hayvansevgisi Su samuru

ssamur


Son düzenleyen Efulim; 6 Ağustos 2012 22:06 Sebep: Mesaj düzeni.
ScarletSunShine - avatarı
ScarletSunShine
Ziyaretçi
24 Mart 2009       Mesaj #2
ScarletSunShine - avatarı
Ziyaretçi
imgturon1fj0

Sponsorlu Bağlantılar
Samur (Martes zibellina)



Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Ağustos 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Samur
MsXLabs.Org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Sansargillerden, Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya'da yaşayan bir memeli (Martes zibellina). Boyu 50, en fazla 60 cm'dir. Postu esmer kahverengi, ipek gibi yumuşak tüylü ve çok değerlidir. Boynun alt kısmındaki tüyler turuncu renklidir. Kulakları ve kuyruğu kısadır. Başı koni biçimindedir. Ormanlarda yaşar; kemirgen, kuş ve öbür küçük hayvanlarla beslenir. Postu eskiden beri en değerli ve pahalı kürklerden sayılmıştır. Ayrıca kılları fırça yapımında kullanılır.

samur

Sansargiller (Mustelidae) familyasından etçil bir memeli türü. Kuzey Avrupa’da, Asya ve Amerika’da yaşayan, çok yumuşak ve esmer, kahverengi ince tüyleri olan, postu için avlanan küçük hayvan. Gerdanı turuncudur. Başı koni biçimindedir. Kulakları büyüktür. Samurun uzunluğu 13-18 cm’lik kuyruğuyla birlikte 45-60 cm’dir. Ağırlığı, 1-2 kg olan samur, yalnız yaşar ve genellikle ağaçlarda dolaşır. Küçük hayvanları ve yumurtaları yiyerek beslenen samurun gebelik süresi 250-300 gün sürer.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

20 Kasım 2012 / Kral_Aslan Zooloji
13 Kasım 2009 / KisukE UraharA Zooloji
27 Nisan 2009 / bi quan Zooloji
19 Eylül 2015 / SUNU X-Sözlük
15 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri