Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 16

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.650 Cevap: 451
CnTn - avatarı
CnTn
Ziyaretçi
12 Ağustos 2007       Mesaj #151
CnTn - avatarı
Ziyaretçi
Turkcell Süper Ligi 2007 - 2008 sezonun ilk maçında Fenerbahçemiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle:
Sponsorlu Bağlantılar
4' İlyas'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda kalecimiz Serdar tehlikeyi önledi.
15' Sol kanattan Uğur Boral'ın ortasına arka direkte müsait pozisyonda bulunan Kezman vuramayınca top auta çıktı.
17' Önder'in sağ kanattan ortasına altı pas üzerindeki Kezman dokunamadı. Sol kanatta topla buluşan Roberto Carlos'un ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
19' Efe'nin sağ kanattan ortasıyla ceza sahasında buluşan Kerim'in dönerek vuruşunda top kalecimiz Serdar'ın yanından ağlarla buluştu. 1-0
22' Ceza sahası sağ çaprazından Kezman'ın sert vuruşunda kaleci Hasagiç topu sektirdi. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.
23' Roberto Carlos'un sol kanattan ortasında savunmanın hatasında topu önünde bulan Tümer'in sert şutunda top kaleci Hasagiç'in müdahalesi sonrasında üstten auta çıktı.
27' Ev sahibi takımın kullandığı serbest vuruşa ceza sahası içinde kafayı vuran Murat topu ağlara gönderdi. 2-0
31' Deivid'in uzak mesafeden sert şutunu kaleci Hasagiç kornere çeldi.
36' Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerim'in vuruşunda defansa çarpan top yandan auta çıktı.
İkinci yarı
56' Uğur'un soldan ortasında ceza alanında Aurelio'nun kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
63' Ali'nin ceza alanı dışından vuruşunda, top üstten auta gitti.
67' Tjikuzu'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sertan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vurmakta geç kalınca, savunmamız topu uzaklaştırdı.
70' Tümer'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Hasagiç yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.
73' Ani gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyesi atağında, Efe'nin pasıyla sol çaprazda topla buluşan İlhan'ın ceza alanına girer girmez yerden sert şutunda, top az farkla direğin dibinden auta çıktı.
75' İlyas'ın ceza alanı dışından sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta Metin'in kafa vuruşunda, kalecimiz Serdar son anda topu tokatladı. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 2 - FENERBAHÇE: 0
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım , Cem Satman , Süleyman Özay
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hasagiç , Rızvan , Metin , Murat , Ekrem , Kerim (Dk. 61 İlhan ), Efe , Tjikuzu , İlyas , Sertan (Dk. 80 Erman ), Adriano (Dk. 86 Gökhan)
Fenerbahçe: Serdar , Önder , Can , Edu , Roberto Carlos , Deivid (Dk. 72 Kazım ), Deniz (Dk. 56 İlhan ), Aurelio , Uğur (Dk. 56 Ali ), Tümer , Kezman
Goller: Dk. 19 Kerim, Dk. 27 Murat (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Tümer, Dk. 37 Edu, Dk. 85 Önder, Dk. 90 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 66 Metin, Dk. 90 Hasagiç (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)

2007 08 10 istanbulmac001 2007 08 10 istanbulmac002 2007 08 10 istanbulmac003 2007 08 10 istanbulmac004 2007 08 10 istanbulmac005 2007 08 10 istanbulmac006
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
12 Ağustos 2007       Mesaj #152
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Fener`de şok iddia!

Sponsorlu Bağlantılar
Yönetimin, Anderlecht ile oynanacak maçlarda kötü bir sonuç alınması halinde Zico'nun görevine son vereceği ileri sürüldü.
12.08.2007

2007-08 sezonuna İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe’de şok bir iddia ortaya atıldı: Anderlecht maçları Zico’nun son şansı... Geçen yılda şampiyonluğa rağmen eleştirilen Brezilyalı hocanın alternatifleri olarak Fabio Capello ve Ersun Yanal’ın gündemde olduğu kaydedildi. Real Madrid’den ayrılan İtalyan hoca şu anda hiçbir takımı çalıştırmıyor. Sık sık Fenerbahçe’nin gündemine gelen Yanal ile de Sarı-Lacivertli yöneticilerin ön görüşme yaptığı söyleniyor.

