Arama

Holografi ve elektronik gazete (e-gazete) nedir? - Sayfa 2

Güncelleme: 20 Aralık 2010 Gösterim: 15.676 Cevap: 22
**misafir** - avatarı
**misafir**
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #11
**misafir** - avatarı
Ziyaretçi
elektronik gazete nedir? ama uzun bilgi veriniz.LÜTFEN!!!
Sponsorlu Bağlantılar
CANKURTARAN - avatarı
CANKURTARAN
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #12
CANKURTARAN - avatarı
Ziyaretçi
Bu kelime pek çok internet gazetesinin ana sayfasında yer buluyor kendine. Peki egazete ya da uzunca ifadesiyle elektronik gazete nedir ?
Genel kanı basılı gazetelerin elektronik versiyonları olduğu yönünde. Peki bu doğru mu ? Hayır, doğru değil. egazete adı altında ifade edilen tür aslında dijital gazetedir. Basılı gazetelerin bilgisayarda hazırlanmış dosyaları egazete adı altında ziyaretçilere sunuluyor. Bu mantıkla olaya yaklaşırsak arabanın bilgisayarda hazırlanmış taslağına da earaba dememiz gerekir. Peki ne demek gerek bu türe ? Dijital gazete demek gerek zira bu tür, bir gazetenin dijital tarayıcıda taranmasından farklı bir durum değil. Nasıl taranmış bir kağıda müdahale edemiyorsanız buna da o şekilde bakmakla yetiniyorsunuz.
Sponsorlu Bağlantılar
Peki egazete aslında nedir ? egazete elektronik formatta yayın yapan gazetelere verilen addır. Nasıl Milliyet'in internet gazetesi bir elektronik gazete ise NTVMSNBC de bir elektronik gazetedir. CNN Türk veb sitesi de bir elektronik gazetedir. Şu an için internet gazetesi ve egazete eşanlamlı gibi dursa da egazete internet gazetesini içerir ama onunla sınırlı değildir. Gelecekte İnternet dışında elektronik formatların kullanıldığı mecralar oluştuğunda oralarda da egazeteler yer alacaktır.
Kafanız mı karıştı ? Bir örnekle açayım. Bir kitabın tarayıcıda tarandığını ve İnternet'e konduğunu düşünün. Mesela ebook.google.com gibi. Şimdi bu yayınlar ekitap mıdır ? Hayır, bunlar dijital kitaptır. Ekitap nedir ? Elektronik formattaki kitaptır. Dijital kitabın aksine ekitabı değiştirebilir, içindeki kısımları kopyalayabilir, içine başka kısımlar ekleyebilir yani istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Elektronik format da bu demektir zaten.
Peki ebilet nedir ? Bunu da başka bir yazımda inceleyeceğim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2009       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kaç zamandır haberleri gelir kulağımıza yeni bir materyal ile birlikte katlanabilir ve taşınabilir ekranlar ha üretildi ha üretilecek diye.
Bu konuda en güncel duyuru ise 8 Aralık günü Hewlett-Packard ve Arizona Üniversitesi tarafından yapıldı.
Yapılan duyuruda kullanılan yeni teknolojinin esnek ekranların üretimi için ihtiyaç olan ham maddelerin %90 oranında azaltıldığı ve seri üretime geçiş için bir mihenk taşı olduğu belirtilmiş.
Bu ekranlar enerji ve maliyet açısından çok verimli oldukları için taşınabilir cihazların hem satış fiyatlarını hem de enerji tüketimlerini çok olumlu yönde etkileyebilecekler.
Mobil hayat için gerçekten önemli bir etkileşim doğrusu.
Bu konuların yanında katlanabilir ekran haberleri ile birlikte her zaman akla elektronik gazeteler gelir.
Elektronik gazeteler için de bir ümit kapısı olan bu yeni teknoloji sizce kağıt gazetelerin yerini alabilir mi?
Medya dünyası için birçok külfetten kurtulmak demek aslında elektronik gazete.
Güncel bir haber yayını için ertesi günü beklemek zorunda kalmayacaklar.
Yine güncel bir haberde basım öncesi sayfa tasarımını değiştirmek için kastırmayacaklar. (Hem iş yükü hem de maaliyet)
Basım ve dağıtım için onca çalışan ve tesis maliyetinden kurtulacaklar.
Çok daha fazla kişiselleştirilebilmiş reklam ve pazarlama faaliyetleri için yeni bir aracı ortam olma şansları olacak.
Bu maddeler fazlalaştırılabilir. Ancak konuya bir de okurlar tarafından bakmakta fayda var.
Online gazete okumakla evimde kağıdı hissederek okumak arasında çok fazla fark var diyen sayısız insan tanıyorum.
Ayrıca “Kim her an yanında elektronik bir ekran taşımak ister ki ?”
“Hali hazırda Blackberry, PDA, iPhone, vs.. zaten bu işleri fazlasıyla yapmıyor mu???” benzeri sorular birinci planda aklıma gelenler.
Peki, siz ne düşünüyorsunuz elektronik gazetelerin geleceği için?
Günün Sonu:
Yeni teknolojinin en büyük getirisi: Enerji Tasarrufu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2009       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gazeteler ekonomik açıdan zor günler geçirirken, büyük içerik üreticileri geleceği şekillendirecek uygulamalar üzerinde çalışıyorlar. Pek çok teknolojiyi ilk adapte eden gazetelerden biri olan New York Times bugün yayınladığı Times Reader ile geleceğin elektronik gazetesi hakkında önemli ipuçları veriyor.

