Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 2

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 381.572 Cevap: 451
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
16 Aralık 2005       Mesaj #11
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
19072005duvarkagiti003 1152
Resim2
Sponsorlu Bağlantılar

tarihce 5
1899; Fenerbahçe’nin Gerçek Kuruluş Yılı
Burada dikkati çeken en önemli nokta; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Black Stocking FC ismi altında 1899 yılındaki bu ilk girişimindeki öncülük yapan gençler
ile, ilerideki yıllarda kurulacak olan Kadıköy Futbol Kulübü (1902) ve Fenerbahçe Futbol Kulübü (1907) ismi altında toplanan gençlerin genelde aynı kişiler
olacağıydı. Dolayısıyla FENERBAHÇE KULÜBÜ kuruluşunu gayri resmi olarak 1899 yılında gerçekleştirmiş, ne var ki iki kez kapatılmaları nedeni ile faaliyetlerine,
ancak resmi kuruluş yılları olan 1907 yılında geçebilmişti. Görülen odur ki; Black Stocking F.C. ya da Kadıköy Futbol Kulübü isimleri, amaç karşısında birer araçtırlar
(*4). Ayrıca İstanbul’da kurulan futbol kulüplerinin listeleri incelendiğinde de; Moda Futbol Kulübü (1896), Cadi-Keuy Football Club (1899) ve Imogen (1900)
takımlarının İngiliz uyruklular tarafından, Elpis (1900) takımının Rumlar tarafından, Black Stocking (1899), Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin ise
Osmanlı uyruklular tarafından kurulmuş oldukları da zaten görülmektedir.(*5)
Son düzenleyen kompetankedi; 25 Ocak 2008 20:11 Sebep: Flood kuralları ihlal edilmeğe devam ediyor dikkat edin...!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2005       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Süper Lig'in son iki sezonunu zirvede tamamlayan, Avrupa'da da topladığı 13 puanla adından sıkça söz ettiren Fenerbahçe'nin futbolcuları kapışılıyor.
En fazla Nicolas Anelka ve Tuncay Şanlı'nın Newcastle United'a transfer olacağı cümleleri gündemi meşgul ederken, diğer oyuncuların da taliplileri bulunuyor. Şu anda Avrupa'nın namağlup üç takımından biri olan Sarı-Lacivertlilerin bu başarılı grafiği transfer pazarında gözlerin Kadıköy'e çevrilmesine neden oluyor. Teknik Direktör Christoph Daum ile 11 yıldızına çeşitli kulüplerden transfer teklifi var.
Sponsorlu Bağlantılar
‘Beni istiyorlar' diye tozu dumana katan Daum'un da dile getirdiği gibi başta Alman çalıştırıcı için Bundesliga takımları devrede... Bir dönem Alman Milli Takımı'yla ismi anılan Daum'u Köln'ün ısrarla istediği belirtiliyor. Daum, deneyimli bir teknik heyetle çalışmak isteyen Borussia Dortmund ile Stuttgart'ın da gündeminde yer alıyor.
Futbolcular arasında ise Anelka, Tuncay ve Alex de Souza en gözde... Newcastle United'ın astronomik fiyatlarına rağmen Başkan Aziz Yıldırım'ın transferine vize vermediği Anelka'yı, sezon başında Liverpool ve Barcelona da istemişti. Ortaya koyduğu başarılı futbolla Newcastle United ve Birmingham City'nin gündeminden hiçbir zaman düşmeyen Tuncay'a Çizme'den de teklif yağıyor. Carlo Ancelotti'nin dikkatini çeken genç oyuncuyla AC Milan'ın ilgilenmesinden sonra İnter de transfer için devreye girdi. Geçtiğimiz günlerde ise milli futbolcuyu La Liga ekiplerinden Real Betis istiyordu. Vanderlei Luxemburgo'nun görev süresinde Real Madrid'in transfer listesinin tepesinde yer alan Alex'in peşine bugünlerde Frank Ribery'nin takımı Marsilya takıldı. Daha önce de Alex, Barcelona ile yan yana anılmıştı. Yabancı kontenjanı nedeniyle gönderilip yerine daha kaliteli bir ismin düşünüldüğü Marcio Nobre'nin transferini bitirmek için Sporting Lizbon yoğun mesai harcıyor. Ayrıca Brezilyalı futbolcuyu Hamburg ile Perugia'nın da istediği menajerler tarafından dile getiriliyor. Özellikle sakatlıktan sonra performansı dibe vuran Servet Çetin'i deneyimli teknik adamın gözden çıkardığı, genç stoperle de Wolfsburg ve Hamburg'un ilgilendiği iddia edildi.
Kaptan Ümit Özat’a PSV talip Fenerbahçe’de çoğu maçlardan sonra eleştiri almasına rağmen formasının hakkını veren kaptan Ümit Özat’a Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven talip. Sağ ayaklı olmasına karşın büyük bir özveriyle sol koridorda başarılı maçlar çıkaran tecrübeli futbolcu için PSV’nin yanı sıra Roma ve Atalanta'nın da kendisiyle ilgilendiği belirtildi. Alex de Souza'nın eski takımı Cruzeiro'nun Marco Aurelio'yla flörtte olduğu biliniyor. Sambacı futbolcuya, şimdi de Auxerre'nin talip olduğu öğrenildi. Ayrıca Can Arat, Olcan Adın ile Mahmut Hanefi Erdoğdu'yu Samsunspor kiralamayı planlarken, Semih Şentürk'ü de Gaziantepspor ile Gençlerbirliği istiyor.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
27 Aralık 2005       Mesaj #13
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Rahmetle Anıyoruz
27 Aralık 2005 Salı
sukrusarac288Fenerbahçe Stadyumunu kulübümüze kazandıran ve 17 yıl kulüp başkanlığımızı yapan eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu 27 Aralık 1953 günü vefat etmişti. Bugünkü stadımıza 22 Temmuz 1998 yılında alınan Yönetim Kurulu kararı ile ismini veren Şükrü Saracoğlu’nun 52. ölüm yıl dönümünde kendisini bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