Golcü şart oldu

Her ne kadar Zico, 'Kadrom yeterli' dese de, B.Belediye maçı sonrası forvet arayışına giren yöneticiler, Standard Liege'li Jovanoviç'i gündeme aldı.
12.08.2007

Gizlice yürütülüyor

Özellikle Avrupa için iyi bir golcü almak isteyen ancak Deivid’den çok umutlu olan teknik direktör Zico’nun, “Benim kadrom yeterli” demesi üzerine vazgeçen yöneticilerin düşüncesi, sezonun ilk maçından sonra değişti. Hazırlık maçlarında da aynı sorun olmasına karşın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımın doğru dürüst pozisyona girememesi üzerine kadroya iyi bir golcü takviyesi yapma kararı alan yöneticiler, takımdaki oyuncular etkilenmesin diye gizliden gizliye arayışa başladı.

Sözleşmesi sürüyor

Bir ara AZ Alkmaar’ın golcüsü Kovermans’ın peşine düşen yönetim, son olarak Standard Liege’in golcüsü Milan Jovanoviç’i gündeme aldı. 1981 doğumlu 1.83 boyundaki Sırp oyuncunun kulübüyle 2009’a kadar sözleşmesi bulunuyor. Piyasa değeri 4.7 milyon Euro olan Jovanoviç’in adı, bir ara Benfica, Porto, Anderlecht, Napoli, Osasuna ve Real Betis gibi takımlar için geçmişti. Bu arada Mehmet Topuz için yeniden Kayserispor Yönetimi nezdinde girişimlere başlanacağı da ileri sürüldü.
Yalçın TÜRK

Fenerbahçe’den kısa kısa
Golcü gelir
Semih gider

Yönetimin tekrar golcü transferine yönelmesi, Semih’i de harekete geçirdi. Golcü alındığı takdirde o da Almanya’nın Hertha Berlin takımına gidecek. Alman ekibi, Fenerbahçe’ye 2 milyon Euro bonservis bedeli teklif etmişti.

Karşıyaka
ile maç var

Kanarya, Anderlecht ile oynayacağı maçın provasını bugün TFF Birinci Lig ekiplerinden Karşıyaka önünde yapacak. Samandıra’da saat 18:00’de oynanacak maçta Lugano ve büyük olasılıkla Alex de forma giyecek.

Anderlecht
galip: 1-0

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turundaki rakibi Anderlecht, ligdeki son maçında dün akşam kendi sahasında Lokeren’i 1-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin golünü 79. dakikada Tchite kaydetti.

Taraftarımız endişelenmesin

Roberto Carlos: 'F.Bahçe herşeye rağmen en büyük şampiyon adayıdır.'
12.08.2007

Süper Lig’deki ilk maçından mağlubiyetle ayrılan Roberto Carlos, herşeye rağmen Fenerbahçe’nin yine şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi. İlk maçta düşündüklerini sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Brezilyalı oyuncu, “Bunun bilincindeyiz. Kötü bir oyun sergiledik. Bu daha ilk maçımız. Taraftarımız merak etmesin. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi. Yan hakeme Portekizce küfür ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da kaydeden Sambacı, “Hakeme itiraz ettiğim dakikaların tümünde aykırı bir harekette bulunmadım. Zaten öyle olsa, hakem gerekli cezayı verirdi. Maç anında bağırtılı, sinirli konuşmalar oyuncular arasında hep olacaktır” açıklamasını yaptı.

Fanatik

Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
14 Ağustos 2007       Mesaj #153
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim ob Sevinc FB022

Fenerbahçe'nin ön eleme karnesi

Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3. Ön Eleme Turu'nda Belçika'nın Anderlecht takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 8 mücadelenin 2'sinde elendi.

Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası'nda çıktığı 3 ön eleme turu mücadelesinde de gülen taraf olurken, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 eşleşmenin 2'sinde turu rakiplerine bıraktı. 2 KEZ "DEVLER LİGİ"NİN KAPISINDAN DÖNDÜ
Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen sarı-lacivertli ekip, iki kez ön eleme turlarını geçemeyerek "Devler Ligi"nin kapısından döndü.
2002-2003 sezonunda Hollanda'nın Feyenoord takımı karşısında turu geçemeyen sarı-lacivertliler, geçen sezon 2. ön eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını elemiş, ancak, 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında elenmekten kurtulamamıştı.
FENERBAHÇE EVİNDE GÜVEN VERİYOR
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde, iç sahada yaptığı maçlarda güven veriyor.
Geçen sezon Avrupa kupası maçlarında Kadıköy'de çıktığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, 6 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik aldı.
GEÇEN SEZON KADIKÖY'DEKİ MAÇLAR
Sarı-lacivertlilerin geçen sezon Kadıköy'de yaptıkları Avrupa kupası maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:
1- Fenerbahçe-B36 Torshavn: 4-0 2- Fenerbahçe-Dinamo Kiev: 2-2 3- Fenerbahçe-Randers: 2-1 4- Fenerbahçe-Palermo: 3-0 5- Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2 6- Fenerbahçe-AZ Alkmaar: 3-3
SAHASINDA 65. MAÇA ÇIKACAK
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde yarın sahasında 65. maçına çıkacak.
Bugüne dek evinde yaptığı 64 karşılaşmada 29 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 11 kez de berabere kaldı.
Sarı-lacivertliler, sahasında yaptıkları maçlarda 91 gol atarken, kalesinde 77 gol gördü.
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında sahasında yaptığı 64 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:
Organizasyon O G B M
-----------------------------------------------
UEFA Kupası 27 14 4 9
Şampiyon Kulüpler Kupası 16 6 3 7
Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 5 2 2 1
Şampiyonlar Ligi 12 4 1 7
Kupa Galipleri Kupası 4 3 1 -
-----------------------------------------------
Toplam 64 29 11 24

Not: Sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle 1995 yılında UEFA Kupası ön eleme turunda Arnavutluk'un Partizani Tiran takımıyla İzmir'de yaptığı maç da sahasındaki maç olarak değerlendirilmiştir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
14 Ağustos 2007       Mesaj #154
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Gerilim dorukta

Belçika basını, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, yarın oynanacak Fenerbahçe-Anderlecht maçına ilişkin haber ve yorumlara geniş yer veriyor.
14.08.2007

''La Derniere Heure'' gazetesi, ''gerilim dorukta'' başlıklı haberinde, Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren'in, sporculara basına konuşma yasağı getirdiğini, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenme endişesi yaşadığını yazdı.

Anderlecht'in son maçlarında ''fazla ikna edici olamadığını'' belirten gazete, ''rakip ciddi boyutlu'' diyerek, Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşmanın ''kolay iş olmadığını'' anlattı.

Ön elemelerde Fenerbahçe ile karşılaşmak durumunda kalmayı bir ''talihsizlik'' olarak nitelendiren gazete, ''Anderlecht, itibarını ve banka hesaplarını düzene sokmak için Türkleri elemek zorunda'' diyerek bu şampiyonaya katılımın 10 milyon doları simgelediği üzerinde durdu.

Gazete, Anderlecht'in olası zaferinin son dönemde uluslararası alanda başarısızlıklar sergileyen Belçika futbolu açsından da önem taşıdığını belirtirken, ''bütün Anderlecht'in güvendiği'' eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan ile bir söyleşiye yer verdi.

''Teknik direktör Vercauteren'in Türkiye'deki casusu'' olarak tanıtılan Hassan, demecinde, Fenerbahçe'nin ligdeki son yenilgisine rağmen tehlikeli bir rakip olduğunu hatırlatırken, kendisinin Türkiye'deki maçlarda ıslıklanmaya ve hakaretlere alışık olduğunu, Anderlecht futbolcularının Fenerbahçe seyircisine kulak vermeden oynamaları gerektiğini anlattı.

''Türkiye'den kendisini arayan dostlarının, Fenerbahçe savunmasının hedef alınması gerektiğini söylediklerini'' belirten Hassan, maçta kapalı oynanmasını ve karşı saldırılara ağırlık verilmesini önerdiğini söyledi.

Belçika gazeteleri, ''İstatistiklerin Anderlecht'e umut verdiğini'' yazarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iki defa Türk takımlarıyla karşılaşmak durumunda kalan bu kulübün her seferinde başarılı olduğunu ve tur atladığını, Belçika takımlarının Türkiye'de yaptıkları son 8 karşılaşmanın sadece 2'sinde yenildiklerini, Fenerbahçe'nin Avrupa bilançosunun fazla başarılı olmadığını, 36 galibiyete karşı 69 yenilgisi bulunduğunu yazıyor.

Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren, basına yansıyan açıklamalarında, Fenerbahçe gibi bir rakibe düşmenin ''şanssızlık'' olduğunu, maçı kazanma olasılığını yüzde 50 gördüğünü, futbolcuların fiziki ve zihinsel olarak kendilerini maça vermeleri, taktiği iyi uygulamaları gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin ligdeki son mağlubiyetinin Anderlecht açısından iyi bir şey olmadığını belirten Vercauteren, ''Şimdi Fenerli futbolcular hatalarını düzeltmek için oynayacaklar ve biz karşımızda bambaşka bir takım bulacağız'' dedi.

Fenerbahçe'nin ''Belçikalı ve Türk'' oyuncusu Önder Turacı ile bir söyleşi de Belçika basınında yer buldu.

Turacı, İstanbul'da Anderlect'ten gol yemeden galibiyet hedeflediklerini belirterek, Liverpool veya Arsenal gibi rakipler yerine Anderlecht ile karşılaşmayı bir şans olarak değerlendirdiklerini, ancak maçı hafife almayacaklarını anlattı.

Fenerbahçeli futbolcu, yönetici ve taraftarların Avrupa'da başarılı bir sezon istediklerini ve hedeflediklerini söyleyen Turacı, bu güzel macerayı İstanbul maçı ile başlatacaklarını belirtti.

Belçika basını, ''Anderlecht'in, Fenerbahçe cehennemine endişeli ve gergin bir şekilde gittiğini'', ''180 dakikalık düellonun tamamının stresli geçeceğini'', bir ''mucize'' beklendiğini yazıyor.
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
14 Ağustos 2007       Mesaj #155
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Carlos`tan Alex`e övgü

alcarbbnw4
Fenerbahçeli Roberto Carlos, "Ben serbest vuruşları Alex'in kullanmasını istiyorum. O milli takımda daha çok oynamayı hak ediyor" dedi.
14.08.2007

Fenerbahçe Gazetesi’nde röportajı yayınlanan Brezilyalı futbolcu, "Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve camia. Bu beni çok fazla etkiledi. Yapılması gereken şey sadece sahadaki futbolu düzeltmek. Fenerbahçe benim gelişimle birlikte yerli-yabancı basında daha çok yer almaya başladı. Doğal olarak insanlar tanımaya ve merak etmeye başladılar. İşler doğru yapıldığı takdirde büyük bir çıkış neden olmasın. Bunun için buradayız" dedi.

TFF Süper Kupa maçında Beşiktaş’ı yenerek, sezona kupayla başladıklarını hatırlatan Roberto Carlos, takımıyla birlikte yeni sezondaki hedeflerini ise şöyle sıraladı: "Bizim Beşiktaş’a karşı derbide galip gelmemiz çok önemliydi. Bunun dışında lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olarak önümüzde 3 kupa var. Tabii ki bunlardan 2’sini aldığınız zaman başarılısınız demektir. Gerçekçi olalım. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak gerçekten çok zor. Ben Real Madrid’de 3 defa bu şampiyonluğu yaşadım. Çok konsantre olmamız gerekiyor. Gerçekten bazı şeyleri doğru yapmanız gerekiyor. Ama bu ’asla olmayacak’ anlamına gelmiyor. Lig ve Türkiye Kupası biraz daha kolay diyebilirim, ama dediğim gibi bu konuda her şeyi doğru yaptığınız zaman bir yerlere gelebiliyorsunuz. Ben kariyerim süresince çok kupa kaldırarak, adeta ’Kupakolik’ oldum. Bendeki bu alışkanlığı Fenerbahçe’de de sürdürmek istiyorum."

Türkiye’deki ilk resmi maçına Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa derbisinde çıktığını hatırlatan Brezilyalı futbolcu, "Derbi maçlarında duygular farklı olur, Beşiktaş maçında neler hissettiniz" sorusuna şu yanıtı verdi: "Rakip takımın bize olan saygısı gerçekten beni çok etkiledi. Rakip taraftarlar ve oyuncular Fenerbahçe’ye saygı duyuyorlar. Ben bini aşkın sayıda, birçok derbi oynadım, ama bu taraftar kitlesi ile ilk defa sahaya çıktım. Fenerbahçe seyircisi çok ateşli ve her konuda müthiş destek veren bir taraftar. Onların önünde maça çıkmak gerçekten çok keyifli."

"ADAPTE OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Vatandaşı Alex’in Brezilya Milli Takımı’na kesinlikle daha fazla çağrılmayı hak ettiğini vurgulayan Roberto Carlos, "Taraftarlar senden sanki bir forvet oyuncusuymuşsun gibi gol atmanı bekliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu tür beklentiler Real Madrid’de de oluyordu. Taraftarlarımız illaki benim gol atmamı istiyor. Serbest atışlardan mutlaka gol bekliyorlar, ama tabii ki bu konuda biraz daha zamana ve taraftarlarımızın sabrına ihtiyacım var. Yeni geldim ve adapte olmaya çalışıyorum. Ama merak etmesinler bu tarz gollerimi görecekler. Şu an ben Alex’in topa vurmasını istiyorum, yeri geldiğinde Kezman’ın da. Sanırım Uğur da iyi vuruş tekniğine sahip."

"BECKAM’IN, BENİM İSTANBUL’UMU GÖRMESİNİ İSTERİM"

"Madrid’de Beckham ile aran çok iyiydi. Fırsat olursa Beckham’ı Türkiye’ye çağırmayı düşünür müsün" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şunları söyledi: "Evet tabii ki düşünürüm. Aslında daha önce de Brezilya’ya çağırmıştım, ama vakti olmamıştı. Zaten aklımdan geçen bir durumdu bu. Benim İstanbul’umu görmesini isterim. İstanbul gerçekten her anlamı ile mükemmel bir şehir. İnsan burada isteyebileceği her şeyi bulabilir. Bunun yanında mükemmel plajları olan yerler var, oralara da gidip güzel vakit geçirir" diye yanıt verdi.

"İSTANBUL’DA ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİYORUM"

İstanbul’da trafik dışında her şeyin çok güzel olduğunu anlatan Roberto Carlos, "Ailem ile çok iyi vakit geçiriyorum. Annem, babam, kuzenlerim ve kız kardeşlerimle birlikteyiz. Genelde aile efradım ile çok sıkı fıkıyımdır. Tabii ki, her zaman saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde burada beraber olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Tam 7 çocuğu olduğunu kaydeden Roberto Carlos, bunların içinde büyük kızı Roberta’nın Brezilya’da futbol okuluna devam etiğini ve ileride kız takımlarında oynayabileceğini söyledi. "Senin de veliahdın var mı? Bir başka Carlos gelir mi" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şöyle konuştu: "Ben bir kanat oyuncusu olarak, hem defansif hem ofansif yönümü çok iyi tuttum. Defans anlamında kafa toplarında bile boyum kısa olmasına rağmen etkiliyim. Bek oyuncularda yeni bir model geliştirmiş oldum. Benim değiştirdiğim bu özellik özetle; hücuma daha çok katkı sağlayabilen ve uzaktan sert şut atarak skora katkı sağlayabilen bir bek oyuncusu modeli. Her kanat ve bek oyuncusunun farklı özellikleri var, ama bu tarz komple bir oyuncu sayısı gerçekten çok az."
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
16 Ağustos 2007       Mesaj #156
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim 44 Sevinc FB026

Kaptan gemiyi sırtladı !..

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi'ndeki ilk sınavına çıkan Fenerbahçe, Anderlecht'i tek golle avladı !..

Rakibi karşısında özellikle ilk yarıda üstün bir futbol ortaya koyan sarı lacivertliler Alex'in kafasıyla öne geçti. Ardından karşılıklı ataklara sahne olan maçta iki takım da golü bulamayınca Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe Anderlecht arasındaki rovanş karşılaşması se 29 Ağustos Çarşamba günü Belçika'da oynanacak.

FENERBAHÇE-ANDERLECHT: 1-0
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Howard Webb, Darren Cann, Peter Kirkup
FENERBAHÇE: Serdar, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz (Dk. 70 Selçuk), Aurelio, Tümer (Dk. 68 Uğur Boral), Alex (Dk. 83 Ali Bilgin), Kezman.
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

ANDERLECHT :
Zitka, Wasiliewski, De Man, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Goor, Boussoufa (Dk. 83 Legear), Tchite (Dk. 78 Mbompenza)
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Vercauteren

İLK YARIDAN DAKİKALAR
1. dakikada Tümer iki rakibinin arasından geçip ceza sahasına girmeye çalıştı ama 3. rakibine takıldı. Roberto Carlos'un presinde top auta çıktı.

4. dakikada Aurelio ceza sahasına mükemmel bir pas attı, ama Kezman dokunamayınca top auta çıktı.

onder5. dakikada Önder'in ortasında Roberto Carlos arka direkte yükseldi ama istediği gibi vuramadı., top yandan auta çıktı.

7. dakikada Tümer'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Zitka topu kornere çeldi. Köşe vuruşunu kullanan Alex, Roperto Carlos'a pas attı. Carlos rakibini geçip ceza sahası yayı yakınlarından sağ ayağıyla şut çekti, top rakibinden geri geldi.

8. dakikada sağ kanattan gelişen Anderlecht atağında Edu'nun ayağı kayınca Tchite tek başına ceza sahasına sokuldu ve sert şutunda top yandan auta çıktı.

12. dakikada Deivid sağ kanatta topla buluştu. Orta-şut karışımı vuruşunda top üstten auta çıktı.

14. dakikada Tümer soldan şık çalımlarla geldi, ceza sahası dışındaki Roberto Carlos'u gördü ancak Brezilyalı yıldız o alıştığımız şutlarından birini çekemedi ve top yandan auta çıktı.

17. dakikada Kezman ceza sahası yayında topu kaptırdı ama pes etmeyip presle topu kazandı, iki rakibinin arasından geçip şutunu çekti. Top, defansa çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşunda Anderlecht savunması topu uzaklaştırdı.

19. dakikada Roberto Carlos soldan çok güzel ortaladı. Kezman ön direğe koşup kafayı vurdu. Top, kalecinin bakışları arasında yandan az farkla auta çıktı. Fenerbahçe'nin gole en çok yaklaştığı andı.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi'ndeki diğer temsilcimiz Beşiktaş, Zurich deplasmanında Delgado'nun 3. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

23. dakikada Aurelio, Deivid ile yaptığı duvar pasının ardından bir şut çekti. Top üstten auta çıktı.

25. dakikada Tümer şık bir çalımla Anderlecht ceza sahasına girerken yerde kaldı ama İngiliz hakem Howard Webb oyunu devam ettirdi.

27. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi. Defans araya girdi, Kezman bastırdı. Kezman'ın ayağına çarpan top, kaleci Zitka'ya yöneldi. Kezman pres yaptı ama Belçika ekibinin kalecisi topu ayağıyla uzaklaştırdı.

31. dakikada Tümer yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Top yandan az farkla auta çıktı.

GOL: 32. dakikada Aurelio sol kanatta şık bir çalımla rakibini geçti. Ön direğe gelen ortada Alex çok iyi yükseldi ve topu köşeden ağlara gönderdi.

34. dakikada geriden atılan yüksek topta Kazmen kaleye hareketlendi. Juhasz, topa yükselirken Kezman'ın sırtına ellerini dayayarak yükseldi ve kafayı vurdu. Kezman faul beklerken hakem devam dedi.

40. dadikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gelen pasta Kezman topu kontrol edemedi, ama dönen topu Aurelio kapıp ceza sahasına daldı. Kaleci ile karşı karşıyaydı ama topun sekmesi nedeniyle kale önüne havalandırmayı tercih etti. Alex 2 rakibinin arasında kontrol etmeye çalıştı ama mücadeleden galip çıkan Anderlecht savunması oldu.

42. dakikada Tümer ceza sahası ön çizgisinde rakiplerinin arasından topu geçirip kaleye yöneldi. Savunma topu kornere çeldi ama Hakem Webb, Tümer'in arkadan rakibine faul yaptığına karar verdi.

Ve maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan çıktı.

48. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan pasa Boussoufa ve Roberto Carlos birlikte hareketlendi. Carlos topun önüne geçince Boussoufa faul yaptı.

49. dakikada Alex'in sağdan kullandığı kornerde penaltı noktası yakınlarında yükselen Aurelio'nun kafası yandan auta çıktı.

50. dakikada Deivid sağdan hızlmı gelip ara pası attı. kezman hareketlendi ama üç rakibi bastırıp topun kaleciye gitmesini sağladı.

51. dakida Polak'ın ceza sahası dışından şutunu Serdar çok güzel kurtardı. Ardından kullanılan kornerde ceza sahasına yapılan ortada vurulan kafayı Serdar yine çok güzel kurtardı ve Fenerbahçe'nin gol yemesine izin vermedi.

57. dakikada Önder'in ortasında Aurelio kafayı vurdu. yerden sekip giden top kaleci Zitka'nın ellerinde kaldı.

62. dakikada Fenerbahçe yarı sahasının ortalarından ve sol taraftan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortada savunma topu kornere çeldi. Köşe vuruşunda arka tarafta Polak topla bomboş durumda buluştu, volesi az farkla auta çıktı.

SARI KART: 64. dakikada orta yuvarlakta Ahmed Hassan'a arkadan faul yapan Aurelio maçtaki ilk sarı kartı gördü.

65. dakikada soldan Fenerbahçe kalesi önüne gelen ortada savunma ve kaleci Serdar müdahale edemedi, Boussoufa ayak uzattı ama dokunamadı ve tehlike sona erdi.

Topla Oynama Oranı: Fenerbahçe %58 - Anderlecht %42

67. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi ama topu rakibine kaptırdı. Bu dakikakalarda Fenerbahçe tribünlerinden Kezman'a küçük tepkiler gelmeye başladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 68. dakikada Tümer oyundan çıktı, Uğur Boral girdi. Fenerbahçe tribünleri Tümer'i alkışladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 70. dakikada Deniz'in yerine Selçuk oyuna dahil oldu.

SARI KART: 72. dakikada Roberto Carlos'a faul yapan Wasiliewski sarı kart gördü.

73. dakikada Fenerbahçe sağdan serbest vuruş kazandı. Alex topun başına geçti, 7 Fenerbahçeli futbolcu ceze sahasına geldi ama Alex'in ortası barajdan geri geldi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 78. dakikada Tchite çıktı, Mbompenza girdi.

80. dakikada topla rakip ceza sahasına hareketlenen Kezman, içeri girmeden topu sola çekip sol ayağıyla vurdu. Top kaleci Zitka'da kaldı.

SARI KART: 81. dakikada topu elle kontrol eden Ahmed Hassan sarı kart gördü.

82. dakikada Ahmed Hassan ceza sahası dışından vurdu, üstten farklı şekilde auta çıktı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 83. dakikada Alex çıktı, Ali Bilgin girdi. Anderlecht'te ise Boussoufa'nın yerine Legear oyuna girdi.

88. dakikada Kezman kendisine gelen pasta topu bıraktı, arkaya giden topa Ali Bilgin hareketlendi ama kalecide kaldı.

88. dakikada Fenerbahçe kalesi büyük bir tahlike atlattı. Mbompenza sağdan inip kale önüne çıkardı. savunmanın seyrettiği top kaleye paralel gitti, Anderlecht'ten kemsi olmadığı için top taça kadar gitti.

Ve Webb son düdüğünü çaldı, temsilcimiz Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
19 Ağustos 2007       Mesaj #157
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
10 Numara Tekke

Middlesbrough'ya transfer olan Tuncay'ın geçen sezon giydiği 10 numaralı forma, Fenerbahçe'ye 'Evet' diyen Fatih için saklanıyor.
19.08.2007

Anlaşma tamam...

100. Yılın ardından yeni sezona da büyük hedeflerle başlayan Fenerbahçe; Adriano, Gudjohnsen, Koevermans, Zigiç ve Ümit Karan gibi isimlerle görüşmüş ancak anlaşmaya varamamıştı. Golcü arayışından vazgeçmeyen Sarı-Kanaryalar’ın son hedefi ise Zenit Pettersburg’tan ayrılmayı kafasına koyan Fatih Tekke olmuştu. Şampiyonlar Ligi’nde büyük düşünen Fenerbahçe, tecrübeli oyuncuyla büyük ölçüde anlaşmaya varmıştı.

Alex giymemişti

Fatih Tekke’nin kulübüyle de temasa geçen Sarı-Lacivertliler’in Zenit ile de anlaştığı ifade edilmiş ve resmi imzanın Anderlecht maçı sonrası atılacağı öne sürülmüştü. Dünkü maç öncesinde de ilginç bir iddia ortaya atıldı. Geçen sezon Tuncay’ın taşıdığı ve Alex’in giyeceği öne sürülen 10 numaranın Fatih’e verileceği belirtildi. Bilindiği gibi Alex, 10 numarayı istemiş ancak ilginç bir şekilde 20 numarayla sezona başlamıştı.

