Arama

Funiyki Tarifi

Güncelleme: 20 Kasım 2012 Gösterim: 1.733 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Kasım 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
kulahtatlisifuniyki500x

Bu hafta sonu annemi ziyarete gittiğimde yengemizin Bulgaristan’ın meşhur tatlısı Funiyki yapacağını öğrendimMsn Happy Tüm aşamaları sizin için çekip, tadını da test etmeyi ihmal etmedim. Tadına doyum olmayan nefis bir tatlı oldu. Bu tatlıyı yapmak için metal külahlardan kullandık, yengem onları Bulgaristan’dan getirmiş ama Türkiye’de de satıldığını duymuştum. Kimileri ise dondurma külahını yağlı fırın kağıdı ile sararak bu tatlıdan yapıyor o şekilde de deneyebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar


Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yaklaşık 700g kadar un (yavaş yavaş ekleyerek hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ilave edin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için:
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
  • Ceviz
  • Pudra Şekeri


( Muhallebisi biraz fazla gelebilir, bizimkisi arttı. İsterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz. İsterseniz de bu ölçüler ile yapabilirsiniz. Güzel bir muhallebi kalanı kaselere koyarak üzerini cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. Beğeneceğinize eminim)




İlk olarak hamur malzemelerin tamamını yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölerek merdane ile un yardımı ile hamurları fotoğraftaki gibi açın. Şeritler halinde kesin ve sıvı yağ ile yağlamış olduğunuz külahlara sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek 180 derecede ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirin.

Önemli nokta hamuru külahlara sararken alt kısımlarında boşluk kalmamasına dikkat edin.

Pişen külahları fırından alın. Bu arada muhallebiyi pişirebilirsiniz. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri pişirme kabına alın ve çırpıcı ile güzelce çırpın. Muhallebi göz göz olup koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan almadan önce tereyağı ile vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın.

Külahları derince bir kaba, ağız kısımları üstte kalacak şekilde dizin. Böylece muhallebiyi çok daha kolay dolduracaksınız. Sıcak muhallebiyi tatlıların içlerine doldurun. Tüm külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra muhallebili kısımlara ceviz serperek süsleyebilirsiniz.

Mevsiminde çilek dilimleri ile süsleyebilir, dilerseniz fıstık, fındık, süsleme şekeri de kullanabilirsiniz. Tatlı soğuduktan sonra üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında bekletebilirsiniz. Servisten bir gün önce yaparsanız çok daha güzel olacaktır.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak:

Benzer Konular

7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
9 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular