Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 12

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.681 Cevap: 451
bergstockholm - avatarı
bergstockholm
Ziyaretçi
18 Nisan 2007       Mesaj #111
bergstockholm - avatarı
Ziyaretçi
Zico'dan sistem değişikliği
Fenerbahçe’de ligde üst üste gelen puan kayıpları ve Türkiye Kupası’ndaki Beşiktaş yenilgisi “Tek forvet, çift forvet” tartışmalarını da alevlendirdi.
Sponsorlu Bağlantılar

Takımı ısrarla tek golcüyle oynatmakta eleştirilen Zico, 0-0 biten Vestel Manisaspor maçının ardından, fikir değiştirdi. Brezilyalı çalıştırıcının Gaziantepspor’la deplasmanda oynanacak karşılaşmada sahaya çift forvet sürerek Kezman ile Semih’i birlikte oynatacağı öğrenildi. Kezman, geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, tek forvetle gol atmalarının çok zor olduğunu belirtmiş, Zico ise Vestel maçının ardından basın toplantısında Sırp yıldıza dolaylı yoldan tepki göstermişti. Çift forveti daha önce denemelerine rağmen başarılı olmadıklarını belirten ve tek forvetle yollarına devam edeceklerini açıklayan Brezilyalı hocanın ani fikir değişikliğinde kendisine yapılan telkinlerin de etkili olduğu ileri sürüldü. Bu arada Samandıra Tesisleri’nde adeta kamp kuran Fenerbahçe yönetimi sıkı yönetim ilan etti. Artık futbolcuların maç sonlarında medyada açıklama yapmayacağı belirtildi. Yöneticilerin de özellikle hakemler hakkında konuşmayacağı ve polemikten kaçınacağı ifade edilirken, Fenerbahçe’de futbolla ilgili söz hakkı ise Zico’ya verildiği öğrenildi. Bu çerçevede dün Fenerbahçe Koleji’nde Ali Koç ve Mahmut Uslu’nun katılacağı panel de iptal edildi. Fenerbahçe yönetiminin de Gaziantep’teki maça tam kadro gitmeyi planladığı bildirildi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2007       Mesaj #112
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
NiliM güzel fotolar Smiley32

Sponsorlu Bağlantılar

Carlos biletini ayırttı

"19 Haziran'da kulübümü açıklayacağım" diyen Real Madrid'li oyuncu, sık sık Alex'i arayarak Fenerbahçe hakkında bilgi alıyor.

Dersine iyi çalışıyor

Sezonu çifte kupa ile kapatmak için seferber olan F.Bahçe, bir yandan da sabırsızlıkla Roberto Carlos'u bekliyor. Real Madrid'den ayrılacağını söyleyen, "19 Haziran'da kulübümü açıklayacağım" diyen Brezilyalı yıldızın yakın takipte olduğu da belirtiliyor.

Emekli olmuyorum

F.Bahçe'nin maçlarını izleyen, takım, İstanbul ve Türkiye hakkında sık sık Alex de Souza ile telefon görüşmesi yaptığı belirtilen Roberto Carlos, "Emekli olmuyorum, kariyerimin sonu da müthiş olacak" diyerek F.Bahçe'ye iddialı geleceğini çevresine dile getiriyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2007       Mesaj #113
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
90 dakika pres&hücum
V. Manisa beraberliği Zico'yu kızdırdı Brezilyalı hoca çift forvete dönüyor.

Çıkardığı kadro ve oynattığı futbolla eleştirilen Zico, kalan maçlarda hücum futbolundan taviz vermeyeceğini söyledi. Brezilyalı hoca çift forvete dönmeyi düşünürken, Kezman, Deivid ve Semih arasından iki oyuncuyu seçecek. Zico son idmanlarda orta saha ile forvet arasındaki kopukluğu gidermek için özel çalışmalar yaptırıyor. Buna göre Tuncay, Appiah, Deniz, Aurelio gibi isimlere daha büyük yük binecek.
bergstockholm - avatarı
bergstockholm
Ziyaretçi
20 Nisan 2007       Mesaj #114
bergstockholm - avatarı
Ziyaretçi
Hiç penaltı çalmadı!

