Arama

Ada Soğanı ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 29 Aralık 2012 Gösterim: 2.388 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
adasogani5B15D

Sponsorlu Bağlantılar
Adasoğanı

Adasoğanı (Scille) : Yaprakları uzun şerit şeklinde olan ve çiçekleri yeşil ve beyaz damarlı, zambakgillerden olan bir çeşit bitkidir. Yaklaşık 2 kilogram kadar olan soğan kısmı yapraklarının altında yer alır. Acı ve zehirli olan bu bitkiden 7,5 gram alındığında öldürücü olabilir. İçeriğinde Scillarena Glikozidi bulunur. Adasoğanı tazeyken kullanılmaz, kullanıldığı taktirde zehirlenmelere ve kusmalara neden olur... Adasoğanı zehirli bir bitki olduğundan ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılmalıdır.

Yararları :

- İdrar sökmeye yarar.
- Azotemi’yi azaltır.
- Kalp hastalarında vücutta biriken suyun boşaltılmasına yardımcı olur.

Yan etkileri : Adasoğanını böbrek hastaları kullanmamalıdır. Böbrek hastalarında, zararlı olabilmektedir. Ayrıca adasoğanı uzun bir süre kullanıldığı taktirde Albüminüri yapar.
Soğanın en etli olan orta kısmı dilimlenir ve kurutulur Tamamen kuruduktan sonra dövülerek toz haline getirilir ve o şekilde kullanılır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
19 Eylül 2011       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
ada soğanı kullanılması; yemek içmek şeklinde ise, aktarlarda satılması yasaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
ayak masajı için kullanılır.
Adasoan, Ada Soan
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ada Soğanı Bitkisi
Ada soğanı (Urginea maritima): Uzun şeritli ve etki yaprakları olan, 50-150 cm boylarında, kumlu topraklarda yetişen, yıldız şeklinde beyaz çiçekler açan zehirli bir bitkidir. İçerisinde organik asitler, tanen, saponin, müsilaj ve çeşitli glikozitler barındırır.

Ada soğanının Faydaları: Kalp hastalıklarında oldukça faydalı bir bitki olan adasoğanı kalbi kuvvetlendirerek kan dolaşımını düzenler ve kalp yetmezliği ve buna bağlı şikayetleri azaltır. Nefes darlığını giderir. İştah açıcı, balgam ve idrar söktürücüdür.

Ada soğanı nasıl kullanılır? Ada soğanı su ve hamurla pişirilip yenirse göğüs ağrısına ve nefes darlığına iyi gelir. İdrar zorluğu, siyatik, dalak, baş ve ayak ağrılarında da faydalıdır. Ada soğanı, kalp yetmezliğine karşı kediotu ve alıç ile karıştırılarak çay yapılırsa oldukça faydalı olur. Zehirli bir bitki olan adasoğanı doğru miktarlarda kullanılırsa faydası görülmekle birlikte yanlış dozlarda zehirlenme ve buna bağlı olarak da bulantı, kusma ve ishale neden olabileceği için dikkatli olunmalı ve bir uzman gözetiminde kullanılmalıdır. Böbrek hastalarının da kullanmaması gerekir.

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Adasoğanı (scille) : Zambakgillerden, bir çeşit bitkidir. Yaprakları uzun şerit şeklindedir. Çiçekleri; yeşil ve beyaz damarlıdır. 2 kilogram kadar olan soğan kısmı, yapraklarının altındadır. Acı ve zehirlidir. 7,5 gram adasoğanı öldürebilir. İçeriğinde "Scillarena glikozidi" vardır. Tazeyken kullanılmaz. Aksi halde zehirlenme ve kusmalara yol açar. Soğanın etli olan orta kısmı dilimlenerek kurutulur. Sonra dövülüp toz haline getirilir. Ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılması gerekir.
Faydası : İdrar söktürür. Kalp hastalarında vücuda biriken suyu boşaltır. Azotemi'yi azaltır. Böbrek hastalarının kullanmaması gerekir. Uzun süre kullanılacak olursa "Albüminüri" yapar.

Benzer Konular

13 Mart 2012 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
8 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Mart 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular