Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 10

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.622 Cevap: 451
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
29 Kasım 2006       Mesaj #91
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Basın Açıklaması
29 Kasım 2006 Çarşamba
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Telegol programında yayınlanan şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri’nde bir basın açıklaması yaptılar.
Rekor sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıya yöneticilerimizden Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Ünal Uzun, Semih Özsoy ve Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay katıldı.

Açıklamada ilk olarak Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanımız Ali Koç söz aldı. Telegol programının basın ilke ve etik kurallarını ihlal ettiğini vurgulayan Koç şu açıklamalarda bulundu: “Toplumumuz için daha faydalı konuları tartışmak amacı ile bir araya gelelim isterdim ama olmadı. Pazartesi akşamı Star TV Kanalı’nın Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili olarak asılsız iddialara yer verilmiştir. Telegol Programı’nda Türk Futbolu için gibi sansasyonel başlıklar kullanılan programda Fenerbahçe Spor Kulübü zan altında bırakılmıştır. Konunun kaynağının kullanılış şekli camiamızı derinden sarsmıştır. Gazetecilik mesleğinin hiçbir etik kuralına riayet edilmeyen programın yayınlanış tarihi de ilginçtir. Turkcell Süper Lig’de lider olduğumuz, UEFA’da mücadele ettiğimiz ve üst üste derbi oynanan bir döneme denk getirilmiştir. Kişilerin şerefine ve namusuna böyle kolay saldırılar gerçekleştirilemez. Unutmayın ki bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Telegol programı Cihan Oskay’ın sözlerini kayıtsız şartsız hiç sorgulamadan kabul edilmiştir. Cihan Oskay’ın, emniyeti su istimal ve karşılıksız çekten dolayı tutuklama kararı vardır. Bu kişinin vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı vardır. Bu kişi çok kısa süre önce sayın Başkanımıza övgüler yazarken, Telegol programından da olumsuz şekilde söz ediyordu. Öz geçmişi ve psikolojik durumu göz önüne alındığında Telegol Programı’nın kendisini devlet adamı gibi karşılaşması da hayret verici ayrı bir olaydır.
Fenerbahçe Spor Kulübü’ne her hangi bir söz hakkı verilmemiştir. Program sunucusu Başkanımız ile görüşmemiştir. Sürekli olarak ilgili kişileri, telefon bağlantısına alacağını söyleyen başta Ahmet Çakar gibi kişileri yayına bağlamayıp bıkmaları için bekletilmişlerdir. Yönetim kurulu üyemiz Şekip Mosturoğlu dahi, yayına bağlanmak için kanal yöneticilerini araya koyması ile ancak bağlanabilmiştir.
Sunucunun ilk kez duyduğunu iddia ettiği ses kayıtları, alt yazıları da hazır bir halde yayına verilmiştir. Cihan Oskay’ın kasetler çantamda dediği halde kasetler çok önceden rejide yer almıştır. Ayrıca yayın esnasında “Ben cep telefonu ile mesaj çekmesini bile bilmem” diyen Cihan Oskay’ın kasetleri mükemmel bir şekilde nasıl kaydettiği hiç sorgulanmamıştır. Cihan Oskay’ın sesindeki sabitlik uzmanlar tarafından konuşmanın profesyonel bir ortamda yapıldığını göstermiştir. Serhat Ulueren, Tamer Tuna’ya Cihan Oskay’ın telefon numarasını kendisini verdiğini söylemiştir. Bu da bunun kanıtıdır.
Yayına bağlanan kişiler iddiaları bir bir çürütürken yayıncı ve yorumcular olayları sahiplenmeye başlamışlardır. Şike yapıldığı iddia edilen maçlarda güya Ali Akdeniz Fenerbahçe’ye gol atmıştır. Oktay ise maçta iki golü boş kaleye atamamıştır. Eminim ki biliyorsunuzdur ancak kayıtlar söz konusu olayın yapıldığı iddia edilen zaman diliminde değil, birkaç ay önce yapıldığı görülmüştür. Taraflı yapılmış bu yayıncılık ile tüm etiği ihlal etmişlerdir. Şerefi ve namusu ile bu mesleği yapan tüm gazetecilerin de, bu olaya tepki göstermesini bekliyoruz. Bugün bunları gerçekleştiren zihniyetin yarın neler ile geleceğini düşünmek bile istemiyorum.”
Hukuk ve Kurumsal İlişkilerden sorumlu Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu ise olayın hukuki süreciyle ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Mosturoğlu; "Ulusal bir kanalda bir kişi çıkıp teknik, parasal ve lojistik anlamda destek görerek karalama kampanyası yapmıştır. Biz bu yayınla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu nezdinde ve savcılıkta gerekli başvurularımızı yapacağız. Gerekli tazminat davalarını hem biz hem taraftarlarımız açacak. İzinsiz ses kayıtları için yasal haklarımızı kullanacağız. Kulübümüz zan altındadır. Bir soruşturma başlatılmalıdır. Özel bir yasayla bağımsız ve güvenilir bir kurul oluşturulsun ve tüm bu iddalar araştırılsın, suçlular cezalandırılsın, herkes elindeki taşları döksün.Futbol, futbol sevgisi ve ekonomisi zarar görmektedir. Taraftarımız hassas davransın. Karalama kampanyalarının takipçisi olsun ve demokratik haklarını kullasın. Basının sağduyulu yaklaşımı için son derece teşekkür ediyorum." dedi.

Başkanımız Aziz Yıldırım ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün hem benim hem de Türk futbol tarihi için önemli bir gün.
Bir kişi bile bizi aramadan bu iddialar yayına sokuluyor. Cihan Oskay’ı tanıyorum. Çapari adlı restaurantta kulübümüzün düzenlediği yemeklerde kendisini restaurant müdürü olarak tanıdım. İlişkimiz bu kadar.
Bu adam benim şirketimden 150 bin dolar aldığımı söylüyor. O adam benim şirketime girsin benim odamı bilmez. Ayrıca benim şirketime gitmeme gerek yok. Beni tanıyorsunuz açarım muhasebeciye “Bana 150 bin dolar getir” derim. Getirir.

Futbolcuları karalıyorlar. Futbolcular aldıkları bedelleri hak ederek oynamaya çalışıyorlar. Ali Akdeniz’in bu işin içinde olduğu söyleniyor peki Ali Akdeniz nasıl oluyor da bize gol atıyor. Eğer biz gol atamasak Ali’nin golü ile takımı galip gelmiş olacaktı. Lig Tv bu maçı yayınlayacak. Benim Lig TV yetkililerinden ricam Galatasaray - Trabzonspor maçını da yayınlasınlar. Konuşmalarını dinlemedim. Bu verildiği iddia edilen paraların nereye gittiği araştırılmalıdır. Bu parayı ben vermediğime göre karşı tarafta almadığını beyan ettiğine göre bu hayali para kimlere gitti?
Bana verilen dokümandan okuyorum. Yalnız Star TV’de Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bunlar bugünün hadisesi değil. Geçen sene kongrede korktuğumu söyledim. Değişim için gelen federasyonun değişmeyeceğini söyledim. Ben başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler devam etti. Arkadaşlarım tedbir alalım dedi ancak bizim saklayacak bir durumumuz olmadığı için buna izin vermedim. Geçtiğimiz yıl Denizlispor maçı sırasında başlayan süreç ve sonrasında Tahir Kıran’ın açıklamalarında gereğinin yapılması için gerekli mercilere mektuplar yazdım.

Bizler camiamıza her şeyi açıkladık. Hiçbir zaman kapalı kapılar arkasında iş yapmadık. Ortaya atılan bu kasetler gibi şeyler yapmadık. Bizi Tahir Kıran üç kez ziyarete geldi. İlk ziyareti haziran ayındaydı. Federasyon ile barışın dedi. Benim Haluk Ulusoy ile her hangi bir sorunum yok. Aynı işi yapmıyoruz aynı ortamlarda bulunmuyoruz. Burada federasyon ile Fenerbahçe’nin karşılışklı dialoğu önemli. Tahir Kıran bu yumuşamalar olursa Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun daha kolay olacağını söyledi. Ben bu tip bir şeyin olmayacağını söyledim. Daha sonra ikinci bir randevu istedi kardeşlerimin şirketinde kendisi ile buluştum. Orada şahitlerimiz de var konu ile ilgili. Üçüncü buluşması ise kardeşimin evinde gerçekleşti. Marco’nun Türk vatandaşı yapılabileceğini başka futbolcular varsa onların da Türk vatandaşlığına geçirilebileceğini söyledi. Bu sözleri söylediğinde biz gerekli başvuruları zaten yapmıştık.

Herkes Nihat Özdemir neden konuşmaya başladı dedi. Bunun nedeni
Tahir Kıran, federasyondan diğer yetkililer ve Trabzon maçının hakemi Bülent Demirlek ile bir gece kulübünde eğlenirken görülmüştür. Nihat Özdemir’in hakemle ilgili açıklamalarının nedeni gece kulübündeki bu eğlencedir.