Yaklaşık bir yıldır penaltı kazanamayan F.Bahçe'nin maçına bu sezon ligde hiç penaltı vermeyen M. Kamil Abitoğlu atandı. MHK, sezonun en formda hakemini görevlendirirken, ilginç bir tesadüf ortayı çıktı. Gaziantep-Fenerbahçe maçını yönetecek Abitoğlu, 8 Süper Lig karşılaşmasında hiç penaltı çalmadığı gibi, kırmızı kart da göstermedi.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de 29. hafta maçlarını yönetecek hakemleri dün açıkladı. Lider Fenerbahçe'nin bugün Gaziantepspor ile oynayacağı karşılaşmaya, sezonun en formda hakemlerinden Mustafa Kamil Abitoğlu atandı. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Fakat, Abitoğlu'nun bu sezonki performansı üzerine yaptığımız araştırmalar, çok ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı...
Kayseri-Galatasaray maçında çok tartışıldı
Ligde 1 yılı aşkın süredir penaltı kazanamadığı için isyan eden Fenerbahçe'nin bugünkü maçında görevlendirilen Abitoğlu, bu sezon yönettiği 8 Süper Lig maçında hiç penaltı vermedi. 8 maçta kırmızı kartını da hiç çıkartmayan Abitoğlu, 22 sarı kart gösterdi. Yönettiği maçlarda genelde çok yüksek notlar alan Abitoğlu'nun en fazla tartışılan karşılaşması 19. haftada Kayseri'de oynanan Kayserispor-Galatasaray mücadelesi idi. Abitoğlu, 0-0 biten o maçın 79. dakikasında, Song'un Gökhan Ünal'ı ceza sahasında yere düşürdüğü pozisyona penaltı düdüğü çalmadığı için ağır eleştiriler aldı.
En çok maç yönetme rekoruna koşuyor
Süper Lig'deki 8 maçın yanı sıra, Fortis Türkiye Kupası'nda 6, Türk Telekom Lig A'da 7 maçta düdük çalan Abitoğlu, Süper Lig'deki 7 karşılaşmada da dördüncü hakemlik yaptı. Müthiş performansı ile göz dolduran Abitoğlu, bu sezon 28. karşılaşmasına çıkacak. Bu doğrultuda ayrı bir rekora koşan Abitoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda yapılacak derbi maçlar için hazırlanacağı öğrenildi.
Lider Fenerbahçe, Süper Lig'de son penaltısını, geçtiğimiz sezonun 29. haftasında, 9 Nisan 2006'da Sivasspor'u 3-0 yendiği maçta attı. FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın 15. dakikasında kazanılan atışı Alex gole çevirdi. Fenerbahçe o günden bu yana, diğer bir deyişle ligde 33 haftadır penaltı kazanamıyor.
MHK'nin Süper Lig'deki diğer maçlara atadığı hakemler ise şöyle: YARIN: Trabzon-Sakarya: Kuddusi Müftüoğlu, Konya-Erciyes: Fırat Aydınus, Beşiktaş-Antalya: Barış Şimşek. PAZAR: Denizli-Sivas: İsmet Arzuman, V.Manisa-Bursa: Selçuk Dereli, A.Gücü-G.Birliği: Bünyamin Gezer, Kayseri-Ankara: Cüneyt Çakır, Galatasaray-Ç. Rize: Bülent Yıldırım.
Abitoğlu'nun bu sezon yönettiği maçlar
HAFTA MAÇ SKOR
1 Bursa-A.Gücü 0-0
10 A.Gücü-Konya 2-0
17 Denizli-V.Manisa 0-0
19 Kayseri-G.Saray 0-0
24 A.Gücü-Beşiktaş 0-1
25 Bursa-F.Bahçe 0-4
27 V.Manisa-Sivas 1-0
28 Ç.Rize-Trabzon 3-2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2007       Mesaj #115
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe - Denizlispor maçı biletleri satışa çıkarılıyor

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Denizlispor maçının biletleri bugün satışa çıkarılacak.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 29 Nisan Pazar günü saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın bilet fiyatları tribünlere göre şöyle:

Telsim: 27,5 YTL.
Migros: 27,5 YTL.
Fenerium Üst: 60 YTL.
Fenerium Alt G Blok: 100 YTL.
Fenerium Alt B-F Blok: 150 YTL.
Fenerium Alt C-E Blok: 175 YTL.
Fenerium Alt D Blok: 225 YTL.
bergstockholm - avatarı
bergstockholm
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #116
bergstockholm - avatarı
Ziyaretçi
Altın adam Alex

Memorial Hastanesi'nin sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam'' yarışmasında Fenerbahçeli Alex de Souza, Nisan ayının altın futbolcusu seçildi.

Kalyon Oteli'nde yapılan yarışmanın jüri toplantısında, ligin 26, 27, 28 ile 29. haftalarının oynandığı Nisan ayındaki başarılı orta saha oyuncuları arasında oylama yapıldı.

Oylama sonucunda Fenerbahçeli Alex de Souza, ayın altın adamı seçilirken, Beşiktaşlı Koray Avcı gümüş adam, Antalyasporlu Maynor Souza Antunez bronz adam oldu.
Bu arada, Nisan ayının altın yöneticisi Futbol Federasyonu Başdanışmanı ve AR-PEG Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay, altın teknik direktörü Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ve ayın altın hakemi de Kamil Abitoğlu seçildi.
Öte yandan, Mart ayının altın teknik direktörü seçilen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, altın futbolcusu Galatasaraylı Emre Aşık ve altın hakemi Kamil Abitoğlu ödüllerini aldılar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #117
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tümer Metin'den ilginç açıklamalar

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, kişisel tercihinin her zaman Türk hocadan yana olduğunu söyledi.

Tümer, FourFourTwo dergisinin mayıs sayısında yer alan röportajında, Türk futbolcusunun duygusallığına dikkat çekerek, ''Tercüman, aradaki o yoğunluğu sağlayamıyor diye düşünüyorum'' dedi.
Tümer Metin, şunları kaydetti:

''Her zaman Türk hocadan yanayım. Gerets'in, Tigana'nın veya Zico'nun buldukları kredinin yüzde 5'i neden bir Giray Bulak'a, Yılmaz Vural'a, Güvenç Kurtar'a veya Hikmet Karaman'a verilmez, bunu halen anlayabilmiş değilim. Türk futbolcusu duygusal bir yapıya sahip. Yani sahaya çıkarken biraz 'pohpohlanmak' ister. Tercüman, aradaki o yoğunluğu sağlayamıyor diye düşünüyorum. Örneğin yabancı bir teknik direktör antrenman sırasında size hararetle kızabilir ama aradaki tercüman bunu çevirirken daha usturuplu söylemek zorunda kalıyor.''

''FATİH TERİM 1 NUMARA''

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e övgüler yağdıran Tümer Metin, ''Fatih Terim sadece benim değil, dünyadaki her futbolcunun dilinden anlar'' dedi.
Fenerbahçeli futbolcu, şunları kaydetti:
''Ben çok farklı bir adamım. Çalıştığım teknik direktörle sürekli iletişim halinde olmam lazım. Fatih hocayla yakaladığımız en büyük uyum da bu. Daha hiç tanışmamışken Danimarka maçıyla milli formayı teslim etti ve bugünlere geldik. Ben de bu süreç içerisinde kendisini mahcup etmediğimi düşünüyorum. Fatih hoca beni yeniden milli takıma çağırdığı zaman, 'Şartlar ne olursa olsun, benim yanımda olacaksın. Bazen 5 dakika oynayacaksın, bazen 90 dakika, bazen de kadroya giremeyip tribüne çıkacaksın. Ama kadromda hep olacaksın' demişti. Bu güveni aşılaması benim için çok önemliydi. Bırakın Türkiye'nin en büyük teknik direktörü olmasını, taktiksel anlamda dünyanın bir numaralı hocasıdır.''

''KLİŞELER ÜLKESİ OLDUK''

Türkiye'de öne çıkan futbolcuları eleştirmek için mutlaka bir neden bulunduğuna değinen Tümer, ''Futbolcuyu eleştirmek için ürettiğimiz birçok kriter dünyanın başka neresinde var Allah aşkına? Sergen Yalçın'ın kilosu, İbrahim Akın'ın at yarışı, Hakan Şükür'ün yaşı. Bırakalım artık bu klişe lafları. Klişeler ülkesi olduk'' dedi.
Tümer, şöyle devam etti:
''Şimdi de yeni bir moda başladı. Hakan Şükür futbolu bıraksın mı, bırakmasın mı? Sokaktan geçen herkese bunu soruyorlar. Adamın futbolu ne zaman bırakacağını siz mi söyleyeceksiniz? 38 yaşındaki Tugay'a Blackburn Rovers iki yıllık sözleşme öneriyor ve bununla gurur duyuyoruz. 33 yaşındaki oyuncular için, 'Futbolu bıraksın, askere gitsin' diyorlar. 38 yaşında sözleşme teklif edilenle gurur duyup, 33 yaşında futbolu bıraktırıyoruz. Nasıl olacak peki şimdi? Belki ben 40 yaşıma kadar oynamak istiyorum.''

