Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 22

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.756 Cevap: 451
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Aralık 2007       Mesaj #211
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
372D933BB4286B4E99F807F5b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Fener'e müjde!

Sponsorlu Bağlantılar
Fenerbahçe'nin Ronaldo transferinde önünde engel kalmadı. Brezilyalı starını gözden çıkaran Milan, Palermo'nun Brezilyalı süper golcüsü Amaori'yi devre arasında renklerine katacak. Böylece Sarı Kanarya, Roberto Carlos'a "Fenerbahçe'ye gelmek istiyorum" diyen Ronaldo'yu çok uygun bir bonservis bedeli (4 milyon euro) karşılığında transfer edebilecek. viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
Yönetimin, Ocak ayında Kezman'ı gönderip, Ronaldo'yu getireceği belirtiliyor

Artık engel kalmadı
Sezon başında çok istemesine rağmen Milan kulübü satmak istemediği için Ronaldo transferini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe'ye İtalya'dan müjdeli haber geldi. Milan'ın devre arasında Ronaldo'nun yerine Palermo'nun süper golcüsü Amauri'yi transfer edeceği belirtildi. Hatta Milan'lı yöneticilerin, İtalyan pasaportlu Brezilyalı golcü ile ön anlaşma yaptığı kaydedildi. Böylelikle Fenerbahçe, Ankaraspor maçından sonra Carlos'u arayarak "Fenerbahçe'ye gelmek istiyorum" diyen Ronaldo'yu çok uygun şartlarda transfer edebilecek.

3 yıllık sözleşme...

Milan, devre arasında Ronaldo'yu kesin satacak. Çünkü Brezilyalı forvetin Haziran 2008'de Milan'la olan sözleşmesi bitiyor. Ronaldo'ya şu anda en ciddi teklif Fenerbahçe'den. Ayrıca Ronaldo da Zico ve Roberto Carlos faktörü nedeniyle Fenerbahçe'yi çok istiyor. Fenerbahçe'nin, 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Brezilyalı golcüyü transfer edebileceği ifade ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre sarı-lacivertli yönetim, Ronaldo ile yıllık 3 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme yapacak. Ocak'ta Kezman gidecek, Ronaldo gelecek.

DE5B4D701A702849885D9BB3b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Ekmek kavgası
"Ailem çok fakirdi. Yedi kardeştik ve bazen ekmek alacak paramız olmazdı. Şimdi aileme bakıyorum".

F.Bahçe'nin Brezilyalı golcüsü Deivid, Tamsaha dergisine hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ailesinin çok fakir olduğunu söyleyen Deivid, "Yedi kardeştik ve bazen ekmek alacak parayı bile bulamazdık. O günleri yaşadıktan sonra bugünün değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. O insanların nasıl yaşadıklarını daha iyi bilebiliyorsunuz. viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
Bunları yaşamanız size birçok şeyi öğretiyor" dedi.

GÖKHAN İNANILMAZ

Deivid, son haftaların flaş ismi Gökhan'ı överek, "Gökhan bana çok yardımcı oluyor. Önder'le arkadan biraz daha destek vermesi konusunda tartışıyordum. Gökhan o bölgeye geldi ve inanılmaz bindirmeler yapıyor" dedi. Deivid, Roberto Carlos için de "İsmi, tecrübesi, kariyeri, saha içinde yaptıkları ve saha dışındaki hareketleriyle tam anlamıyla ağırlığını koydu" ifadesini kullandı.

191D1AB7ABF1F64497D78B73b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Carlos çıtayı yükseltti

"Brezilya Milli Takımı'na dönebilirim Bu sezon hayalim Devler Ligi finali"

Avrupa'da final düşü

"Brezilya Milli Takımı'na dönebilirim Bu sezon hayalim Devler Ligi finali".

F.Bahçe'nin yıldızı Roberto Carlos, Beykoz Konakları'ndaki villasının kapısını F.Bahçe dergisine açtı. Kısa sürede Türkiye'ye alışan ve bizden biri olan Carlos, "Şampiyonlar Ligi'nde F.Bahçe ile finali düşlüyorum. Bunu yapabilecek gücümüz de var" diye konuşuyor. Brezilyalı oyuncu her yerde gördüğü ilgi ve sevgiden mutlu olduğunu viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
dile getirirken, Turkcell Süper Lig'in çok kaliteli olduğunu da belirtiyor.

İKİNCİ BAHARI YAŞIYORUM
F.Bahçe'ye emekliliğini değil, ikinci baharını yaşamaya geldiğini belirten Roberto Carlos, davet edilmesi halinde Brezilya Milli Takımı'na da dönebileceğini belirtti. Carlos, "Dunga (Brezilya Milli Takımı'nın hocası) çağırırsa seve seve görev yaparım. Gilberto ve Keber gibi gençlerin önünü açmak için milli takımı bırakmıştım ama faydalı olacağımı düşünüyorum. F.Bahçe'ye geldiğim için mutluyum.

95A8EEA6701CA5469DC42800b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Derbide mutlak oynamalıyım

Son haftalarda formunda düşüş gözlenen ve Denizlispor maçında da formasını Uğur Boral'a kaptıran Gökçek Vederson, Galatasaray derbisinde oynamayı çok istediğini söyledi. Brezilyalı asıllı futbolcu, "Bu tür büyük maçlara çok daha iyi motive olurum. Eğer Zico bana şans verirse derbiye damgamı vuracağımdan eminim" diye oldukça iddialı konuştu.

0A75F160F738694195FCB461b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Askerim beklerim
"Hayallerimin takımına geldim. Yedek kalmak sorun değil. Sabırlı biriyimdir".

ZİCO'NUN İLK TERCİHİ
Savunmanın göbeğinde sorun yaşansa Zico'nun ilk tercihi Yasin Çakmak oluyor. Denizli maçında da Lugano dinlendirilince görev Yasin'e düştü. Genç oyuncu G.Saray derbisinde kulübeye dönecek. Yedek kalmayı sorun yapmadığını belirten Yasin, "Sabırla beklerim" diye konuşuyor.

ÇOK ÇALIŞIYORUM
Her futbolcununun gönlünde F.Bahçe oynamak yatar" diyen Yasin şöyle konuşuyor: "Hayallerimin takımına geldim. Alex gibi, Carlos gibi dünyaca ünlü isimlerle yan yana oynuyorum. Hedefim F.Bahçe'de sembol olmak. Eksiklerim olduğunu biliyorum ama çok çalışıyorum."
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
6 Aralık 2007       Mesaj #212
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Gitti gider!

Sponsorlu Bağlantılar
7 189586 06FAN3KEZMAN B Y280

Sürekli Fenerbahçe'de huzursuz olduğunu hissettiren Kezman'ın, Fransa'nın PSG takımıyla anlaştığı ve ara transferde ayrılmak istediği ileri sürüldü
6.12.2007

Hiç mutlu olamadı

Büyük umutlarla geldiği Fenerbahçe’de ilk günden beri, “Tek forvet oynarsam faydalı olamam” diyerek teknik direktör Zico’nun sistemini eleştiren, sürekli olarak takımda ayrılacağı iddialarıyla gündeme gelen, tavırlarıyla mutsuz olduğunu ortaya seren Mateja Kezman’a yol göründü. Son olarak önceki gün idmanda Zico’nun tercümanı Samet Güzel ile kavga eden Sırp oyuncunun, Fransa’nın ünlü ekiplerinden Paris Saint Germain ile her konuda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Neden agresifleşti

İddiaya göre, Fenerbahçe’nin isteyeceği bonservis parası Fransız ekibinin ödeyeceği bir miktar olursa, Kezman ara transferde ayrılıp, PSG’ye gidecek. Daha önce kendisine pas atmadığı gerekçesiyle Uğur Boral ile tartışan, gördüğü sarı ve kırmızı kartlarla takımını eksik bırakan golcü oyuncunun, Brezilyalılar’ın kendisine karşı bir tavrı bulunduğu düşüncesiyle rahatsızlık duyduğu, bunlara sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalması da eklenince, agresifleştiği belirtildi.

Yalçın TÜRK

Kısa...Kısa...

PAF 3 puana kilitlendi

14 maç sonunda 31 puanlı Manisa’nın lider olduğu PAF Ligi’nde 26 puanla 4. sırada bulunan Fenerbahçe’de tek düşünce, bir maçı eksik 25 puanlı Galatasaray’ı devirip, zirve iddiasını sürdürmek. Antrenör Mehmet Hacıoğlu, ezeli rakipleriyle çok zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, “Zirve iddiamızı sürdürebilmemiz için mutlaka kazanmamız gerekiyor. Oyuncularıma güveniyorum. Tek isteğimiz, taraftarlarımızın Dereağzı’ndaki bu mücadelede bize destek vermesi” dedi.

Ödüller Alex ve Tümer’den

Cola Turka taraftar köşesinde düzenlenen “Ayın golü” ve “Resimdeki oyuncu kim” yarışmalarından hediye kazanan 6 talihli belirlendi. Ayın Golü yarışmasında Tümer’e oy verenler arasından Suat Tunçkol, Işık Avcı ve Ferhat Işık, “Resimdeki oyuncu kim” yarışmasında ise “Alex” diyenlerden Yaşar Genç, Kadir Erdem ile Emre Güney, ödül almaya hak kazandı. Talihliler ödüllerini Tümer Metin ve Alex’in elinden Samandıra Tesisleri’nde alacak.

Merdivenler dolacak!

İl Güvenlik Kurulu toplantısında polisten bir istek geldi: “Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde maraton tribünü sağ tarafında oturan taraftarlarla konuk seyirciler birbirine yabancı madde yağdırdı. Bu seyircileri biraz sola alabilir miyiz?” Bu talep üzerine, 100-150 kadar kombine kart sahibi Fenerbahçeli’nin hafif sola kaydırılması kararlaştırıldı. Bu seyirciler yüzünden iki merdiven boşluğuna koltuk konacak. Futbol Federasyonu da, maçın gözlemcilerine bunu hatırlatıp, “Merdiven boşluklarının dolu olmasını sorun yapmayın” diyecek.

‘Yenmek zorundayız’

100 yıllık iki camianın oynayacağı maçın dostça, kardeşçe, arkadaşça oynanacağını düşündüğünü söyleyen asbaşkan Şekip Mosturoğlu, “Hak edenin kazanacağı, sadece futbolun konuşulacağı bir derbi olacağı umudundayım” dedi. Mosturoğlu, yenmek zorunda olduklarını ve yeneceklerini de ileri sürdü.

Zico'nun 11'i

7 189576 fenerbahC3A7e280

Zico, Yasin ile Ali Bilgin'in yerine Kaptan Alex ve Lugano'ya şans verip, Denizli maçı kadrosunu Galatasaray derbisinde sahaya sürecek
6.12.2007

Sol kanat Uğur’un

Fenerebahçe Teknik Direktörü Zico’nun derbi 11’i hazır. Brezilyalı hoca, cezası nedeniyle Denizli’de forma giyemeyen Alex ve sarı kart sınırında olduğu için kadroya almadığı Lugano’yu Ali Bilgin ile Yasin’in yerine oynatıp, diğer oyuncuları aynen sahaya sürecek. Vederson ile Uğur Boral arasında tercih zorluğu yaşayan tecrübeli hocanın, gribal enfeksiyona yakalanan Brezilyalı oyuncunun, cumartesi gününe kadar hazır olamayacağını görüp, tercihini Uğur’dan yana yaptığı belirlendi.

Semih’le görüşme

Kezman'ın yokluğunda formayı kapan ve şansını çok iyi kullanan Semih’le özel bir görüşme yapan Zico’nun, “Senden Galatasaray maçında da çok şey bekliyorum. Kendini ona göre hazırla” dediği öğrenildi. Öte yandan tüm oyuncularıyla idman saatleri dışında bire bir görüşmeler yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün, “Rakibin dirençli yapısını aklınızdan çıkarmayın. Galatasaray çok koşuyor ve oyunu bırakmıyor. Sizden Denizli maçının ilk yarısındaki oyunu istiyorum” dediği öğrenildi.

Fener'de tarihi doping!

7 189640 06FAN01FBSEVIN B Y280

Daha önce sadece ilk yarı liderliği ve şampiyonluğa prim vereceğini açıklayan Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray derbisi öncesi fikir değiştirip, takıma 'prim dopingi' uygulamayı kararlaştırdı.
6.12.2007

Daha önce sadece ilk yarı liderliği ve şampiyonluğa prim vereceğini açıklayan Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray derbisi öncesi fikir değiştirip, takıma ‘prim dopingi’ uygulamayı kararlaştırdı. Yönetimin, Denizli galibiyetinden sonra Galatasaray’ın da mağlup edilmesi halinde takıma toplam 1 milyon dolar prim vereceği belirlendi. Çarşamba günü CSKA Moskova karşısında alınacak bir galibiyetle Devler Ligi’nde üst tura çıkılması durumunda ise toplam 2 milyon dolar ödenecek.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
7 Aralık 2007       Mesaj #213
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
199708DBFE7CED4288E76197b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Şov zamanı
Aurelio "İyi oyunla üç puan alırız" derken, Selçuk "İşin ciddiyetinin farkındayız" diye konuştu.

F.Bahçe'nin tecrübeli futbolcuları Aurelio ve Selçuk, G.Saray derbisiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Aurelio, maçın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "İyi oyunla 3 puanı alacağız'' dedi. G.Saray'ın iyi bir ekip olduğunu belirten Aurelio, "Hocamız bize eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri söylüyor. Alçakgönüllü olarak viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
sahaya çıkacağız" diye konuştu.

TARAFTARA MESAJ

Derbi maç için idmanların dışında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Selçuk ise "Takımda herkes işin ciddiyetinde'' dedi. Galibiyet dışında bir sonucu düşünmediklerini söyleyen Selçuk, "Taraftarlarımız bize destek olsun. Maç kötü de gidebilir ama onların desteğiyle skoru çevirebiliriz. 12. adam, 12. adamlığını gösterirse kazanırız" açıklamasını yaptı.

553A22CDAB27A54AA392883Eb 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Şansları kalmadı!
Sambacı, Lincoln'ün oynamayacağının kesinleşmesi üzerine bu yorumu yaptı.

LİNCOLN SEVİNCİ

F.Bahçe'nin gol ayaklarından Deivid, Lincoln'ün sakatlığı nedeniyle derbide oynamayacak olmasının, G.Saray'ın kazanma ihtimalini sıfıra indirdiğini ileri sürdü. Deivid, "G.Saray'ın en büyük silahı Lincoln'dü. O da oynamayacağına göre maçı çok daha rahat kazanırız" dedi.

DERBİLERİSEVERİM

Deivid, G.Saray derbilerini çok sevdiğini de sözlerine ekleyerek "G.Saray'ı yenmek F.Bahçe taraftarını çok mutlu ediyor. Taraftarımızın bir kez daha mutlu olması için kazanacağız" diye konuştu. Deivid, Lincoln'ün yokluğunda hiçbir G.Saraylı futbolcudan çekinmediğini vurguladı.

37294B5974FE5543BDE21D8Ab 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Kezman derbiye bileniyor

İdmanlarda attığı gollerle dikkat çeken yıldız oyuncu, Zico'nun aklını karıştırdı

Kezman geliyor

İdmanlarda attığı gollerle dikkat çeken yıldız oyuncu, Zico'nun aklını karıştırdı.

Fenerbahçe'nin forvetinde ibre Mateja Kezman'dan yana dönmeye başladı. Sakatlıktan kurtulmasının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan ve idmanlarda attığı gollerle dikkat çeken Sırp futbolcu, Semih'in tahtını sallıyor. Teknik direktör Zico ile özel bir görüşme yapan ve "Galatasaray maçına hazırım. Kendimi viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
çok iyi hissediyorum" sözleri ile oynamak istediğini vurgulayan Kezman, şimdi Brezilyalı hocanın kararını bekliyor.

SEMİH'E GÜVENOYU

Kezman'ın yükselen formu, buna karşılık Semih'in son maçlarda istenen performansı sergileyememesi nedeniyle Zico'nun kafasının karıştığı belirtiliyor. Kezman ile Semih arasında gidip gelen ve ciddi bir ikilem yaşayan tecrübeli çalıştırıcının, santrfor konusunda son kararını bugün vereceği bildirildi. Bu arada sarı-lacivertli taraftarlar, Kezman'ın sakatlığının ardından Fenerbahçe'nin çıkışa geçmesi nedeniyle forvette yine Semih'in oynamasını istiyor.

04BF9472D16EF94E8B893390b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Appi'nin gözü Zico'da

Sakatlığı nedeniyle aylarca takımdan uzak kalan Appiah "Bu maçta sahada olmalıyım" diyerek Zico'ya mesaj gönderdi. Ancak Zico, maç eksiği olan Ganalı futbolcuyu şimdilik ilk 11'de düşünmüyor.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
8 Aralık 2007       Mesaj #214
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Müjde

7 189872 mC3BCjde280

CSKA'nın iki ası Vagner Love ve Jo, Yunanistan'daki kampın kadrosundan çıkarıldı
8.12.2007

Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ndeki rakibi CSKA'nın iki ası Vagner Love ve Jo, Yunanistan'daki kampın kadrosundan çıkarıldı.

Kamptan gönderildiler

12 Aralık’ta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak maçta CSKA’yı devirip, PSV-İnter karşılaşması sonucuna bakmadan Devler Ligi’nde gruptan çıkmayı garantilemek isteyen Kanarya’ya Yunanistan’dan iyi haber. Rusya Ligi bittiği için Fenerbahçe maçına Yunanistan’da hazırlanan CSKA’da iki Brezilyalı Vagner Love ile Jo’nun çarşamba günü forma giyemeyeceği öğrenildi. Jo, dizindeki sakatlık nedeniyle tedavi için Brezilya’ya gönderilirken, ayağında sakatlığı bulunan Love da, Xanthi’deki kamp kadrosundan çıkarıldı.

Love’a Chelsea talip

CSKA Basın Danışmanı Sergei Aksinov, bu iki oyuncunun tedavilerinin çabuklaştırılması için kadrodan çıkarıldıklarını açıkladı. Rus ekibinde Dudu ve Rahimic kart cezalısı. Topuğundan sakatlığı bulunan Krasic ile salonda takımdan ayrı çalışan Carvalho’nun forma giymesi de şüpheli. Bu arada Vagner Love’e Chelsea’nin talip olduğu iddia edildi. İtalya’nın ünlü spor gazetesi Tutto Sport, teknik direktör Avram Grant’ın, Brezilyalı oyuncunun birçok maçını izlediği ve kendisini almak için çalıştığı belirtildi.

Fenerbahçe’nin 2007’de kalan maçları

Tarih Statü Maç
12.12.2007 Ş.Ligi CSKA
16.12.2007 S.Lig G.Birliği (D)
22.12.2007 S.Lig Trabzonspor

Kısa...Kısa...

Kura çekimi 21 Aralık’ta

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nda eleme turu kuraları, 21 Aralık’ta İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek. Fenerbahçe’nin mücadele etttiği Şampiyonlar Ligi kura çekimi TSİ 12:00, UEFA Kupası kura çekimi ise saat 13:00’te başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını ilk sırada tamamlayacak takımlar kuraya seri başı olarak girerken, eşleşmelerin ilk maçları, grup ikincilerinin sahasında olacak. Bu turda, aynı ülke temsilcileri eşleştirilmeyecek.

PAF maçının saati değişti

Fenerbahçe ile Galatasaray PAF takımları arasında oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati değiştirildi. Daha önce saat 13:00’te oynanacağı açıklanan müsabaka 11:00’de yapılacak. Dereağzı Tesisleri’nde oynanacak maçta 26 puanlı Fenerbahçe ile bir maç eksiği bulunan 25 puanlı Galatasaray kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe PAF Takımı Antrenörü Mehmet Hacıoğlu, taraftarları, kendilerine destek vermek üzere Dereağzı Tesisleri’ne davet etti.

Fenerbahçe'ye doping!

7 189882 aziz0903333280

Denizli maçının primlerinin Sarı-Lacivertli futbolculara dağıtılması, derbi öncesi moralleri yükseltti
8.12.2007

Zorlu Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe’de yüzler gülüyor... Sarı-Lacivertli ekibin Başkanı Aziz Yıldırım, son yapılan idmanı yerinde takip etti. Başkanın tesisleri ziyaret etmesi takımın moralini yükseltirken, ikinci büyük sevinç ise Denizlispor maçının primleri ile bazı futbolcuların transfer taksitlerinin ödenmesiyle yaşandı. Deplasmanda kazanılan Denizli karşılaşmasının primlerinin oyuncuların hesabına Galatasaray maçına 1 gün kala yatması, Zico’nun talebelerinin motivasyonunu artırdı. Tecrübeli oyuncu Lugano da derbi için, “Taraftarlarımızın desteğiyle, Şükrü Saracoğlu rakibimize dar gelecektir” yorumunu yaptı.

Takvimlerden bir yaprak!

7 189880 takvim280

Derbi öyküleriyle süslenen Fenerbahçe 2008 Takvimi, 24.50 YTL'den satışa sunuldu.
8.12.2007

Derbi öyküleriyle süslenen Fenerbahçe 2008 Takvimi, 24.50 YTL’den satışa sunuldu. 365 gün adı altında, “Fenerbahçe’nin lisanslı ürünüdür” ibaresiyle satışa çıkarılan takvimin en dikkat çekici bölümlerinden birisi, Başkan Aziz Yıldırım’ın Düzcespor’da top koşturduğu yılların anlatıldığı sayfalar. “Futbol oynarken 10 numara giyerdi. Teknik olarak çok iyiydi. Varyate yapmazdı, oyun zekası vardı. Stili Oğuz Çetin’i andırırdı. İki ayağı raket gibiydi. Futbolu kibardı, çalımları narindi.” İşte futbolcu Aziz Yıldırım’ı anlatan cümlelerden birkaçı. Okul ve sınıf arkadaşı Fethi Gürsoy, Yıldırım’ı şu sözlerle anlatıyor: “Futbol oynayanların arasında dersleri en iyi olan Aziz’di. Aziz 10 numara giyerdi. Başkan olacağı belliydi. Liderlik ruhu taa o zamanlar vardı.” Takvimde, Can Bartu’nun aynı günde Galatasaray’a karşı hem futbol hem basketbol maçında forma giydiği; Rıdvan’ın bir derbiye trafik polisi tarafından yetiştirildiği gibi bilgiler de yer alıyor.

'Hissediyorum gol atacağım'

7 189884 08FAN15CARLOS B Y280

Motivasyonunun üst düzeyde olduğunu dile getiren Carlos, "Galatasaray'a gol atıp, gerçek bir Fenerli olarak tarihe geçmek istiyorum? dedi
8.12.2007

‘Galatasaray’ın ayrıcalığı’

Roberto Carlos’tan derbiye özel açıklamalar. Galatasaray maçlarının ayrıcalığı bulunduğunu ifade eden Brezilyalı yıldız, şöyle konuştu: “İnter’e, PSV’ye, Beşiktaş’a karşı kazanmak güzel ama Galatasaray maçının ayrı bir önemi var. Ben de bunu hissediyorum. Bu maçların ayrı bir motivasyonu vardır. Ben zaten kendiliğimden motive oluyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Taraftarımız benden gol bekleyebilir. Bunu hissediyorum ve rüyasını görüyorum.”

‘Yerimi almak istiyorum’

“Beşiktaş'a karşı iki maç oynadım ve gol atamadım. Sanki bu kez gol atacağımı hissediyorum. Gerçek Fenerbahçeli olabilmek için Galatasaray’a gol atmak gerektiğini biliyorum. Ben de Fenerbahçe tarihinde yerimi almak istiyorum. Umarım bu gerçekleşir ve biz kazanırız. Kazanmak için herşeye sahibiz. Bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Böylece taraftarımız da mutlu bir şekilde evine gitsin. Elimizden geleni yaptığımızda kazanacağımızı düşünüyorum.”

Kısa...Kısa...

‘Böyle davet olmaz’
Galatasaray Yönetimi’nin basketbol maçı öncesi Fenerbahçe’ye yemek davetinde bulunduğu yönünde bazı gazetelerde yer alan haberler üzerine bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Galatasaraylı yönetici Ahmet Dedehayır’ın davette bulunduğunın belirtildiği kaydedilerek, “Sayın Dedehayır şunu bilmelidir ki, bu tür davetler basın yoluyla yapılmaz. Eğer Galatasaray kulübü, bir yemek davetinde bulunmak istiyorsa, bunu en azından yazılı olarak kulübümüze iletebilir” denildi.

‘1’e karşı 50 bin kişi’

Ligde son oynanan Denizlispor maçında oynadığı futbolla Zico’nun gözüne giren Uğur Boral, Galatasaray maçı için iddialı konuştu. Uğur, “Her bir Galatasaraylı, 50 bin kişiye karşı oynayacaktır. Her sene olduğu gibi yine kazanacağımızı düşünüyorum. Mücadeleci bir ekibimiz ve şu an her şey bizden yana” dedi.

Son yenilgiler Bursa’ya

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki son yenilgisini 01.10.2006 tarihinde Bursaspor karşısında alan Fenerbahçe, o tarihten bu yana oynadığı 20 lig, 6 Avrupa, 5 Türkiye Kupası maçında mağlubiyet yüzü görmedi. İlginçtir, 197 gündür Süper Lig’de bileği bükülmeyen lider Galatasaray da, son mağlubiyetini geçen sezonun son haftasında 25.05.2007’de Bursaspor karşısında aldı. Bugünkü zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf, rakibinin yenilmezlik unvanını sona erdirecek.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
10 Aralık 2007       Mesaj #215
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
4463ABBAD492BC41858F8624b
Yengeç dansı

Fenerbahçe'yi tarif ediyorum

Sol yanına Atatürk sevgisini al. Sağ yanına birlik ve bütünlüğün ta kendisini. Ara sokaklardan çıkıldıkça, kocaman bir meydana geleceksiniz. Meydanda milyonlarca tek yürek. Karşınızda dağ gibi ülke sevgisi. İşte Fenerbahçe...

* * *
Taraftarını tek başına onurlu yürüyüşe çağıran, çocukluktan kalan en değerli aşk. Mum ışıklarıyla karanlık ülkeyi aydınlatan muhteşem topluluk. Coşkusunu kıskandıran biçimde gösteren bir kitle... Hüzünlerin üzerini örten sevinç yumağı. Tribünlerdeki dalga dalga süzülüş, ipekten şelale. Değeri ölçülmeyen bir yürek hazinesi... Futbolun şah damarı. Allah vergisi bir ihtişam! İşte Fenerbahçe...

* * *
Yüz yıllık tarihin kıyısına varabilmek için, bin yıllık emek vermiş bir kulüp. Efsanelerde yerini kapmış. Ne yaptıysa, taraftarıyla birlikte yapmış. Şarkılı bir masal, en anlamlı gerçek. Ateşlere basarak yürüyen takım ruhu. Kıskandıran asalet... Ayakları zincirlense de, başlar göklerde... İşte Fenerbahçe...

* * *
Onda başkalarında olmayan o kadar çok şey var ki! Kazanırken bile büyük kalmayı başarabilen tek beden, tek ruh. Çocuklarımızın kanını emen yarasalara ışık tutan aşk feneri. Gazete ve televizyonların yatak odalarını açığa çıkaran delikanlı duruş. Şampiyonlukları masanın altında değil, sahanın üstünde arayan er yatağı. Yüreklerdeki Samanyolu... İşte Fenerbahçe...

* * *
Karşısında bilmem kaç ortaklı ihanet holdingleri. Karşısında kalleş ordular. Yağmayı pay edenlerin hepsini bir yumrukta yere seren dev... Alev alev yanan yüreklerin çırası. Sırt sırta çarpışan asker namusu. Bir dilim ekmek, bir yudum su... Sırası geldiğinde her şeyin hesabını soran futbol ordusu. İşte Fenerbahçe...

* * *
"Ben seni annemin beni sevdiği kadar seviyorum" diyen çocukların karanfil perisi. "Kazandığında sevmiyorum seni, kaybettiğinde sevdiğim kadar" diyenlerin tek sevgilisi. Sarı güneş, lacivert okyanus. Bir yürek krallığının altın tacı. Ülkenin her karış toprağına kök salmış, yapraklarını bütün çocuklara açmış, onurlu spor ağacı. İşte Fenerbahçe...

* * *
(Rahmetli İslam Çupi, iri puntolarla gökyüzüne yazmıştı... "Fenerbahçe'nin büyüklüğü öyle bir büyüklüktür ki, tarif edilemez" diye. Sürç-i lisan ettiysem affola) Hakkı YALÇIN'ın 3 Aralık 2006 tarihli FOTOMAÇ'taki yazısıdır.

D9764EB4C128454FAC0102AFb
Herkesi ezeriz
Süper sambacı, "Büyük-küçük takım, lig, Avrupa fark etmez. Bu taraftarla sahamızda daima favoriyiz" dedi.

TAKIMA GÜVENİYOR

F.Bahçe'ye yeni bir hava getiren, arkadaşlarını ateşleyen, hırsıyla tribünleri coşturan Roberto Carlos yine iddialı açıklamalar yaptı. Brezilyalı yıldız, F.Bahçe'nin bu taraftarıyla, kendi sahasında küçük, büyük her takıma karşı mutlak favori olduğunu, bu durumun Şampiyonlar Ligi için de geçerli olduğunu
söyledi. Carlos, çok istemesine rağmen G.Saray'a gol atamadığını da belirterek "Umarım bir dahaki sefere atarım" ifadesini kullandı.

DANSIN MUCİDİ

Bu arada G.Saray'a atılan 2. golden sonra Brezilyalıların yaptığı "Yengeç dansı" adlı gol sevincinin patentinin Carlos'a ait olduğu öğrenildi. Carlos "Yengeç dansı sevincini, idmanlarda arkadaşlarla denemiştik. Bunda da başarılı olduk. Gol anını, karşı tarafı da rencide etmeden, tribünlere en güzel şekilde yaşatmak lazım" diye konuştu. Yıldız futbolcu çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçında CSKA Moskova'yı da yeneceklerini sözlerine ekledi.

İpler kopuyor

Derbi kadrosunda yer almadığını görünce isyan eden Ganalı oyuncu, ocak ayındaki ara transferde satılacak.

BAŞKANA GİDECEK

Sakatlığı nedeniyle bu sezon takımdan uzak kalan Appiah'ın, hazır olmasına rağmen G.Saray derbisinde kadro dışı kalınca neye uğradığını şaşırdığı öğrenildi. Deniz'in yokluğunda forma bekleyen Appiah'ın 18 kişilik kadroda olmadığını görünce isyan ettiği ve "Başkanla konuşup takımdan ayrılacağımı söyleyeceğim" dediği ileri sürüldü.

ŞAŞIRTAN SAKATLIK

Teknik heyetin ise Appiah'ın bu tepkisine kızdığı ve talip çıkması halinde bu futbolcuyu ara transferde satacağı öğrenildi. Öte yandan kulüpten yapılan açıklamada ise Appiah'ın sakat olduğu için Galatasaray maçı kadrosundan çıkartıldığı duyuruldu. Açıklamada, ani bir şekilde Appiah'ın kasıklarında ödem oluştuğu ifade edildi.

Bir tek Carlos

Zenit'in yıldızı Fatih Tekke, "Türkiye'de seyredilmesi gereken birisi varsa o da Carlos'tur" diye konuştu.

Adı uzun süre F.Bahçe ile birlikte anılan Fatih Tekke, Roberto Carlos'a övgü yağdırdı. Yıldız futbolcu, Türkiye'de ligin geçen yıla göre daha kalitesiz olduğunu ileri sürerek "Türkiye'de seyredilmesi gereken birisi varsa o da Roberto Carlos'tur. Kariyerine rağmen sahadaki mücadelesi seyir zevki veriyor. Ondan öğrenilmesi gereken çok şey var" dedi.

Zico ile 5 yıl daha

F.Bahçe'yi başarıdan başarıya koşturan Zico, yönetimi harekete geçirdi. Başkan Aziz Yıldırım'ın, Zico ile beş yıllık yeni bir sözleşme yapmaya hazırlandığı belirtildi. Hiç derbi kaybetmeyen (6 galibiyet, 2 beraberlik), Kadıköy'deki 39 resmi maçta sadece Bursa'ya kaybeden Zico, taraftarların da gönlünü fethetti

2013'e kadar Zico

F.Bahçe ile sözleşme imzaladığında "Stajyer" damgası vurulan Zico müthiş bir seri yakalarken, yönetimin Brezilyalı hoca ile 5 yıllık sözleşme yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu sezon hiç derbi kaybetmeyen, Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan çıkma yolunda çok önemli avantaj yakalayan F.Bahçe'de başkan Yıldırım'ın, istikrarın devamı için kararlı olduğu belirtiliyor.

30. ZAFER HAFTASI

Kadıköy'de takımın başında çıktığı 30 maçta yenilgi yüzü görmeyene Zico, 39 maçlık bölümde ise sadece Bursaspor mağlubiyeti yaşadı. Son 8 derbide 6 galibiyet, 2 beraberlik alan Zico'nun da uzun süreli sözleşmeye sıcak baktığı, ara transfer ve önümüzdeki sezonlar için planlar yapmaya başladığı öğrenildi.

Selçuk kendini kanıtladı

BEL fıtığı ameliyatından sonra futbolu bırakması bile konuşulan Selçuk Şahin, derbide oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bıraktı. "F.Bahçe'de yedek kalmak zor, oynamak da çok stresli" diyen Selçuk aynı inanç ve istekle çalışacağını, yeniden Milli Takım'ı hedeflediğini de söyledi.

Defansa alkış

EDU, Lugano, Gökhan Gönül ve Roberto Carlos dörtlüsü derbide de başarılı savunmalarıyla beğenildi. Bu dörtlü cılız Galatasaray ataklarını savuştururken, forvete destek vermeyi de unutmadı.

Kim ne kadar koştu?

FENERBAHÇE
METRE OYUNCU YÜZDE

Mehmet Aurelio 10252 %13
Selçuk Sahin 8896 %11
Gökhan Gönül 8401 %10
Roberto Carlos 7760 %9
Alex De Souza 7224 %9
Semih Şentürk 7012 %8
Diego Lugano 6727 %8
Deivid De Souza 5782 %7
Uğur Boral 5013 %6
Gökcek Vederson 4897 %6
Edu Dracena 3915 %5
Mateja Kezman 1955 %2
Colin Kazım 155 %0

GALATASARAY
METRE OYUNCU YÜZDE

Rigobert Song 8688 %11
Uğur Uçar 8366 %11
Shabani Nonda 7870 %10
Hakan Kadir Balta 7813 %10
Serkan Çalık 7725 %10
Servet Çetin 6958 %9
Barış Özbek 6871 %9
Sabri Sarıoğlu 6096 %8
Arda Turan 5951 %7
Volkan Yaman 5331 %7
Ümit Karan 2584 %3
Hakan Şükür 922 %1
Mehmet Topal 831 %1

HAKEM
Fırat Aydınus 6998 metre
İstatistik: fstats

Fenerbahçe günlüğü

Bayram benzetmesi
Başkan Aziz Yıldırım, derbi öncesinde soyunma odasında futbolculardan, "Heyecanlıyız" sözünü duydu. Yıldırım, "Elbette heyecanlı olacaksınız, çünkü bugün bayram, gereğini yapın" dedi. Maç sonu soyunma odasına inen Yıldırım futbolcuları kutladı.

Büyükanıt: Normal
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt,

Fenerbahçe günlüğü

Bayram benzetmesi

Başkan Aziz Yıldırım, derbi öncesinde soyunma odasında futbolculardan, "Heyecanlıyız" sözünü duydu. Yıldırım, "Elbette heyecanlı olacaksınız, çünkü bugün bayram, gereğini yapın" dedi. Maç sonu soyunma odasına inen Yıldırım futbolcuları kutladı.

Büyükanıt: Normal

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
derbi için, "Normal sonuç" yorumu yaptı. Katıldığı nişanda dev ekrandan karşılaşmayı izleyen Büyükanıt, yüzükleri devre arasında taktı. 2-0'lık sonuçtan sonra Büyükanıt, "Zaten sürpriz olmazdı" dedi.

Kezman'ın iddiası

Ameliyat sonrasında G.Saray maçıyla sahalara dönen Kezman, "Bu galibiyet şampiyonluğumuzun habercisi. G.Saray bu kadro ve futbolla lider oluyorsa sezonu farklı önde bitiririz" dedi. Sırp oyuncu, CSKA'yı yenerek gruptan çıkacaklarını da iddia etti.

Deivid özür diledi

Derbide Hakan Balta'ya kafa attığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Deivid, "Bunu hak etmedim. Kafa atmadım, sadece küçük bir tartışma oldu" dedi. Brezilyalı yıldızın maçta ikinci golü attığı için yönetimden ceza almayacağı ancak uyarılacağı öğrenildi.

Uğur Boral sakinleşti

Derbide hakeme itiraz ettiği için sarı kart gören, agresif oynadığı için de "kırmızı kart görmesin" diye Zico'nun oyundan aldığı Uğur Boral sakinleşti. Hırsı nedeniyle böyle davrandığını belirten tecrübeli oyuncu daha dikkatli olma yönünde söz verdi.

Yeni cephe için start

Derbiden zaferle ayrılan F.Bahçe ara vermeden çarşamba akşamı oynayacağı CSKA maçı hazırlığına başladı. G.Saray maçında 90 dakika oynayanlar koşuyla yetinirken, Zico diğer oyuncular fazla yormadı. Futbolcuların oldukça keyifli olması gözden kaçmadı.
derbi için, "Normal sonuç" yorumu yaptı. Katıldığı nişanda dev ekrandan karşılaşmayı izleyen Büyükanıt, yüzükleri devre arasında taktı. 2-0'lık sonuçtan sonra Büyükanıt, "Zaten sürpriz olmazdı" dedi.

Kezman'ın iddiası

Ameliyat sonrasında G.Saray maçıyla sahalara dönen Kezman, "Bu galibiyet şampiyonluğumuzun habercisi. G.Saray bu kadro ve futbolla lider oluyorsa sezonu farklı önde bitiririz" dedi. Sırp oyuncu, CSKA'yı yenerek gruptan çıkacaklarını da iddia etti.

Deivid özür diledi

Derbide Hakan Balta'ya kafa attığı gerekçesiyle kırmızı kart gören Deivid, "Bunu hak etmedim. Kafa atmadım, sadece küçük bir tartışma oldu" dedi. Brezilyalı yıldızın maçta ikinci golü attığı için yönetimden ceza almayacağı ancak uyarılacağı öğrenildi.

Uğur Boral sakinleşti

Derbide hakeme itiraz ettiği için sarı kart gören, agresif oynadığı için de "kırmızı kart görmesin" diye Zico'nun oyundan aldığı Uğur Boral sakinleşti. Hırsı nedeniyle böyle davrandığını belirten tecrübeli oyuncu daha dikkatli olma yönünde söz verdi.

Yeni cephe için start

Derbiden zaferle ayrılan F.Bahçe ara vermeden çarşamba akşamı oynayacağı CSKA maçı hazırlığına başladı. G.Saray maçında 90 dakika oynayanlar koşuyla yetinirken, Zico diğer oyuncular fazla yormadı. Futbolcuların oldukça keyifli olması gözden kaçmadı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #216
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Alex korkusu

7 190217  korku1112

FANATİK'in Yunanistan kampında konuştuğu CSKA Moskova Teknik Direktörü Gazzaev, 'Alex de Souza'nın oyun zekasına hayran olmamak elde değil. Ona çok dikkat etmeliyiz' dedi.
11.12.2007

FANATİK, bir ilke daha imza attı ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çok kritik bir maça çıkacağı rakibi CSKA Moskova’yı Yunanistan’da buldu. Rus Ligi’nin bitmesi ve kötü hava şartları nedeniyle İstanbul’a 350 km. mesafedeki Xanthi (İskeçe) kentinde kampa giren CSKA takımı teknik ekibi ve oyuncuları dev maç öncesi önemli açıklamalar yaptı. Batı Trakya Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı ve bir dönem Fenerbahçeli Kemalettin Şentürk’ün de formasını giydiği Yunan 1. Ligi ekiplerinden Skoda Xanthi’nin tesislerinde çalışan Rus ekibi, bugün öğle saatlerinde İstanbul’a gelecek.
CSKA Moskova’nın başarılı hocası Valery Gazzaev, her maça olduğu gibi Fenerbahçe karşısına da galip gelmek için çıkacaklarını ifade etti. 2005 yılında Rus ekibiyle UEFA Kupası’nı alıp tarihe ismini yazdıran tecrübeli teknik direktör şunları söyledi: “Spekülasyonlara gerek yok. Takımda eksikler var. Birçok önemli oyuncum sakatlıkları ve cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Ama bu hiç önemli değil. Çünkü biz CSKA’yız. Geçmişinde birçok şampiyonluklar ve zaferler bulunan bir takımız. Her maça kazanmak için çıkarız.

Carlos’un kalitesini herkes biliyor

Grupta iddiamız kalmadığı için bu mücadelede genç isimlere şans verip onların performansını üst düzey bir maçta görmek istiyorum. Motivasyon var ya da yok. Bunlar işin detayı. Biz profesyonel bir takımız. Tabii ki bir Şampiyonlar Ligi maçı oynamak başlı başına zaten bir motivasyon sağlar. Fenerbahçe her pozisyonda kadrosunda iyi oyuncular bulunduran bir rakip. Her zaman tehlikeliler. Ama en dikkat edilmesi gereken isim Alex. Onun oyun zekasına gerçekten hayran olmamak elde değil. Roberto Carlos’un kalitesini herkes biliyor. Kezman çok önemli bir golcü. Bize karşı oynamazsa lehimize olur. Semih son dönemde çok formda. Onu milli takımda da takip ettim. Etkili bir forvet. Bir de tüm bunların yanında Zico faktörü var. O, dünya futbolunun kabul ettiği bir isim ve başarılı bir çalıştırıcı. Şansımız az, ama Fenerbahçe’ye karşı mevcut. Fenerbahçe gruptan çıkarsa nereye kadar gider, bilemem. UEFA’yı kazandığımızda kimse bize başta şans vermiyordu. Ancak biz inandık ve başardık. Şampiyonlar Ligi zor bir kulvar, ancak mücadele ve çalışmak başarıyı doğal olarak getirecektir. Fatih Tekke, Zenit’te fazla forma şansına vakıf olamadı ama her takımda oynar.

‘Tek kale maç olabilir’

Rus Milli Takımı’nın da kaleciliğini yapan Akinfeev ise ses getirecek açıklamalar yaptı. Son dönemdeki başarılı performansıyla Avrupa’nın devlerini peşine takan 21 yaşındaki kalecinin sözleri şöyle: “Tabii ki Fenerbahçe favori. Bir kere arkalarında çok önemli bir seyirci desteği olacak. Bu, takımı bir anlamda itecektir. Baskılı oynamalarını bekliyorum. Belki de maçın büyük bölümü benim kalemin önünde geçecek. Fenerbahçe evinde her zaman iyi oynuyor. Ancak biz de kazanmak istiyoruz. Bizim de bir ismimiz var ve Rusya’nın prestiji için oynayacağız. Ne yapalım yani, sahaya çıkınca mücadele etmeyelim mi? Taraftarımız da bizden galibiyet bekliyor. Moskova’daki karşılaşmada biraz şanssızdık. Ama Fener de fena oynamadı. Alex ve Roberto Carlos en çekindiğim isimler. Volkan da iyi ve başarılı bir kaleci. Siz zaman zaman eleştirildiğini söylüyorsunuz. Böyle bir şey varsa ona haksızlık ediliyor.”

9 190218  alinkev1112

‘Kaybedersek çok üzülmem’

Rusya’da futbol kariyerini devam ettiren Caner Erkin, Fenerbahçe’ye yenilirlerse çok üzülmeyeceğini açıkladı. Genç yıldız, “İlk defa yabancı bir takım formasıyla bir Türk takımına karşı forma giyecek olmanın heyecanını taşıyorum. İddiamız yok ama bu durum bizim için avantaja dönüşebilir. Çünkü stres yaşamamamız nedeniyle rahat çıkacağız sahaya. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Hocam oynatırsa elimden geleni yapacağım. Ama şu da bir gerçek ki, bizim için iş işten geçti. Yenilsek de çok üzülmem. En azından bir Türk takımı Avrupa’da yoluna devam eder. Takım arkadaşlarımın az bir kısmı Türkiye’de maç oynadıkları için atmosferi biliyor. Ancak çoğu bana stadın ambiansının nasıl olacağını soruyor. Devamlı maçla ilgili sohbet ediyoruz. Buraya geleli bir sene oldu. Başlarda tamamen farklı bir kültür ve dil olduğu için zorlandım. Fakat şimdi Rusça da öğrenmeye başlayınca zorlukları atlatıp, alıştım desem yalan olmaz” diye konuştu.

9 190219  caner1112

MİNİ YORUM
Güle oynaya geliyorlar

İki gün boyunca CSKA Moskova’nın Yunanistan kampını takip ettik. Rus temsilcisi, ununu elemiş eleğini asmış bir havada. Teknik direktör Gazzaev disiplin altına almaya çalışsa da, oyuncuların büyük kısmının motivasyonu neredeyse sıfıra yaklaşmış durumda. Xanthi’de ciddi bir hazırlık kampının aksine stres atma özelliği göze çarpıyor. Ve “Fenerbahçe maçına kadar kafamız rahat olsun, rahat bir ortamda çalışalım” görüntüsü hakim. İki yıldız Jo ve Wagner Love kampta yok. 2005 UEFA finalinde yaptığı asistlerle CSKA Moskova’yı zafere taşıyan isimlerin başında gelen Carvalho da salonda çalışıyor. Dudu ile Rahimiç cezalı. Takımın yarısı neredeyse Fenerbahçe karşısında sahada olmayacak. Gazzaev’in “Forma vereceğim” dediği genç oyuncular, Saracoğlu’nda oluşacak ambianstan çekiniyor. Normal şartlar altında ev sahibi olmanın verdiği avantajla bir adım önde olan Sarı-Lacivertliler, bu veriler ışığında daha da ön plana çıkıyor. Gerçi futbolda hiçbir maç oynamadan kazanılmaz. Ancak şartlar Fener’in lehinde ve şu anda kağıt üzerinde kesin favoriler. Tek farklı galibiyet bile büyük sürpriz olur. Ancak şunu da vurgulamadan geçmeyelim. Temsilcimiz, Ruslar’ın genine işlemiş olan disiplinli oyun ve iş ahlâkını göz önünde bulundurmalı. Böylesine olumlu şartlar altında gruptan çıkıp yoluna devam etmemenin mazereti kesinlikle olamaz.
Röportoj ve yorum:KAAN BORA

'Şakaya gelmez'

7 190215  zico1112

Tarihi CSKA Moskova sınavı öncesi oyuncularına uyarılarda bulunan teknik direktör Zico, 'Bir dakika bile gevşemek yok. Rakibi ciddiye alıp, bunun gereklerini yapmalıyız' dedi.
11.12.2007

‘Ben sizlere inanıyorum’

Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma yolunda, yarın akşam Rusya’nın CSKA Moskova takımıyla hayati bir maç yapacak olan Fenerbahçe, hazırlıklarını basına kapalı olarak sürdürürken, Zico oyuncularına bazı uyarılarda bulundu. Camia için çok önemli bir maça çıkacaklarının altını çizen tecrübeli teknik adam, “Ciddiyeti bir an bile elden bırakmamalıyız. İşimize dört elle sarılır, gerekeni yaparsak, istediğimizi elde ederiz. Ben sizlere güveniyor ve turu geçeceğinize inanıyorum” diye konuştu.

Henüz karar veremedi

Zico'nun, derbi 11’ini yarın akşam sahaya sürüp sürmeme konusunda, Uğur-Vederson tercihinde zorlandığı için henüz karar veremediği öğrenildi. Bu arada Roberto Carlos da çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Gruptan çıkma şanslarını yüzde 80 olarak gördüğünü kaydeden Sambacı, “Güçlü bir takımız ve iyi oynuyoruz. CSKA önünde sadece kazanmayı düşünüyoruz. İddiası olmayan takımlar maça rahat çıkar. Bu da onları tehlikeli kılar. CSKA’nın tehlikeli olabileceğini unutmamalıyız” dedi.

Yusuf DURSUN

Kısa kısa

1907 Derneği’nden şov

1907 Fenerbahçe Derneği’nin her sene düzenlediği yılbaşı kokteyline bu kez 100. Yıl’da elde edilen şampiyonluklar ve başarılar damga vuracak. Perşembe günü yapılması planlanan gecede özel olarak hazırlanan multivizyon gösterisiyle, geçtiğimiz sezon oynanan bazı maçlar ve kazanılan kupalar gösterilecek. Ali Koç’un başkan olduğu 1907 Fenerbahçe Derneği perşembe gecesi adeta şov yapacak.

Yıldırım’dan teşekkür

Başkan Aziz Yıldırım, “100 yılda 100 tekerlekli sandalye” kampanyası düzenleyen Biga Fenerbahçeliler Derneği’ne bir teşekkür yazısı gönderdi. Yıldırım yazısında, “Fenerbahçe bu vesileyle sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kanıtlamaktadır” dedi.

Derbi hasar listesi!

Derbide Galatasaray seyircisine ayrılan tribünde meydana gelen hasar için rapor tutuldu. Kulüpten yapılan açıklamada; 50 koltuk, 5 ayna, 5 rezervuar, 3 klozet kapağı, 11 peçetelik, 4 sabunluk, 6 WC kabini, 5 körüklü sifon, 2 çöp kovası, 4 adet 100/50 yönlendirme tabelası ve bir alçıpanda hasar meydana geldiği belirtildi.

'Gücümüzün farkına varmaya başladık'

7 190213  selcuk1112

Derbide ortaya koyduğu futbolla alkışları toplayan Selçuk, 'Taraftarımızın arkamızda olduğunu bilmek, gücümüze güç katıyor' dedi.
11.12.2007

Derbide ortaya koyduğu futbolla alkışları toplayan Selçuk, “Bu beni mutlu ediyor ama en büyük katkıyı taraftarımız yaptı. Onların arkamızda olduğunu bilmek, gücümüze güç katıyor” dedi. Esas bayramı yarın CSKA Moskova maçında yaşayacaklarını söyleyen başarılı oyuncu, “Takımda artık, Avrupa maçlarında inanılmaz bir güven duygusu var. Çünkü kendi gücümüzün farkına varmaya başladık. Eskiden Avrupa sınavlarında stresli çıkıyorduk. Artık bu kalmadı. Aynı güven duygusunu taraftarımızda ve tüm camiada da görüyoruz. Bu da neleri aştığımızın bir göstergesi. CSKA maçı da böyle bir müsabaka olacak. Her şey bizim elimizde. Taraftarımızı bir kez daha sevince boğacağız” diye konuştu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #217
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yeni idol Tuncay

Middlesbrough Teknik Direktörü Gareth Southgate, Boro taraftarının yeni idolünün Tuncay olabileceğini söyledi. Southgate Arsenal'i 2-1 yendikleri maçta Tuncay'ın oynadığı futbol ve attığı golle kendini kanıtladığını söyledi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Aralık 2007       Mesaj #218
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Esas bayram yarın

G.SARAY derbisindeki üstün performansıyla alkış alan Selçuk, "Taraftarımıza esas bayramı, çarşamba günü CSKA Moskova maçında alacağımız galibiyetle yaşatacağız" dedi. Selçuk, bu maçta taraftarların, takıma her zamankinden daha fazla destek vermesi gerektiğini de ifade etti.

Fenerbahçe günlüğü

Simone F.Bahçe'ye

Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynanacak F.Bahçe- CSKA Moskova maçını İtalyan Matteo Simone Trefoloni yönetecek. Trefoloni, Beşiktaş'ın Fransa'da Marsilya'ya 2-0 yenildiği maçta görev yapmıştı. İtalyan hakem, Marsilya'nın sertliğine göz yummuştu.

Yine hasar verdiler

Geçen hafta oynanan derbide yine statta viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
hasar oluştu. F.Bahçe yönetimi; 50 koltuk, 5'er ayna ve körüklü sifon, 6 tuvalet kabini, 3 klozet kapağı, 4'er sabunluk ve yönlendirme tabelasının, 2 çöp kovası, 1 alçıpan ve 11 peçeteliğin zarar gördüğünü açıkladı.

CSKA eksik geliyor

F.Bahçe ile yarın Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçına çıkacak CSKA Moskova bugün İstanbul'a geliyor. Cezalı Rahimiç dışında Love gibi en önemli kozlarından yoksun gelen Rus ekibinde teknik direktör Gazzaev bu maçta gençlere şans vereceğini açıklamıştı.

Ben hâlâ Colin'im

F.Bahçe'nin sezon başında Sheffield United'tan transfer ettiği Kazım, Times gazetesine verdiği demeçte Türkiye'deki yabancı kısıtlaması nedeniyle Türk kimliğinin öne çıktığını söyledi. Kazım, "Fakat bu ben değilim. Ben hâlâ Colin'im" diye konuştu.

Boksörler zirvede

Bursa'da 1 haftadır devam eden Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda F.Bahçe, takım halinde şampiyonluğu elde etti. Turnuvaya 24 sporcuyla katılan F.Bahçe'de Kadri Kordel, Hüseyin Dündar, Önder Şipal birinci, İbrahim Aydoğan ve Ulaş Kaya ikinci oldu.

Pota da sarı-lacivert

2009 Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Yıldız B Milli Takımımız 18-19 Aralık 2007 tarihleri arasında İstanbul'da toplanarak kampa girecek. Milli Takımda F.Bahçe'den Güney, Erbil, Kerem, Berkay, Doğucan, Buğra bulunuyor.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
13 Aralık 2007       Mesaj #219
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim za Sevinc FB045

İşte F.Bahçe'nin muhtemel rakipleri

Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova'yı 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa ikinci tura adını yazdırdı. Sarı Lacivertliler grupta ikinci sırayı alarak tur atlarken, diğer 7 grupta oynanan maçlar sonunda muhtemel rakipleri de belli oldu..

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri şöyle:

Porto (Portekiz)
Barcelona (İspanya)
M.United (İngiltere)
Sevilla (İspanya)
Chelsea (İngiltere)
Real Madrid (İspanya)
Milan (İtalya)
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2007       Mesaj #220
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
fbcskaskormanset20ggnobmf6

BEKLE BİZİ AVRUPA
Fenerbahçemiz, CSKA Moskova'yı mağlup ederek Şamiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya kaldı.
Fenerbahçe 3-1 CSKA Moskova

Bu iş burada biter! Haydi Fenerbahçeliler gün sizin gününüz. Hazırlayın bayraklarınızı, flamalarınızı sokaklara. Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında CSKA Moskova'yı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-1 mağlup ederek ilk 16 takım arasına kaldı. Fenerbahçemiz'e galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 32. dakikasında Alex, 45. ve 90. dakikalarda Uğur'dan geldi. CSKA Moskova'nın tek golü ise 31. dakikada Edu'nun kendi kalesine attığı golle buldu. Grubumuzdaki diğer maçta ise Inter, PSV Eindhoven'i deplasmanda 1-0 mağlup etti ve gruptan lider olarak çıkmaya hak kazandı.

REKOR TARİH OLDU...
Turkcell Süper Lig'de G.Saray'ı yenen Fenerbahçe, ezeli rakibinin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanına da yerle bir etti. (G ) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kadıköy'de Rusya'nın CSKA Moskova takımınını 3-1 yenen Fenerbahçemiz grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını Galatasaray'dan aldı. Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Sarı Kanarya, bu maçın ardından sahasında çıktığı 19'u lig, 7'sı Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 31 maçta 22 galibiyet, 9 beraberlik elde etti. Avrupa kupalarında ise 10 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan Fenerbahçemiz, Kadıköy'deki son yenilgisini, yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.