Yapılan bu komploların içinde ne yazıkki bazı hain Fenerbahçeliler de var. Sadece Aziz Yıldırım düşmanı oldukları için bu komplonun içinde yer alıyorlar.
İddialar araştırılsın, kaçmıyoruz. Federasyon el koymadan doğrudan devlet tarafından araştırılmasını ve bu olayın bir milat olmasını istiyoruz. Yayınlanan söz konusu kaset 2 ay önce Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya’da izlenmiştir. Kasetin yayınlanması için neden 2 ay beklenmiştir?
Elinizde böyle bir kaset varsa neden kabul etmiyorsunuz. Kaseti yayınlatmak için 10 bin Euro ve uçak biletleri istedi. Konuşmak için bilmiyorum neler istedi. Para istediği için kimse yayınlamadı. Bir kuruluşa gidiyor. O gittiği kuruluştaki kişi bunu gönderenin kankası. O da alıyor kağıtlardaki şeyi kasete çekiyor. Hiç benimle konuşmadan bunu da kamuoyuna sunuyorlar. Şimdi çok söylenecek şey var. Bu olay bir komplodur.
İddiaları ortaya atan Cihan Oskay devlet korumasına alınsın, bir şey olması halinde benim üzerime kalacak, yine bana yıkacaklar diye korkuyorum.
Bu komplolar bilinçli yapılmaktadır. Bu saldırılar, Fenerbahçe tarihine kadar uzanmaktadır. Biz bu saldırılara hazırız. Katoliklerde bir nikah kıyma vardır. Nikah kıyılırken herkes ne biliyorsa söyler. Bugün bir Katolik nikahı günüdür. Herkes açıklamalarını yapsın. Herkes bugün değil gelecek yıl açıklama yapacaksa bu nikah bozulmuş olur. Bunu çözecek devlettir. Bu olaya devlet el koysun, soruşturmayı Federasyon yapmasın.
Devletin harekete geçmesini bekliyorum. Medya bu adamın nasıl birisi olduğun ortaya sermiştir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermişlerdir. Buradaki amaç Aziz Yıldırım değil, Fenerbahçe’ye saldırıdır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile bir bütündür. Bu camia bir bütündür. Bu ülkede bu ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar vardır. Bu ince bir mesajımdır. Fenerbahçe camiası bu iddiaların altından kalkacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
29 Kasım 2006       Mesaj #92
FENERBAHÇE'nin Başarıları

Sponsorlu Bağlantılar
1999 Avrupa Şampiyonu Manchester United 40 yıldır Avrupa Kupaları'nda kendi sahasında 1 kez olsun yenilmemişti.

Hiç bir rakip takım taraftarı Old Trafford'dan galibiyet sevinci ile ayrılamamıştı.
Manchester'a Manchester'da mağlubiyeti tattırmak büyük bir kulübe yakışırdı.
Tarih : 30 Ekim 1996
Yer : Old Trafford Stadyumu, Manchester

Şampiyonlar Ligi Maçi Skoru :
Manchester United : 0 FENERBAHCE :1

İşte, o zaman için "Dünyanın en iyi kalecisi" denilen Schmeichel'ın gol sonrası hali: (Fotoğraf : Associated Press)
mu
Fenerbahçe'nin sayısız zaferlerinden bir tanesine de Türkiye'den örnek verelim. Hem de yakın tarihten, 6 Kasım 2002'den.
Tarih : 06 Kasım 2002
Yer : Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Kadıköy-Istanbul

Türkiye Birinci Süper Ligi Maçı Skoru :
FENERBAHCE : 6 Galatasaray : 0

İşte sevgili dostlarım, Fenerbahçe böylesine büyük ve şanlı bir kulüptür. Bir EFSANEdir.
Türkiye'nin ilk Fenerbahçe sayfası olan, ve bu başarısı Hürriyet Gazetesi'nde 1996 yılında yayınlanan haber ile kanıtlanan bu sayfa, çok sık güncellenmemekle birlikte, Fenerbahçe tarihindeki başarıları anlatmaktadır.
Şanlı Fenerbahçe, milli mücadelenin de sembolü olmuştur.
Ne mutlu FENERBAHÇE'liyim diyene. Ne mutlu TÜRK'üm diyene...
fb2gs1turkiyeFenerbahçe, 2001 yılında kazandığı şampiyonluk öncesi Galatasaray maçına çıkarken

"Fenerbahçe Kulübünün her tarafa mazhar-i takdir olmus bulunan asari mesaisini isitmis ve bu Kulübü ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. Bu vazifenin ifasi ancak bugün müyesser olabilmistir. Takdirat ve tebrikatimi buraya kayd ile mübahiyim."
3.5.1918
ORDU KUMANDANI
Mustafa Kemal Atatürk (Ulu önderimiz de Fenerbahçe'li idi...)

turkce ŞAMPİYONLUK Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok şampiyon olan iki takımından biridir (14 defa)1959, 1960 - 1961, 1963 - 1964, 1964 - 1965, 1967 - 1968, 1969 - 1970,1973 - 1974, 1974 - 1975, 1977 - 1978, 1982 - 1983,1984 - 1985,1988 - 19891995 - 1996 2000 - 2001 (Yeni binyılın ilk şampiyonu)2003 - 2004 (15. şampiyonluk = Üçüncü Yıldız * * *)2004 - 2005 (16. şampiyonluk = Dördüncü Yıldıza ilk adım)turkceTürkiye Kupası 1967 - 1968, 1973 - 1974, 1978 - 1979, 1982 - 1983turkce Cumhurbaşkanlığı Kupası 1968 -1969, 1973-1974, 1975-1976, 1980-1981, 1984-1985, 1989-1990turkce Başbakanlık Kupası 1945-1946, 1946-1947, 1950-1951, 1973-1974, 1980-1981, 1988-1989 1997-1998 turkce Gol KrallarıFenerbahçe, Türkiye'de en çok gol kralı çıkaran takımdır.1970 - 1971...Ogün Altıparmak......26 gol1972 - 1973...Osman Arpacıoğlu....19 gol1973 - 1974...Cemil Turan.............14 gol1975 - 1976...Cemil Turan.............17 gol1977 - 1978...Cemil Turan.............17 gol1981 - 1982...Selçuk Yula..............16 gol1982 - 1983...Selçuk Yula..............19 gol1988 - 1989...Aykut Kocaman........29 gol1991 - 1992...Aykut Kocaman........25 gol1992 - 1993...Tanju Colak..............27 gol1993 - 1994...Bülent Uygun...........22 gol1994 - 1995...Aykut Kocaman........27 gol

‘6’ yıldızlı espri yağıyor

Galatasaray’ı 6 - 0’lık skorla tarihi hezimete uğratan Fenerbahçeliler, ezeli rekabeti sanal dünyaya taşıyıp interneti ‘şaka bombardımanına’ tuttu... İşte bazıları:

ayas İSTANBUL Milliyet

Fenerbahçe’nin 6 - 0’lık galibiyetiyle sonuçlanan Galatasaray derbisi, sanal sohbetlerin de bir numaralı gündem maddesi oldu.
Fenerbahçeliler, ezeli rakiplerini, internet aracılığıyla kızdırmak için bütün mizahi yeteneklerini sergiliyorlar. Tarihi farkla biten maçın ardından, mailbox’lara, mizah şaheserleri yağmaya başladı. Kimisi, GS’nin tarihi amblemini, 6 sayısıyla yeniden çizerken, kimisi de, 6 şifresiyle GS metinleri düzüyor. İşte Cimbomluları çıldırtan mesajlardan bazıları:

Altının kerameti Lütfen dikkatli olunuz lütfen. Bugün şefkatli olunuz, zafer sarhoşluğu bize gelmez. Bu yüzden;
• Onları kollarınızın 6’na alın
• Köprü6ndan geçmeyin
• 6’dan sonra çalışmayın
• 6’lı ganyan oynamayın
• Siz söylenenin 6nda başka şey aramayın
• Galatasaraylı arkadaşlarınıza çeyrek 6n hediye edin.

6.His Kadıköy Yapım gururla sunar: ‘6. His’
Başrollerde: Serhat Akın, Ümit Özat, Ariel Ortega, Tuncay Şanlı, Ceyhun Eriş.
Senaryo: Öncekilerinin aynı
Yönetmen: Werner Lorant
Yönetmen Yardımcısı: Oğuz Çetin
Yapımcı: Aziz Yıldırım

Altıyol Meydanı Duyuru: Kadıköy Belediyesi Encümeni, dün gece geç saatlerde yapılan toplantı neticesinde tarihi Altıyol Meydanı’nın ismini bundan böyle Cimbomyol Meydanı olarak değiştirmeyi oy birliğiyle kabul etmiştir.

Diğer mesajlar
GS’li Cem Uzan skora çok kızmış. Kanal 6’yı kapatma süresi dolduktan sonra da açmayacakmış.
• Galatasaraylılar, Altıparmak ve Pangaltı’da oturmayacak, tatilde de Konyaaltı’na, Altınoluk’a gitmeyeceklermiş.
• MondragON mahkemeye başvuruyor. Adını MondragALTI olarak değiştirecekmiş.
• RTÜK Fenerbahçe Stadı’nı kapatacak. Buradaki maçlar çocukların ruh sağlığını ve ahlaki gelişimini bozuyormuş.
• GS’li futbolcular bundan sonra birinci olsa da 6n madalya takmayacaklarını, yeni yapılan 6n renkli formayı giymeyeceklerini açıkladılar.
• Maç iyi ki 6 Kasım’da oynandı, ya 10 Kasım’da oynansaydı.

Son düzenleyen careless_WhispeR; 29 Kasım 2006 16:40 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
2 Aralık 2006       Mesaj #93
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
[flash=http://www.youtube.com/v/dEuyFQ9ZEw4]width=425 height=350[/flash]

derbi11yb1
FENERİM YİNE TARİH YAZDI

Aslan terbiyecisi işbaşında!
Kadıköy'de gelenek sekiz maça çıktı... Cim Bom'u evine yine eli boş gönderdik...
Fenerbahçe 2-1 Galatasaray

Aslan terbiyecisi yine işbaşında... Kadıköy'de Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenme geleneğini sekiz maça çıkardı. Turkcell Süper Lig'de 16. Hafta maçında Fenerbahçe Galatasaray'ı 2-1 yendi. Maçta gollerimizi 24. dakikada Alex ve 26. dakikada Mateja Kezman atarken, rakip takımın tek golünü 54. dakikada Ümit Karan attı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 34'e çıkartırken, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını ise 34'e çıkardı. Anlaşılan Kadıköy'de Galatasaray'ı yenme geleneğimiz daha çok büyüyecek.

Kadıköy'de muhteşem bir atmosfer vardı maç öncesinde ve maç sırasında... 52 bin taraftarımız tribünleri tıklım tıklım doldurmuş, Fenerbahçe'nin farklı galibiyetini bekliyordu. Ve maç başladı. Tribünlerde muhteşem görüntüler vardı. Ve Fenerbahçe bu desteği arkasına alarak başladı. İlk dakikalarda tutuktuk. Ancak ilerleyen dakikalarda açıldık ve 24. dakikada sol kanattan Uğur ile başlayan atakta rakip fileleri sarstık. Kadıköy yıkılıyordu... Ama gol sağanağı dinmemişti. 26. dakikada bu kez Kezman, Mondragon'u avlıyor, tribünlerde bulunan on binler acaba yeni bir tarihi fark mı geliyor diyordu... Ancak ilerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Aslan terbiyecisi bir kenara çekilmiş, hepimizi şaşırtmıştı. 2-0'ın rehavetiyle mi nedir bir anda durmuştu Fenerbahçe. Bunu değerlendirmek isteyen rakip üstümüze geliyor ve kalemizde tehlikeler yaratıyordu. Teknik Direktör Zico ise kenardan maçı izliyordu, tıpkı tribünlerde olan bizler gibi... Nitekim 54. dakikada Ümit Karan'la golü de buldular. Kadıköy'de sinir harbi yaşıyorduk. Neyse ki ilerleyen dakikalarda kalemizi iyi savunduk ve sahadan 2-1 galip ayrıldık. Bu galibiyete karşın yine de sahadan buruk ayrıldık. Keşke oyunu bırakmayıp 6-7 gol atsaydık...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında Emre'nin ters vuruşunda top üstten auta gitti.
20. dakikada Arda'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Ümit Karan'ın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
24. dakikada Tuncay'ın topuk pasıyla sol çarprazdan ceza sahasına giren Uğur Boral'ın içeriye yerden ortasında ön direkte Kezman'ın dokunamadığı topu arka direkte Alex, boş ağlara göndererek, takımını öne geçirdi. 1-0
26. dakikada Appiah'ın pasıyla sağ çarprazdan ceza sahasına giren Kezman'ın sert şutunda Ergün'e çarpıp yön değiştiren top köşeden ağlarla buluştu. 2-0
34. dakikada Ümit Karan'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
36. dakikada Alex'in ceza sahasına hareketlenen Kezman'a atmak istediği topu uzaklaştırmak isteyen Tomas'ın ters vuruşunda top sol çaprazdaki Tuncay'ın önüne düştü. Tuncay'ın gelişine sert şutunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Arda'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında defansın uzaklaştırmak istediği topu Sabri, ceza sahası sağ çarprazında kontrol etti. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
54. dakikada Ergün'ün sol kanattan ceza sahasına ortasında Ümit Karan'ın kafayla geriye aşırdığı topta Sabri'nin sağ çarprazdan sert şutunu kaleci Volkan son anda çeldi. Kale önünde boşta kalan topu Ümit Karan, uçarak kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 2-1
63. dakikada ceza sahasında Cihan'ın uzaklaştırmak istediği top Tuncay'a çarptı. Top direğin dibinden auta çıktı.
67. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında Aurelio'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
70. dakikada Sabri'nin ara pasıyla ceza sahasına giren Ümit Karan, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın vuruşunda kaleci Volkan topu ayağıyla çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
73. dakikada Sabri'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Necati'nin kafa vuruşunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.
77. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu kontrol etti.
81. dakikada Alex'in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde Appiah'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
90+3'de Kezman'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Tuncay'ın sert şutunda top yan direkten döndü. Tuncay, dönen topa bir kez daha vurdu, top yan ağlarda kaldı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Mustafa Emre Eyisoy
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral, Appiah, Deniz, Aurelio, Tuncay, Alex (Tümer dk. 84), Kezman
YEDEKLER: Serdar, Can, Semih, Kemal, Serkan, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Emre, Tomas, Ergün, Hasan Şaş (Necati dk. 46), Inamoto, Ayhan, Arda (Hasan Kabze dk. 85), Iliç (Sabri dk. 46), Ümit Karan
YEDEKLER: Aykut, Okan, Carrusca, Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOLLER: Alex (dk. 24), Kezman (dk. 26), Ümit Karan (dk. 54)
SARI KARTLAR: Ümit Karan, Inamoto, Hasan Şaş, Cihan (Galatasaray), Lugano, Edu, Tümer (Fenerbahçe)

derbi128129

Fenerbahçe 2
Galatasaray 1

03 Aralık 2006 Pazar

FBGS288 Turkcell Süper Ligi’nin 16. haftasında Fenerbahçemiz kendi evimizde Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Fenerbahçemizin gollerini 24. dakikada Alex, 26. dakikada da Kezman kaydetti. Galatasaray’ın golü ise 54. dakikada Ümit Karan’dan geldi.
Karşılaşmanın önemli dakikaları ise şöyle:
8’ Kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında Emre’nin ters vuruşunda top üstten auta gitti.
20’ Arda’nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Ümit Karan’ın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
24’ Tuncay’ın topuk pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Uğur Boral’ın içeriye yerden ortasında ön direkte Kezman’ın dokunamadığı topu arka direkte Alex, boş ağlara göndererek, takımımızı öne geçirdi. 1-0
26’ Appiah’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kezman’ın şutu kaleye gitti ve Fenerbahçemiz 2-0 öne geçti.
34’ Ümit Karan’ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
36’ Alex’in ceza sahasına hareketlenen Kezman’a atmak istediği topu uzaklaştırmak isteyen Tomas’ın ters vuruşunda top sol çaprazdaki Tuncay’ın önüne düştü. Tuncay’ın gelişine sert şutunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

İKİNCİ YARI

49’ Arda’nın sol kanattan ceza sahasına ortasında defansın uzaklaştırmak istediği topu Sabri, ceza sahası sağ çaprazında kontrol etti. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
54’ Ergün’ün sol kanattan ceza sahasına ortasında Ümit Karan’ın kafayla geriye aşırdığı topta Sabri’nin sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Volkan son anda çeldi. Kale önünde boşta kalan topu Ümit Karan, uçarak kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 2-1
63’ Ceza sahasında Cihan’ın uzaklaştırmak istediği top Tuncay’a çarptı. Top direğin dibinden auta çıktı.
67’ Sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
70’ Sabri’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Ümit Karan, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan’ın vuruşunda kaleci Volkan topu ayağıyla çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
73’ Sabri’nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Necati’nin kafa vuruşunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi.
77’ Sabri’nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu kontrol etti.
81’ Alex’in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde Appiah’ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
90+3’de Kezman’ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti. Aynı dakika içerisinde sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Tuncay’ın sert şutunda top yan direkten döndü. Tuncay, dönen topa bir kez daha vurdu, top yan ağlarda kaldı.

HAKEMLER: Selçuk Dereli , Adil Sinem , Mustafa Emre Eyisoy
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral, Appiah, Deniz, Aurelio, Tuncay, Alex (Tümer dk. 84), Kezman
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Emre, Tomas, Ergün, Hasan Şaş (Necati dk. 46), Inamoto, Ayhan, Arda (Hasan Kabze dk. 85), Iliç (Sabri dk. 46), Ümit Karan
GOLLER: Alex (dk. 24), Kezman (dk. 26), Ümit Karan (dk. 54)
SARI KARTLAR: Ümit Karan, Inamoto, Hasan Şaş, Cihan (Galatasaray), Lugano, Edu, Tümer (Fenerbahçe)
Son düzenleyen Kral_Aslan; 28 Ağustos 2007 11:05
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2006       Mesaj #94
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
im3693
im3692
im3691
im3694

donen fb

duvar20kagidi20fb205Bantucom 8RDylVxtobL8OT5ikF5D

12112006zekituncay001 Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 13 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de Euroleague’de Aris takımı ile karşı karşıya gelecek. Euroleague C Grubu 8. haftasında Fenerbahçemiz 2 galibiyet 5 mağlubiyet ile 6. sırada; Aris ise 3 galibiyet 4 mağlubiyet ile 5. sırada yer alıyor.
Fenerbahçemizin bir başka Avrupa sınavı da Profesyonel Futbol Takımımızın UEFA H Grubu’nda E. Frankfurt ile yapacağı karşılaşma; maç Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak.
İki karşılaşmanın da Avrupa’da ilerlememiz açısından büyük önemi bulunuyor. Basketbol ve futbolda yapacağımız bu iki zorlu sınav öncesinde Zeki Gülay ve Tuncay Şanlı resmi sitemize açıklamalarda bulundu.
Oyuncularımız taraftarlarımıza çağrıda bulunarak bu iki maçta da takımlarımızı yalnız bırakmamasını istedi.
Zeki Gülay, “Basketbolda zorlu bir maça çıkıyoruz. Başarı için her zaman olduğu gibi taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Abdi İpekçi Spor Salonu’nu tam bir şölene çevirerek rakibimiz karşısında bize destek vermelerini istiyoruz. Onlar bizim itici gücümüz ve bu avantajımızı sonuna kadar kullanmamız büyük önem taşıyor” dedi.
Futbol takımımızın başarılı oyuncusu Tuncay ise, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Çarşamba günü önemli iki Avrupa Kupası maçı oynayacağız. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Aris ile mücadele edecek. Saat 21.45’te de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda futbol takımı olarak E. Frankfurt karşısına çıkacağız. Taraftarlarımızdan isteğimiz iki karşılaşmada da bizlerden desteklerini esirgememeleri. Her zaman olduğu gibi Fenerbahçe taraftarının gücünü ortaya koyarak iki maçtan da galibiyet ile ayrılmamıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz biliyoruz ki verecekleri destek rakiplerimizin direncini kıracak ve başarıdaki en büyük etken olacak” diye konuştu.

fb frankfurt288 Fenerbahçemiz UEFA Kupası H Grubu’nda E. Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2 sonuçlandı. Bu skor ile Fenerbahçemiz bir üst tura çıkma hakkını elde etti. Fenerbahçemiz 8. ve 51. dakikada Takahara’nın golleri ile 2-0 mağlup durumdayken, 63. dakikada Tuncay, 83. dakikada Semih’in attığı goller ile durumu 2-2 yaptı. Semih, 90. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
Karşılaşmanın önemli dakikaları şöyle:
6’ Sağ kanattan kazanılan köşe atışını Alex kullandı. Alex’in ceza sahasına ortasında Aurelio’nun kafa vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
7’ Ceza sahası sol çaprazından Kezman’ın vuruşunda top, yandan auta çıktı.
Aynı dakika içinde Fenerbahçe kontraatağında Alex’in kafa pasında ceza sahasında topla buluşan Kezman, kaleci Pröll ile karşı karşıya kaldı. Kezman’ın aşırtma vuruşunda Pröll’ün müdahale ettiği topu Kyrgiakos, çizgiden çıkardı.
8’ Sağ kanattan Weissenberger’in ortasında ceza sahasında Takahara’nın kafa vuruşunda yerden seken top, sol köşeden ağlarla buluştu. 0-1
12’ Ceza sahasında Tuncay’ın pasında topla buluşan Appiah’ın sağ çaprazdan vuruşunda top, defanstan döndü.
20’ Ceza sahası dışından Tuncay’ın sert ve güzel vuruşunda top, üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.
27’ Uzak mesafeden Aurelio’nun sert vuruşunda kaleci Pröll, tehlikeyi önledi.
31’ Sağ kanattan Alex’in kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Lugano, kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.
33’ Aurelio’nun pasında topu kontrol eden Alex, rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldı. Alex’in ceza yayı üzerinden vuruşunda top, az farkla üstten auta çıktı.
42’ Sol kanattan Tuncay’ın ceza sahasına ortasında arka direkte Alex, kafayı vurdu. Yerden seken top, kaleci Pröll’de kaldı.
45’ Sağ kanattan Aurelio’nun ceza sahasına ortasında iyi yükselen Kezman, kafayı vurdu. Yerden seken topu kaleci Pröll uzanarak köşeden çelerken, ceza sahasında boşta kalan topa Önder, sağ çaprazdan sert vurdu. Top farklı şekilde auta çıktı.

İKİNCİ YARI
51’ Ceza sahası sol çaprazından Streit’in ortasında kale önünde müsait durumdaki Takahara’nın kafa vuruşunda top, ağlarla buluştu. 0-2
59’ Sol kanattan Uğur Boral’ın ceza sahasına ortasına ön direkte Lugano’nun kafayla indirdiği topa Aurelio ayak koydu ve topu ağlara gönderdi, ancak karşılaşmanın hakemi, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
63’ Sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Alex’in ceza sahasına ortasında ön direkte iyi yükselen Tuncay’ın kafa vuruşunda top, sol üst köşeden ağlarla buluştu. 1-2
82’ Alex’in güzel pasına hareketlenen Deivid’in ceza sahasından vuruşunda top, kaleci Pröll’den sekti. Boşta kalan topa Semih’in rövaşatasında top, ağlarla buluştu. 2-2
90+2’de Orta sahadaki ikili mücadelede rakibine faul yapan Semih’e karşılaşmanın hakemi, ikinci sarı kartı verdi. Semih’in hakemi uyarmasıyla oyuncumuz kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

HAKEMLER: Jan Wegereef , Jantinus Meints , Adrian Inia (Hollanda)
FENERBAHÇE: Volkan , Önder , Lugano , Edu , Uğur Boral , Appiah , Aurelio (Semih dk. 75 ), Deniz (Mehmet Yozgatlı dk. 53), Tuncay , Ale , Kezman (Deivid dk. 72)
EINTRACHT FRANKFURT: Pröll , Rehmer (Thurk dk. 85 ), Russ , Kyrgiakos , Vasoski , Weissenberger (Meier dk. 71), Spycher , Fink , Streit , Köhler (Ochs dk. 63), Takahara
GOLLER: Takahara (dk. 8 ve 51), Tuncay (dk. 63), Semih (dk. 82)
KIRMIZI KART: Semih (dk. 90+2) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Kezman, Deivid (Fenerbahçe), Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt

Fenerbahçe 6
İnegölspor 0

19 Aralık 2006 Salı
19122006inegolmac010 Fortis Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçemizin, cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2. Lig B Kategorisi takımlarından İnegölspor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya geldi Fenerbahçemiz karşılaşmadan 6-0 galip ayrıldı. Takımımız oynadığı üç maçtan 9 puan alarak gruptan çıkmayı garantiledi. Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle:
3’ Semih ile verkaça giren Olcan’ın ceza sahası sol çaprazından aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.
18’ Deivid’in pasında topla buluşan Mehmet Yozgatlı’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu kornere çeldi.
21’ İnegölspor defansının arkasına atılan topu kontrol eden Olcan, ceza sahasında kaleci Ercüment’ten sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını işaret ederken, kaleci Ercüment’e sarı kart gösterdi.
22’ Penaltı atışını kullanan Tümer’in vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu köşeden kornere çeldi.
Aynı dakika içinde sağ kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Tümer’in pasında Mehmet Yozgatlı ceza sahasına ortaladı. Kale önünde müsait durumdaki Deivid’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0
24’ Ceza sahasında rakibinden sıyrılan Tümer’in sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa, kale önünde müsait durumdaki Semih vurdu. Top, üstten auta çıktı.
28’ Topla ceza sahasına giren Serkan’ın sağ çaprazdan yerden pasında Semih, kale önünde topu topuğuyla ağlara gönderdi. 3-0
43’ Ceza sahasında rakibinden sıyrılan Semih’in vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak topu kornere çeldi.

İKİNCİ YARI
55’ Deivid’in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Semih’in sol çaprazdan plase vuruşunda top ağlarla buluştu. 4-0
60’ Ceza sahası dışından Tümer’in sert vuruşunda kaleci Ercüment, uzanarak köşeden topu kornere çeldi.
63’ Sağ kanattan Deivid’in ceza sahasına ortasında müsait durumdaki Semih’in kafa vuruşunda yerden seken topu, kaleci Ercüment kontrol etti.
66’ Tümer’in ara pasında topu kontrol eden Deivid’in ceza sahasına girer girmez yaptığı yerden vuruşta top, direğin dibinden auta çıktı.
67’ Ceza yayı üzerinden Deivid’in çektiği sert şutta top, az farkla yandan auta çıktı.
81’ İnegölspor defansının arkasına atılan topu kontrol eden Mehmet Yozgatlı, ceza sahasında kaleci Ercüment’ten sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi. 5-0
88’ İnegölspor defansının arkasına atılan topla ceza sahasına giren Tümer, sol çaprazdan yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi. 6-0

HAKEMLER: Bünyamin Gezer , Bülent Gökçü , Asım Yusuf Öz
FENERBAHÇE: Serdar , Serkan , Lugano (Mehmet Kutay dk. 84 ), Can , Uğur Boral (Kürşat dk. 75 ), Mehmet Yozgatlı , Kemal , Tümer , Olcan , Semih (Umut dk. 82 ), Deivid
İNEGÖLSPOR: Ercüment , Aydın , Mesut Özkalkan (Barış dk. 46 ), Ramazan , Murat , Hayrullah , Mesut Çaytemel , Alaattin , Onur (Arif dk. 69 ), Muhammed (Cemal dk. 86 ), Caner
GOLLER: Olcan (dk. 3), Deivid (dk. 22), Semih (dk. 28 ve 55), Mehmet Yozgatlı (dk. 81), Tümer (dk. 88)
SARI KART: Ercüment (İnegölspor)
Son düzenleyen Kral_Aslan; 28 Ağustos 2007 11:09
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
30 Aralık 2006       Mesaj #95
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
2005 yılını büyük atılımlarla kapayan ve 2006 yılına her alanda zirvede giren Fenerbahçe Spor Kulübü 2006 yılında da büyük hamlelerle zirve tırmanışını sürdürdü.

*2006 yılı ocak ayında Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimi yapıldı ve Yüksel Günay yeniden başkan seçildi.

*Genel kurul toplantısına, bir dönem önce görev yapan isimlerle birlikte tek aday olarak giren Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, katılan 278 üyenin tamamının oyunu alarak, yenilenen tüzük gereği 3 yıl için başkanlığa getirildi.

* 2006 yılının başlarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yer alan 1907 tribününde bulunan koltuklara LCD ekranların monte işlemi tamamlanıp hizmete sunulurken, 4 Şubat’ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı İslam Çupi basın tribünü, Çaykur Rizespor maçıyla hizmete girdi.

* İslam Çupi Basın Tribünü’nün açılışını Başkanımız Aziz Yıldırım, dönemin Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Onur Belge ve İslam Çupi’nin eşi Ayşe Çupi yaptılar.

* 6 Şubat’ta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fenerbahçe dünya zirvelerinde etkinliğinin ilki gerçekleşti.

*Profesyonel Dağcılar Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı tarafından 6969 metre yükseklikteki zirveye dikilen Fenerbahçe ve Türk bayrakları Güney Amerika’daki Aconcagua dağında dalgalanmaya başladı.

*13 Şubat’ta gerçekleştirilen Milliyet gazetesi geleneksel yılın sporcusu ödül töreni Doğan Medya Center’da gerçekleşti. Başkanımız Aziz Yıldırım "yılın spor adamı" Alex de Souza da yılın futbolcusu ödülünü aldı.

*26 Şubat’ta Fenerbahçe Spor Kulübü ana sponsorlarından AVEA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Farina ve İtalya Konsolosu Luciano Pezzotti Fenerbahçe- Beşiktaş maçında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün misafiri oldular.

* 27 Şubat’ta Zaman Gazetesi’nin düzenlediği “yılın sporcusu ödülleri” sahiplerini buldu. Başkanımız Aziz Yıldırım, yılın spor adamı; Christoph Daum, yılın teknik adamı; Alex de Souza da yılın futbolcusu ödüllerini almaya hak kazandılar.

*Başkanımız Aziz Yıldırım, 1 Mart’ta çıkan Fenerbahçe Dergisi’nin 37. Sayısına yazdığı başyazıda statlardaki küfrün önlenmesi için İl Spor Güvenlik Kurulu, federasyonlar, kulüpler ve medyanın ortak bir çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti.

*3-4 Mart tarihinde yapılan Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu’nda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 38. Başkanı Aziz Yıldırım oldu.

*Tek listeyle girilen kongrede, kullanılan oylardan 10’u geçersiz olurken Başkanımız Aziz Yıldırım’a 3 bin 676 geçerli oy alarak yeniden göreve seçildi.

*11 Şubat’ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde bulunan Arçelik Lounge odası Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından Konyaspor maçı öncesinde törenle açıldı.

* 11 Mart’ta yapılan kongre sonrası yeniden göreve gelen başkanımız Aziz Yıldırım’ın listesinde yer alan ve kulübün 100 yılında iş başında olacak yöneticiler mazbatalarını aldı

*13 Mart’ta Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin Avrupa’daki 21 futbol kulübü arasında yapılan ve toplam gelirleri 85-260 milyon Euro aralığında olan Avrupa Kulüpleri arasında yapılan araştırmada 259 milyon Euro ile Manchester United’in ilk sırada bulunduğunu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Manchester City, Schalke04, O. Marseille, Rangers ve Aston Villa gibi kulüpleri geride bırakarak 16. sırada bulunduğunu açıkladı.

*15 Mart 2005 yılında birçok kurum ve kuruluştan aldığı ödüllerle bu alanda da başarıya doymayan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne Kuleli Askeri Lisesi’nden de birçok ödül geldi. Kuleli askeri lisesinde yapılan ödül törenine Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz ile futbol takımı idarecilerimiz ve oyuncularımız katıldı. Tören öncesi Kuleli Askeri lisesi okul komutanı İlhan Sönmez, Başkanımız Aziz Yıldırım ve teknik direktör Christoph Daum birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkanımız Aziz Yıldırım 2005 yılın en iyi spor adamı,Christoph Daum 2005 yılının en iyi teknik direktörü, idari menajer Volkan Ballı 2005 yılının en iyi menajeri, Alex de Souza 2005 yılının en iyi yabancı futbolcusu, Tuncay Şanlı 2005 yılının en iyi yerli oyuncusu ve Stephan Appiah da 2005 yılı özel ödülünü aldı. Ödül töreninde Başkanımız Aziz Yıldırım, Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerini Fenerbahçe’nin yüzüncü yıl kutlamalarına davet etti.

* 21 Mart’ta Century 21 - Uzel Emlak hizmetleri Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımıza sponsor oldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Dinçay ve Centruy 21 yetkilileri Faruk Ilgaz Tesisleri Kulüp Binası’nda düzenlenen törenle 1 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attılar.

*1 Nisan’da Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kriterleri uygulaması gereği olarak hazırlanan ve iki geniş klasör hacminde belge içeren, idari, mali, hukuki, sportif ve alt yapı kriterlerine uygunluğu belgeleyen çalışmayı Türkiye Futbol Federasyonu’na verdi.

*Nisan ayıyla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100.yılı piyango biletleri de satışa sunuldu. 3 daire, 11 otomobil, 100’lerce beyaz eşya, 326 kombine kart ve lüks otellerde tatil fırsatlarının yer aldığı 100. Yıl Piyango Biletleri’nin satışları Fenerbahçe taraftarından büyük bir ilgi görürken, kulübe de büyük

*8 Nisan’da UEFA’nın resmi yayın organı Champions Dergisi, Fenerbahçe’yi konu alan haberinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nden ve sportif başarılarından övgüyle söz etti.

* 12 Nisan’da Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimizin İlhan Cavcav hakkındaki şikayetine ilişkin kamu davası açıldığı bildirildi.

*3 Mayıs’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaretinin 88. Yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de bir tören düzenlendi. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 60 dernekten 3 binin üzerinde taraftar Anıtkabir’i ziyaret etti..

*4 Mayıs’ta Basketbol Bayanlar 2005-2006 Lig Şampiyonluğu’nu kazanan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız Beşiktaş ile yaptığı mücadele sonrasında Caferağa Spor Salonu’nda şampiyonluk kupasını kaldırdı. Takımımız kupa töreninde büyük bir sevinç yaşadılar.

*18 mayıs’ta Başkanımız Aziz Yıldırım kendine yönelik savaşın Fenerbahçe’ye zarar verdiğini düşündüğünü belirterek görevini bıraktığını açıkladı. Başkanımız Aziz Yıldırım, 25 milyon Fenerbahçe camiası içerisinden çok sayıda Aziz Yıldırım çıkacağına inandığını dile getirirken, "bu sevda bitmez" diyerek görevden ayrıldığını ifade etti.

*15 Şubat 1998 yılında başkan olan Aziz Yıldırım ve birlikte çalıştığı yönetim kurulları, Fenerbahçe’ye büyük hizmetler yapmıştı. Başkan Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kapasitesi 52 bin kişiye çıkarken, Ali Şen zamanında temeli atılan Samandıra Tesisleri tamamlanmış, Dereağzı Tesisleri komple yenilemişti. Rakamsal verilere göre, Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçemizin aktif büyüklüğü 51.4 kat artarak 149.6 milyon dolara çıkmış, Fenerbahçemizin sadece futbol gelirlerindeki büyüme yüzde 263 olarak gerçekleşmişti.

*Birlik ve beraberlik konusunda görülmemiş organizasyonlara imza atan Fenerbahçe camiası, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın görevine geri dönmesi noktasında da yine büyük bir birliktelik örneği sergiledi. Fenerbahçe Spor Kulübü ve bağlı birimleri faks-email yağmuruna tutan taraftarlarımız yurt içi ve yurt dışında düzenledikleri organizasyonlarla Başkanımız Aziz Yıldırım’a geri dönüş çağrılarını ilettiler.

*29 Mayıs’ta Fenerbahçe Spor Kulübü Avrupa’nın ünlü ve büyük futbol kulüplerinin kurduğu G-14 birliğinin Brüksel’deki toplantısına davet edildi.

*30 Mayıs’ta Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski başkanlarımızdan Ali Şen kulüp binasında bir araya gelerek bir süre görüştüler.

* 8 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki yeni yerine taşındı

*14 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş tarafından başlatılan 100. Yıl Logo Yarışması’nda dereceye giren tasarımcılar, plaketlerini 100. Yıl komitesi başkanı Ender Alkaya’nın elinden aldılar.

*19 Haziran’da Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz, hafta sonunda yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden aday olma kararı aldı. Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe camiasından göreve devam etme yönünde yoğun bir destek aldıklarını belirterek, "Geleceğin Fenerbahçe camiası için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

* 24 Haziran’da Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım, kürsüye gelirken üyeler tarafından dakikalarca alkışlandı. Fenerbahçe ve şahsı için tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Başkanımız, Turkcell Süper Ligi’nde son 6 haftanın devlet tarafından incelenmesi gerektiğine dikkat çekerken, "hem İzmir’deki, hem Denizli’deki maçta bizi üzen olaylar oldu" dedi. Özel hayatı ve işleriyle ilgili veremeyeceği hesap olmadığını belirten başkan Aziz Yıldırım, "Geçen kongrede bahsettiğim korkuların bedelini ödedik.. Bizler kavgacı, uzlaşmaz olarak gösterilmeye çalışıldık" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe’nin 100. Yılının her şeyin üzerinde olduğunu kaydeden başkan Aziz Yıldırım, sözlerini "Daraağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacaktır" diyerek tamamladı. Genel kurul sonunda tek aday olan Başkanımız Aziz Yıldırım, 2824 üyenin oyuyla yeniden başkan seçildi. Başkanımız, genel kurul toplantısının sonunda alkışlarla kürsüye gelirken, Fenerbahçe için yeni bir dönemin başladığını belirterek, "100. Yılı Fenerbahçemize yakışır bir şekilde kutlayacağız. Görevde kalacağımız sürenin ardından alnımızın akı ile yeni genel kurula geleceğimizi ümit ediyorum” dedi.

*24 Haziran’da Brezilyalı oyuncumuz Marco Aurelio Türk vatandaşı olma yolunda ilk adımını attı. İçişleri Bakanlığı’na resmen başvuruda bulunan oyuncumuz Fenerbahçe’nin kendisine bu şansı vermesinden dolayı mutlu olduğunu açıkladı.

*4 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü, teknik direktör Zico ile 2 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

* Aynı gün Türkiye’ye gelen Zico, Fenerbahçemizin 100. Yılında görev almaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti

* 6 Temmuz’da 2008 UEFA Kupası Finali’nin oynanacağı stadı belirlemek için çalışmalarını sürdüren UEFA’nın belirlediği en iyi dört aday arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı da yer aldı.

*Fenerbahçe dünya zirvelerinde tırmanışlarının 2.’si, 7 Temmuz’da 5165 metre yükseklikteki ağrı dağı tırmanışı ile yapıldı. Ağrı Dağı Zirvesi’nde de Fenerbahçe ve Türk bayrakları dalgalanmaya başladı.

* 8 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda basketbolda Ülker ile yapılan sponsorluk için yönetim kurulumuza yetki verildi.

*12 Temmuz’da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yılında görev yapacak yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı yapıldı.

*19 Temmuz’da Fenerbahçeliler, dünyanın her bir noktasında çeşitli etkinliklerle, dünya Fenerbahçeliler gününü kutladılar.

*24 Temmuz’da Fenerbahçe ile Ülker arasında 5 yıllık bir sponsorluk anlaşması imzalandı. Başkanımız Aziz Yıldırım sponsorluğun Türk sporunun geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti. Ülker Kurumsal İletişim Başkanı Ali Doğan ise, sponsorluk anlaşmasının Türk sporuna büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

* 4 Ağustos’ta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl kutlamalarında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’yla , Bağdat Caddesi’nin çeşitli bölümlerine ışıktan bir elbise giydirecek olan Stüdyo Festi ile anlaşma imzaladı.

* Aynı gün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl etkinlikleri ve 100. Yıl formasının tanıtımı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Gecede İstanbul Defterdarlığı Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Hakkı Koçen, Fenerium’un Göztepe Vergi Dairesi’nce 100 firmadan 4. Firma olduğunu açıkladıktan sonra Başkanımız Aziz Yıldırım’a bir teşekkür plaketi verdi. Fenerium’un 2006-2007 kreasyonu da gecede profesyonel mankenlerin yer aldığı defileyle sergilendi. Futbol takımımızın 100. Yılında oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği, bir tarafından klasik çubuklu formanın, diğer tarafında ise, Fenerbahçe’nin 100 yıllık tarihinde yer alan olayları ve şahısları simgeleyen resimlerin yer aldığı ’altın sarısı’ 100.yıl forması da Fenerbahçeli futbolcular tarafından tanıtıldı. Gecede 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. Yıl kutlamaları hakkında bir sunum yaptı.

*Eğitimli sporcu çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Spor Kulübü, 19 Ağustos’ta spor sahalarında artış gösteren sporcu ölümlerinin önlenebilmesine katkıda bulunmak için, alt yapı antrenörlerine "sporda ani ölümler" konulu bir sempozyum düzenledi. Panelde futbol alt yapı antrenörlerine konu ile ilgili önemli bilgiler verildi.

*23 Ağustos’ta "Fenerbahçe dünya zirvelerinde" projesinin Tacikistan tırmanışı sona erdi. Fenerbahçe ve Türk bayrakları, Himalaya dağlarının en kuzey kollarından biri olan ve 7495 metre yükseklikteki Somoni Zirvesi’nde de dalgalanmaya başladı

* 9 Eylül’de Fenerbahçe taraftarlarının internet’teki buluşma ortamlarından Antu&Fenerlist’in ödül töreni Antalyaspor maçı öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirildi.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun Onur Ödülü aldığı törende, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün unutulmaz başkanlarından Faruk Ilgaz’da efsane özel ödülü aldı.

*Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken ve Kürek şubeleri, iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptılar. Fenerbahçe Yelken Festivali’nin üçüncüsü 12-16 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşirken, Fenerbahçe Kürek Şubesi 2006 yılında ikincisi yapılan "Fenerbahçe sprint regatta" yarışlarına ev sahipliği yaptı.

*16 Eylül tarihinde Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin yıllık olağan genel kurulu yapıldı. Genel Mali Koordinatörümüz Abdülkadir Kuşin, Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin mali tablolarda net kârının 52 milyon YTL’yi aştığını söyledi.

*Aynı gün birleşik Fenerbahçeliler Vakfı’nın yeni binasının açılışı yapıldı. Açılışa Başkanımız Aziz Yıldırım da katıldı.

*4 Ekim’de Slovenya’nın başkenti Lubyana’da toplanan UEFA, 2008-2009 UEFA Kupası Finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanmasına karar verdi. Kararın alınmasında stadın kulübün kendi imkanlarıyla yeniden yapılandırılmasının da etkili olduğu belirtildi.

*Fenerbahçe Spor Kulübü’ne 100 yıldır ev sahipliği yapan Fenerbahçe Stadı, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından, eski başkan Şükrü Saracoğlu’nun ismi verilerek bugünkü modern halini almıştı. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimizin stadın ismini değiştirerek başladıkları yenilikler zinciri, numaralı, maraton ve kale arkası tribünlerin yıkılarak yeniden yapılması ve 21. Bin 500 kişi olan stat seyirci kapasitesinin 52.500’e çıkarılmasıyla devam etti.

*Mermer zemini, cam duvarları, lüks tribünleri ile modern mimarinin bütün çizgilerini taşıyan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, iki kata açılan, 5.000 taraftar alacak kapasitede cafe, pub ve lokantalar yer alıyor. Soyunma, basın ve hakem odaları, yönetim ve toplantı salonları, 60 lüks loca, yeni açılan Fenerium ve yine bu tribün altında yer alan olan Fenerbahçe Müzesi de, spor severlere ev sahipliği yapıyor. İnşaat sonrası, tüm tribünlerin üzeri özel çelik konstrüksiyonlarla tutturularak seyircinin görüş açısını azaltan sütunlar tamamen kaldırıldı.

*Dünya standartlarını yakalayan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, yapılan bu çalışmalarının takdirini yurt içi ve dışında, taraflı tarafsız herkesten almaya başladı. UEFA, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı 5 yıldızlı statlar listesine aldı. UEFA Stadyum ve Güvenlik Eğitim Müdürü Marc Otten, rutin ziyaretlerinden birinde yaptığı açıklamada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın Avrupa’daki birçok stada da örnek teşkil ettiğini açıkladı.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun çalışmaları, UEFA İcra Komitesi’nin Slovenya’nın başkenti Lubyana’da yaptığı toplantıda 2008-2009 UEFA Kupası Finali’nin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanmasına karar verilmesiyle taçlanıyordu. Avrupa’nın futbol patronu UEFA, yaptığı titiz çalışmaların sonucunda, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki gelişimi ve değişimi kısa sürede değerlendirmeye aldığını, 2009 UEFA kupası finaline bu stadı adres olarak gösteriyordu.

*Tribünlerdeki ısıtma sistemi ocak ayında tamamlanacak olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, 56 bin kapasiteli Hamburg Aol Arena Stadı ve 40 bin kapasiteli Tel Aviv Ramat Gan Stadı, 60 bin kapasiteli Bükreş Ulusal Stadyumu’nu geride bırakarak finalin adresi oldu.

*Fenerbahçemizin tesislerindeki yeniliklere bir halka da Yüzme Şubesi’nin Dereağzı Tesisleri’ndeki olimpik havuzda eklendi. Havuzun üstü özel bir sistemle kapatılırken , sporcuların kış aylarında da rahatlıkla antrenman yapabilecekleri bir ortam oluşturuldu.

* Başkanımız Aziz Yıldırım, taraftar temsilcileri ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

*10 Kasım’da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün deplasman yolculuklarında kullanılan Sabiha Gökçen Havalimanı’na hediye edilen ’Sabiha Gökçen ve Atatürk” temalı rölyef, törenle açıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu ve havalimanı yetkililerinin de katıldığı törene, Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımız Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, A ve PAF takımı oyuncuları ve teknik heyet katıldı.

* Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz, 2006 yılının son döneminde Fenerbahçemize karşı atılan asılsız şike iddialarına ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı Futbol Federasyonu tarafından yapılan adaletsiz uygulamalara karşı büyük bir mücadele başlattılar.

*Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlarımız Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu 29 Kasım’da düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik asılsız iddiaların araştırılması yönünde ilgili kurumları göreve çağırdılar.

*18 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında ise, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu ve federasyona bağlı organların Fenerbahçe’ye uyguladığı çifte standartı örnekleriyle kamuoyu ile paylaştılar.

* 2006 yılı, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurumsallaşma çalışmalarını sağlamlaştırması ve yeni atılımlar yapması açısından önemli bir yıl oldu.

* Fenerbahçe Kart; taraftarlara sağladığı avantajlara ek olarak Garanti Bankası Bonus ve Yapı Kredi World Card ile birleşerek sıra bankaların sundukları avantajları da kapsayan bir oluşumun içine girdi.

* Feneriumların sayısı arttırılırken, taraftarların talepleri doğrultusunda hazırlanan ürünler, doğru zaman ve doğru ürün olarak nezih ortamlarda sunuldu.

*Fenerbahçe taraftarları da korsan ürünlere karşı gösterdiği hassasiyetle, Fenerium markasına değer kattı.

* Fenerbahçe Spor Kulübü tüm branşlardaki alt yapı çalışmalarıyla da örnek kulüp olma özelliğini 2006 yılında yeniden pekiştirdi.

*Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, boks, yelken, kürek, masa tenisi ve atletizm branşlarında yaz okulları ve alt yapı okulları İstanbul ve Türkiye genelinde yoğun bir faaliyet dönemi geçirdiler.

* Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda başarıya imza atan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağlı branşların alt yapıları, Fenerbahçemizin başarı geleneğini sürdürme noktasında sağlam bir temel olma özelliğini sürdürdü.

* 2006 yılında açılan yaz ve kış dönemi spor okullarında çok sayıda yeteneğin eğitimine katkıda bulunulurken, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılma çalışmaları da artarak devam etti.

*Fenerbahçe Spor Kulübü, tesisleri, tribünleri, birlik ve beraberliği, sportif ve ticari başarılarıyla ’örnek’ ve ’başarılı bir yıl için, 100 Yılını kutlayacağı 2007 yılına heyecan ve coşkuyla giriyor.
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
12 Ocak 2007       Mesaj #96
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
FenerBahçeli Değilim Ama Hoş Bir Gif..
Tüm SarıKanaryalılara Bir Centilmen (özümüzde var Msn Tongue) GalataSaraylıdan Armağan Olsun..

Ad:  fenbyfenertv20hdaz0.gif
Gösterim: 820
Boyut:  61.7 KB
careless_WhispeR
20 Ocak 2007       Mesaj #97
appiah yak byk

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907

appiah

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907

aPpiah fenerbahce gana5B15D

Stephen Appiah

K.Erciyesspor 1 – 1 Fenerbahçe
26 Ocak 2007 Cuma

2007 01 26 mac004 Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Fenerbahçemiz, Kayseri Erciyesspor ile Kayseri Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 36. dakikada Kayseri Erciyessporlu Cenk'in ve 83. dakikada da Alex'in golü ile 1-1 sona erdi.
15' Sağ kanattan Mehmet Yozgatlı'nın yerden ortasında, kale önündeki Deivid'den önce araya İlhan, topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.
36' Kayseri Erciyesspor yarı alanından atılan uzun pasa hareketlenen Cenk, ceza sahası ön çizgisinde kalecimiz Volkan'dan sekip boşta kalan topu önünde buldu. Sonrasında Edu'dan da sıyrılan Cenk, topu boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi. 1-0
39' Alex'in uzak mesafeden sert vuruşunda top kaleci Fadhel'de kaldı.
41' Emre'nin ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan yatarak topa sahip oldu.

İkinci Yarı
47' Mehmet Yozgatlı'nın sağ kanattan ortasına arka direkte kafayı vuran Tuncay, topu yandan auta gönderdi.
75' Ümit'in sol kanattan ceza sahasında ortasında altı pas içindeki Semih topa dokunamazken, arka direkte bulunan müsait pozisyondaki Deivid topu yandan auta gönderdi.
78' Ümit'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi yükselen Deivid'in kafa vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.
83' Appiah'ın ceza sahasına gönderdiği topu Semih kafayla indirdi. Topu önünde bulan Alex, sert bir vuruşla takımımızın beraberlik golünü kaydetti. 1-1
90+1' Semih, ceza sahası içinde kafayla pasını Tümer'e aktardı. Tümer'in altı pasın sağ çaprazından sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

STAT: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
HAKEMLER: Yunus Yıldırım , Baki Tuncay Akkın , Arkın Akgöl
KAYSERİ ERCİYESSPOR: Fadhel , Mustafa Sarp , Özgür , Gökhan , İlkem , Emre Toraman , İlhan , Djalovic (Sergie Die dk. 61), Mehmet Eren , Lazarov (Kürşat dk. 90+2), Cenk İşler (Timuçin dk. 76)
FENERBAHÇE: Volkan , Serkan , Deniz , Edu , Ümit Özat , Mehmet Yozgatlı (Semih dk. 60), Appiah , Alex , Uğur (Tümer dk. 46), Tuncay , Deivid
GOLLER: Cenk (dk. 36), Alex (dk. 83)
SARI KARTLAR: Mustafa Sarp, İlhan (Kayseri Erciyesspor), Tümer, Edu (Fenerbahçe)

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
2007 01 26 takim001 2007 01 26 takim002 2007 01 26 takim003 2007 01 26 mac005 2007 01 26 mac006 2007 01 26 mac007 2007 01 26 mac008 2007 01 26 mac009
Son düzenleyen Kral_Aslan; 28 Ağustos 2007 11:12
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2007       Mesaj #98
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Anlı Şanlı Fener

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 clear pixelSarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de oynanan maçta Tuncay Şanlı perdeyi açtı M.Nas, Volkan'ı avladı. M.Aurelio galibiyeti getirdi. Gençlerin 1 topu direkten döndü
clear pixel
03.02.2007
Jose Mourinho'nun son banka reklamındaki 'Hayatım hep bir adım önde olmayı gerektiriyor' söylemi, 100. yılında şampiyon olmak isteyen F.Bahçe'nin olmazsa olmaz hedefi olmalı... Peki F.Bahçe rakiplerinin önünde mi? Puan olarak evet... Ya futbol olarak? Bunun cevabını vermek için önemli bir fırsattı İzmir'deki G.Birliği maçı. Hele de ikinci, yarıya iki puan kayıpla başlayan bir takım için...

Sert rüzgâra karşı iki takım sahaya Akülü tekerlekli sandelye' kampanyasına destek amacıyla karışmış bir grup olarak çıkarken, ilk dakikalardaki Gençlerbirliği'nin şok presine karşı F.Bahçe'nin dağılması aküsünün zayıflığını belgeledi.

Hatta F.Bahçe'de, G.Birliği'nin 5. dakikada Erhan'ın üst direkten dönen şutuna kadar Can, Aurelio ve Volkan'ın 2'şer kritik hatası vardı ki, hiç hayra alamet değildi.

Rüzgara karşı goller
Ancak Can-Edu ikilisinin hava hakimiyetinden ürküp Okan'ın yerine Isaac'i ikilinin arasına sıkıştıran Mesut Bakkal'ın 4-5-1'le de orta sahada kalabalık yaratıp geriyi açmasıyla Kezman sürekli boş alan buldu. Nitekim, Sırp yıldızın 6'da attığı gol yardıma Adil Sinem'in adaletsiz ofsayt bayrağının kurbanı oldu.

Hızlı, hareketli, bol hatalı oyunda daha sonra gizli bir kahraman sahne aldı: 'SERT RÜZGAR' Önce 9'da 4 pasta Appiah'ın ortasına rüzgarlanan Tuncay harika sıçramayla kafayı ağlara yapıştırdı (1-0), sonra 21'de kornerden seken ortayı Mehmet Nas 30 metreden kaleye nokta aüşı yapü (1-1). Nas'ın vuruş güzelliğinin yaraşıra Volkan'ın önünün kapalı olması da dikkat çekiciydi.

Zico'nun tercihi Uğur'un aksaması, Alex'in her topa vuruş sonrası kas ağrılarından yüzünün kasılması, G.Birliği'nin baskıyı kurarkek geriyi tutamaması, Mesut Bakkal'ın Traore ve Tuna'nın aciz kaldığı her Kezman atağında sahaya girip markaj yapacak kadar çıldırması... Göze batan diğer saha içi vukuatlardı.

Yarasa adam'ın çenesi
İkinci yarıda havadan nem alan G.Birliği üst üste uzaktan atılan 3 şutla Volkan'ı yoklarken, 57. dakikada Appiah, Aurelio, Alex, Tuncay dörtlemesinin ardından araya sızan Aurelio (îlk yanda net golü kaçırdı, kendini affettirdi) diziyle 2-1'in kahramanı oldu.

Bir başka kahramansa Mateja Kezman'dı. O da müthiş bir profesyonellik örneği göstererek aynı statta, çenesini yine tutamadığı için ikinci kez kırmızı kart gördü.

ÖZET: F.Bahçe profesyonelliği yakışmayan futbolcu portrelerine artık bir son vermeli! Her ne kadar skor açısından 'iki ileri, bir geri' liderliğini korusa da!

Haber: Hakan YAŞAR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2007       Mesaj #99
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tuncay 'kafayı' kullandı!

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 clear pixel

F.Bahçe'nin yıldızı, önce kafayla G.Birliği'ni ağlarını havalandırdı ardından da M.Aurelio'ya gol attırıp galibiyeti getiren isim oldu
clear pixel
03.02.2007
Kanarya'da Tuncay Şanlı coştu, F.Bahçe için galibiyet hoştu. Sarı-lacivertli oyuncu hırslı başladığı karşılaşmada Appiah'ın ortasında takımını galip duruma geçiren golü kafayla atü. İlk yarısı berabere biten maçın ikinci yarısında da Aurelio'ya öyle bir pas atü ki Brezilya asıllı Türk oyuncuya sadece dokunmak kaldı.

Tuncay Şanlı bu sezon ligde 4. golüne imza atarken, Aurelio da ikinci kez takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. Zico'nun uzun süre yedek beklettiği Marco Paşa, Trabzonspor maçında sonradan oyuna girip golünü kaydetmiş ve çok önemli bir 3 puan getirmişti. Dünkü maçta da attığı golle 2' de 2 yaptı ve F.Bahçe'ye çok önemli bir 6 puan kazandırdı.

MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #100
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
Zico çıkıştı: "Sahada konuşalım"

Fenerbahçe teknik direktörü Zico, AZ Alkmaar ile yarın oynanacak UEFA Kupası maçı öncesi F.Bahçe Şükrü Saracoğlu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Zico maç öncesi yaptığı açıklamada: "Yarınki maç bizim için, hedeflerimiz açısından çok önemli bir mücadele.. Uzun bir süreden sonra taraftarımızla buluşuyoruz. Bu bizim için ekstra bir güç olacak. Tüm planlarımız kazanmak üzerine kurulu." dedi. Öte yandan Zico AZ Alkmaar teknik direktörü Louis van Gaal'e de bir mesaj gönderdi.
"İYİ GOL ATIYORLAR"
Başka bir futbol ekolünden kurulu bir takım ile oynayacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı:" Rakibimiz ligi itibari ile iyi bir konumda. İyi gol atıyorlar. Büyük maçları seviyorlar. Bunların haricinde önemli olan benim futbolcularıma güveniyor olmam. Biz kendimize sonuna kadar güveniyoruz." ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ OLAN HAZIR OLMAK"
Sakatlıklar ve eksiklerlerle boğuşan Fenerbahçe'de Zico bu yönde yöneltilen soruya; "Bu sakatlıklar, eksiklikler futbolun içerisinde olacak şeyler. Biz büyük bir takımken bunları atlatmamız gerekiyor. Bizim elimizde her zaman 11 tane futbolcu var. Kadromuzda bulunan her futbolcu ayrı kalitede. Hepsine güveniyorum. Önemli olan bu eksikliklerle hazır durumda olmak. Biz hazırız." sözleriyle cevap verdi.
"AURELIO'NUN DURUMU BU GECE BELLİ OLACAK"
Marco Aurelio'nun son dakika sakatlığı konusunda basın mensuplarını bilgilendiren Zico: "Bu bakımdan bir dezavantaj yaşayacağımızı zannetmiyorum. Başka maçlarda bu şekilde oynamıştık. Marco Aurelio'nun durumu ise belirsiz. Ufak bir sakatlığı vardı. Tedavisinin ardından bu akşam idmana çıkacak. Bu tip maçlarda futbolcular yüzde 100 kendini hazır hissetmeli. Bugünkü idman onun durumunu belli edecek. Risk almak istemiyoruz. Bu tip maçlarda tam anlamıyla hazır olan isimlerle mücadele etmeliyiz." dedi.
"HERKES SAHADA KONUŞSUN"
Zico AZ Alkmaar teknik direktörü van Gaal'in "Fenerbahçe takım oyunu oynamıyor" açıklamasına karşın ise takımını savundu ve Hollandalı hocaya sert bir cevap verdi: "Herkes kendi görüşünü söylemekte serbesttir. Benim için geçerli olan şey kendi takımımdır. Saha dışında bunları konuşmak önemli değildir. Yarın sahada kim ne yapıyor göreceğiz. Önemli olan saha içinde konuşmak. Herkes sahada konuşsun." dedi.
Rizespor maçında alınan mağlubiyetin takımın havasını değiştirdiğine dair iddialara karşın ise Zico; "En son oynadığımız Rize maçında aldığımız mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. İkisi farklı kulvarlarda ve Fenerbahçe'de oynayan her futbolcu bu duruma alışkın. Futbol içerisinde kazanmak kadar kaybetmek de var. Geriye bakarız bir şey yapamayız. Futbolcularımız da aynı mantığı benimsemiş durumda. Ç.Rize maçında alınan mağlubiyet bizi etkilemeyecektir. Futbol geriye bakarak oynanmaz." sözlerini kullandı ve basın toplantısını bitirdi.