anelka adamdavy2005 02 01t085518z 01 nootr rtridsp 2 ouksp soccer anelka usemonnightanelka petit



6 kasim 2002 foto 7

6 kasim 2002 foto 4

TEK REİS FENERBAHÇE BAŞKANIDIR
Gerçek Fenerbahçe taraftarına buradan teşekkür ediyorum. Kombine alıyorlar, FENERIUM’dan bütün akrabalarına arkadaşlarına ürünler alıyorlar. Fenerbahçe Kulübü’ne maddi katkı sağlıyorlar. 5 senelik kombine alıyorlar. Ben istiyorum ki, oraya herkes aileleriyle gelsin, eşiyle dostuyla çocuğuya gelsin, orada FENERBAHÇE AİLESİ olsun.Fenerbahçe kimliği ve ailesi dışında bir topluluk olmasın. Tek olay Fenerbahçe ailesi olsun.Herkes pankartlarını assın, ama altına ismini yazmasın, reklamını yapmasın.Orada da Fenerbahçe ismi olsun. Ama bazıları var böyle değiller. Kendileri için varlar.
5 yıl evvel ben göreve geldiğimde de vardı. Açıklıyorum, ben hatta bunlara destek de oldum. Ama devlet bir yasa çıkardı. Bu yasaya uymak zorundayız. Bu yasadan sonra biz kulüpte bedava bileti kaldırdık. Geçmişte verdiğimiz bazı devlet kuruluşlarına bile bilet vermiyoruz artık. Hatta ve hatta engelli vatandaşlarımıza bile bedava veremiyoruz, bir yol uydurmaya çalışıyoruz.Tabii bunları yaparken, 22 bine yakın kombine aldı taraftarımız. Bunlar kendi içlerinde gruplar kurmuş. Bir sürü grup adı var, bunların hemen hemen hepsi arkadaş olarak bir araya gelmişler, Fenerbahçe’yi destekliyorlar.
Bedava bilet kesilince, otobüsler kaldırılınca bir ara tribunden kesildiler. Sonra ne oldu ?
Tam bunlar kesilirken, kendilerine sponsor buldular. Tekrar geliyorlar o sponsor yardımıyla. Pankart açıyorlar bana "sen kendini bil diyorlar, seni sev diyorlar", kendi kendilerine "bilmem ne reis" diye tezahürat yapıyorlar, maç öncesi dışarda ona buna turnikede numaralar yapıyorlar, biletlerini alıp maça giriyorlar.
BURASI AVRUPA OLACAK !

Tribüne çıkıyorlar bana pankart açıyorlar. Nası açıyorlar ? Locada oturan birinden talimat alıyorlar ?Özel uçakla Kayseri’ye gidiyorlar Fenerbahçe maçına. O locada oturan adam ayarlıyor bunların hepsini. Onun ismini açıklamayacağım buradan, çünkü birine sözüm var. Milan maçında Galliani ile yürüyorum, oradan bağrıyorlar "genç fenerbahçeliler, bilmemne reis".
BU ADAMLAR RANTÇI
Bunlar aslında toplasan 30-40 kişi, ama ona buna bilet verip, ona buna ürün bastırıp satıp, arkalarından sürükeylip, kendilerinin kimliğini bilmeyen adamlardan destek alıyorlar.Biletler pahalı diye protesto etmeye başladılar bizi güyya. Diğer grupları arkalarına almak istiyorlar bu bahaneyle. Biz sene başında açık tribüne 6 bin tane kombine sattık, 350 milyona. Alsalardı ya ordan ucuza. Çok ucuza sattık. Ama bunların derdi Fenerbahçe filan değil. Bunlar rantçı. Galatarsay tribünlerindeki kendileri gibi olan rantçılarla her zaman beraberler. Gece gündüz. Yedikleri içtikleri ayrı değil. Hacca, umreye beraber gitme derdinler. Çok yakınlar. O Galatasaray tribünlerindekiler kimler ? Benim ölmüş anneme her maç küfür edenler..Demek ki onlarla gece gündüz beraber olan bunlar da aynı kafadalar.Locada oturan o sponsor da kendine gelsin. Yarın öbür gün, benim karşıma gelip, başkan ben yaptım sen yapma demesin. Bundan sonra bu tribünlerde sadece Fenerbahçe ismi anılacak.