Anderson iddiası

Portekiz’de yayın yapan Record gazetesi ilginç bir iddia ortaya attı. Kadrosunda Lugano, Edu Dracena, Yasin Çakmak, Can Arat ve Önder Turacı gibi stoperleri barındıran Fenerbahçe’nin Brezilyalı Anderson ile anlaştığı öne sürüldü. Gazetenin haberinde, Fenerbahçe’nin yanı sıra Ukrayna’nın Dnipro ve Fransa’nın Lyon ekiplerinin de Anderson ile ilgilendiği belirtildi. Sambacı ile daha önce de Beşiktaş temasa geçmiş ancak Siyah-Beyazlılar’ın hocası Ertuğrul Sağlam, tecrübeli oyuncuyu istememişti.
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
21 Ağustos 2007       Mesaj #158
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe`ye H.Berlin engeli

Geçtiğimiz hafta Fatih Tekke ile el sıkışan F.Bahçe, transfere noktayı koymak için Rusya'ya çıkarma yaptı, ancak Hertha Berlin sürpriziyle karşılaştı.
21.08.2007

Tekke’de sürpriz gelişme
Geçtiğimiz hafta Fatih Tekke ile el sıkışan Fenerbahçe, transfere noktayı koymak için Rusya’ya çıkarma yaptı, ancak Hertha Berlin sürpriziyle karşılaştı. Ali Yıldırım ile Neşet Yalçın’dan oluşan Sarı-Lacivertli heyet, Zenit’in yöneticileriyle masaya oturdu. Rus ekibi 7 milyon isterken, Fenerbahçe 6 milyon Euro’da diretiyor. Ancak Fatih için devreye giren Alman ekibi H. Berlin’in 5.5 milyon Euro’luk teklifi üzerine Zenit fiyat artırmaya çalışıyor. Sarı-Lacivertliler’e yıllık 2.5 milyon Euro’ya ‘evet’ diyen milli oyuncu da İstanbul biletini okeyletmek için haber bekliyor.
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
21 Ağustos 2007       Mesaj #159
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Asla şımarmak yok

Gaziantepspor maçında sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya çıkan yedekler, asla şımarmayacaklarını söyledi.
21.08.2007

Gaziantepspor maçında sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya çıkan yedekler, asla şımarmayacaklarını söyledi. Ortaya koydukları mücadele ve futbolla övgüleri toplayan futbolcular, bu maçta galibiyetten daha önemli bir kazanç elde ettiklerini belirterek, “Gördük ki, hocamız beklenmedik bir şekilde ve umulmadık bir anda herkese şans verebiliyor. Yani herkes, kendisini sürekli hazır tutmak zorunda. Yoksa bulduğu şansı geri teper. Çok geniş bir kadromuz var. Prensiplerimiz iyi çalışmak, iyi yaşamak ve görev geldiğinde değerlendirmek üzere formda olmak” diye konuştu.
_aSiLPreNs_ - avatarı
_aSiLPreNs_
Ziyaretçi
22 Ağustos 2007       Mesaj #160
_aSiLPreNs_ - avatarı
Ziyaretçi
Advocaat: "Fatih'i tutamayız"
1202 B fatihtekke005

Fenerbahçeli yöneticilerin kendisiyle her konuda anlaştığı, kulübü Zenit Petersburg ile bonservisini almak veya bir yıllığına kiralamak konusunda pazarlıklarını sürdürdüğü Fatih Tekke'nin resti, Rus ekibinin direncini kıracak gibi gözüküyor. Çünkü milli futbolcu, teknik direktör Dick Advocaat'a Zenit'ten ayrılmak istediğini üstüne basa basa söylüyor. Hollandalı hoca, Fatih'in kendisine sürekli, “Burada mutlu değilim ve ayrılmak istiyorum” dediğini kaydetti.‘Yönetim kabul etti'
Milli oyuncunun, oynamamak için çeşitli bahaneler üretip, ayrılmak istediğini ortaya koyduğunu belirten Advocaat, “Yani artık bize faydası olmaz. Yönetim de bunu kabul etti. Ancak ona verilen paradan daha fazla bir miktara satmayı düşünüyorlar. Bunu Fatih'e de anlattılar” açıklamasını yaptı. Zenit yönetimiyle pazarlıkları sıkı bir şekilde sürdüren Fenerbahçeli yöneticilerin, Fatih Tekke'nin transferini en kısa sürede bitirip, Anderlecht maçı sonrası açıklaması bekleniyor.