''GÜLEN ADAM MASKESİ TAKACAĞIM''

Saha içinde genelde yüzü gülmeyen bir futbolcu olarak tanınan Tümer Metin, mutsuz olmak için özel çaba harcamadığını, bu durumun kendisinin doğal hali olduğunu kaydetti.
Tümer, konuyla ilgili olarak şunları anlattı:
''Yunanistan maçında attığım o golden sonraki görüntülere kare kare bakın bakalım yüzümde en ufak bir gülücük ifadesi var mı? Yok. Başka bir örnek; UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar rövanş maçı, 1-0 öne geçiyoruz. Gol sevincimi hatırlayın. Suratımda o an herhangi bir tebessüm var mı? Yok. Peki, ben size soruyorum. O dakika itibariyle Tümer Metin'in mutsuz olmasını gerektirebilecek bir şey var mı? Yok. Demek ki bazılarının söylediği gibi mutsuz olmak için özel çaba harcamıyorum, bu benim doğal halim. Bundan sonra herkes mutlu olsun diye, sahanın kenarına bir tane 'gülen adam' maskesi koyup, attığım gollerden sonra suratıma onu takmayı düşünüyorum.''

''BİR H.ŞÜKÜR, İKİ TUNCAY, ÜÇ ARDA''

Tümer Metin, Türkiye'nin şu andaki en iyi 3 futbolcusunu, Galatasaraylı Hakan Şükür, takım arkadaşı Tuncay Şanlı ve yine Galatasaraylı Arda Turan olarak sıraladı.
Milli futbolcu, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin en iyi oyuncusu tartışmasız Hakan Şükür. Kimin ne yazıp çizdiği umurumda bile değil. Saha içi etkenlere baktığımda, istatistiklere baktığımda, Kral'ın son 15 senede bu kadar olumsuzluğa, bu kadar kösteğe verdiği karşılığa baktığımda Hakan Şükür tek. İkinci sıraya Tuncay Şanlı'yı koyuyorum. Önceleri hiç beğenmiyordum Tuncay'ı, kontrolsüz buluyordum. Ama inanılmaz bir gelişim gösterdi. Şu anda her şeye hazır. Düzgün bir kişiliğe, iyi bir aileye ve en önemlisi iyi arkadaşlara sahip. Zaten bu artılarının faydasını saha içinde topluyor. Umarım Hakan Şükür'ü geçer. Üçüncü sıraya da Arda Turan'ı koyuyorum. Muhteşem bir oyun zekasına sahip, yeteneğinin farkında ve bunun üzerine gitmeyi biliyor.''
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #118
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe Dergisi'nden 'siyah' protesto...

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi dergisinin Mayıs ayı sayısı, son dönemde yaşanan gerginlikleri protesto ederek ''siyah'' kapakla çıkacak.
Çift kapaklı yapılan ve siyah olan ilk kapağında ''Futbolumuzu karartanları protesto ediyoruz'' yazısı yer alan derginin fotoğrafı, kulübün internetteki web sitesinde yayınlandı.
Önümüzdeki günlerde bayilerde yerini alması beklenen dergi, sarı-lacivertli futbolculardan Mehmet Aurelio'nun posterini verecek.
bloodbower - avatarı
bloodbower
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #119
bloodbower - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe Forması
Kit shorts

Kaleciler
1 Volkan Demirel Kaleci 2002 Kartalspor
22 Serdar Kulbilge Kaleci 2005 Bursaspor
34 Rüştü Reçber Kaleci 2004 FC Barcelona

Savunma
5 Ümit Özat -- Defans 2001 Gençlerbirliği
16 Kerim Zengin -- Defans 2005 Altyapı
17 Can Arat -- Defans 2002 Altyapı
19 Önder Turacı -- Defans 2004 Standard Liege
24 Deniz Barış -- Defans 2004 Gençlerbirliği
35 Diego Lugano -- Defans 2006 São Paulo
36 Edu Dracena -- Defans 2006 Cruzeiro Esporte Clube
Ortasaha/ Kanatlar
4 Stephen Appiah -- Orta Saha 2005 Juventus
7 Mehmet Yozgatlı -- Orta Saha 2004 İstanbulspor
11 Tümer Metin -- Orta Saha 2006 Beşiktaş
15 Mehmet Aurelio -- Orta Saha 2003 Trabzonspor
20 Alex de Souza -- Orta Saha 2004 Cruzeiro Esporte Clube
21 Selçuk Şahin -- Orta Saha 2003 İstanbulspor
25 Uğur Boral -- Orta Saha 2006 Gençlerbirliği
27 Kemal Aslan -- Orta Saha 2003 Gaziantepspor
29 Olcan Adın -- Orta Saha 2003 Kartalspor
30 Serkan Balcı -- Orta Saha 2004 Gençlerbirliği
Hücum
9 -- Mateja Kezman -- Forvet 2006 Atlético Madrid
10 -- Tuncay Şanlı -- Forvet 2002 Sakaryaspor
23 -- Semih Şentürk -- Forvet 2001 Altyapı
99 -- Deivid de Souza -- Forvet 2006 Sporting Lizbon
Teknik Kadro
Zico -- Teknik Direktör -- 2006 -- Japonya

22092005duvarkagidi006 800
Son düzenleyen Kral_Aslan; 28 Haziran 2007 12:50 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #120
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Az Ama Öz Atıyor

kejobb1tb1

Fenerbahçe’nin Mateja Kezman, ligdeki gol sayısı sadece 7. Ancak Sırp golcü ama kritik gollere takımını sırtlıyor.
06.05.2007

Fenerbahçe’ye sezon başladıktan sonra transfer olan ve ligin 5. haftasında Antalyaspor maçıyla birlikte oynamaya başlayan Kezman, 23 maçta 7 gol kaydetti. Sırp futbolcunun attığı 7 golün, 4’ü sarı-lacivertlilere 10 puan kazandırdı.

İlk gol Sivas'a
Kezman, ligde ilk golünü 6. haftada deplasmanda Sivasspor’a attı. Sarı-lacivertliler, Sivasspor ile 1-1 berabere kalırken, Kezman’ın golüyle deplasmanda 1 puan aldı. Fenerbahçe, 7. haftada da yine deplasmanda Konyaspor’u Kezman’ın attığı golle 1-0 yenerek, 3 puanı hanesine yazdırdı.
Sırp futbolcu, 10. haftada 4-1 biten Fenerbahçe-Kayserispor maçında 2. golü, 24. haftada 3-0 biten Fenerbahçe-Konyaspor maçında 2. golü ve 25.
haftada sarı-lacivertlilerin 4-0 kazandığı deplasmandaki Bursaspor maçında 2. golü attı.

6 puanlık goller
Kezman, derbi maçlarda hem Galatasaray’a hem de dünkü maçta Beşiktaş’a gol atmayı başararak, takımına 6 puan kazandırdı. Ligde ilk yarıda 16. haftada Kadıköy’deki Galatasaray maçında 25. dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi. Karşılaşma 54. dakikada Ümit Karan’ın attığı golle 2-1 Fenerbahçe lehine sonuçlandı. Fenerbahçe’nin en kritik maçında dün akşam da BJK İnönü Stadı’nda 1-0 biten Beşiktaş karşılaşmasında 12. dakikada galibiyet golünü atan Kezman, sarı-lacivertlilere şampiyonluk yarışında en önemli 3 puanı kazandırdı.

Mateja Kezman’ın ligde attığı goller şöyle:

6. hafta Sivasspor-Fenerbahçe 1-1 1
7. hafta Konyaspor-Fenerbahçe 0-1 1
10. hafta Fenerbahçe-Kayserispor 4-1 1
16. hafta Fenerbahçe-Galatasaray 2-1 1
24. hafta Fenerbahçe-Konyaspor 3-0 1
25. hafta Bursaspor-Fenerbahçe 0-4 1
31. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe 0-1 1