Adobe AIR teknolojisi ile hazırlanan Times Reader ile online güncel içerik ile offline okuma zevki birleştiriliyor. Flash’ın son sürümünde tümüyle yenilenen text motorunun özelliklerini de kullandığı için her boyutta ve yazı büyüklüğünde dinamik olarak kendini ayarlayan sayfa mizanpajı, okuyucuya adeta gerçek bir gazete okuma deneyimi yaşatıyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ocak 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
e gazete nedir lütfen yazın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar öğretmen e-gazete hakkında bilgi verin dedi yardımcı olun nolur yarına dr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ocak 2010       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öğretmen bize de ödev verdi e-gazete nedir,ne zaman bulunmuştur vb. bulan varsa söylesin lütfen ödev yarına(19.01.2010salı)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
misafir bizim öğretmende aynısını verdi lütfen çabuk bir ceva gelsin artık???
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010       Mesaj #19
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Holografi, lazer ışınlarına dayanılarak gerçekleştirilen üç boyutlu görüntü işlemine verilen addır. Uzayda bir cismin varlığına ait enformasyon bize genellikle ses veya ışık dalgaları halinde ulaşır. Holografi, cisimlerden gelen dal­galardaki enformasyonu belirli bir şekilde depo edip bu enformas­yonda hiçbir kayıp olmadan tekrar ortaya çıkartmayı sağlayan bir tekniktir. Tekniğe «Holografi» adını bu konuda ilk çalışmaları yapan Dennis Gabor vermiştir. Yunancada «holos» bütün anlamına gel­mektedir. Hologram bir cisimden gelen dalgaya ait toplam enfor­masyonu yani hem genlik hem faz değerlerini kaydeder. İstendiğinde bu kayıt ortamından orijinal dalga yeniden elde edilir.
Gabor 1948 de yayınlanan ilk makalesinde holografik kayıt esas­larını ortaya koymuştur. Normal fiziksel detektörler ve kayıt ortam­ları sadece dalga şiddeti U2 ye hassas olduklarından tp fazı kaydedi­lemez. Cisimden gelen ışık dalgası kendisi ile frekans ve faz bakı­mından uyumlu (coherent) bir referans dalga ile girişim yaptığında meydana getirilebilen dalganın şiddeti sadece bu dalgaların teker teker şiddetlerine tabi olmayıp aralarındaki faz farkına da tabidir. Bu ise holografinin esasını teşkil etmektedir.

Optik mercekler birkaç asır önce keşfedilmiş ve optik görüntüle­rin mercekler yardımı ile nasıl meydana getirilebileceği 1900 senele­rinden önce tamamen çözümlenmişti. Bundan sonra fotoğraf tekniği büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Fotoğraf ve holografi teknikleri arasında prensip bakımından çok büyük bir fark bulunmaktadır. Fo­toğraf tekniğinde, görüntü iki boyutlu bir dağılım olarak kaydedilir. Her sahnede ışığın yansıtıldığı çok sayıda nokta mevcuttur. Bu nok­talardan çıkan çeşitli dalgaların meydana getirdiği tek kompleks dalgaya «cisim dalgası» denir. Bu kompleks dalga, fotoğraf tekni­ğinde optik bir mercek yardımı ile dönüştürülerek radyasyon yapan cismin görüntüsü elde edilir. Hologram tekniğinde ise cismin optik olarak meydana getirilmiş görüntüsü değil, cisim dalgasının kendisi kaydedilir. Bu kayıt uygun şekilde yeniden aydınlatıldığı zaman ori­jinal cisim dalgasını tekrar meydana getirmek mümkündür.

Ayrıca bakınız;
Hologram (Holografi) Nedir?



E-gazete nedir ? :
E-gazete yerel yada ulusal olarak internetten haberlerini yayınlamak isteyecek kişiler yada firmalar için hazırlanmış ASP tabanlı bir web yazılım sistemidir.
E-gazete hazır portal sistem değildir her satın almada baştan konfigure edilir ve yazılımda gerekli düzenlemeler yapılır. Sistemin tüm yönetimi online olarak gerçekleştirilebilmektedir. İçerik yönetimi ana yönetici ve editorler tarafından sağlanır. Sistem ilk kullanıma başlandığında sistemde 1 ana yönetici belirlenmiştir. Fakat çoklu yönetici mantığına dayanmaktadır. Bu ana yönetici sistemde şu düzenlemeleri yapabilir .
  • · İkincil yönetici ekleme (bu yöneticiler ana yöneticiyle aynı yetkilere sahip olurlar fakat ana yöneticinin ayarlarına müdahale edemezler)
  • · Editör ekleme (eklenen bu editorler sisteme eklendiği anda sayfanın üst kısmında resimleri çıkar. Bu editorler sistemde kendi makalelerini yayınlayabilirler. Yetkileri bununla sınırlandırılmıştır )
  • · Haber kategori ekleme
  • · Haber kategorileri düzenleme
  • · Haber kategori alt gösterim seçenekleri (yönetici dilediği haber başlığına ait en son 3 haberi sayfanın alt kısmında gösterebilir.)
  • · Haber ekleme
  • · Mevcut haberleri düzenleme
Reklam sistemi düzenlemleri (sistem içerisinde çeşitli bölümlerde oluşturulmuş olan reklamları düzenleme imkanı sağlanmıştır.)

E-gazete’yi Kullanmak :
E-gazete sistemi kendisine yapılan birçok eklentisine rağmen çok basit bir yönetim şekline sahiptir. Sistem kurlum aşamasında her modül için ayrı ayrı hazırlanmış görsel anlatım cdleri gerekli sayıda kopya oluşturularak kişilere verilir. Gerek duyulması halinde teknik destek ,paketi kullanmakta olan tüm yönetici ve editörlere verilir ayrıca istenirse telefonla 7/12 destek ücretsiz olarak sağlanacaktır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2010       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet yaa banada lazım lütfenn =)

Benzer Konular

1 Ocak 2007 / Pollyanna Meslekler
24 Şubat 2010 / Ziyaretçi Soru-Cevap
 Gazete
12 Aralık 2014 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Aralık 2010 / Misafir Taslak Konular
19 Mayıs 2012 / buz perisi X-Sözlük