Arama

Ağaçayırı Meydan Savaşı

Güncelleme: 8 Ekim 2015 Gösterim: 2.469 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
14 Temmuz 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Ağaçayırı Meydan Savaşı 16 Ağustos 16 Ağustos Gregorian Takvimine göre yılın 228. günüdür. Sonraki sene için 137 (Artık yıllarda 138) gün var 1488`de soydaş ve dindaş iki devlet olan 1488 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmelerOsmanlı Devleti ile Osmanlı Devleti, 13. yüzyıl sonlarından 20. yüzyılın ilk çeyreğine değin varlığını sürdüren Türk devleti. Anadolu'da kurulmuş, sınırları tarihi boyunca çok değişmekle birlikte en geniş döneminde bugünkü Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Yugoslavya, Romanya ye Akdeniz'in doğusundaki adaları, Macaristan ve Rusya'nın bazı kesimlerini, Kafkasya, Irak, Suriye, Filistin ve Mısır'ı, Cezayir'e kadar tüm Kuzey Afrika'yı ve Arabistan'ın bir bölümünü kapsamıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Memluk Devleti arasında Memlûk Devleti

Çukurova bölgesinde gerçekleşmiş olan savaş. Çukurova Akdeniz bölgesinin doğusunda, İskenderun Körfezi ile Mersin Körfezi arasında verimli bir ova. Doğuda Misis Dağına, batıda Erdemliye, kuzeyde Toros Dağları ile Aladağların eteklerine kadar uzanır. Yüzölçümü 3150 km2 kadardır. Çukurovanın doğusunda Ceyhan, batısında Seyhan nehirleri ve Tarsus Çayı bulunmaktadır. Ova, bu ırmaklarla beslenmektedir.1488 yılında devam eden 1488 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler Osmanlı-Osmanlılar ile ilgili olarak aşağıdaki başlıkları kullanarak bilgi alabilirsiniz.Memluk savaşlarında Memlük Devleti, kölelikten gelen Türk askerlerin oluşturduğu bir askeri aristokrasi devletidir.

Osmanlı Ordusu Vezir

Ali Paşa kumandasında yine Çukurova`ya girdi. Adana, Tarsus, Kozan başta olmak üzere Çukurova`yı ele geçirdi. Memluk başkumandanı Özbek Bey`in bölgeye gelmesi ile 16 Ağustos 1488 tarihinde gerçekleşen Ağaçayırı Meydan Savaşı`nda Osmanlı`yı yendi. Çukurova`yı Osmanlılar`dan temizlemeye çalışan Özbek Bey 7 aylık kuşatma neticesinde Adana`ya girdi. Bu savaşa katılan Paşalar bozgunda ki mesuliyetleri nedeni ile azledildiler.

Vikipedi

Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Mayıs 2012 12:11 Sebep: Sayfa Yapısı
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
8 Ekim 2015       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
MsXLabs & Büyük L.

Sponsorlu Bağlantılar
Ağaçayırı muharebesi, OsmanlIlar' la mısır Memluklar’ı arasında savaş (17 ağustos 1488). Osmanlılar'ın Mehmet II döneminde Karaman ülkesini ele geçirmeleri ve Memluklar'a karşı savaşan Dul- kadiroğulları'nı desteklemeleri iki ülkeyi savaşa itti. Bayezit II döneminde başarısızlığa uğrayan iki seferden sonra vezir Hadım Ali Paşa komutasındaki ordu ve Hersekzade Ahmet Paşa komutasındaki donanma Memluklar üzerine gönderildi. Çukurova’da, Ağaçayırı'nda yapılan savaş OsmanlI ordusunun yenilgisiyle sonuçlandı.
AĞAÇBEYLİ esk Kureyş, Uşak'ın SivaslI ilçesi, merkez bucağına bağlı belde; 2 200 nüf. (1990). Belediye. PTT. Ufuk Esin ve Nezih Fıratlı'nın çevrede yaptıkları araştırmalarda, insan figürleriyle bezeli arkaik üslupta lahıtler, Gâvurkuyusu yöresinde tarihöncesinden Yortan kültürü türünde küp gömütler bulundu

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

8 Nisan 2018 / GusinapsE Osmanlı İmparatorluğu
31 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Türkiye Cumhuriyeti
7 Aralık 2010 / Misafir Cevaplanmış
1 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Osmanlı İmparatorluğu