(flood olarak algılanmasın tamamen deişik konu)

arkadaşlar başkan burada kimden bahsettigini anlamıssınızdır anlamadıysanız burada soylıyeyım gencfb gurubundan bahsediliyor?
Son düzenleyen kompetankedi; 25 Ocak 2008 20:14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ocak 2006       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcuları Alex de Souza, Marco Aurelio, Fabio Luciano ve Marcio Nobre Sarı-Lacivertli takımda mutlu olduklarını ve ayrılmayı düşünmediklerini yinelediler.
Sambacı futbolcular Antalya’daki hazırlık kampında basın mensuplarının soruların cevap verirken Fenerbahçe ve kendileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk sözü alan Alex, Türkiye’de yaşamaktan memnun olduğuna dikkat çekerek, “Real Madrid’e transferim konusunda çıkan haberleri veren medya, defalarca bu yönde yazılar kaleme aldı. Yarının ne getireceğini bilemeyiz. Ama sözleşmemin bitimine daha 1,5 yıl var. Bu zaman sonunda gereğini düşünürüz.” dedi. Brezilya Milli Takımı’na çağırılması gerektiğiyle ilgili çok fazla konuşmayacağını belirten başarılı futbolcu, “Sekiz yıldır bir şekilde ülkemin renklerine hizmet veriyorum. Davet bekliyorum. Antrenör olsam, kendimi çağırırdım.” diye konuşarak Carlos Alberto Parreira’ya mesaj gönderdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki performansının eleştirilmesi üzerine Alex, “Sekiz kişiden fazla oyuncuyla hücuma çıkılmaz. Her takımda futbolcuların belli görevleri vardır. Christoph Daum da Avrupa’da beni oynattığına göre şikayetçi değil demektir.” cevabını verdi.
Roberto Carlos gelmez
Milli Takım’daki arkadaşı Roberto Carlos’un transferiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Alex, Real Madrid’li futbolcunun İstanbul’a gelmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Yıldız futbolcu basında çıkan transfer haberlerinin asılsız olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Carlos bana hiç böyle bir transferden bahsetmedi. Ayrıca zaten altı yabancı oynuyor ve kimsenin şikayeti yok. Kimin yerine alınacak Carlos?”
Diğer Brezilyalı futbolcu Nobre de Alex’ten sonra konuşmaya girerek, yabancı kontenjanın doluluğundan yeni bir lejyoner için kendisinin kurban verileceği söylentilerine şu şekilde tepki gösterdi: “Benim geçmişte neler yaptığımı görmek için rakamlara bakmak yeterli olacaktır. İki yıldır buradayım ve şampiyonluk yaşıyorum. Şimdi üçüncüsü için mücadele ediyoruz. Fenerbahçe tarihinde üst üste böyle bir başarı yok. Sadece şampiyonluğu düşünüyorum.” diye konuştu. Luciano ise Önder Turacı ile birlikte defansta iyi bir ikili oluşturduklarına değinerek, bu yıl da şampiyon olacaklarını iddia etti. Süper Lig’e oranla Şampiyonlar Ligi’nde daha fazla gol yemelerini, “Avrupa maçları daha zor oluyor.” diye yorumlayan deneyimli stoper, “Yenilmemesi gereken goller yedik. Bu hataları antrenmanlarda çalışarak düzeltiyoruz.” ifadelerini kullandı. Orta sahanın başarılı isimlerinden Aurelio da transferi konusundaki ısrarlı soruları, “Şu anda lig ve kupa maçları var. Ondan sonra bu konulara bakarız.” diye geçiştirdi. Appiah’ın kalitesiyle yükünün azaldığını belirten Aurelio’nun uzun zamandır Türkiye’de futbol hayatını sürdürdüğünün hatırlatılması üzerine Alex, ‘O zaten Türk vatandaşı olacak.’ diye esprili yaparken; Luciano da, ‘Marco Ali’ yakıştırmasında bulundu. Bu arada Fenerbahçe hazırlık kampındaki ilk hazırlık maçını bugün Belçika'nın La Louvierre takımı ile saat 19.00'da oynayacak.
Son düzenleyen kompetankedi; 25 Ocak 2008 20:16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2006       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
F.Bahçe kaptanı Ümit Özat, ligde zirve yarışının koptuğu şeklindeki düşüncelere katılmadığını belirterek, “Böyle bir şey düşünmek hem mantıksız hem de diğer rakiplere karşı saygısızlık olur.” dedi. Ümit, Anelka’nın oynadığı diğer takımlarda olmadığı kadar F.Bahçe’de mutlu olduğunu söyledi.
Fenerbahçe’nin kaptanı Ümit Özat, Süper Lig’de zirve yarışının koptuğu ve şampiyonun belli olduğu görüşlerine kesinlikle katılmadığını söyledi. Ümit, henüz oynanacak 17 karşılaşmanın olduğuna dikkat çekerek, “Mücadelenin bittiğini söylemek hem mantıksız; hem de rakiplere saygısızlık olur. Beşiktaş’ın bir sezon önceki durumu bundan farksız değildi. Sekiz puan farkla şampiyon olamadılar. Bu görüşler Galatasaray’ı yenip, puan farkını altıya çıkardığımızda konuşuldu. Daha sonra Trabzonspor ile berabere kalarak avantajımızı koruyamayıp, dörde düşürdük. 10-15 puanlık bir ara açılmadan şampiyonluk garantilenemez. Ter dökmeden puan kazanılmaz. Önümüzde beş çok önemli maç var.” dedi.
Son yıllarda F.Bahçe’de değişen transfer politikasıyla ilgili olarak da Ümit Özat şu cümleleri kullandı: “Uzun zaman sonra başarıya ulaşabilecek isimleri yakaladık ve son iki sezonu şampiyon tamamladık. Üçüncüsü için emin adımlarla ilerliyoruz. İyi bir kadroya sahibiz. Transfer de 1 Şubat’a kadar sürüyor. Ne olacağını bilemeyiz. Belki bir isimle anlaşılır. Transfer konusu Teknik Direktör Daum’un cevaplandırabileceği bir alan.”

Nicolas Anelka, Fener’de mutlu Nicolas Anelka’nın ‘mutsuz’ olduğuyla ilgili spekülasyonlara katılmadığını belirten deneyimli futbolcu, onun eski kulüplerinde olmadığı kadar İstanbul’da mutlu olduğunu düşündüğünü, çok kaliteli ve karakterli bir oyuncuya sahip olduklarını vurgulayarak F.Bahçe’ye bundan sonra da nice başarılar kazandıracağına temas etti. Kendisinin de birçok konuda eleştirildiğini hatırlatan Ümit Özat, “Bunları değiştirmek gibi bir gayretim yok. Benim çaba göstereceğim yer idman sahası ve maçlardır. Oralarda işimi layıkıyla gerçekleştirmeye özen gösteririm. Gerisi beni ilgilendirmez. Anelka da konuşulanlar alakadar etmiyor.” diye konuştu. Artık futbolcunun ait olduğu tek mevkii kavramının kalktığını belirten tecrübeli futbolcu, defans ve orta sahada oynamaktan zevk duyduğunu sözlerine ekledi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2006       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
anelka1 İsrail'de Beitar Jerusalem'in sahibi Gaydamak, teknik direktör Luis Fernandez'in isteği üzerine Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı için 40 milyon euro'yu gözden çıkardı.

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Nicolas Anelka'ya İsrailli zengin Arcadi Gaydamak'ın takımı Beitar Jerusalem talip oldu. Maariv Gazetesi'nin haberine göre, 6 hafta önce teknik direktörlük görevine gelen Fransız teknik adam Luis Fernandez, Gaydamak'tan Anelka'yı istedi. 20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında serbest kalacak olan Fransız golcü için Fernandez rakamı fazla bulurken, 1 milyar pound serveti olan Gaydamak, "Sorun değil, 20 milyon euro kulübüne 20 milyon euro da Anelka'ya veririz" dedi.

FERNANDEZ DOĞRULADI

Ligde üçüncü sırada yer alan Beitar Jerusalem, sezon sonunda yerini korursa UEFA Kupası'na katılacak. Gaydamak'ınoğlu Alexandre ise Ocak ayı başında İngiltere'nin Portsmouth takımını satın almıştı. Maariv Gazetesi'ne konuşan Beitar Teknik Direktörü Luis Fernandez, "Anelka'yı istiyoruz. Açıkçası işimiz zor. Çünkü Avrupa'nın önemli kulüpleri de onun peşinde. Kadromuza onun gibi bir yıldızı dahil etmek inanılmaz olur" ifadesini kullandı. Anelka ile Fernandez, 1995-96, 2000-02 yılları arasında Paris Saint Germain'de birlikte çalışmışlardı. Beitar Jerusalem, Anelka'dan önce bir başka yıldızı renklerine bağlıyor. İsrail ekibi 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Sao Paulo'nun sol açığı Barbosa Richarlyson'u transfer edecek.
ibrahimarac - avatarı
ibrahimarac
Ziyaretçi
23 Ocak 2006       Mesaj #17
ibrahimarac - avatarı
Ziyaretçi
C8B05952F6100D46BEC4781Fb
 spacerRoberto Carlos'u Yıldırım bitiriyor

Fenerbahçe Başkanı, Brezilyalı yıldızın menajeri Motta Merka ile görüştü.

***

Başkan devrede

Aziz Yıldırım, Roberto Carlos'un menajeri Motta Merka ile görüşerek bu transfer için detaylı bilgi aldı.

Listebaşında o var
Yüzüncü yılında kadrosuna süper bir yıldız katmaya kararlı olan Fenerbahçe, listenin başındaki isimlerden Roberto Carlos için yeniden atağa geçti. Bu kez bizzat başkan Aziz Yıldırım'ın devreye girdiği ve Roberto Carlos'un menajeri Motta Merka ile uzun bir telefon görüşmesi yaparak ayrıntılı bilgi aldığı öğrenildi.

Elbette gelir, ama
Yıldırım'ın bu görüşmede daha çok parasal konuda konuştuğu kaydedildi. Menajer Merka'nın, "Roberto şartlar uygun olursa elbette F.Bahçe'ye gelir" dediği belirtildi. Görüşme sonrası Yıldırım' ın, yöneticilere, "Bu transferin maliyeti çok yüksek olacak. İşimiz kolay değil" dediği gelen bilgiler arasında.

nihatozdemir2301‘Federasyon acilen karar vermeli’ transNihat Özdemir, yabancı sınırlandırılması konusunda federasyonun bir an önce karar vermesi gerektiğini ifade etti 23.01.2006transtranstranstranstranstranstransDaha önce yabancı sınırlandırılması
‘Federasyon acilen karar vermeli’ transNihat Özdemir, yabancı sınırlandırılması konusunda federasyonun bir an önce karar vermesi gerektiğini ifade etti 23.01.2006transtranstranstranstranstranstransDaha önce yabancı sınırlandırılması konusunda Futbol Federasyonu’nun harekete geçmesini beklediklerini deklare eden Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, yetkililerin bir an önce karar vermesi gerektiğini ifade etti. Özdemir, birçok kulübün aynı konuda mağdur olduğunu belirtirken, “Yabancı konusunda yapıcı çözümler bekliyoruz. Ayrıca hem transferlerdeki hem de bilet gelirlerindeki vergilerin de gözden geçirilmesi gerekir. Kulüplerimizin beden terbiyesiyle ilgili tapu protokolleri var. Mesela, bizim Saracoğlu Stadı ve diğer tesislerimizle ilgili tapu talebimiz var. Yeni federasyonun gecikmeden bu sorunları gidermesi, kulüpler için çok iyi olur” diye konuştu.
Son düzenleyen Blue Blood; 26 Ocak 2006 19:28 Sebep: flood
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
24 Ocak 2006       Mesaj #18
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
UEFA ülkeler sıralamasına göre ilk 14’te yer alan top-class liglerde mücadele eden 240 takım içinde en az puan kaybeden ekip Fenerbahçemiz...Haftaya üçüncü sırada giren Fenerbahçemiz, Çarşamba günü Juventus’un, Pazar günü de Chelsea’nin berabere kalmasıyla birinci sıraya tırmandı. 18 maçta 6 puan yitiren takımımız aynı kayba sahip Olympiakos, Fenerbahçe’den iki maç eksik oynadığı için ikinci sırada. Avrupa’nın üç devi Chelsea, Juventus ve Bayern Münih’se bu iki ekibi 7 puan kayıpla takip ediyorlar.
Süper Lig’de son iki sezonun şampiyonu, bu yılın da lideri Fenerbahçemiz, artık Avrupa’nın devleriyle başa baş savaşır duruma geldi. Ligde 18 haftayı namağlup kapatan ve yalnızca 3 beraberlik alan takımımız, Yunan Ligi lideri Olympiakos’la birlikte kıtanın en az puan kaybeden takımı...

16 maçta 14 galibiyeti ve 2 mağlubiyeti olan Olympiakos, Fenerbahçemiz’den daha az maç oynadığı için ikinci... İngiltere Ligi lideri Chelsea 23, Serie A devi Juventus 21 ve Bundesliga’nın birincisi Bayern Münih de 17 maçta 7’şer puan kaybıyla ilk beş sırayı tamamlıyorlar.
La Liga’nın açık ara lideri Barcelona’nın 11 puan yitirerek altıncı olduğu sıralamada, Celtic ve PSV Eindhoven 12’şer kayıpla takipteler.

Tek namağlup!
Fenerbahçemiz, söz konusu 14 ligde mücadele eden 240 takım içinde yenilgisiz tek ekip... Avrupa’nın devleri Chelsea, Juventus, Bayern Münih, Barcelona ve Lyon birer yenilgiyle takımımızı takip ediyorlar.

Deplasmanın da kralı Fenerbahçe
Fenerbahçemiz 8 deplasmanda aldığı tek beraberlikle de Avrupa’nın dış saha kralı. Hamburg ve Lyon’la birlikte Avrupa’nın üst düzey liglerinin deplasmanda üç namağlup takımından biri olan takımımız, 8 maçta 22 puan ve yalnızca 2 kayıpla, dış sahanın en iyisi oldu.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
26 Ocak 2006       Mesaj #19
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
şampiyonluklarımız
  • 1911-1912
  • 1913-1914 İstanbul Futbol Ligi Galip Kulaksızoğlu
  • 1914-1915
  • 1920-1921 Cuma Ligi Fuat Hüsnü Kayacan
  • 1922-1923 Cuma Ligi Mustafa Elkatipzade
  • 1929-1930 İstanbul Futbol Ligi Necmettin Çakar
  • 1930 İstanbul Şildi
  • 1932-1933 İstanbul Futbol Ligi
  • 1933 Türkiye Amatör Josef Şvenk
  • 1934 İstanbul Şildi
  • 1934 - 1935 İstanbul Futbol Ligi
  • 1935 Türkiye Amatör James Elliot
  • 1935-1936 İstanbul Futbol Ligi
  • 1936-1937
  • 1937 Milli Küme
  • 1938 İstanbul Şildi Josef Şvenk
  • 1939
  • 1940 Milli Küme G. Nemetz
  • 1943 Milli Küme
  • 1943-1944 İstanbul Futbol Ligi John Prayer
  • 1944 Türkiye Amatör
  • 1945 İstanbul Kupası
  • Milli Küme
  • Başbakanlık Kupası
  • 1946 Milli Küme Fikret Arıcan
  • Başbakanlık Kupası
  • 1946-1947 İstanbul Futbol Ligi
  • 1947-1948 İstanbul Futbol Ligi Ignace Molnar
  • 1950 Milli Küme Peter Molley
  • Başbakanlık Kupası
  • 1952-1953 İstanbul Profesyonel Lig Laszio Szekely
  • 1956-1957
  • 1958-1959 İstanbul Profesyonel Ligi Ignace Molnar
  • 1959 Türkiye Ligi Mehmet Reşat Nayır
  • 1960-1961 Türkiye Ligi Laszio Szekely
  • 1963-1964 Türkiye Ligi Kokotoviç
  • 1964-1965 Türkiye Ligi Oscar Hold
  • Atatürk Kupası
  • 1966-1967 Balkan Kupası Abdullah Gegiç
  • 1966-1967 Spor-Toto Kupası
  • 1967-1968 Türkiye Ligi
  • Federasyon Kupası Ignace Molnar
  • 1968 Cumhurbaşkanlığı Kupası
  • 1969 TSYD Kupası Trian Ionescu
  • 1969-1970 Türkiye Ligi
  • 1973 Başbakanlık Kupası
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası
  • TSYD Kupası
  • 1973-1974 Federasyon Kupası
  • Türkiye Ligi Waldir Pereira Didi
  • 1974-1975 Türkiye Ligi
  • 1975 Cumhurbaşkanlığı Kupası
  • TSYD Kupası
  • 1976 TSYD Kupası Abdullah Gegiç
  • 1977-1978 Türkiye Ligi Toma Kaloperoviç
  • 1978 TSYD Kupası
  • 1978-1979 Federasyon Kupası Necdet Niş
  • 1979-1980 TSYD Kupası Ziya Şengül
  • 1980 Başbakanlık Kupası Friedel Rausch
  • TSYD Kupası
  • 1982 Silahlı K. Donanma Vakfı
  • TSYD Kupası
  • 1982-1983 Türkiye Ligi Branko Stankoviç
  • Federasyon Kupası
  • 1983 Silahlı K. Donanma Vakfı
  • 1984 Silahlı K. Donanma Vakfı
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası
  • 1984-1985 Türkiye Ligi
  • 1985 Silahlı K. Donanma Vakfı
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası Todor Veselinoviç
  • 1986 TSYD Kupası
  • 1988-1989 Türkiye Ligi
  • 1989 Başbakanlık Kupası
  • 1990 Cumhurbaşkanlığı Kupası Ömer Kaner
  • 1993 Başbakanlık Kupası Holger Osieck
  • 1994 TSYD Kupası
  • 1995 TSYD Kupası Carlos Alberto Parreira
  • 1995-1996 Türkiye Ligi
  • 1998 Başbakanlık Kupası Otto Bariç
  • Atatürk Kupası Joachim Löw
  • 2000-2001 Türkiye Ligi Mustafa Denizli
  • 2003-2004 Türkiye Ligi Christoph Daum
  • 2004-2005 Türkiye Ligi
fenerbahçeli olmanın zorluklarından biri yaz yaz yaz bitmiyor tam 40dk
cpex - avatarı
cpex
Ziyaretçi
4 Şubat 2006       Mesaj #20
cpex - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün “TEK” resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi, 36. sayısıyla birlikte 3. senesini de geride bıraktı. Siz taraftarlarımızı tam 36 aydır Fenerbahçe gündeminden haberdar etmenin mutluluğunu, nice yılları daha geride bırakarak yaşamak dileğiyle...

Fenerbahçe Dergisi’nin Şubat sayısı yine dopdolu ve birçok hediye veriyor!
Futbolcularımızdan Mahmut Hanefi Erdoğdu, Gürhan Gürsoy, Servet Çetin ve Mehmet Yozgatlı’nın imzalı kartpostallarını, dergimizin içinde sizlere hediye ederken, Nicolas Anelka’nın yeni sezon koleksiyonunu ve abonelik formunu da ayrıca derginin içinde bulacaksınız.
Ve bu sayıdaki posterimiz: Gençlerbirliği maçında iki güzel gole imza atan oyuncumuz Marcio Nobre’nin, Stephen Appiah ile yaşadığı sevinç gösterisi, Şubat ayı takvimiyle birlikte sizlere verdiğimiz bir başka hediyemiz...

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün “TEK” aylık resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin Şubat 2006 sayısı, oyuncularımızın Fenerbahçe Kart ile poz verdiği fotoğraf ve “Hedef: 100. yılda 100.000 kart! Kartsız Taraftar Kalmayacak!” başlıklı kapağı ile bayilerde! Dergimiz her sayısında olduğu gibi bu sayıda da sizlere poster ve 4 adet kartpostal armağan ediyor! Taklitlerinden sakının ve derginizi hediyelerinizle birlikte tükenmeden alın!
Fenerbahçe Dergisi’nin Şubat sayısı, büyük bir keyifle okuyacağınız röportajlar ve gündemi oluşturan gerçek haberlerle dopdolu! Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:

• Yazarımız Sibel Kurt, Fenerbahçe Dergisi’nin bu ayki sayısına Kara Kuvvetleri Komutanımız Yaşar Büyükanıt’ı konuk etti. Ömrü boyunca Fenerbahçeli olmasıyla gurur duyacağını açıklayan Komutanımız, Fenerbahçe’yi her açıdan değerlendirirken çok önemli saptamalarda bulundu.
• İstanbul’u ve tüm Türkiye’yi vuran ve yaşamın adeta durmasına neden olan kar yağışı, futbol takımımızı ve teknik heyetimizi durduramadı. Çok özel fotoğraflarla derginizde!
• Alex de Souza, Marcio Nobre ve Marco Aurelio, Antalya kampına gelir gelmez kendilerini Yardımcı Antrenörümüz Roland Koch’un yanında açma germe hareketleri yaparken buldular. Oyuncularımız bize “İzin mi? Bir daha asla!!!” demekten kendilerini alamadılar. Hikayenin perde arkası derginizde!
• Tuncay Şanlı’dan ikinci yarıya ilişkin çok özel açıklamalar!
• Başarılı defans oyuncumuz Önder Turacı lafı uzatmadı, Fenerbahçe’de mutlu olduğunu söyledi ve hedeflerini kısaca aktardı.
• Belek’te kamp yapan Fenerbahçemiz’in antrenmanı izleyen ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 2. Başkanımız, ikinci yarıdaki çetin mücadele, federasyonun yapması gerekenler ve 100. yılımızla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
• Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Antalya kampı boyunca her sabah oyuncularından bir saat daha erken kalkarak soluğu Arcadia fitness salonunda aldı. Daum kendini güne ve çekişmeli geçecek 2. sezona hazırladı. Çok özel fotoğraflarla derginizde!
• Geçtiğimiz yıl usta hoca Edwards’tan golf dersleri alan ve bu sezon arasındaki kamp döneminde bu yeteneğini iyice pekiştiren Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Belek National Golf Club tarafından düzenlenen Başkanlık Kupası Golf Turnuvası’nda şansını denedi.
• Fenerbahçe Kart sahipleri, Antalya kampı boyunca da Kulübümüz’ün sunduğu avantajları yaşamaya devam ettiler.
• Antalya kampında, futbol topuyla akrobatik hareketler yapan futbolcularımızın portakalla yaptığı şovlar da inanılmazdı!
• Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajerimiz Volkan Ballı, Antalya kampı boyunca Fenerium’un yeni sezon için çıkardığı birbirinden güzel eşofman takımlarını giyince, oyuncularımızı izlemeye gelen taraftarlarımızın içinde bir an evvel Fenerium’a koşma isteği uyandı...
• Takımımızın hiper aktif oyuncusu Serkan Balcı, Antalya kampında kalecimiz Serdar Kulbilge ile baş edemedi ve tuş olarak unvanını yitirdi.
• 2. devreyi de bomba gibi sürdürmeyi hedefleyen takımımızın Antalya kampındaki hazırlıklarını FBTV’nin titiz çalışmaları sayesinde taraftarlarımız an ve an takip etme fırsatı buldular.
• Oyuncumuz Selçuk Şahin, Kasım ayının sonunda geçirdiği bel fıtığı ameliyatından sonra, hızla iyileştiğini ve en kısa zamanda takımdaki yerini alacağını söyledi.
• Serkan Balcı’nın, İsviçre maçından sonra çıkan olaylarla ilgili FİFA tarafından yürütülen komisyona verdiği ifade derginizde!
• Oyuncumuz Mehmet Yozgatlı’nın öteki yüzünü görüntüledik ve bu konuda söyleştik! Yozgatlı, küçüklüğünden beri uçak maketi yapıyormuş. Golcü oyuncumuz, “Sarı Kanat” ismini verdiği uçak maketiyle ilgili bizleri bilgilendirdi ve ikinci yarıya ilişkin beklentilerini açıkladı.
• Gençlerbirliği maçı için Milli Takım kampından ayrılarak İstanbul’a gelen Stephen Appiah, saate aldırmaksızın kendisini karşılamaya gelen İdari Menajerimiz Volkan Ballı’yı, Beykoz Konakları’ndaki evinde yarım kalan bilardo maçını tamamlamaya ikna etti.
• Devre arasında Brezilya’dan birlikte döndüğü erkek kardeşi Daniel ile boş zamanlarında basketbol oynayan Fabio, küçükken de her fırsatta basketbol oynadıklarını dergimize açıkladı. Gerçekten de, Luciano kardeşlerin attıkları her basketten sonra onlara alkış tutmaktan ellerimiz karıncalandı.
• Ülkenin en iyi golcülerinden biri, Fenerbahçe’ye gönül verdi ve transfer oldu. Ancak yaşadığı şanssız sakatlık nedeni ile ligin ilk yarısını tedaviler ile geçirmek zorunda kaldı. Ama o yılmadı ve iyileşmek için büyük çaba sarf etti. Zafer Biryol, şimdilerde eski performansını geri kazanmaya çalışıyor...
• Fenerbahçe Futbol Takımı Avrupa’nın ve Türkiye’nin pek çok takımından bünyesine dahil ettiği kaliteli oyuncular ile yoluna devam ediyor. Ancak takımımızın ve teknik kadromuzun bir başka özelliği de; genç yetenekleri keşfetmesi ve altyapıda yetişen oyunculara A takımda yer vermesi. Takımımızın altyapısında yetişen bir başka genç isim Kerim Zengin dikkat çekmeye başladı bile... Özel röportajımız derginizde!
• Bir hayal daha gerçekleşiyor! Fenerbahçe bayrağı zirvelerde dalgalanacak! 2007 yılında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olan kulübümüzün “100. Kuruluş Yılı” etkinlikleri, “Fenerbahçe Dünya Zirvelerinde” adlı proje ile başlayacak. Tırmanış programının detayları derginizde!
• Kulübümüzün geleneksel bayramlaşma töreni, Kurban Bayramı’nın son günü olan 13 Ocak Cuma günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı.
• Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu seçimlerinde Yüksel Günay ve listesi, 3 yıl için yeniden seçildi.
• Tam 20 sayfalık “Kamp Günlüğü” ve tüm hazırlık maçlarımız...
• 20 yılı aşkın süredir spor gazeteciliği yapan ve son 10 yılını Fenerbahçe muhabirliği yaparak sürdüren Sadi Kemal Yaşar’la özellikle son 3 yıldır büyük değişime uğrayan Fenerbahçe- medya ilişkilerini, muhabirlerin oyuncularla ilişkileri ve gelecekte Fenerbahçe’den haber alıp, bulabilmenin ölçülerini konuştuk.
• Karşılıksız aşka, almadan vermeye inanır mısınız? Hayır mı diyorsunuz? O zaman size ayrı ve çok uzak bir dünyadan, Uzakdoğu’nun Japonya’sından önemli bir kanıtımız var...
• Bir zamanlar, bahçesinde güzel anılarımızı bıraktığımız Todori Kahvesi, şimdilerde eski şaşalı günlerine dönmenin arzusu içinde sizleri çağırıyor. Yemekler de aynı tadı koruyor... Todori’nin ciğer tavası ve paçanga böreğini yemek için kilometrelerce uzaktan gelenler var. Todori’nin tarihçesinden, zengin menüsüne kadar her türlü detay derginizde!
• Genel Sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı “Geçen Ay Neler Oldu?” dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Müze Kurulu Başkanı / Araştırmacı Yazar Dr. Sertaç Kayserilioğlu, “İlk seni sevdim Fenerbahçe’m” başlıklı yazısıyla nostalji kapısını tekrar aralıyor...
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, işgal yıllarındaki Fenerbahçe maçlarını, gerçekleri görmezden gelen kesimler için tekrar kaleme aldı ve tüm soru işaretleri kaldırdı.
• Köşe yazarlarımız; Abdülkadir Kuşin, Erden Or, Ersin Demirel ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Yazarımız Erdener Koyutürk, Kitaplarda Fenerbahçe Cumhuriyeti yazı dizisini kaldığı yerden tüm heyecanıyla sürdürüyor...
• Onur Tuncer’in yorum ve değerlendirmeleriyle Gençlerbirliği maçımız...
• Basketbol ve voleybol şubelerimizden çok özel haberler ve müsabaka sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde!
• Fenerbahçe Koleji’ne ve spor okullarına dair tüm haber ve etkinlikler, kayıt süreleri derginizde!
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden, son haberler, etkinlikler derginizde!
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor! “Minik Kanaryalar” köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak “Merhabaları”nı ve Kulübümüz’e seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi moda, sinema, albüm, sergi, kitap, teknoloji, Play Station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor!
• Karikatüristlerimiz Mete Kıyma, Vacip Örger ve M. Sinan Ayhan Fenerbahçe Tarihi’ni sizler için çizgi roman haline getirdiler. Şanlı tarihimizin bölüm bölüm anlatılacağı çizgi roman tüm heyecanıyla devam ediyor!
• Fenerbahçe Dergisi’nin 36 no’lu yeni yıl sayısı gündemi oluşturan gerçek haberlerle ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu! Bayiinizden hediyelerinizle birlikte istemeyi unutmayın!
oguz batiUntitled 1

03022006caykur003

03022006caykur001

03022006caykur002

03022006caykur005

03022006caykur006

03022006rize013


03022006rize014

03022006rize015

03022006rize016

03022006rize017

03022006rize018

03022006rize019
Son düzenleyen Blue Blood; 20 Şubat 2006 06:54 Sebep: flood

Benzer Konular

31 Temmuz 2013 / PiSiK0PATR Tarih
19 Mayıs 2011 / Kral_Aslan Tarih
30 Nisan 2011 / thedoctor_611 Tarih
25 Haziran 2011 / Misafir Tarih
2 Ocak 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular