Arama

Türkiye'nin Gölleri - Mogan Gölü

Güncelleme: 26 Ağustos 2009 Gösterim: 3.296 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Ağustos 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Mogan Gölü (Gölbaşı)

Sponsorlu Bağlantılar

resim824

Ankara’ nın kente en yakın ve onu biraz da denizi olan bir kent gibi yapan Gölü’dür. Konya yolu üzerindeki bu göl (25 km.), kıyısına kurulu olan ilçenin adıyla anılır.

Gölden avlanan kocaman, turuncu ve çizgi filmlerdeki balıklara benzeyen sazan balıkları, kent içindeki pazar yerlerinde satılır.

Göl çevresinde bir çok piknik alanı, restaurant ve çay bahçesi bulunuyor. Gölden çıkarılan kerevitle enfes yemekler yapan bir Belçika lokantası da var ama göl kenarındaki lokantalarda daha çok et-mangal yaygın. Konaklamak isteyenler için otel de var.

National Geografic Türkiyedergisinin Temmuz 2009 sayısında Mogan Gölü'ne yer verildi. Mogan Gölü'nü anlatan national geographic'te Mogan Gölü'nün suyunun değiştiği, Kuşlar, Böcekler, İnsanlar, Balıklar ve daha pek çok canlıya yaşam sunduğu ancak artan insan baskısının diğer canlıları tehdit ettiği anlatılıyor. Mogan Gölü'nde 200 türden fazla kuş barındığı belirtilirken, Gölün sosyal kullanım baskısı altında olduğu bir kez daha gündeme getiriliyor.

Çevresini deki doğal yaşamı da fotoğraflarla anlatan dergi 6 sayfa ayırdığı Mogan ve Eymir'in sorunlarını bir kere daha gündeme taşıdı.

Kaynak: Gölbaşı Gazetesi.com
resim9




CelestialBody - avatarı
CelestialBody
Ziyaretçi
26 Ağustos 2009       Mesaj #2
CelestialBody - avatarı
Ziyaretçi
Gölbaşından Manzaralar

Sponsorlu Bağlantılar

image11p


image12t


Benzer Konular

16 Kasım 2016 / Kral_Aslan Türkiye Coğrafyası
15 Ekim 2013 / bi quan Türkiye Coğrafyası
28 Mart 2011 / Misafir Türkiye Coğrafyası
28 Nisan 2009 / bi quan Türkiye Coğrafyası
27 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular