Arama

Ayva Şekerleme Jöle Tarifi

Güncelleme: 3 Aralık 2009 Gösterim: 2.125 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Jöleli Tatlılar - Ayva Tatlısı Tarifi - Ayva Şekerleme Jöle Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

2v0zbm1


MALZEMELER:

-1 kg. Ayva
-6 bardak su
-limon
-Şeker (elde edilen meyve suyu kadar)
-3- 4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi.



YAPILIŞI:

1- Ayva yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır.

2- Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır.

3- Elde edilen meyve suyu bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar
şeker konup kaynatılır.

4- Kıvamını anlamak için şu deney yapılır: Kaşık batırılıp çıkarıldığında kaşık, peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır.

5- Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5- 6 saat beklenir.

6- Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır.

Not: Tülbentte kalan ayva kevgirden geçirilip şeker ve limon suyu ilavesiyle marmelat yapılabilir.


Kaynak


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular